Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στα 32

Recommended Posts

Καλησπερίζω είμαι καινούρια στο φορουμ και πραγματικά βρίσκομαι σε απόγνωση.Είμαι έγκυος (σημερα εκλεισα την εβδομη εβδομαδα),το γνωριζω εδω κι ενα μηνα ακριβως και νιωθω οτι ζω εναν εφιαλτη.Ο σύντροφός μου τελειωσε μεσα μου επειδή "δεν μπορουσε να κρατηθεί",έχω πολυκυστικες παρολα αυτα πηρα χαπι επομενης μερας και τελικά εμεινα εγκυος γιατι προφανως ημουν σε γόνιμες κατι που δεν ηξερα γιατι δεν εχω σταθερο κύκλο.Καταληγω λοιπον θυμωμενη οσο δεν παει,νιώθω οτι ειμαι έρμαιο καταστασεων,νιωθω εγκλωβισμενη και δεν μπορώ να φανταστω οτι θα φινω μανούλα.Αν δεν ημουν 32 θα το ειχα ηδη τερματίσει,με κραταει οτι φοβαμαι μηοως στο μελλον δεν μπορεσω να ξαναμεινω εγκυος.Ειλικρινα νιωθω τοσο εγκλωβισμενη..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

32 ετών είσαι υπέρ το δέον μεγάλη για να πάρεις σοβαρές αποφάσεις οποίες και αν είναι αυτές αλλα και να προνοείς.Σχετικά με τον σύντροφό σου αν είναι και συνομήλικος σου ακόμη χειρότερα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει μια βιολογική του ανάγκη... 

Ετσι όπως γράφεις θεωρώ δεδομένο μιας και έφτασες 7 εβδομάδων ότι θα κρατήσεις το παιδί, διαφορετικά αφού το γνωρίζεις και καιρό την εγκυμοσύνη σου δεν θα άφηνες να περάσει τόσο διάστημα... Με λίγα λόγια είσαι σε οριακό σημείο για να αποφάσισεις. Βέβαια το να θεωρώ τον εαυτό μου εγκλωβισμένο και από την άλλη να θέλω να κρατήσω το παιδί λόγω ηλικίας μου ακούγεται και εγωιστικό και κάπως ανεύθυνο. Το χάπι της επόμενης είναι επείγουσα αντισύλληψη, ακριβως για τις γόνιμες μέρες...ώστε να προλάβει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αν ληφθεί εγκαίρως εντός 24ωρου δηλαδη έχει ένα ποσοστό 95% (αρκετά μεγάλο).

On 24/5/2018 at 6:39 ΜΜ, Sorena86 είπε:

Καλησπερίζω είμαι καινούρια στο φορουμ και πραγματικά βρίσκομαι σε απόγνωση.Είμαι έγκυος (σημερα εκλεισα την εβδομη εβδομαδα),το γνωριζω εδω κι ενα μηνα ακριβως και νιωθω οτι ζω εναν εφιαλτη.Ο σύντροφός μου τελειωσε μεσα μου επειδή "δεν μπορουσε να κρατηθεί",έχω πολυκυστικες παρολα αυτα πηρα χαπι επομενης μερας και τελικά εμεινα εγκυος γιατι προφανως ημουν σε γόνιμες κατι που δεν ηξερα γιατι δεν εχω σταθερο κύκλο.Καταληγω λοιπον θυμωμενη οσο δεν παει,νιώθω οτι ειμαι έρμαιο καταστασεων,νιωθω εγκλωβισμενη και δεν μπορώ να φανταστω οτι θα φινω μανούλα.Αν δεν ημουν 32 θα το ειχα ηδη τερματίσει,με κραταει οτι φοβαμαι μηοως στο μελλον δεν μπορεσω να ξαναμεινω εγκυος.Ειλικρινα νιωθω τοσο εγκλωβισμενη..

Πριν παρεις οποιαδηποτε αποφαση σκεψου οτι το μωρακι που κουβαλας ειναι ενα μικρο ανθρωπακι πλεον με χερακια ποδαρακια κ καρδουλα που χτυπαει κ σιγουρα θα εχεις ακουσει αν εκανες υπερηχο.οτι κ να ειναι ο συντροφος σου οτι κ να γινεται μεταξυ σας ασχετως της ηλικιας σου ειναι δωρο ζωης

Διαφημίσεις

Το κείμενο βρίθει ασαφειών και αποριών. Θα ήταν καλύτερο για όλους μας αν η @Sorena86 διευκρίνιζε κάποια βασικά πράγματα και ερωτήματα. Όπως την σχέση που έχει με τον σύντροφό της, το εργασιακό κομμάτι ,το περιβάλλον της. 

Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθω είναι, σχετικά με την μέθοδο αντισύλληψης  και το μπλέξιμο των πολυκυστικων αλλά κυρίως με την γνώση της εγκυμοσύνης πριν 1 μηνα ενώ τώρα είναι 7 εβδομάδων και με άστατο κύκλο. Το τελευταίο το έχω πραγματικά απορία!

πρίν από 10 λεπτά , Dust pink είπε:

Το κείμενο βρίθει ασαφειών και αποριών. Θα ήταν καλύτερο για όλους μας αν η @Sorena86 διευκρίνιζε κάποια βασικά πράγματα και ερωτήματα. Όπως την σχέση που έχει με τον σύντροφό της, το εργασιακό κομμάτι ,το περιβάλλον της. 

Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθω είναι, σχετικά με την μέθοδο αντισύλληψης  και το μπλέξιμο των πολυκυστικων αλλά κυρίως με την γνώση της εγκυμοσύνης πριν 1 μηνα ενώ τώρα είναι 7 εβδομάδων και με άστατο κύκλο. Το τελευταίο το έχω πραγματικά απορία!

εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι εκανε τεστ στις 4 εβδομαδες δηλαδη την μερα που περιμενε περιοδο (δυο εβδομαδες μετα την επαφη) κ αφου γραφει οτι κλεινει τις 7 εβδομαδες αρα μπαινει στην 8 η εβδομαδα ειναι περιπου ενας μηνας οντως που το εχει μαθει δηλαδη 4 εβδομαδες + 3 εβδομαδες (μηνας περιπου) = 7 εβδομαδες κλεισμενες. 

τωρα ολα τα υπολοιπα πρεπει να τα εξηγησει για να καταλαβουμε τις δυσκολιες. 

πρίν από 25 λεπτά , ninaki80 είπε:

εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι εκανε τεστ στις 4 εβδομαδες δηλαδη την μερα που περιμενε περιοδο (δυο εβδομαδες μετα την επαφη) κ αφου γραφει οτι κλεινει τις 7 εβδομαδες αρα μπαινει στην 8 η εβδομαδα ειναι περιπου ενας μηνας οντως που το εχει μαθει δηλαδη 4 εβδομαδες + 3 εβδομαδες (μηνας περιπου) = 7 εβδομαδες κλεισμενες. 

τωρα ολα τα υπολοιπα πρεπει να τα εξηγησει για να καταλαβουμε τις δυσκολιες. 

Οκ ,δεν το έγραψα ούτε για να επεκταθω ούτε για να αμφισβητήσω. Απλώς μου έκανε εντύπωση το χρονοδιάγραμμα με άστατο κύκλο και χάπι επόμενης μέρας, που όσο να πεις όταν το πάρεις νιώθεις και μια σίγουρα για το απρόοπτο που είναι και λίγο σπάνιο να συμβεί. 

Μικρή σημασία έχουν αυτά, προέχει να δώσει η θεματοθετρια περαιτέρω πληροφοριες για να ειπωθούν σαφής απαντήσεις!

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , Dust pink είπε:

Οκ ,δεν το έγραψα ούτε για να επεκταθω ούτε για να αμφισβητήσω. Απλώς μου έκανε εντύπωση το χρονοδιάγραμμα με άστατο κύκλο και χάπι επόμενης μέρας, που όσο να πεις όταν το πάρεις νιώθεις και μια σίγουρα για το απρόοπτο που είναι και λίγο σπάνιο να συμβεί. 

η αληθεια ειναι οτι με το χαπι ειναι σχεδον απιθανο να συμβει κατι αλλα ας το παρουμε καλοπροαιρετα! 

εδω μεσα αν διαβασεις υπαρχουν πολλεσ γυναικες που προσπαθουν να κανουν ενα παιδι και πραγματικα απορω μετην δυναμη τους μετα απο αποτυχημενες προσπαθειες να συνεχισουν και στην επομενη!!υπαρχουν γυναικες που μενουν εγκυες και αναγκαζονται να προχωρησουν σε εκτρωση λογω σοβαρου προβληματος!!γενικα δεν κατακρινω αυτη τν πραξη...αλλα σε περιπτωσεις ολοκληρωμενης επαφης σε ηλικια 32 χρονων νομιζω οτι ειναι πολυ αδικο κατι τετοιο για αυτο το μωρακι!!δεν το ρωτησατε,δεν σας ετυχε...το επιλεξατε!!νομιζω οτι οταν ερθει ενα μωρο ειναι δωρο απο το θεο !εγω πιστευω οταν το νιωσεις και κυριως οταν το δεις ολα θα αλλαξουν!!

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Στα 32 θεωρώ πως δεν εισαι πολυ μεγαλη για να ξαναμεινεις έγκυος  εφοσον αποφασίσεις να μην το κρατήσεις. Απο την αλλη, αν θες να κανεις σε λιγα χρονια παιδιά, ισως απλα αυτη να ειναι η ευκαιρια και να κάνεις λιγο νωρίτερα απο ο,τι υπολογιζες..Σιγουρα παιζει ρολο η σχέση με το σύντροφο σου κ εαν είστε έτοιμοι για οικογένεια (απολυτα έτοιμος δεν είναι ποτε κανείς),οπως και αν.εκείνος δεν είναι έτοιμος,αν είσαι διατεθειμένη να το μεγαλώσεις μόνη.Τωρα ο,τι εγινε εγινε και πρεπει να το αντιμετωπίσεις. Οποια απόφαση και να παρεις θα εχει το κόστος και τη δυσκολία της. Εγω απλα να σου πω πως ποτε δεν τρελαινομουν για παιδιά και τωρα το παιδι μου δε θα το άλλαζα με τιποτα τον κόσμο.. Εύχομαι ο, τι καλύτερο... 

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Οταν εγραψα τις προάλλες εδώ ήμουν τόσο χάλια..οχι οτι τωρα ειμαι καλα,αλλα ειμαι λιγο καλυτερα..Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζι απ τον Γενάρη,ερωτευτηκαμε πολυ και ειπαμε μεσα σε λιγο καιρο να μεινουμε και μαζι.Η συλληψη εγινε πανω στη μετακομιση..δυστυχως αν εισαι σε γονιμες το χαπι δεν ειναι σιγουρο οτι θα πιασει(δεν το ηξερα).Οταν ημουν τριων εβδομαδων αρχισα να εχω συμπτωματα περιοδου αλλα υπερβολικα εντονα κι επειδη παντα αγχωνομαι με αυτα πηρα τεστ..απο εκει και περα μετα στη γιατρο κλπ.Το θεμα ειναι οτι εγω μεχρι περυσι δεν φανταζομουν οτι θα κανω ποτε παιδια,εχω αρχισει τον τελευταίο καιρό να το σκεφτομαι οτι αν και εφόσον το βλεπουμε.Δεν μπορω να διαχειριστω την κατασταση τωρα..μου φαινετσι βουνο και λαθος..ειμαστε τοσο λιγο μαζι και δεν θελω να παιζω με αυτα(αν δεν τα βρουμε θα χωρίσω)θελω να ειμαι οσο πιο σιγουρη γινεται,δεν μου φταει σε κατι..

Διαφημίσεις

Το παιδί είναι μια τεράστια αποφαση όπως και να έχει (με σύντροφο ή χωρίς). Η ζωή σου θα αλλάξει, το παιδι φέρνει ευθύνες που δεν υπήρχαν πριν, και φυσικά άπαξ και την πραγματοποιήσεις αποτελεί ισόβια δέσμευση.  Η κούραση που επιφέρει ειναι μεγαλη και σωματική και ψυχολογική, καθώς μεγαλώνει προκύπτουν αλλα άγχη κλπ κλπ. Από την αλλη,  σε ολοκληρώνει σαν άνθρωπο και σου προσφέρει απίστευτη ευτυχία. Ζυγισε τα, η απόφαση είναι δικη σου. 

Το ξερω,ολα αυτα τα ξερω γι αυτο νιωθω εγκλωβισμένη.Δεν μπορω να διακοψω την κυηση μου φαινεται πολυ δυσκολο,ακουσα και καρδια..δεν ειμαι απο πετρα..αλλα εχω παθει καταθλιψη,ο ψυχιατρος μου λεει να μου δωσει αντικαταθλιπτικά και με δθαβεβαιωνει οτι είναι ακίνδυνα..

1 ώρα πρίν, Sorena86 είπε:

Το ξερω,ολα αυτα τα ξερω γι αυτο νιωθω εγκλωβισμένη.Δεν μπορω να διακοψω την κυηση μου φαινεται πολυ δυσκολο,ακουσα και καρδια..δεν ειμαι απο πετρα..αλλα εχω παθει καταθλιψη,ο ψυχιατρος μου λεει να μου δωσει αντικαταθλιπτικά και με δθαβεβαιωνει οτι είναι ακίνδυνα..

Εν μέρει κατανοώ την δύσκολη θέση που βρίσκεσαι από την σκοπιά ότι δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες σου και σε βρήκε απροετοίμαστη. Κάπως έτσι όμως είναι πολλές μαμάδες.

Η ψυχολογική στήριξη από κάπου σίγουρα θα σε βοηθήσει. Όμως τα αντικαταθλιπτικά χάπια δεν θα σου λύσουν το πρόβλημα μελλοντικά ούτε αποτελούν και ουσιαστική λύση.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει μυστήριο γύρω από τις συνολικές συνθήκες για να δωθεί στοχευμένη απάντηση! 

Παρόλα αυτά ,επειδή εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι επέλεξες τελικά να έρθει αυτό το πλάσμα στην ζωή σου θα βρεις την δύναμη και θα τα καταφέρεις! Εύχομαι καλή εγκυμοσύνη και ένα γερό μωρό!

8 ώρες πρίν, Sorena86 είπε:

μου φαινετε οτι υπερβαλεις λιγακι εως πολυ. ενα παιδι δεν καταστρεφει την ζωη κ καταρχας ποιος σου εχει πει οτι η ζωη σου θα αλλαξει προς το χειροτερο???  μην σκεφτεσε υπερβολικα πραγματα ενα παιδι χρειαζετε απλως χρονο κ αγαπη τιποτα αλλο. ουτε θα σε κλεισει μεσα ισα ισα τωρα θα εχεις περισοτερες δικαιολογιες για βολτες εκδρομες κτλ ουτε θα πεθανεις απο ευθυνες ουτε πια θα καταρευσεις οικονομικα απο ενα παιδι ακομα κ μονη σου να το μεγαλωσεις. νομιζω οτι πρεπει να σκεφτεις την σωστη διασταση του θεματος κ οχι αυτα που φανταζεσε κ ακους. ο καθενας την ευτυχια την καθοριζει μονος του ολα στο μυαλο ειναι. 

Καταρχάς ο σύντροφό σου γνωρίζει για την εγκυμοσύνη σου; Αν ναι ποια η θέση του; Συγγνώμη για τις ερωτήσεις ,δεν είναι από αδιακρισια αλλά κάποια πράγματα πρέπει να διευκρινιστούν.

Θεωρώ πως λόγω ψυχολογικής πίεσης που νιώθεις δεν βλέπεις τις πραγματικές διαστάσεις αυτού που σου συμβαίνει. Σε συνεννόηση γυναικολόγου - ψυχιάτρου βρείτε μια λυση στο ψυχολογικό κατ αρχάς. Είτε αυτό είναι ψυχοθεραπεία , είτε φαρμακευτική αγωγή, εκείνοι ξέρουν καλύτερα. Συμφωνώ με @ninaki80 και @sweety** ,ένα παιδί δεν είναι καταστροφή , αυτή τη στιγμή τα πάντα έτσι τα βλέπεις όμως ,ε; Μόλις γίνεις καλά θα αλλάξεις άποψη θεωρώ.... Εύχομαι να μπορέσεις να νικήσεις τη κατάθλιψη και να ειστε και εσύ και το μωρό σου ευτυχισμένοι.

Μα γιατί είσαι"έρμαιο των καταστάσεων"? Ευτυχώς η επιστήμη έχει προοδεύσει, και η κοινωνία επίσης ως ένα βαθμό, και η γυναίκα έχει πλέον το δικαίωμα να διαμορφώνει την πορεία της ζωής της. Αν και - δυστυχώς - παρατηρούνται έντονα οπισθοδρομικές τάσεις τα τελευταία χρόνια... Μου θυμίζει αυτό που έγινε και στον μουσουλμανισμό με τις μπούργκες που ξαναεπέστρεψαν. 

εάν αισθάνεσαι απέχθεια και απελπισία τώρα που "θεωρητικά" ας πούμε υπάρχει το παιδί, δηλαδή δεν μπορείς να το δεις και δεν έχεις ακόμη την καθημερινή έγνοια της ανατροφής του, μετά, όταν θα γεμίσεις ευθύνες, πώς θα είναι? Σκέψου το, φαντάσου το, και απάντησε εσύ η ίδια στον εαυτό σου.

Από την άλλη πλευρά: Είσαι 32 (ωραιότατη ηλικία για να γίνεις γονιός).

Έχεις κάποια σταθερή δουλειά? Εάν ναι, ακόμη και αν τα πράγματα δεν πάνε κατ ευχήν με τον σύντροφό σου, θα μπορέσεις να μεγαλώσεις το παιδί σου. 

Το ότι τον γνωρίζεις τόσο λίγο καιρό, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ή ταιριάζετε ή όχι, ή είναι υπεύθυνος ή όχι. Θα φανεί στο χειροκρότημα. Και χρόνια να ήσασταν μαζί, η σχέση περνάει σε άλλο επίπεδο με ένα παιδί. 

Πάντως, προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει και αυτός δικαίωμα στο να αποφασίσει εάν θέλει να γίνει γονιός. Και εφ' όσων δε θέλει, εγώ δε θα είχα καμία απαίτηση από τον ίδιο σχετικά με το παιδί στο μέλλον. 

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Απο εμπειρία στον κύκλο μου όσες φορές έχω μιλήσει με ανθρώπους που τα παιδιά τους τα κρατάει η μητέρα ή η πεθερά, παντα ακουω την άποψη οτι το παιδί δεν είναι τιποτα, δεν είναι καμια φοβερή ευθυνη , έχει ΜΟΝΟ χαρές κλπ. Εγώ προσωπικά που δεν είχα ΚΑΜΙΑ βοήθεια, μόνο την πεθερά μου απο 10 μηνών και μετά, και αυτό όχι για να κάνω το κέφι μου, μου το κράταγε όταν αρρώσταινε επειδή πάει σε σταθμό  ή οταν ήταν κλειστός, και αυτό πάλι όταν μπορούσε (και φυσικά τον σύζυγο τις λίγες φορές που είναι στο σπίτι διότι ταξιδεύει) θα πω και την άλλη πλευρά, ότι το παιδί και κουραση είναι και ευθυνη και άγχος και τις περισσότερες φορές όλα μπαίνουν σε 2η προτεραιότητα. Αυτό κάθε γυναίκα το δέχεται διαφορετικά και μπορεί να της κοστίσει λιγότερο ή περισσότερο. Καλό είναι να σκεφτεί η θεματοθέτρια εκτός από όλα τα υπόλοιπα, κατά πόσο θα έχει υποστήριξη από το στενό της κύκλο γονείς κλπ στο να μεγαλώσει το παιδί, οικονομική, πρακτική, ψυχολογική, διότι για μία μονη μητέρα και μάλιστα εργαζόμενη χωρίς καποια υποστήριξη θεωρώ πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα...Φυσικά έχει και χαρές αλλά δεν είναι όλα πάντα ρόδινα και εύκολα....Παίρνοντας μία απόφαση πρέπει να είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι για ο,τι αυτή επιφέρει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...