Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φωνούλα του μωρου (4 μηνών)

Recommended Posts

καλησπέρα σας!ειμαστε πλεον 4 μηνων!

ηθελα να ρωτησω κατι που μου εχει κινησει την περιεργεια!

ενω ειχε ξεκινησει καιρο πριν να βγαζει κραυγουλες α,ου κτλ εχω να τον ακουσω πολυ καιρο η σπάνια πλεον να κανει κατι τετοιο.ειναι φυσιολογικο ξαφνικα να το κοψει??

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, sweety** είπε:

ενω ειχε ξεκινησει καιρο πριν να βγαζει κραυγουλες α,ου κτλ εχω να τον ακουσω πολυ καιρο η σπάνια πλεον να κανει κατι τετοιο.ειναι φυσιολογικο ξαφνικα να το κοψει??

Καλημέρα!Και εμένα ο μπεμπουλης μου είχε περάσει μια περίοδο που δεν έβγαζε φωνουλες.Σα να ήταν στο mute.Tωρα 7 μηνών δε βάζει γλώσσα μέσα.

13 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Ο δικός μου περνούσε φάσεις πολυλογιας κ αφωνιας. Το σημαντικό είναι να του μιλάς εσύ, να τον ρωτάς σαν να περιμένεις απάντηση, να χρωματίζεις την φωνή σου, να επαναμβανεις καθαρά λέξεις πχ μαμά, μπαμπά κοιτώντας τον κατάματα. Ίσως ήδη να έχει προσπαθησει  να σε μιμηθεί. Κάποια στιγμή θα ξαναρχίσει τα λογακια του! 

Κι εμένα ο δικός μου πέρασε μια φάση που για περίπου δυο μήνες -ίσως λίγο λιγότερο- δεν έβγαζε άχνα, ενώ πριν είχε αρχίσει να παράγει πολλές φωνούλες.  Ρώτησα γιατρό και μου είπε ότι συμβαίνει κυρίως αν αναπτύσσει κάτι άλλο πολύ την ίδια περίοδο πχ την κίνησή του. Σε περίπτωση παρατεταμένης αλαλίας μόνο ελέγχουν την ακοή. 

Τωρα βέβαια δε σταματά λεπτό να «μιλάει» αλλά τότε είχα ανησυχήσει πολύ. 

Δεν έχεις ουσιαστικά κανένα λόγο να ανησυχείς αλλά αν δεις τον παιδίατρο καλό είναι να του το αναφέρεις! 

Να σημειώσω ότι βοηθάει πολύ να του μιλας εσυ συνεχώς και να του βάζεις τραγουδάκια! 

Διαφημίσεις

η αληθεια ειναι οτι αυτη την περιοδο προσπαθει να πιανει αντικειμενα ,οτι κρεμεται πανω απο την κουνια του κτλ!αλλα ανησυχω γτ προχθες ψαχνοντας κλασικα στο ιντερνετ επεσα σε μια ιστορια που ειχε γραψει μια μαμα για το κοριτσακι της σε μεγαλυτερη ηλικια αυτο βεβαια το οποιο σταματησε να μιλα και τελικα ειχε αυτισμο και τρομοκρατηθηκα!εγω του μιλαω πολυ καιτραγουδακια ακουμε πολυ!!!

Μην αγχωνεσαι είναι απόλυτα φυσιολογικό.. Κ σε μένα η δικιά μου έτσι έκανε πριν από κάθε ένα "κατόρθωμα". Στην αρχή βγάζει φωνουλες, μετά θα λέει " αγκου" μετά θα τα σταματήσει κ αυτά κ θα αρχίσει να μπαμπαλιζει κλπ!!

• 1 χρόνο μετά...

Εμένα ο γιος μου είναι 2 μηνών και δεν έχει αρχίσει ακομα να βγάζει φωνουλες ούτε να λέει αγκου. Τον ακούμε μόνο όταν κλαίει ή όταν γκρινιάζει... 

Να προσθέσω ότι είναι προωρος γεννημένος στις 36 εβδομάδες. 

Έχει συμβεί σε καμία άλλη από εσάς; Η αλήθεια είναι ότι ανησυχω λιγάκι γιατί έχει αργήσει...

4 ώρες πρίν, Νίκηη είπε:

Εμένα ο γιος μου είναι 2 μηνών και δεν έχει αρχίσει ακομα να βγάζει φωνουλες ούτε να λέει αγκου. Τον ακούμε μόνο όταν κλαίει ή όταν γκρινιάζει... 

Να προσθέσω ότι είναι προωρος γεννημένος στις 36 εβδομάδες. 

Έχει συμβεί σε καμία άλλη από εσάς; Η αλήθεια είναι ότι ανησυχω λιγάκι γιατί έχει αργήσει...

Σίγουρα θα το κάνει όταν είναι έτοιμος. Ίσως το κάνεις ηδη αλλά πιστεύω αξίζει να σημειωθεί πως είναι καλό να του μιλάς κι εσύ. Με χρωματισμένη φωνή μπορείς να τον ρωτάς διαφορά σαν να περιμένεις απάντηση. Πρόφερε καθαρά τις συλλαβές μπου, αμπου, αγκου κτλ καθώς σε κοιτάει. Και κάποια στιγμή θα δεις τα χειλακια του να σε μιμούνται. Να σου ζησει! 

• 3 χρόνια μετά...

Κοτόπουλο έχω το ίδιο θέμα! Είχε ξεκινήσει τίς φωνουλες πρίν καιρό και έχω καιρό να το ακούσω...μόνο σε ένα παιχνίδι λέει ααααα κλπ.εχω αγχωθει πολύ! Είναι σχεδόν 4 μηνών... έχετε ίδια εμπειρία?

Διαφημίσεις

On 11/6/2022 at 12:05 ΜΜ, Damian boomboom είπε:

Κοτόπουλο έχω το ίδιο θέμα! Είχε ξεκινήσει τίς φωνουλες πρίν καιρό και έχω καιρό να το ακούσω...μόνο σε ένα παιχνίδι λέει ααααα κλπ.εχω αγχωθει πολύ! Είναι σχεδόν 4 μηνών... έχετε ίδια εμπειρία?

Μην αγχώνεσαι, πολλά μωράκια μπορεί ενώ κάνουν κάτι να το σταματήσουν κ μετά από λίγες μέρες να ξεκινήσουν μια νέα δεξιότητα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...