Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ένας αγώνας που δικαιώθηκε....

Recommended Posts

Μετά από 8 χρόνια αγώνα αργά χθές το βράδυ το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ πήρε τη μεγάλη απόφαση και με 14 ψήφους υπέρ και μόνο 1 κατά κήρυξε Διατηρητέες και τις 8 Προσφυγικές Πολυκατοικίες της Λ. Αλεξάνδρας. Είμασταν όλοι εκεί....όλοι όσοι 8 χρόνια πάλευαν για να μην χαθεί η ιστορική μνήμη και η αρχιτεκτονική ιστορία από μια πόλη που αρέσκεται να θάβει το παρελθόν της.......

Ίσως τελικά......"τίποτα δεν πάει χαμένο ..."

192269prosfygika2vk8.jpg.

192273prosfygikawc9.jpg

Δύο ενδιαφέρουσες παραπομπές: (υπάρχουν χιλιάδες σχετικές με μια αναζήτηση στο google)

http://www.tvxs.gr/v687

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_35_28/11/2008_293909

ΥΓ. Αφιερωμένο στον καλό μου που - οκτώ χρόνια τώρα - αφιέρωσε τη ζωή του στη μάχη για τη σωτηρία των προσφυγικών και στην Άννυ Βρυχέα - καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο Ε.Μ.Π. - που έδωσε τον αγώνα και έφυγε χωρίς να προλάβει να δει το αποτέλεσμα.....

Διαφημίσεις

Aχ ωραία κι εμένα δεν μου άρεσε η προοπτική να γίνει άλλο ένα BABIS VOVOS Center στην Αλεξάνδρας.

Αλλά...θα γίνει τίποτα καλό ή θα 'χουμε τη μπίχλα μες τα μούτρα μας αιωνίως;

Γιατι, εδώ που τα λέμε, μες τη βρώμα ήτανε οι πολυκατοικίες αυτές.

Πολύ καλή εξέληξη!!! Μακάρι να γίνουνε και έργα συντήρησης/ανάπλασης και ανάδειξης της ιστορίας αυτών των κτιρίων.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

ένας αγώνας δικαιώθηκε.... Τώρα ξεκινά ο αγώνας για την επισκευή, ανάπλαση, επαναχρησιμοποίηση των πολυκατοικιών......

Πολύ ωραία.

Υποθέτω αυτοί οι ιδιοκτήτες που άφησαν τις περιουσίες τους να ρημάξουν τώρα θα ευαισθητοποιηθούν αφού τον αγώνα τους τον υιοθετήσαμε εμείς οι υπόλοιποι :roll:

Πολύ ωραία.

Υποθέτω αυτοί οι ιδιοκτήτες που άφησαν τις περιουσίες τους να ρημάξουν τώρα θα ευαισθητοποιηθούν αφού τον αγώνα τους τον υιοθετήσαμε εμείς οι υπόλοιποι :roll:

να σου πω το καταπληκτικό;;; άκουσα τον καλό μου πριν από λίγο που μίλησε στο ραδιόφωνο του σκάι για την εξέλιξη...είπε ακριβώς ότι και εσύ!!!!!..αλλά με χαρά...τώρα όλοι θα μας βοηθήσουν...(δεν τα άφησαν να ρημάξουν..τα πούλησαν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου - τη γνωστή-.....και αυτή τα άφησε..)

Πού καλό νέο....

ένας αγώνας δικαιώθηκε.... Τώρα ξεκινά ο αγώνας για την επισκευή, ανάπλαση, επαναχρησιμοποίηση των πολυκατοικιών......

Πολύ ωραία.

Όσο γιαυτό, τι να κάνουμε, συμβαίνει με όλες τις διεκδικήσεις....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Μπα,πώς και το αποφάσισαν; Σίγουρα δεν έχουν κάτι να κερδίσουν;;;;

Αντε τώρα να δουμε τι θα τις κανουν αυτες τις πολυκατοικιες και ποτε...Παντως θα ηθελα να τις δω ως ελεύθερους εκθεσιακους χωρους, χωρους συναντησης συλλογικοτητων κι αλλα κι αλλα...ενα σωρο πράγματα μπορεί να κάνει κανείς σε τόση έκταση...!

Διαφημίσεις

Μπραβο Τονια μου!

Μπραβο στον Δημητρη...

Χαιρομαι που δικαιωθηκε ο αγωνας του.

Τωρα πρεπει να βαλουμε ολοι τα δυνατα μας για να γινει κ η αναπαλαιωση τους.

Πολλα φιλια κ στους τρεις σας.

Πολύ καλή εξέληξη!!! Μακάρι να γίνουνε και έργα συντήρησης/ανάπλασης και ανάδειξης της ιστορίας αυτών των κτιρίων.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...