Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

Εχω σκασει τις τελευταιες μερες με την καινουργια φαση που περναει ο κανακαρης μου! Συγκεκριμενα,δεν θελει να πινει το γαλα του (μεχρι τωρα επινε με μπουκαλι 250 μλ πρωι βραδυ) Να πω οτι προκειται για ενα καλοφαγο παιδακι που ετρωγε και τρωει τα παντα, φαγητο, σαλατες, φρουτα, κτλ. Και το γαλα ηταν απο τα αγαπημενα του μεχρι πριν λιγο καιρο. Στον παιδικο που πηγαινει ξερω οτι πινει ολα τα υγρα με ποτηρι και κατοπιν επιθυμιας του δοκιμασαμε να του το δινουμε και στο σπιτι με ποτηρι (καιρος ηταν αλλωστε), επισης δοκιμασα καλαμακι, δοκιμασα αλλη μαρκα γαλα, ειπα να μειωσω την ποσοτητα, αλλα παλι κανει λες και εχει αγκαθια. Τον καλοπιασαμε, τον δωροδοκησαμε, τον απειλησαμε με αφαιρεση προνομιων -παιχνιδιων, τον βαλαμε τιμωρια στο δωματιο του, και τελος δυστυχως τον μαλωσαμε...Τι να κανω δεν ξερω, δεν ειναι δυνατον να μην πινει γαλα απο 2,5 χρονων, και αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι αρχισα να το χειριζομαι εντελως λαθος γιατι εχασα την ψυχραιμια μου και του φωναξα ασχημα, ειμαι μεσα στις τυψεις γι'αυτο, το ξερω ηταν λαθος μου αλλα δυστυχως το εκανα. Αν ηταν οποιαδηποτε αλλη τροφη δεν θα το εκανα θεμα, αλλα το γαλα? Σας ετυχε κατι παρομοιο με τα παιδακια σας και πως το αντιμετωπισατε? ηταν παροδικο? ηταν πεισμα? τι θα μπορουσα να κανω για να το χειριστω καλλυτερα? εχετε να μου προτεινετε κατι?

0IBKp3.png JgEip3.png

Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

Και εμείς περνάμε την ίδια φάση. Ο δικός μου ο μικρός είναι 17 μηνών και έχει ακριβώς την ίδια αντίδραση. Και εγώ κοντέυω να σκάσω γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ μωρό για να κόψει το γάλα, ο γιατρός λέει να του δίνω παράγωγα του γάλακτος και όλοι οι άλλοι ότι είναι φάση και θα περάσει. Εγώ πάντως τρέμω στην ιδέα ότι δεν θα ξαναπιεί γάλα. Δυστυχώς η αντιμετώπιση που είχα και εγώ ήταν παρόμοια με τη δική σου, τώρα αποφάσισα να το παίξω ψύχραιμη και του υπενθυμίζω το γάλα του στις ώρες που το πίναμε και αν δεν θέλει να το πιεί δεν θα το πίνει χωρίς αντίδραση από την πλευρά μου. Και εμείς δοκιμάσαμε τα πάντα, αλλάξαμε διάφορα γάλατα, του έβαλα ΗΕΜΟ, του έβαλα καλάμακι, άλλο φλυτζάνι, κορν-φλεικς αλλά τζίφος. Τι θα κάνουμε; Τέτοιο άγχος δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα είχα για το ότι δεν πίνει γάλα και όπως λες και εσύ αν ήταν οπιαδήποτε άλλη τροφή δεν θα με πείραζε. Για παράδειγμα δεν τρώει το αυγό και δε με νοιάζει καθόλου, γιατί μπορώ και του δίνω μέσα σε κεικ, σε κρέμες κ.λ.π.

xZBdp3.png
Δημοσιεύτηκαν

Καλημέρα, εμένα η κορούλα μου είναι ακριβώς στην ίδια ηλικία και μια μέρα που έπινα το γάλα μου σε κούπα "ζήλεψε" και ζήτησε και η ίδια το γάλα σε "τούπα".... Στην αρχή χάρηκα αλλά μετά μου έφτυνε το γάλα κα... Τελικά ήθελε το ίδιο γάλα που έπινα κι εγώ.. Το ζεσταίνω (πίνω φρέσκο πληρες) και της το βάζω σε κούπα... και το έφτυσε πάνω στο τραπέζι...

Πραγματικά και εγώ θύμωσα και τις έβαλα τις φωνές... (ακόμα νοιώθω άσχημα... τες πα) και τις είπα να πάει στο κρεβάτι της και δεν έχει γάλα απόψε -αρνιόταν πεισματικά να πιεί στο "μπουτάλι"..... (το κ το λέμε τ)-

Μετά απο κάμποση ώρα που παίξαμε της είπα οτι είναι ώρα για ύπνο και δεν της έκανα λόγο καθόλου για γάλα! Μόλις ξάπλωσε και σβούρισε εδώ κι εκεί και δεν την έπαιρνε ο ύπνος μου λέει "μαμάτα... θέλω γάαααλα"..

Ομολογώ οτι προτίμησα να της δώσω το γάλα της στο μπουκάλι και να την προσπαθήσω αργότερα για κουπα κλπ...

 

Πάντως ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε οτι αν αφήσω το γάλα που πίνω εγώ να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου μπορώ να της το δίνω (φοβάμαι όμως ότι δεν θα παίρνει τα στοιχεία που έχει το γάλα που δίνω για την ηλικία της -το kid).....

 

Λοιπόν θα σου πρότινα να έβαζες να πιείς γάλα σε μια κούπα και να κάνεις την αδιάφορη ίσως να "τσιμπήσει" και να ζηλέψει και να θέλει και αυτός.... :wink:

Δημοσιεύτηκαν

Τον Αυγουστο ήμασταν ακριβως στην ίδια κατάσταση. Ούτε να το μυρίσει, αλλάξαμε μάρκα,πήραμε κακάο, βάλαμε ζάχαρη, αλλάξαμε ποτήρια, βάλαμε καλαμάκι, μέχρι που εφτασα στο σημείο να του λέω οταν πεινάει οτι έχουμε μόνο γάλα στο σπιτι. Τζιφος!

Πριν μερικές μέρες επινα σοκολάτα και μου ζήτησε. Δεν του έκανα βέβαια με κανονικη δοση κακαο, περισσότερο γάλα και ζαχαριτσα. Τώρα κάθε πρωι πίνει σοκολάτα και το ιδιο που καθομαστε παρέα και λεμε πως περασαμε τη μερα μας.

Η γιατρος μας ειπε οτι δεν μπορουμε να τον πιεσουμε γιατι στο τελος δεν θα θελει να ξαναπιει ποτε γαλα.

Δημοσιεύτηκαν

Αχ τα ίδια περνάμε! Εμείς πρίν ένα μήνα κόψαμε το μπιμπερό και περάσαμε αυτή τη φάση. Τα δοκιμάσαμε όλα! Ποτηράκια, σοκολάτα, ζαχαρίτσα, μέλι, ζεστό, κρύο κτλ. ξέρετε εσείς. Κάποια στιγμή λέω άστην και σταμάτησα να της βγάζω γάλα το πρωί πριν το σταθμό. Το μεσημέρι καμια ωρίτσα μετά το γεύμα της βγάζω 2-3 κουτιά δημητριακά και χαίρεται γιατί ανοίγει τα κουτιά και διαλέγει μόνη της τι θα βάλει μετά το απόγευμα κανα γιαούρτι με μέλι, της βάζω στα φαγητά και στα μακαρόνια παρμεζάνα που έχει 7 φορές πιό πολύ ασβέστιο απο τα άλλα τυριά και το βράδυ ξανά δημητριακά.

Εγώ συνεχίζω να πίνω γάλα το βράδυ 1-2 ποτήρια με λίγες πατάτες βραστές. Χωρίς να της προσφέρω. Χτές έφαγε λίγες πατατούλες και μετά μου λέει γάλα απο το ποτήρι μου, με το καλαμάκι μου. Της λέω όχι αυτό είναι δικό μου παιχνιδιάρικα. Επέμενε (και καλά εγώ δεν ήθελα να της το δώσω, θεατράκι) και τελικά ήπιε 2,5 νεροπότηρα γάλα. Έπαθα πλάκα!

Τώρα λέω να το καθιερώσω κάθε μεσημέρι και απόγευμα να πίνω γάλα για να ζηλέυει και να θέλει και εκείνη...


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

Εμένα κορίτσια ο γιος μου πίνει 350ml γάλα πρωι και βράδυ,αλλά μπιμπερό και κοντεύει 5 χρονών!!!!

Κάναμε τα πάντα για κούπα.Καλαμάκια , caotonic,υποσχέσεις, απαγοεύσεις, φωνές αλλά τζίφος.

Για να μην κόψει τελείως το γάλα λοιπόν συνεχίζουμε ακάθεκτοι μπουκάλι!!

Και όλα καλά!! :):):)

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

 

Δημοσιεύτηκαν

ΛΕΝΑΝΕΚ μην σε ανησυχεί το μπιμπερόν... θα το κόψει όταν εκείνος θελήσει. Μην τον πιέσεις και γενικώς κάνε σαν να μην συμβαίνει. Σε ανύποπτο χρόνο συζήτησέ το μαζί του. Όχι την ώρα που θα είναι να πιει γάλα.

Μια θα πιει από ποτήρι, πέντε θα πιει απο μπιμπερόν. Σιγά σιγά θα αρχίσει μόνος του να το ζητάει...

 

και για όσες μανούλες ανησυχούν που δεν πινουν γάλα τα μικρά τους...

ρίξτε μια ματιά εδω: http://www.bionews.gr/bionews/037/gala.htm

 

δεν το υιοθετώ απαραίτητα απλα σας το παραθέτω...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Δημοσιεύτηκαν

Κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Πραγματι καλα εκανα που μοιραστηκα το αγχος μου μαζι σας, με βοηθησατε να το δω πιο ψυχραιμα το θεμα με τις εμπειριες και τις συμβουλες σας.

Αυτο που καναμε λοιπον ηταν να παμε σουπερ μαρκετ, να τον αφησουμε να επιλεξει μια κουπα Χριστουγεννιατικη με μουσικη, μετα τον ρωτουσαμε δηθεν αδιαφορα τι θα κανει με την κουπα, και ελεγε "πιω γαλα". Καλη αρχη, σκεφτηκα!. Ετσι το βραδυ μεταξυ ενθουσιασμου, παιχνιδιου κτλ, οπως και σημερα το πρωι, ηπιε το μισο γαλα του (κουπα -καλαμακι), χωρις να χρειαστει να πιεστει ουτε αυτος ουτε εμεις.

Δεν με ενδιαφερει να πιει μεγαλη ποσοτητα απαραιτητα, αλλα τουλαχιστον οσο πινει να το πινει κατοπιν δικης του θελησης και ηρεμα και χωρις πεισματα, θυμους, φωνες και μαλωματα. Προς το παρον το καταφεραμε, ειμαι πολυ χαρουμενη που ξεκινησαμε την μερα μας ηρεμα και χαρουμενα. Πιστευω ετσι να συνεχισουμε, ουτως η αλλως δεν ειμαι διατεθιμενη να το κανω κανω θεμα ξανα, ειτε θα αδιαφορησω ειτε θα τον δελεασω κατι θα βρω παντως, μου δωσατε αρκετες ιδεες

0IBKp3.png JgEip3.png
Δημοσιεύτηκαν

Και εμέις περνάμε τώρα αυτή τη φάση.

Είναι 22 μηνών και εκεί που έπινε 250 πρωί βράδυ, έχει κανα δίμηνο που δεν πίνει καθόλου.

Προσπάθησα για όλα αυτά που αναφέρατε αλλά τίποτα.

Το κόλπο που του κάνω είναι οτι την ώρα που έχουμε κάνει μπανάκι και είμαστε έτοιμοι για ύπνο του δίνω το μπουκάλι του το οποίο το κρατάει με μανία και παίζει με την πιπίλα, τον ρωτάω αν θέλει να το πιεί και μου λέιε οσι μανουλα μου ζε σελω.

Και του απαντάω με ήρεμο τρόπο , καλά θα φωνάξουμε το σκυλάκι να το πιεί και μου λέει όσι ζικό μου είναι.

Δεν απαντάω το περνάω στο έτσι και μετά απο λίγο τον βλέπω οτι αρχίζει και το πίνει.

Βέβεαι εκεί που τα 250 τα καταπίναμε σε δευτερόλεπτα, τώρα μπορεί να κάνουμε και μισή ώρα αλλά τουλάχιστον πίνει γάλα τί να κάνουμε!!!!!!

Δημοσιεύτηκαν

και για όσες μανούλες ανησυχούν που δεν πινουν γάλα τα μικρά τους...

ρίξτε μια ματιά εδω: http://www.bionews.gr/bionews/037/gala.htm

 

 

 

Τι είπες τώρα? Πάντως εγώ σε κάποια φάση που έκανα μία αθλητική διατροφή με 1 λίτρο γάλα την μέρα, αθλητισμό κτλ πολύ υγιεινή διατροφή μετά απο 4 μήνες έβγαλα κάτι ασβεστώματα στην αριστερή μου ωοθήκη και μου την κόψανε κατα τα 2/3... Καλό έ?

Δεν μπορεί να πεί κανείς οτι είχε ή οτι δεν είχε σχέση με το γάλα, όμως εγώ το συνδίασα λίγο. Άλλωστε ασβέστιο έχουν και άλλες τροφές, το μπρόκολο, η ντομάτα σωστά?


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

καλημερα

 

Μια απο τα ιδια περασαμε και εμεις σε τακτα χρονικα διαστηματα οπως λενε και ολες οι προηγουμενες μανουλες.Οταν ηταν μηνων, οταν χρονισε κλπ κλπ.

Τωρα ειναι 4 ετων μου εκανε το καλοκαιρι κατι πεισματα, αλλα και απο παλια που το συζητουσα συνεχως με την γιατρο του μου ειπε: καθε μερα να του προσφερεις γαλα οπως κανεις συνηθως, τα παιδια δεν τους αρεσουν οι αλλαγες, καποιες φορες θα το πινει καποιες οχι, δεν θα επιμενεις γιατι τα παιδια κανουν και πεισματα και θελουν να περνα το δικο τους και εξυπναδουλες..αφου του εξηγησεις το γιατι πρεπει να το πεινει (εγω του λεω για να γινουν τα δοντια σου πιο ασπρα και γυαλιστερα και μεγαλα .. και του αρεσει αυτο χαχαχ), δοκιμασε να αλλαξεις μαρκα ή να βαλεις λιγο κακαο παιδικο (τις γνωστες μαρκες), αλλαξε ποτηρι κλπ κλπ.Δωσε αργοτερα αν δεν το πινει, γιαουρτι ή κασετι ή τυρι, ή κανε μια κρεμα με γαλα οχι με νερο, κανε τραχανα με γαλα, ακομα και κρεμα γιωτης βανιλιας εκανα με γαλα και την εβαγε για γλυκο χχιχιχ.Μετα απο λιγες μερες ξαναγυρισε στην παλια καλη ρουτινα και επινε γαλα.Τωρα πινει 250 γρ. το πρωι και το απογευμα τρωει ενα γιαουρτακι, το μεσημερι αν ταιριαζε τυρι, και το βαραδι παλι γιαουρτακι.Η γιατρος ειπε οσα θελει γιαουρτια, αν δεν τον πειραζουν στον εντερο..Να γνωριζουμε οτι : συνεχως αλλαζουν φασεις, ανα τακτα διαστηματα και οποτε συμβει κατι στο σχολειο ή στο σπιτι ή απο καποιο φιλο , επηρεαζονται αμεσα και ξεσπουν οπου θελουν ακομα και στην διατροφη, αλλαζουν συνηθειες ΔΙΑΡΚΩΣ.

 

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΥΡΑ

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ , ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!!

ΟΛΑ ΜΕ ΗΡΕΜΟ ΤΡΟΠΟ..ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ..

 

ΦΙΛΑΚΙΑ

69Dzp3.png

06pBp2.png

Δημοσιεύτηκαν
Εμένα κορίτσια ο γιος μου πίνει 350ml γάλα πρωι και βράδυ,αλλά μπιμπερό και κοντεύει 5 χρονών!!!!

Κάναμε τα πάντα για κούπα.Καλαμάκια , caotonic,υποσχέσεις, απαγοεύσεις, φωνές αλλά τζίφος.

Για να μην κόψει τελείως το γάλα λοιπόν συνεχίζουμε ακάθεκτοι μπουκάλι!!

Και όλα καλά!! :):):)

 

Ακριβως ιδια περιπτωση ειμαστε κι εμεις. 350 μλ πρωι βραδι καιμερικες φορες και απογευμα 2 ωρες μετα το φαγητο, αλλα μονο με μπιμπερο.Τι να κανουμε, αλλιως δεν πινει καθολου.

Δημοσιεύτηκαν

Γεια σας,

αν μπορείτε επιλέξτε κάποιο απο τα θέματα που βρίσκονται εδώ και ξαναδημοσιεύστε την ερώτησή σας σε κάποιο απο αυτά τα θέματα.

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=414

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7204

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=295

 

 

 

το θέμα κλειδώνεται για να συνεχιστεί η συζήτηση σε κάποιο απο τα υπάρχοντα θέματα.

 

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες σελίδες της κατηγορίας

 

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Δημοσιεύτηκαν
Εμένα κορίτσια ο γιος μου πίνει 350ml γάλα πρωι και βράδυ,αλλά μπιμπερό και κοντεύει 5 χρονών!!!!

Κάναμε τα πάντα για κούπα.Καλαμάκια , caotonic,υποσχέσεις, απαγοεύσεις, φωνές αλλά τζίφος.

Για να μην κόψει τελείως το γάλα λοιπόν συνεχίζουμε ακάθεκτοι μπουκάλι!!

Και όλα καλά!! :):):)

 

Λένα μια από τα ίδια κι εμείς.

Η κόρη μου είναι 4 χρόνων και πίνει ακόμα γάλα σε μπιμπερό.

Να σου πω την αλήθεια δεν με πολύαγχώνει αυτό..υπάρχουν άλλα πράγματα που θα με ανυσηχήσουν ίσως αλλά όχι αυτό.

Αφού ευχαριστιέται το γάλα της έτσι γιατί να της στερήσω μια τέτοια χαρά?

Βέβαια μια μέρα που κοιμηθηκάμε στη γιαγιά και ξεχάσαμε να πάρουμε μπιμπερό αναγκάστηκε και ήπιε στη κούπα αλλά με κακάο.Ε λοιπόν προτειμώ να το πίνει σκέτο σε μπιμπερό παρά με σοκολάτα σε κούπα.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
×
×
  • Δημιουργία νέου...