Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

πριν 30' θηλασα κ εβαλα την κορη μου για υπνο.πριν γεννησω ελεγα σε ολους οτι θα την θηλασω το πολυ για 6 μηνες μεχρι να μπει η τροφη(τωρα ειναι 5).απο την στιγμη που ξεκινησα να την θηλαζω τα αναιρεσα ολα.σκεφτηκα να μοιραστω αυτο που ενιωσα.εναν ερωτα κ μια στοργη απεριγραπτα που με τιποτα δεν μπορει να συγκριθει.φιλαγα το χερακι κ χα'ιδευα τα μπολικα μαλλακια της κ ηταν σαν να ημασταν μονο εγω κ εκεινη.μετα απο ολα αυτα πως θα καταφερω να την αποθηλασω,που δεν θα ξαναδω το στοματακι της που ψαχνει με λαχταρα το στηθος ?:cry: οσο το σκεφτομαι τοσο πιο αδυνατον το βρισκω. αυτα γιατι συγκινηθηκα

Διαφημίσεις

Γιατί σκέφτεσαι τον αποθηλασμό αφού δεν θέλεις να αποθηλάσεις; Επειδή είχες πει στην αρχή 6 μήνες δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ακολουθήσεις αν έχεις αλλάξει γνώμη! Αν υπάρχει κάποιος λόγος που σε κάνει να πιστεύεις ότι πρέπει να αποθήλάσεις παρά τη θέλησή σου πες το μας μήπως βρεθεί κάποια λύση, αλλιώς, άσε το μωράκι σου και την καρδιά σου να σε οδηγήσουν! :D

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αχ ποσο σε καταλαβαινω.Εχω ενα χρονο που σταματησα το θηλασμο και μου λειπει τοσο.....Τι να κανουμε τα ωραια τελειωνουν καποτε,αλλιωσ δεν θα ηταν ωραια.Απολαυσετο τωρα που μπορεις,εχεις καιρο μπροστα σου.Θηλασε οσο μπορεις,γιατι θα σου λειψουν αυτες οι στιγμες!!!!!!Ειναι πραγματι πολυ ωραια!!!!!

μα ολα αυτα τα εγραψα γιατι δεν θελω να ερθει ποτε αυτη η ωρα.το κακο ειναι οτι ειτε σε ενα,δυο,τρια χρονια ο θηλασμος θα σταματησει

Αν σταματήσει όταν θα το έχει αποφασίσει το παιδάκι σου, τότε θα είσαι κι εσύ εντάξει και χαρούμενη που ωριμάζει και μεγαλώνει! :)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

μα ολα αυτα τα εγραψα γιατι δεν θελω να ερθει ποτε αυτη η ωρα.το κακο ειναι οτι ειτε σε ενα,δυο,τρια χρονια ο θηλασμος θα σταματησει

τώρα δεν μπορείς να σκεφτείς πώς θα είναι το παιδί σου μεγαλύτερο! Θα το νιώσεις να μεγαλώνει και να αυτονομείται και αυτό θα σου προσφέρει το ίδιο μεγάλη χαρά. Τώρα που είναι τόσο εξαρτημένο είναι αναμενόμενο ο αποθηλασμός να σου φαίνεται βάρβαρος, όμως όταν θα αυτονομείται σταδιακά θα αποθηλάζει σταδιακά και μπορεί να γίνει χωρίς να το καταλάβεις. :wink:

Μερικές μητέρες αποθηλάζουν με τη μέθοδο :"Πότε θήλασε για τελευταία φορά;" (είμαι μία από αυτές, δεν ξέρω πότε ακριβώς συνέβη!)

ηταν σαν να ημασταν μονο εγω κ εκεινη

αυτό θα κρατήσω γιατί αυτό νιώθω κι εγώ

είναι οι δικές μας οι κατάδικές μας στιγμές!

υπέροχες στιγμές..

απόλαυσέ τες και μη σκέφτεσαι τι θα γίνει στο μέλλον.

Μεγαλώνοντας όμως μπορεί να μιλάει με τη θηλή στο στόμα, να βλέπει τηλεόραση, να διαβάζει κόμικς...

Ο θηλασμός εξελίσσεται με την ηλικία, όλη η σχέση με το παιδί εξελίσσεται και φτάνει μια στιγμή που ο αποθηλασμός όχι μόνο δεν φαίνεται δύσκολος αλλά είναι το καμάρι της οικογενείας! :wink:

Να χαίρεστε την κάθε στιγμή, το εδώ και τώρα! :)

Μεγαλώνοντας όμως μπορεί να μιλάει με τη θηλή στο στόμα, να βλέπει τηλεόραση, να διαβάζει κόμικς...

:lol::lol::lol:

Να χαίρεστε την κάθε στιγμή, το εδώ και τώρα! :)

Αυτό που κάνουμε όλες οι μανούλες με τα μωράκια μας ...κι ας μας ξυπνάνε 115 φορές τη νύχτα!!! :D

Διαφημίσεις

Οταν ήμουν έγκυος σκεφτόμουνα απλά πως θα θηλάσω. Οταν γεννήσα και κράτησα το μωρό μου αγκαλιά δεν ήθελα να έχω καμία άλλη επιλογή ή άλλη σκέψη πάρα μόνο να τα καταφέρω. Θηλάσα την πρώτη μου κόρη μέχρι 1 χρονού με "άγχος" (πως κάνω κάτι {ίσως λάθος} που δεν έχει κάνει καμία γνωστή , φιλή ή συγγενής) τώρα στην 2η κόρη μου θηλάζουμε 13 μήνες ΧΑΛΑΡΑ και συνεχίζουμε μέχρι να μου πει αυτή "φτάνει πια" :D ρε μάνα!!!

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Πριν από 7 μήνες ξεκίνησα και έλεγα 40 μέρες, μετά τρεις μήνες, μετά είπα εξάμηνο, στους 4 μήνες ξεκίνησα δουλειά, νόμιζα ότι δεν θα τα καταφέρω, όμως ακόμα συνεχίζουμε. Με τι βοήθεια σας βέβαια, πήρα κουράγιο και βεβαίως ενημερώθηκα, που δυστυχώς δεν γνώριζα τίποτε. Κανένας δεν ήξερε να μου πει. Με στεναχωρεί το γεγονόςνα σταματήσουμε. Δυστυχώς στο κύκλο μου, να και ήμουν η τελευταία που έκανα παιδάκι, είμαι η μόνη που έχω φτάσει μέχρι εδώ, γιατί δυστυχώς οι υπόλοιπες κοπέλες πιστεύω επειδή δεν γνωρίζανε, σταματήσανε, στους 2, στους 4 μήνες, και μερικές ούτε καν προσπάθησαν. Όταν τους λέω αυτά που έχω μάθει εδώ μέσα, τους φαίνομαι μάλλον εξωγήινη, με κοιτάζουν κάπως, αλλά δεν με νοιάζει πλέον, μόνο το μωράκι μου κια κανείς άλλος, ευτυχώς έχω την υποστήριξει από τον άντρα μου.

Σας κούρασα συγνώμη.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Καλημέρα Λαμπρινή μου να σου ζήσει και το δικό σου.

Σόρυ αλλά ήθελα να τα πω, γιατί νιώθω ότι κανείς δεν με καταλαβαίνει, ότι κάνω κάτι κακό, μόνο εδώ μέσα βρήκα εσάς που νιώθετε όπως και εγώ, και ευχαριστώ γι' αυτά που έμαθα.

Είμαι στη δουλειά τώρα, θα τα πούμε το βράδυ μετά τις 9.00 που ο μπέμπης κοιμάται.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Διαφημίσεις

Σόρυ αλλά ήθελα να τα πω, γιατί νιώθω ότι κανείς δεν με καταλαβαίνει, ότι κάνω κάτι κακό, μόνο εδώ μέσα βρήκα εσάς που νιώθετε όπως και εγώ, και ευχαριστώ γι' αυτά που έμαθα.

αυτο ισχυει και για μενα οταν λεω πως αντλω εδω και 1 χρονο!!!

με κοιταζουν λες και ειμαι εξωγηινη!!! :lol::lol::lol:

δεν καταλαβαινουν οποτε λεω κι εγω οτι θηλαζω κανονικα και ξεμπερδευω.... :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Ναι βρε katerina24, εντάξει και εγώ δεν ήξερα αλλά φρόντισα και έμαθα, γι' αυτό και συνεχίζω ακόμα και όσο πάει, πλέον.

Αποφεύγω να λέω πολλά πολλά γιατί δεν έχει νόημα, ο καθένας ότι νομίζει καλύτερο για το παιδί του.

Συνέχισε όσο μπορείς, και μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Αποφεύγω να λέω πολλά πολλά γιατί δεν έχει νόημα, ο καθένας ότι νομίζει καλύτερο για το παιδί του.

Καλά κάνεις και αποφεύγεις όμως μερικοί παραείναι αδιάκριτοι και αρχίζουν και ρωτάνε και τι τρώει και ακόμη δεν αρχίσατε κρέμα βανίλια???? :shock: δεν έχετε δώσει ρυζάλευρο!!!!?????? :shock:

εμενα με τσαντιζει που ειπα στη μητερα μιας φιλης μου οτι ακομη

θηλαζω μου λεει -μα καλα ακομη εχεις γαλα?εγω ειχα μονο για δυο μερες :shock:

και οταν της ειπα οτι αυτο ειναι αδυνατον γιατι αν κ πριν 100 χρονια δεν ειχαν γαλα να θρεψουν τα μωρα τους,θα πεθαιναν ολα

κ μου λεει -τοτε ειχαν παραμανες :shock::shock:

και οταν της ειπα οτι αυτο ειναι αδυνατον γιατι αν κ πριν 100 χρονια δεν ειχαν γαλα να θρεψουν τα μωρα τους,θα πεθαιναν ολα

Νομίζω ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε λίγο το πόσο συχνά δίνουν mitrotan και άλλα ανάλογα μητροσυσπαστικά οι γυναικολόγοι, συχνα εν αγνοία των μητέρων και αυτά δρουν ως αναστολείς της προλακτίνης...

Η κατάσταση νομίζω ότι είναι πολύ χειρότερη από αυτή που φανταζόμουν... :?

Ωχ Αγλαΐα συζήτηση για τα μιτροταν είχα προχθές με την αδελφή του άνδρα μου που είναι γιατρός, αλλά για τις αμπούλες και σε σχέση με τις καισαρικές.. Εμένα ερχόταν στο Ιασώ και με ξυπνούσαν μην τυχόν και ξεχάσω και το πάρω.. Και βασικά τώρα αναρωτήθηκα "γιατί το πήρα αυτό το φάρμακο?" Δεν είναι απαραίτητο? Το δίνουν καραμέλα δηλαδή οι γιατροί μετά τη γέννα? :shock:

lazy.gif

[quote name="aglaiaΝομίζω ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε λίγο το πόσο συχνά δίνουν mitrotan και άλλα ανάλογα μητροσυσπαστικά οι γυναικολόγοι, συχνα εν αγνοία των μητέρων και αυτά δρουν ως αναστολείς της προλακτίνης...

Η κατάσταση νομίζω ότι είναι πολύ χειρότερη από αυτή που φανταζόμουν... :?[/quote]

Αγλαία,με έβαλες και έψαχνα νυχτιάτικα,διότι ήμουν κατα 90% σίγουρη οτι το πήρα το εν λόγω φάρμακο.Τελικά,η απόδειξη μόλις βρέθηκε.Το πήρα!Εννοείς οτι μειώνει τα επίπεδα προλακτίνης και κατά συνέπεια αναστέλλει τη γαλακτοφορία;Μάλιστα.Τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί ο γυναικολόγος μου τότε(τον ξαπόστειλα μετά αλλά ήταν αργά,την είχα φάει τζάμπα την καισαρική....)έλεγε οτι η γυναίκα τις πρώτες μέρες δεν έχει γάλα και το μωρό τρέφεται με ξένο.Το είχε πεί μπροστά στις μαίες,όταν τον φώναξα για να τους βάλει χέρι που δεν με βοηθούσαν στο θηλασμό.Πίστευα οτι ο μαιευτήρας-μεγαλομέτοχος θα επιβληθεί στις υφιστάμενές του.Πού να ήξερα....Το είπε και μου πήραν το τσιρίζον μωρό απο τα χέρια!!!Την ημέρα που έφευγα και ενώ είχα νοικιάσει ήδη το θήλαστρο,μου το είχε φέρει η κυρία Τσούκα στο δωμάτιο,μου είπε "δεν θα πάς μακριά με αυτό(το θήλαστρο),μην έχεις ενοχές(χάλια εγώ) ,τα παιδιά μεγαλώνουν μια χαρά και με το ξένο!!"

Αλήτες!!Μεγάλοι αλήτες!

P203p2.png 

....Το είπε και μου πήραν το τσιρίζον μωρό απο τα χέρια!!!Την ημέρα που έφευγα και ενώ είχα νοικιάσει ήδη το θήλαστρο,μου το είχε φέρει η κυρία Τσούκα στο δωμάτιο,μου είπε "δεν θα πάς μακριά με αυτό(το θήλαστρο),μην έχεις ενοχές(χάλια εγώ) ,τα παιδιά μεγαλώνουν μια χαρά και με το ξένο!!"

Αλήτες!!Μεγάλοι αλήτες!

Απίστευτο!!!!! Όχι απλά αλήτες, εγκληματίες!!!!

Εγώ πια έχω την ατάκα έτοιμη. Όταν μου λένε π.χ. "θήλασα μόνο για δύο μήνες γιατί δεν του/της έφτανε το γάλα", απαντώ: σίγουρα έδινες και συμπλήρωμα και πάντα η απάντηση είναι "ναι". Δεν φταίνε όμως αυτές, κι εγώ μια απ'αυτές θα ήμουνα σήμερα, αν δεν είχα εντελώς τυχαία ενημερωθεί έγκαιρα (τελευταία στιγμή για την ακρίβεια - την επομένη ημέρα που γέννησα). Φταίνε οι αλήτες που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Το θέμα είναι ποιος άραγε μπορεί να τους σταματήσει???

beboulix σε νοιώθω απόλυτα!

γέννησα και είχα τρελή επιθυμια να θηλάσω... είχα όμως και μαύρα μεσάνυχτα και βαθιά νυχτωμένους γύρω μου... κι όμως κατάφερα αποκλειστικό θηλασμό μέχρι που ανακάλυψα τούτο το φόρουμ και ξεστραβώθηκα! ξεπέρασα και την παιδίατρο όταν στους 4,5 μήνες επέστρεψα στη δουλειά κι επέμενε να δώσω ξένο γιατί δεν θα τα κατάφερνα... ξεπέρασα και τον σύζυγο που δεν ήξερε και αντιδρούσε αλλά τώρα είναι φανατικός υποστηρικτής μου... κι εφτασα να έχουμε ξεπεράσει τους 17 μήνες θηλασμού! και ναι! συνεχίζω να νοιώθω εξαρτημένη! και να απολαμβάνω τον κάθε θηλασμό με τρέλα... και ναι... πολλές φορές έχω μελαγχολίσει σκεφτόμενη τον αποθηλασμό (που να σημειωθεί... εννοείτε ότι πλεον το έχω αφήσει στον γιόκα μου αυτό το θέμα!!! ) αλλά με τις απαντήσεις που δώσανε και απο εδώ τα κορίτσια... χαλαρώνω και χαίρομαι το τώρα!

Νομίζω ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε λίγο το πόσο συχνά δίνουν mitrotan και άλλα ανάλογα μητροσυσπαστικά οι γυναικολόγοι, συχνα εν αγνοία των μητέρων και αυτά δρουν ως αναστολείς της προλακτίνης...
:shock: 4 μέρες που ήμουν στο μαιευτήριο μου τα δίνανε ανελλιπως! ρώταγα αν είναι συμβατά με τον θηλασμό και όλοι μου λέγανε ναι! και πρέπει να τα πάρεις! ακόμη θυμάμαι τις συσπάσεις που έκανε η μήτρα μου! λες και είχα πάλι το παιδί μέσα και με κλώτσαγε!!!

Όταν βγήκα από το μαιευτήριο ρώτησα τον γιατρό μου αν πρέπει να τα συνεχίσω και μου είπε όχι! αφού εισαι μια χαρά...

για 40 μέρες είχα λόχεια, έμεινα 2 μέρες καθαρή και αδιαθέτησα... με πολύ αίμα... πήρα τηλέφωνο τον γιατρό μου και μου είπε να τα πάρω πάλι! ξαναρώτησα... ξανακουσα τα ιδια... δεν επιρρεαζεται ο θηλασμός... έλα όμως που εμένα με έτρωγε! διάβασα πιά το χαρτί... και φυσικά δεν πήρα ούτε μισό χάπι... με τους μήνες ρυθμίστικε η περίοδος μου και λιγόστεψε το αίμα!

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ...

απλά χαίρομαι που τελικά ευτυχώς δεν βλάψανε τον θηλασμό όσα πήρα τις πρωτες μερες...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol: