Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αγόρια και οι φίλοι τους

Recommended Posts

καλημέρα. ο γιός μου είναι 7 χρονών. έχει μερικούς πολύ καλούς φίλους στο σχολείο, κι έναν που κάνουν πολλή παρέα, ας πούμε ο κολλητός του. παρατηρώ κάποιες φορές ότι ο δικός μου παραείναι διαχυτικός με τον φίλο του, π.χ. τον αγκαλιάζει, προχθές έκανε ματς μουτς (όπως όταν δίνουμε φιλιά), δεν ξέρω αν το έκανε για πλάκα ή όχι, γενικά βλέπω πως δείχνει την αγάπη του. θεωρείται φυσιολογικό σ' αυτή την ηλικία ή όχι? 

Διαφημίσεις

Με ποια έννοια θα μπορούσε να μην είναι φυσιολογικό;;;; Προσπαθώ να σκεφτώ πώς το να αγκαλιάζονται παιδιά (ή και 20άρηδες εδώ που τα λέμε) μπορεί να μην είναι φυσιολογικό, και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

20 ώρες πρίν, lloullou00 είπε:

Εννοώ αν θα έπρεπε αυτή την διαχυτικοτητα να τη δείχνει με κορίτσια κι όχι με τους φίλους του.. 

Προτιμάς να έχει παρέες κορίτσια; Γιατί; Εχω ακούσει γονείς να ανησυχούν αν το παιδάκι τους έχει παρέες αντίθετου φύλου μόνο, αυτό που λες πρώτη φορά το ακούω ομολογώ!

όχι, δεν το προτιμώ εννοείται. απλά τα αγκαλιάσματα και τα φιλάκια και οι εκδηλώσεις αγάπης προς το ίδιο φύλο σ' αυτή την ηλικία είναι φυσιολογικές? αυτό ρωτάω..

Διαφημίσεις

Θεωρώ πως είναι φυσιολογικές, ωστόσο ακόμη και αν δεν ήταν θα έβλεπες το παιδί σου με αλλά μάτια ή θα το αγαπούσες λιγότερο;

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Aν εννοείς αν σημαίνουν ότι είναι ομοφυλόφιλος, δεδομένου οτι στα 7 τα παιδιά δεν έχουν σεξουαλικότητα, δεν μπορείς να δεις τις εκδηλώσεις τρυφερότητας ως κάτι διαφορετικό από απλά εκδήλωση φιλίας. Εξάλλου το να αγκαλιάζονται τα αγόρια (όπως και τα κορίτσια) σε καμία ηλικία δε σημαίνει κάτι πέραν από ένα απλό αγκάλιασμα.  

@ΑΡΓΚ γειά σου! δεν ισχύει ότι δεν έχουν σεξουαλικότητα. Νομίζω υπάρχουν έρευνες, που δείχνουν ότι υπάρχει, απλώς δεν είναι τόσο κατευθυνόμενη για να πεις ότι τέτοιες κινήσεις δείχνουν προτίμηση σε συγκεκριμένο φύλο και ότι συμπεριλαμβάνουν εξερευνήσεις προς το ίδιο ή το άλλο φύλο χωρίς αυτό να σημαίνει απολύτως τίποτα για τις προτιμήσεις αργότερα. να το ψάξουμε λίγο στο ιντερνετι. ...???  

Δηλαδή σε αυτές τις προπροεφηβικές ηλικίες όπου οι ορμόνες ήδη έχουν ξεκινήσει, το σύστημα παιζει δεξιά αριστερά! Το έχω ακούσει πολλάκις και για αγόρια και για κορίτσια από ενήλικες, με πραγματικές ιστορίες.   

@lloullou00

το παιδί σου είναι φυσιολογικό ότι και εάν κάνει..... !!! προσπάθησε να αισθανθείς παρά να κρίνεις την συμπεριφορά του. 

Εάν σε ανησυχεί το αν σημαίνει αυτό κάτι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε παρά να είτε να συνεχίσεις να ανησυχείς είτε να σταματήσεις.

Δική σου επιλογή... :-) γιατί να κάνεις κάτι, δεν μπορείς... δηλαδή εάν ένα παιδί έχει όντως συναισθήματα τρυφερότητας προς το ένα ή το άλλο φύλο, μπορεί και να αλλάξουν ή να παραμείνουν. Σε τόσο μικρή ηλικία όμως δε μπορεί να βγάλει κανείς συμπεράσματα...

α, επειδή ρώτησες "θεωρείται"  ... να ξέρεις ότι το πιο σημαντικό για το παιδί σου είναι εσύ τι θεωρείς. όχι τι θεωρούν οι άλλοι. γιατί ανάλογα με την χώρα/σπίτι που θα πας μπορεί να ακούσεις διάφορα πράγματα για το τι θεωρείται φυσιολογικό.    Το παιδί σου, σίγουρα, είναι αυτό που είναι και χρειάζεται την αποδοχή σου, είτε είναι διαχυτικό με το ένα ή το άλλο φύλο.  

και θα σου πω - προσωπικά εγώ είχα παιχνίδια με κορίτσια, ως παιδί,  χωρίς αυτό να είχε επηρεάσει καθόλου τις προτιμήσεις μου μετά.

Τα κορίτσια βέβαια αυτά μπορεί να είχαν τέτοιες προτιμήσεις (Για το ένα το έμαθα εκ των υστέρων) - , και οι εμπειρίες αυτές ήταν μόνο κ μόνο, "παιχνίδι" σε εποχές που αυτά τα πράγματα δεν συζητιόντουσαν άρα και μεταξύ παιδιών δεν ήταν κάτι ταμπού ήταν απλώς κάτι που δεν ξέρεις, ακολουθείς μέχρι εκεί που σου αρέσει αλλά είναι αυτό που είναι - ένας πειραματισμός. Έχω ακούσει και από άντρες αντίστοιχα.  

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...