Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανασφάλιστη μητέρα και μωρό

marialk

Recommended Posts

Καλησπέρα!:)  έχω ένα τεράστιο πρόβλημα και δεν ξέρω πού να απευθυνθώ. Ελπίζω εσείς οι μανούλες να ξέρετε περισσότερα. Πρόκειται να γεννήσω σε δύο μήνες και έχουμε θέμα με την ασφάλιση. Ο άντρας μου έκανε αίτηση το Μάιο για ασφάλιση στον ΟΓΑ μιας και είναι νέος αγρότης. Δεν έχει εγκριθεί ακόμη και δεν ξέρουμε αν θα εγκριθεί μέχρι να γεννήσω. Παντρευτήκαμε πριν μερικές μέρες(εγώ ήμουν ασφαλισμένη πάνω στον πατέρα μου). Οπότε τώρα θα μείνω και εγώ χωρίς ασφάλεια. Τι θα γίνει αν δεν έχουμε ασφάλεια μέχρι τότε; Το παιδί μας θα είναι ανασφάλιστο; Θα πληρώσουμε τα έξοδα μας στο νοσοκομείο(σε δημόσιο θα γεννήσω) κανονικά; Τι πρέπει να κάνω για να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα; Τι γίνεται με τις ανασφάλιστες μητέρες που γεννάνε; Ας με κατατοπίσει κάποιος γιατί όποιον ρωτάμε,δεν ξέρει τίποτα! 

Διαφημίσεις

On 27/10/2017 at 4:42 ΜΜ, marialk είπε:

Καλησπέρα!:)  έχω ένα τεράστιο πρόβλημα και δεν ξέρω πού να απευθυνθώ. Ελπίζω εσείς οι μανούλες να ξέρετε περισσότερα. Πρόκειται να γεννήσω σε δύο μήνες και έχουμε θέμα με την ασφάλιση. Ο άντρας μου έκανε αίτηση το Μάιο για ασφάλιση στον ΟΓΑ μιας και είναι νέος αγρότης. Δεν έχει εγκριθεί ακόμη και δεν ξέρουμε αν θα εγκριθεί μέχρι να γεννήσω. Παντρευτήκαμε πριν μερικές μέρες(εγώ ήμουν ασφαλισμένη πάνω στον πατέρα μου). Οπότε τώρα θα μείνω και εγώ χωρίς ασφάλεια. Τι θα γίνει αν δεν έχουμε ασφάλεια μέχρι τότε; Το παιδί μας θα είναι ανασφάλιστο; Θα πληρώσουμε τα έξοδα μας στο νοσοκομείο(σε δημόσιο θα γεννήσω) κανονικά; Τι πρέπει να κάνω για να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα; Τι γίνεται με τις ανασφάλιστες μητέρες που γεννάνε; Ας με κατατοπίσει κάποιος γιατί όποιον ρωτάμε,δεν ξέρει τίποτα! 

Αν δεν κάνω λάθος δεν πληρωνεις σε δημόσιο νοσοκομείο, δίνεις το ΑΜΚΑ και πάει μέσω πρόνοιας αλλά καλό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον γιατρό απ το νοσοκομείο που σε παρακολουθεί για λεπτομέρειες.

On 27/10/2017 at 4:42 ΜΜ, marialk είπε:

Kαταρχήν ανάλογα με τα εισοδήματά σας από άλλες πηγές (ακίνητα κλπ) πιθανοτατα εμπίπτετε στην κατηγρία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Εχουν κάποιους περιορισμούς ως προς το ποιοι γιατροί μπορούν να γράψουν εξετάσεις, και τι εξετάσεις, αλλά γενικά καλύπτονται πολλές παροχές οπότε θα σου έλεγα να πας στο πλησιέστερο ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ και να ρωτήσεις τι χρειάζεται. Στα δημόσια νοσοκομεία αρκεί το ΑΜΚΑ σου γενικά, αλλά κάνε μία ερώτηση από τώρα μήπως χρειάζονται και άλλα χαρτιά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...