Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοηθεια με τον θηλασμο!

Recommended Posts

θα θελα λιγο την βοηθεια σας στο κομματι του θηλασμου. Γεννησα φυσιολογικα τον μικρο μου.κ ξεκινησαμε πολυ καλα με τον θηλασμο. την τεταρτη μερα παρουσιασε ικτερο κ μπηκαμε για φωτοθεραπεια.μου ζητησαν να δωσουμε και ξενο γαλα εκτος απ το δικο μου αλλιως δε θα επεφτε.στην αρχη ημουν αντιθετη αλλα μετα την ταλαιπωρια που εβλεπα που περνουσε το μωρο συμφωνησα.ετσι κι εγινε εβγαζα δικο μου με το θηλαστρο κ εδινα κ ξενο εναλλαξ. Για δυο μερες.

Αυτο συνεχιζω να το κανω μεχρι τωρα που ειμαστε 15 ημερων.εχω απελπιστει...βλεπω οτι το γαλα μου λιγοστευει, δε φτανει. Κανω καθε 2 μιση με 3 ωρες αντλιση με το θηλαστρο. ( το mini ηλεκτρικο της medela) .Θελω να κοψω εντελως το ξενο.πως θα τα καταφερω; το δινω με μπιμπερο.προσπαθω να το βαλω στο στηθος αλλα δε καθεται.με το ζορι.χτυπιεται.βρηκε την ευκολη λυση το μπιμπερο. Πως μπορω να το κοψω;κ πως μπορω να αυξησω το γαλα μου; Ευχαριστώ! ! 

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Δυστυχώς σου έδωσαν εξαρχής λάθος οδηγίες, ο ικτερος δε χρειάζεται ξένο γάλα για να πέσει, χρειαζεται θηλασμό κάθε 1.5 με 2 ώρες. Μπορεί να αργησει λίγο περισσότερο αλλά φευγει. Εμενα η μικρή μου 5η μέρα έφτασε 16 ο ικτερος και έχοντας την συνέχεια στο στήθος σε 2 μέρες έπεσε στο 10 και ο γιατρός δεν το πιστεύε. Τέλος πάντων, απο δω και πέρα, πρεπει να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακο θήλαστρο το symphony της medela πχ γιατι αυτό που έχεις δεν αρκεί για διατήρηση του θηλασμού. Επίσης στη medela θα βρεις ειδικές "μύτες" που μπαίνουν σε σύριγγα και ειναι για σιτιση θηλαζοντων βρεφων προς αποφυγή σύγχυσης θηλών. Αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις οδηγίες σταδιακης μείωσης του ξένου γάλακτος. Νομίζω το καλύτερο θα ηταν να έβρισκες μια σύμβουλο θηλασμού να σε καθοδηγησει πιο σωστά. Σου εύχομαι το καλυτερο και καλή δύναμη! 

Να σου ζήσει το μωράκι! ❤Έβγαζα κ εγω με θήλαστρο ακριβώς οπως εσυ γιατι το μωρό ειχε Ίκτερο κ το ειχαν στη λάμπα..Νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο κ εκανα κάποιες αντλήσεις κ στο σπίτι τις πρώτες μέρες ΑΛΛΑ έβαζα ομως κ το μωρο παρόλο που πονούσα πολυ στις θηλές συνέχεια στο στήθος. Οπότε αυξήθηκε κ η παραγωγή.Το ίδιο κανε κ εσύ .Το μωράκι πιθανόν να έχει πάθει σύγχυση θηλων ,λόγο του μπιμπερό .Μη του δίνεις πιπίλα,εαν δίνεις.. κ βαλτο συνέχεια στο στήθος να πιπιλαει ..επαφή δέρμα με δέρμα μεταξυ σας θα βοηθήσει να ηρεμεί κ να μαθει παλι στο στήθος.. Οσο θα προσφέρεις στήθος κ θα πιπιλαει..τοσο θα εχεις κ γαλα.Αυτο ειναι κανόνας Τελικά

Ο γιός μου,η Ζωή μου όλη!✨💙

Συμφωνω με οτι γραφτηκε απο τα κοριτσια  και σου παραθετω δυο αρθρα που θα σε βοηθησουν.

Επαναγαλακτισμός ή πως να κοψετε το συμπληρωμα http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/οδηγίες-θηλασμού/επαναγαλακτισμός-ή-πως-να-κόψετε-το-συ/

Αρνηση θηλασμου (πχ μετα απο συγχυση θηλων) και πως την αντιμετωπισεις http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/προβλήματα-γαλουχίας/άρνηση-θηλασμού-δεν-θέλει-να-θηλάσει/

Τα γραφει εκτενεστατα, οποτε δε εχω να προσθεσω κατι..Μην απελπιζεσαι και μην τα παρατησεις! Οπλισου με υπομονη και παλεψε το! Οπωσδηποτε μιλα σε συμβουλο θηλασμου για να σε ηρεμησει και να σε καθοδηγησει καταλληλα ωστε να μην αποθηλασετε προωρα! Να σου ζησει και καλη συνεχεια!

2 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Δυστυχώς σου έδωσαν εξαρχής λάθος οδηγίες, ο ικτερος δε χρειάζεται ξένο γάλα για να πέσει, χρειαζεται θηλασμό κάθε 1.5 με 2 ώρες. Μπορεί να αργησει λίγο περισσότερο αλλά φευγει. Εμενα η μικρή μου 5η μέρα έφτασε 16 ο ικτερος και έχοντας την συνέχεια στο στήθος σε 2 μέρες έπεσε στο 10 και ο γιατρός δεν το πιστεύε. Τέλος πάντων, απο δω και πέρα, πρεπει να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακο θήλαστρο το symphony της medela πχ γιατι αυτό που έχεις δεν αρκεί για διατήρηση του θηλασμού. Επίσης στη medela θα βρεις ειδικές "μύτες" που μπαίνουν σε σύριγγα και ειναι για σιτιση θηλαζοντων βρεφων προς αποφυγή σύγχυσης θηλών. Αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις οδηγίες σταδιακης μείωσης του ξένου γάλακτος. Νομίζω το καλύτερο θα ηταν να έβρισκες μια σύμβουλο θηλασμού να σε καθοδηγησει πιο σωστά. Σου εύχομαι το καλυτερο και καλή δύναμη! 

Ευχαριστώ πολυ!! Συμβουλο θηλασμου ρωτησα κ μου πε αυτο ακριβώς οτι εχει παθει συγχυση θηλων. Να το βαζω οσο μπορω στο στηθος κ να του δινω το γαλα με συριγγα ετσι ωστε να ξεχασει το μπιμπερο.ανα δυο ωρες το μωρο κ ανα  τρεις να βγαζω το γαλα με θηλαστρο. Εγω Αυτό που θελω ειναι να αυξηθει το γαλα μου κ να κοψω το συμπλήρωμα .πραγμα που πιστευω θα αργησει να γίνει.. αν γινει..μου ειπε επίσης οτι βοηθανε κ τα χαπακια μαγιας.με το θηλαστρο που Εχω πιστευεις δε θα αυξηθει καθόλου το γαλα μου?

1 hour ago, Mamatoma είπε:

Να σου ζήσει το μωράκι! ❤Έβγαζα κ εγω με θήλαστρο ακριβώς οπως εσυ γιατι το μωρό ειχε Ίκτερο κ το ειχαν στη λάμπα..Νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο κ εκανα κάποιες αντλήσεις κ στο σπίτι τις πρώτες μέρες ΑΛΛΑ έβαζα ομως κ το μωρο παρόλο που πονούσα πολυ στις θηλές συνέχεια στο στήθος. Οπότε αυξήθηκε κ η παραγωγή.Το ίδιο κανε κ εσύ .Το μωράκι πιθανόν να έχει πάθει σύγχυση θηλων ,λόγο του μπιμπερό .Μη του δίνεις πιπίλα,εαν δίνεις.. κ βαλτο συνέχεια στο στήθος να πιπιλαει ..επαφή δέρμα με δέρμα μεταξυ σας θα βοηθήσει να ηρεμεί κ να μαθει παλι στο στήθος.. Οσο θα προσφέρεις στήθος κ θα πιπιλαει..τοσο θα εχεις κ γαλα.Αυτο ειναι κανόνας Τελικά

Ευχαριστω πολυ!! Για ποσο καιρο το νοικιασες; κ ποση ωρα το χρησιμοποιουσες;καποια λεπτα η μεχρι που εβγαζες γαλα;

Διαφημίσεις

Το mini Electric είναι για περιστασιακη χρήση κ νομίζω καλύτερα μετά την εγκατάσταση του θηλασμου. Δεν είναι αρκετά δυνατό θήλαστρο και δεν αδειαζει το μαστό γεγονός που οδηγει σε συμφορηση του στήθους και σταδιακή μείωση του γαλακτος. Το symphony κανει κινησεις που μιμουνται τις θηλαστικες κινησεις του μωρου, το νοικιάζεις για όσο χρειαστείς και αν θυμάμαι καλά το χρησιμοποιεις 20 λεπτά σε κάθε μαστό και ακόμα και αν δε βγάζει γάλα το αφήνεις γιατί ετσι αυξάνεται η παραγωγη. Αν βάζεις το μωρό συνεχεια στο στήθος δέρμα με δέρμα, παρεις κ τη μαγια που λες και σταματήσεις το μπουκάλι δε θα έχεις προβλημα να επαναγαλακτισεις. Ο θηλασμός είναι προσφορά κ ζητηση, όσο πιο πολύ θηλάζεις τόσο πιο πολύ παράγεις!

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Ειλικρινα ειχα απελπιστει...

Να ρωτησω κατι αλλο..Για τι νοσοκομειακο θηλαστρο elite της ameda η οποια λειτουργει  με πιστονια τι γνωμη εχετε; 

23 ώρες πρίν, anna xa είπε:

Ευχαριστώ πολυ!! Συμβουλο θηλασμου ρωτησα κ μου πε αυτο ακριβώς οτι εχει παθει συγχυση θηλων. Να το βαζω οσο μπορω στο στηθος κ να του δινω το γαλα με συριγγα ετσι ωστε να ξεχασει το μπιμπερο.ανα δυο ωρες το μωρο κ ανα  τρεις να βγαζω το γαλα με θηλαστρο. Εγω Αυτό που θελω ειναι να αυξηθει το γαλα μου κ να κοψω το συμπλήρωμα .πραγμα που πιστευω θα αργησει να γίνει.. αν γινει..μου ειπε επίσης οτι βοηθανε κ τα χαπακια μαγιας.με το θηλαστρο που Εχω πιστευεις δε θα αυξηθει καθόλου το γαλα μου?

Ευχαριστω πολυ!! Για ποσο καιρο το νοικιασες; κ ποση ωρα το χρησιμοποιουσες;καποια λεπτα η μεχρι που εβγαζες γαλα;

Το πηρα απο το μαιευτήριο κ το χρησιμοποίησα τις πρώτες μερες που πονούσα πολυ,και ηταν το στηθος πρησμενο κ δε μπορούσε ευκολα να πιασει τη θηλή το μωρο.Εβγαζα δεκα λεπτά απο το καθε στήθος.Αλλα η γνώμη μου ειναι καλύτερα να μη το χρησιμοποιείς αλλο ..βαλε το μωρο να θηλάσει όποτε θελει για οσο θελει κ μη κοιτάς ωραριο.Δλδ καθε 3 ωρες που λενε. Θα αυξηθει η οαραγωφη σου μ αυτο τον τρόπο. Σταδιακα μείωσε το ξενο.. ωσπου στο τελος θα δεις ,θα πίνει μονο το γαλατακι σου!!

Επεξεργάστηκαν by Mamatoma

Ο γιός μου,η Ζωή μου όλη!✨💙

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...