Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑ

Recommended Posts

Έχω ένα βρεφάκι 1μηνών που γεννήθηκε πρόωρα και έχει παλινδρόμιση. Ξέρει καμία αν επιτρέπεται η πιπίλα ή είναι επικίνδυνη λόγω παλινδρόμισης? 'Εχει κάποια παρόμοια εμπειρία? Φοβάμαι μήπως θέλει να κάνει εμετό και δεν καταφέρει να πετάξει την πιπίλα.  Ευχαριστώ!

• 4 months later...

Διαφημίσεις

Αν και έχει περάσει πολύ καιρός από την ερώτησή σου, το ποστάρω , μήπως βοηθήσει κάποιον άλλο!

Μπορεί να βοηθήσει η πιπίλα; Για ορισμένα μωρά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση η πιπίλα μπορεί να είναι χρήσιμη. Για άλλα όμως, η πιπίλα μπορεί να είναι καταστροφική. Μπερδευτήκατε; Συνεχίστε να διαβάζετε. 

Ορισμένα μωρά με παλινδρόμηση δεν έχουν πρόβλημα με άρνηση τροφής, αλλά αντίθετα τρώνε και τρώνε και τρώνε. Ο θηλασμός ανακουφίζει αυτά τα μωρά γιατί κάθε γουλιά γάλα τα βοηθάει να «ξεπλύνουν» ορισμένα από τα οξέα της παλινδρόμησης. Το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζουν να θηλάζουν πολύ περισσότερο από ότι χρειάζονται για να γεμίσουν την κοιλιά τους. Θηλάζουν μέχρι το σημείο που κάνουν πια εμετό κάθε φορά που θηλάζουν. Αν αυτή η περιγραφή ταιριάζει στο μωρό σας, τότε η πιπίλα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Αν η πιπίλα δοθεί στο μωρό όταν εκείνο θηλάζει για παρηγοριά κι όχι για τροφή (θηλάζει δηλαδή αργά, με μεγάλα διαστήματα ανάπαυλας ανάμεσα στην κάθε γουλιά και χωρίς να καταπίνει συχνά), τότε μπορεί να το καθησυχάσει και να βοηθήσει και σας. Η προσεκτική χρήσης της πιπίλας μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να αποφύγει την υπερφόρτωση του στομαχιού του και επομένως και τον εμετό. 

Αν όμως το μωρό σας δεν θέλει να θηλάσει και το κάθε τάισμα είναι σωστή μάχη, τότε ξεχάστε την πιπίλα. Γι’αυτό το μωρό το στήθος θα πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες του για παρηγοριά. Κάθε χρήση πιπίλας σημαίνει ότι το μωρό θα παίρνει ακόμα λιγότερο γάλα από το στήθος. Η έλλειψη επαρκούς χρόνου στο στήθος μπορεί επίσης να επηρεάσει την παραγωγή γάλατος. 

Οι πιπίλες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μέχρι το γάλα να εγκατασταθεί. Η εγκατάσταση του γάλατος σημαίνει ότι το μωρό θηλάζει καλά, η παραγωγή της μητέρας είναι επαρκής και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα που να συνδέονται με τον τρόπο που θηλάζει, καθώς επίσης το μωρό να είναι τουλάχιστον μερικών εβδομάδων. 

(Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος)

xf97p2.png

Από προσωπική εμπειρία στο γιο μου που δεν είχε ποτέ κολικούς ή πόνους και πιπίλα είχε από τον 2ο μήνα, θήλασε ως το έτος κ.λπ. θα έλεγα όχι. Αλλά εμείς μία περίπτωση είμαστε. Απ' την άλλη, τι σχέση μπορεί να έχει η πιπίλα με τους κολικούς; Νομίζω καμία. Άλλα κακά ίσως έχει, αυτό θα έλεγα με τη λογική μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Το γάλα απ' την άλλη και η διατροφή όντως μπορεί να προκαλέσει κοιλιακούς πόνους. Μήπως να δοκιμάζατε άλλο γάλα αν δεν θηλάζεις, σε συνεννόηση με παιδίατρο;

GCqDp3.png qpsdp2.png

θηλαζω.απλα ρωτησα να δω εαν εχετε ακουσει κατι.πολυ λογιξα τα βρθσκω αυτα πιυ λες .εχουμε ηπια παλινδρομιση κ ισως καποια πονακια.οχι ομως επισημως κολικους.

συμπερενω ομως οτι γενικοτερα υπαρχουν ακραιες τασεις κ περι πιπιλας κ περι θηλαδμου κ περι συγκοιμησης.σε σημειο υστεριας υα ελεγα.

Διαφημίσεις

4 hours ago, μαγιοπουλας said:

θηλαζω.απλα ρωτησα να δω εαν εχετε ακουσει κατι.πολυ λογιξα τα βρθσκω αυτα πιυ λες .εχουμε ηπια παλινδρομιση κ ισως καποια πονακια.οχι ομως επισημως κολικους.

συμπερενω ομως οτι γενικοτερα υπαρχουν ακραιες τασεις κ περι πιπιλας κ περι θηλαδμου κ περι συγκοιμησης.σε σημειο υστεριας υα ελεγα.

Απλά ήθελα να συμφωνήσω με τη Μαγιοπουλα. Υπάρχουν φανατικοί πχ υπέρ του θηλασμού κλπ που προκαλούν τύψεις και άγχος στις νέες μαμάδες, σε εμένα για παράδειγμα έτσι ήταν. Και δεν λένε ΠΟΤΕ ΠΟΣΟ δύσκολο είναι. Νόμιζα στην αρχή ότι μόνο σε εμένα συμβαίνει τόσος πόνος. Ή αν τους πεις ότι πονας ΤΟ ΠΡΩΤΟ που θα κάνουν είναι να σε κατηγορησουν ότι δήθεν βάζω λάθος το μωρό (μια χαρά έμπαινε οπως επιβεβαίωσε και η συμβουλος θηλασμού, δεν λένε όμως ότι αυτό ειναι φυσικό κσι συμβαίνει μέχρι να σκληρύνουν οι θηλές κλπ. Δεν προσφέρω κάτι στη συζήτηση το ξέρω απλά σαν μαμά μωρού ενός μήνα ήθελα να πω τον πόνο μου. Είμαι υπέρ του θηλασμού αλλά κατά των φανατικών που έχουν σοβαρές ελλείψεις σε συμβουλευτική κατάρτιση... φιλάκια & καλές γιορτές! <3

δεν ειναι μονο η καταρτιση.ειναι κ η εμμονη που καταντα αρρωστημενη.κ μενα μου ειπαν διαφορα για τις θηλες σιλικονης.δεν ειχα ομως επιλογη.επρεπε να τραφει το παιδι.τωρα ηρθε η ωρα κ επιασε κανονικα το στηθος.κ τι εγινε?κ πιπιλα δινω οποτε ειναι πολυ ανησυχο κ καποιες φορες εχω δωσει κ μπιμπερο κ ομως τα καταφερε .κ οχι μο ο το δικο μου εχω παρα πολλες περιπτωσεις.

Παλια μου φίλη Μαγιοπουλας καταρχήν μπράβο σου που τα πας τοςο καλα!! Κατα δεύτερον συμφωνώ μαζι σου. Εχω γράψει και σε άλλο θεμα, αλλα θεωρω οτι ο κίνδυνος της σύγχυσης θηλων κτλ ειναι μαλλον υπερεκτιμημένος και πραγματικά δεν ξερω σε τι είδους μελέτες βασίζεται (διάβαζα κατι σχετικό πρόσφατα). Οπως και να εχει οπως πολυ σωστά είπες ουτε η ελλειψη κατάρτισης βοηθά, αλλα ουτε και η υστερία που επικρατεί του τύπου εαν χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε άλλο για να θρέψεις το παιδί σου περα απο το στήθος, έχασες το παιχνίδι του θηλασμού οριστικά και αμετάκλητα. Τελος πάντων σου εύχομαι καλες γιορτές, καλή συνέχεια της προσπάθειας σου και να χαίρεσαι την μικρή. Πολλά φιλια!!

On 26 Δεκεμβρίου 2017 at 6:41 PM, μαγιοπουλας said:

κ μενα μου ειπαν διαφορα για τις θηλες σιλικονης.δεν ειχα ομως επιλογη.επρεπε να τραφει το παιδι.τωρα ηρθε η ωρα κ επιασε κανονικα το στηθος.κ τι εγινε?

Πως καταφερατε να πιάσει το στήθος κανονικά χωρίς τις θηλες σιλικονης;; έχω προσπαθήσει αρκετές φορές χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα!!! Το μόνο που κατάφερα είναι να νευριασει που δε μπορεί να πιάσει το στήθος και να αρχίσει να κλαίει!! Εγώ φυσικά έβαλα τη θηλη όσο πιο γρήγορα μπορούσα και φυσικά ικανοποιηθηκε!! Πόσο μηνών ήταν;;

ποσο ειναι το παιδακι σου?να το χαιρεσαι!ακριβως ιδια αντιδραση με το δικο μου.θα σου πω τι εκανα κ εαν θες το δοκιμαζεις.δεν θυμαμαι εαν το εχω ξαναγραψει.εκοψα λογο το στομιο της θηλης σιλικονης για να περναει περισσοτερο γαλα κ να χορταινει καλυτερα.

ποσα κιλα ειναι τωρα.οταν θα παρει λιγο βαρος θα δυναμωσει κ θα ρουφηξει.σε μενα δεν εγινε κ στα δυο στηθη ταυτοχρονα.επιασε αποτελεσμστικα τις θηλες περιπου 48 ημερων.περιμενω νεα σου.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...