Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε αρχίζει να ακούει ένα μωρό;

Recommended Posts

Γεια σε όλους και όλες. Είμαι νέο μέλος, νέα και χαζομαμά, τελείως άσχετη.

Η κορούλα μου γεννήθηκε στις 4/10/2008. Ήθελα να ρωτήσω, πότε θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα ακουστικά ερεθίσματα; Είναι φυσιολογικό να κάνω «μπαμ» δίπλα στο αυτί της και να μην τρομάζει;

Συγγνώμη, αλλά απ’ το να διαβάσω κάποιο βιβλίο, προτιμώ τη δική σας γνώμη και εμπειρία. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Απ' οτι γνωριζω τα παιδια ακουνε οντας ακομη εμβρυα και μεσα απο τη μητρα. Τωρα για το μπαμ...δεν ξερω. Κανονικα επρεπε να αντιδρα...δεν θυμαμαι κιολας απ' τη δικη μου. Ο παιδιατρος σας τι λεει;

Νομίζω ότι η πιο ανεπτυγμένη αίσθηση των μωρών είναι η ακοή την οποια εξασκούν ήδη από τη μήτρα. Τώρα αν θα έπρεπε να ανταποκρίνεται ή όχι σε αυτό το ερέθισμα που κάνεις είναι κάτι που δε γνωρίζω. όμως στο μαιευτήριο κάνουν νομίζω εξετάσεις για την ακοή οποτε αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα θα σου το είχαν αναφέρει. Οπότε ίσως απλά το παιδί θέλει το χρόνο του για να ανταποκριθεί.

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

απο οτι μας ειπανε ολα τα μωρα ακουν αλλα αντιδρουν στους οξεις ηχους και αποτομους ηχους.δεν ξερω κατα ποσο δυνατα λες το μπαμ αλλα δοκιμασε να ριξεις ενα πιρουνι πχ διπλα του.

εμεις παντως δεν τολμαμε να φταρτιστουμε σαν ανθρωποι απο τοτε που ητανε 20 ημερων :D .τολμησε ο πεθερος μου 1 φορα και εβαλε τα κλαματα ο μικρος. απο τοτε γκουκ

Δοκίμασα τα πάντα, χωρίς αποτέλεσμα – έχω τρομοκρατηθεί! Κανονίζω να της κάνω ακοόγραμμα σε παιδιατρική κλινική.

Φοβάμαι τόσο πολύ και δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω.

Χρειάζομαι τις προσευχές όλων σας για να πάνε όλα καλά!

Διαφημίσεις

O παιδιατρος βαρεσε δυνατα παλαμακια πολυ κοντα του. Αποκλειεται να μην το ελενξαν στο μαιευτηριο. Που γεννησες?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το αντανακλαστικο του Μορο:

Το παιδι ξαπλωμενο στο τραπεζι. Ενα αποτομο χτυπημα διπλα του , το κανει να τιναχτει , ανοιγει χερια , ποδια και υστερα τα ξαναφερνει στο σωμα του

Δες και εδω

http://www.e-child.gr/ChildVisionHear1.asp

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σας ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Αυτό με τα παλαμάκια, το δοκιμάσαμε με τον πατέρα της πριν λίγες ώρες – τζίφος!

Γέννησα στο ΜΗΤΕΡΑ, λίγες μέρες πριν μπω στον 9ο – η μικρή έμεινε με τα πρόωρα μόνο 1 ημέρα. Δεν ξέρω αν ο έλεγχος ακοής περιλαμβανόταν στις extra εξετάσεις, που είπαμε ναι, αλλά από λάθος συνεννόηση δεν μας τις κάνανε. Εσείς τι λέτε; Τα’χω παίξει τελείως! Και να φανταστείτε ότι χαιρόμουν που κοιμόταν χωρίς να την ενοχλεί θόρυβος, θεωρώντας κληρονομικό από εμένα, τον μπαμπά και τον αδερφό μου!

Mitsi μου ακουσε με τι θα σου πω. Σε συνδιασμο και με το αλλο θεματακι του μωρου με την περιμετρο κεφαλης, επειδη θα τρελαινεσαι μονη σου και ακρη δεν θα βγαζεις... Παρε τηλεφωνο στο παιδων και ζητησε να κανεις εναν υπερηχο εγκεφαλου και μετα ζητα να κανεις ενα ABR. (ειναι η εξεταση που τσεκαρει την ακοη του παιδιου). Θα σου προτεινα το παιδων Αγλαια Κυριακου γιατι ξερω τη δουλεια που κανουν εκει τοσο στο τμημα υπερηχων οσο και στο ακουολογικο. Ο,τι απορια εχεις ειμαι εδω να σε βοηθησω οσο μπορω. Ενημερωνε μας...

Διαφημίσεις

Μitsi και εγω κοπέλα μου δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα και να τους έχει ξεφύγει κατι τόσο σημαντικό στο μαιευτήριο ... Καλα θα κάνετε βεβαια να το ξανατσεκάρετε για να ηρεμήσετε και εσείς ...

Περιμένουμε νέα σας ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

mitsi7, καταρχην να σου ζήσει το παιδάκι σου. Εγώ θα σου πω λίγα πράγματα εκ πείρας. Η αδερφή μου γεννήθηκε και απέκτησε πρόβλημα ακοής, κατά πάσα πιθανότητα επειδή της χορηγήθηκε αντιβίωση ενώ δεν έπρεπε στο μαιευτήριο. Αυτή τη στιγμή ειναι 19 χρόνων, είναι βαρύκοη, αλλά είναι μια χαρά κατα τα άλλα.

Έχοντας αυτό το δεδομένο, και μη γνωρίζοντας σίγουρα τί προκάλεσε το πρόβλημα, όταν έμεινα έγκυος ήθελα να τεστ'αρω την ακοή του παιδιού μου από το 1ο λεπτό. Η κόρη μου γεννήθηκε 8/09/08 και φυσικά θελήσαμε να κάνουμε ακουόγραμμα στο Μητέρα Κρήτης, όπου ήμασταν κ παρόντες κ οι 2 γονείς και δόξα το Θεό όλα είναι καλά με τη ζουζού μας.

Όμως ακόμη κ τώρα που η μικρή μας κοντεύει τους 3 μήνες πολλές φορες δεν αντιδρά σε θορύβους που συμβαίνουν γύρω της. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν τους ακούει, απλά δεν είναι τόσο ευέξαπτη πια και δε δείχνει να την ενοχλούν. Εγώ λοιπόν, που ξέρω ότι το παιδί μου ακούει κ τη βλέπω να μην αντιδρά πάντα σου λέω να ηρεμήσεις και να κάνεις υπομονή. Να ξέρεις πως ότι χρειαστείς μπορείς να με ρωτήσεις.

Όλα θα πάνε καλά!!

Γέννησα στο ΜΗΤΕΡΑ, λίγες μέρες πριν μπω στον 9ο – η μικρή έμεινε με τα πρόωρα μόνο 1 ημέρα. Δεν ξέρω αν ο έλεγχος ακοής περιλαμβανόταν στις extra εξετάσεις, που είπαμε ναι, αλλά από λάθος συνεννόηση δεν μας τις κάνανε. Εσείς τι λέτε; Τα’χω παίξει τελείως! Και να φανταστείτε ότι χαιρόμουν που κοιμόταν χωρίς να την ενοχλεί θόρυβος, θεωρώντας κληρονομικό από εμένα, τον μπαμπά και τον αδερφό μου!

Και εγώ στο ΜΗΤΕΡΑ γέννησα και έχουν κάνει έλεγχο ειδικά αφού νοσηλεύτηκε στα πρόωρα (εμεις μείναμε 10 μέρες εκει). Ζήτα να δεις το φάκελο του παιδιού (με μια αίτηση γίνεται που κάνεις εκεί και μετά από καμιά βδομάδα παίρνεις το φάκελο με τις σημειώσεις των γιατρών και τις εξετάσεις που του κάνανε). Κοίτα όμως και στο μπλε βιβλιαριο γιατί νομιζω γράφει κάπου αν ήταν όλα φυσιολογικά και στην ακοη. Ούτε το μωρό μου έκανε τις πρόσθετες εξετάσεις και κανεις δεν μου ειπε κάτι (ίσως επειδή έμεινε και στα πρόωρα τόσες μέρες οπότε του έκαναν εξετάσεις ούτως ή άλλως).

Επίσης ούτε ο δικός μου έδειχνε να ενοχλείται από τους θορύβους όταν κοιμόταν και χαιρόμασταν. Δεν ήταν όμως επειδή δεν άκουγε αλλά επειδή ήταν αδύναμος ως μικρούλης. Τώρα που δυνάμωσε και αυξήθηκαν τα κιλά του θέλει ησυχία για να κοιμηθεί.

Χαλάρωσε και κλεισε και κάποιο ραντεβού στο Παίδων όπως είπαν τα κορίτσια.

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

mama tou kwnstantinoulh,

Εμάς πριν φύγουμε από το μαιευτήριο, μαζί με το βιβλιάριο υγείας (μπλε), μας έδωσαν και κάποια φύλλα με αποτελέσματα εξετάσεων, αλλά ήταν αιματολογικές και αφορούσαν σε μεταβολικές διαταραχές – όλα καλά.

Μπορεί, δηλαδή, να έχουν γίνει κι άλλες εξετάσεις και να μην μου τις έχουν δώσει;

Στο μπλε βιβλιάριο, εκεί που λέει αντίδραση στον ήχο, δεν λέει τίποτα, ούτε ναι, ούτε όχι. Μπορείς να κοιτάξεις το δικό σου και να μου πεις;

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Κορίτσια, πριν από λίγο γυρίσαμε από την Ευρωκλινική Παίδων. Καταρχήν η μικρή, είχε κερί και έχει υγρό στα αυτιά, από τις μύξες. Η Ο.Α.Ε. εξέταση δεν γινόταν, γιατί επηρεάζει πολύ το υγρό και φαινόταν ότι το παιδί δεν ακούει καθόλου. Επειδή με είδε η γιατρός να αγωνιώ, πρότεινε να κάνουμε ABR, που επηρεάζεται λιγότερο από το υγρό, και να δούμε κατά προσέγγιση.

Το προσπαθήσαμε, αλλά τα καταφέραμε μόνο για το αριστερό αυτί, γιατί η μικρή δεν ήταν καθόλου ήσυχη – σήκωσε τον κόσμο!

Η γιατρός μου είπε ότι τα αποτελέσματα του αριστερού αυτιού, με δεδομένη την ύπαρξη του υγρού, είναι καλά. Ωστόσο, η αγωνία παραμένει, επειδή μου είπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει κάτι για το υγρό, επειδή η μπέμπα είναι πολύ μικρή. Θα πρέπει να συνεχίσω με φυσιολογικό ορό και otrisalin, μέχρι να καθαρίσει από τις μύξες και το υγρό θα φύγει από μόνο του, σε 1-2 εβδομάδες. Να πάρω πρώτα το ΟΚ από τον παιδίατρο ότι τα αυτιά του παιδιού δεν έχουν υγρό και να πάω, για να επαναλάβουμε την εξέταση.

Ελπίζω τα συμπτώματα της απώλειας ακοής να οφείλονται σε αυτό το περιβόητο υγρό και να μην υπάρχει τίποτε άλλο.

Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια και περιμένω και πάλι τις γνώμες σας!

Κοριτσακι μου να σου πω καταρχην οτι ευχομαι απο καρδιας αυτο να οφειλεται στον υγρο που μαζεψε το αυτι και να πανε ολα κατ' ευχην αλλα... Κανανε ABR στο παιδι οντας ξυπνιο; Πρωτη φορα το ακουω αυτο το πραγμα. Το ABR για να γινει πρεπει το παιδι να κοιμαται και για να κοιμηθει ησυχα δινουν λιγο σιροπακι μεσα στο γαλα, ισα ισα για να κοιμηεθι 10 λεπτακια να γινει η εξεταση. εχω κανει 2 ABR στην κορη μου λογω προωροτητας και ξερω αλλες 4 περιπτωσεις προωρων παιδιων που ολα τα κοιμησανε. Για τσεκαρε το λιγο, περιεργο μου φανηκε.

Jean,

Στο αριστερό αυτί κοιμότανε, αλλά όταν πήγαμε για το δεξί, με τίποτα!!!!

Επειδή δεν κατάλαβα καλά, την πήγα φαγωμένη και δεν γινόταν να της δώσουν το σιρόπι, γι’ αυτό! Ενώ με το αριστερό αυτί τα καταφέραμε, για το δεξί προσπαθήσαμε επί 3 ώρες χωρίς αποτέλεσμα, γιατί δεν κοιμόταν βαθιά και μόλις της βάζαμε το ακουστικό τα έπαιρνε στο κρανίο!!!

• 10 years later...

Καλή σας ημέρα.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με την ακοή ενός βρέφους 3-4 μηνών. 

Υπάρχει περίπτωση να κοιμάται ή να είναι ξύπνιος να χτυπάμε μια κατσαρόλα και αυτό να μην γυρίζει προς την μεριά του ήχου και να μην δίνει σημασία.

Αποκλείω όμως και το γεγονός όμως να μην ακούει γιατί αρκετές φορές με τα παλαμάκια τρομάζει όταν τα ακούει ξαφνικά και από άλλα καθημερινά περιστατικά.

Ανησυχούμε ή όχι;

19 ώρες πρίν, selemis είπε:

Καλή σας ημέρα.

Υπάρχει περίπτωση να κοιμάται ή να είναι ξύπνιος να χτυπάμε μια κατσαρόλα και αυτό να μην γυρίζει προς την μεριά του ήχου και να μην δίνει σημασία.

Αποκλείω όμως και το γεγονός όμως να μην ακούει γιατί αρκετές φορές με τα παλαμάκια τρομάζει όταν τα ακούει ξαφνικά και από άλλα καθημερινά περιστατικά.

Ανησυχούμε ή όχι;

Καλημερα!! Αν με τα παλαμάκια τρομάζει, δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος ανησυχιας... Προφανως ειτε κοιμαται βαρια και δεν ακουει ειτε ειναι απορροφημενο σε κατι αλλο και για αυτο δεν αντιδρα παντα!!! Επιλεκτικη ακοη έχουμε μονο οι μεγαλοι, τα παιδιά ειναι πιο ειλικρινη!!! :p

Βεβαια για να ηρεμησετε, μπορείτε στο επομενο εμβόλιο να ρωτησετε και τον/την παιδιατρο, αλλα αν ηταν κατι δεν θα αντιδρούσε σε κανενα ηχο!!! Εμενα η μπεμπα μου πχ εχςι τυχει να μ πεσει κατσαρόλα, να κοιμάται στο παρκο που το έχω στην κουζίνα και να μην καταλαβει τιποτα και εχει τυχει να κοιμάται στο δωματιο με μισοκλειστη πορτα και να ξυπνησει απο το σκυλι που τιναχτηκε στο διάδρομο έξω από το δωμάτιο!!!! Λογικη μηδεν!!! 

On 10/4/2019 at 2:37 ΜΜ, selemis είπε:

Καλή σας ημέρα.

Ανησυχούμε ή όχι;

Η μικρη μου αυτο που λες το εκανε ακριβως 4μηνων! Γυρισε στην πηγη του ηχου! Το θυμαμαι γτ το παρακολουθουσα κα εγω!

On 28/11/2008 at 4:20 ΜΜ, mitsi7 είπε:

Jean,

Στο αριστερό αυτί κοιμότανε, αλλά όταν πήγαμε για το δεξί, με τίποτα!!!!

Επειδή δεν κατάλαβα καλά, την πήγα φαγωμένη και δεν γινόταν να της δώσουν το σιρόπι, γι’ αυτό! Ενώ με το αριστερό αυτί τα καταφέραμε, για το δεξί προσπαθήσαμε επί 3 ώρες χωρίς αποτέλεσμα, γιατί δεν κοιμόταν βαθιά και μόλις της βάζαμε το ακουστικό τα έπαιρνε στο κρανίο!!!

Ειναι το μωρο δλδ 6μηνων; Εφοσον ολες οι αλλες αντιδρασης του ειναι φυσιολογικες τοτε ολο αυτο προεκυψε απο το υγρο στα αυτια..Βεβαισ ολοκληρωσε ολες τις εξετασεις σου, ωστε να εισαι ησυχη! :)