Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε στα κάτω ντουλάπια της κουζίνας, που φυλάμε τις κατσαρόλες, κάποια άσπρα σκουλήκια που γύρω γύρω είχαν κάτι σαν μικρές κεραίες. Σήμερα τα παιδιά είδαν και ένα πάνω στις εστίες της κουζίνας. Μήπως έχει κανείς κάποια ιδέα, τι να κάνουμε; στο ντουλάπι δεν έχουμε τρόφιμα αλλα στη πίσω μεριά του έχει μια τρύπα που περνάνε οι σωλήνες του γκαζιού. Θα ήθελα να ανεβάσω και φωτό, αλλά δε ξέρω πως. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Ή σκωρος φαγητού ή ρουχου;

στην τρυπα πηγαινε παρε απο χρωματοπωλειο ενα σπρει αφρου που βουλωνουν τα κουφωματα, για να σου κλεισει την τρυπα; δες κ αυτο που σε εκανα tag. 

Καλησπέρα κι από μένα.

Τις προάλλες μετά από ένα πλυντήριο που έβαλα βρήκα πάνω στα ρούχα μικρά άσπρα διαφανή σαν χνούδια σκουληκάκια με σκούρο κεφαλάκι. Εδώ και τόσα χρόνια βάζω στους 40 βαθμούς πλύση και έχει κάποιους μήνες που είχα παρατηρήσει μια μυρωδιά μούχλας κιόλας. Μετά τη μυρωδιά έβαζα που και που πλύση με ταμπλέτα Calgon στους 90 βαθμούς. Όταν γυρίσαμε τις προάλλες όπως σας είπα από ένα ταξίδι που κάναμε 3 ημερών άνοιξα το συρτάρι να βάλω απορρυπαντικό και είδα κάτι ιπτάμενα μαμούδια γκρί. Το έβγαλα το ξέπλυνα γιατί ένα σημείο είχε πιάσει μούχλα. Την επόμενη που έβαλα πάλι πλυντήριο παρατήρησα τα σκουληκάκια αυτά κι αυτό γιατί εστίασα το βλέμμα μου. Αλλιώς ήταν τόσο μικρά που δεν φαινόντουσαν. Έχω πανικοβληθεί γιατί κάνουμε και κάτι εργασίες στο σπίτι και είναι όλα άνω κάτω. Ρώτησα κάποιους αλλά πρώτη φορά το ακούγανε, ακόμα και από την εταιρεία απεντόμωσης. Έπειδή στην αρχή δεν τα πρόσεξα από το πρώτο πλυντήριο όσα είχαν στεγνώσει τα έβαλα στα συρτάρια και στα ντουλάπια αγχώθηκα μήπως πήγανε και στα γύρω ρούχα. Πήρα πλαστικές σακούλες σκουπιδιών και έβαλα όσα ρούχα ακουμπούσαν με εκείνα και τα τριγύρω. Πραγματικά χρειάζομαι απελπισμένα βοήθεια! Τόσα χρόνια δεν έβαζα παραπάνω βαθμούς να πλύνω για να μην στενέψουν τα ρούχα γιατί ο σύζυγος είχε θέμα μήπως και δεν μπορεί να τα φορέσει μετά. Ήμουν κι εγώ άπειρη, μόνο ένα πρόγραμμα ουσιαστικά χρησιμοποιούσα συχνά, αυτό με τους 40 βαθμούς. Να τα πετάξω τα ρούχα; Τί ζωύφια μπορεί να είναι αυτά; Έχω και πουλοβεράκια που ήταν τριγύρω και δεν ξέρω πως να πλύνω τα συγκεκριμένα επειδή δεν σιδερώνονται ούτε μπαίνουν σε μεγάλους βαθμούς. Το μόνο που έκανα μέσα στα συρτάρια είναι να βρέξω με λίγο αντισηπτικό το χαρτί και τυπικά να το καθαρίσω. Δεν πάει αλλού το μυαλό μου. Έχω σταματήσει να σκέφτομαι και συνέχεια απ' τη στενοχώρια μου ανακατεύεται και το στομάχι. Όποιος μπορεί και ξέρει να βοηθήσει, παρακαλώ να μου απαντήσει όσο μπορεί πιο άμεσα.

Ευχαριστώ πολύ.

γειά σου.   μην πετάξεις τα ρούχα.  αυτό που έκανα εγώ με κάποια σκουλήκια που είχε πιασει όλη η κουζίνα, και ειχαν αφήσει αυγά, 

τα οποία αυγά είναι που δεν πεθαίνουν με οποιοδήποτε εντομοκτόνο, (και απλώς μετά από λίγο μπορεί να σου ξαναβγούν) 

είναι ότι όποια υλικά δεν ήθελα να πετάξω,  και είχα υποψία ότι έχουν στην εξωτερική τους συσκευασία αυγά,  (φαίνονται σαν ιστοί αράχνης μικροί)

τα έβαλα στην κατάψυξη. στην κατάψυξη δεν μπορούν να επωαθούν τα αυγά. ή εάν πανε να επωαθούν πεθαίνουν τα ζωύφια. 

πηρε χώρο στην κατάψυξη, όμως την δουλειά μου την έκανα.  τα χρησιμποιούσα για ψήσιμο   (πχ αλεύρια ή μακαρόνια κλπ)  σιγά σιγά. 

για τα ρούχα που αγαπάς γιατι να μην βάλεις κάποια σε σακούλες  (βγάλε τον αέρα, για μικρότερο όγκο, παρε κατι σακουλες που εχει το γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών j..bo)

πόσα είναι αυτά τα ρούχα? 

τα αυγά δεν πεθαίνουν ακόμα και με 90 βαθμούς αν θυμάμαι καλά. μόνο με κατάψυξη δεν πετυχαίνεις επώαση.  

πάντως βάλε και καμιά φωτό... ! 

για τη μουχλα απλώς δε πρεπει να κλείνεις ποτέ τη πορτα του πλυντηρίου. και εγώ περισσότερο με 40 πλένω,  μονο εσώρουχα κ τις πετσέτες της κουζινας (δεν χρησιμοποιώ χαρτί) τα πλενω 60 με πρόπλυση. .  δεν είχα ποτέ προβλημα μούχλας , εχω ομως παντα ανοιχτη τη πορτα. 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, dinei είπε:

Καλησπέρα κι από μένα.

Τις προάλλες μετά από ένα πλυντήριο που έβαλα βρήκα πάνω στα ρούχα μικρά άσπρα διαφανή σαν χνούδια σκουληκάκια με σκούρο κεφαλάκι. Εδώ και τόσα χρόνια βάζω στους 40 βαθμούς πλύση και έχει κάποιους μήνες που είχα παρατηρήσει μια μυρωδιά μούχλας κιόλας. Μετά τη μυρωδιά έβαζα που και που πλύση με ταμπλέτα Calgon στους 90 βαθμούς. Όταν γυρίσαμε τις προάλλες όπως σας είπα από ένα ταξίδι που κάναμε 3 ημερών άνοιξα το συρτάρι να βάλω απορρυπαντικό και είδα κάτι ιπτάμενα μαμούδια γκρί. Το έβγαλα το ξέπλυνα γιατί ένα σημείο είχε πιάσει μούχλα. Την επόμενη που έβαλα πάλι πλυντήριο παρατήρησα τα σκουληκάκια αυτά κι αυτό γιατί εστίασα το βλέμμα μου. Αλλιώς ήταν τόσο μικρά που δεν φαινόντουσαν. Έχω πανικοβληθεί γιατί κάνουμε και κάτι εργασίες στο σπίτι και είναι όλα άνω κάτω. Ρώτησα κάποιους αλλά πρώτη φορά το ακούγανε, ακόμα και από την εταιρεία απεντόμωσης. Έπειδή στην αρχή δεν τα πρόσεξα από το πρώτο πλυντήριο όσα είχαν στεγνώσει τα έβαλα στα συρτάρια και στα ντουλάπια αγχώθηκα μήπως πήγανε και στα γύρω ρούχα. Πήρα πλαστικές σακούλες σκουπιδιών και έβαλα όσα ρούχα ακουμπούσαν με εκείνα και τα τριγύρω. Πραγματικά χρειάζομαι απελπισμένα βοήθεια! Τόσα χρόνια δεν έβαζα παραπάνω βαθμούς να πλύνω για να μην στενέψουν τα ρούχα γιατί ο σύζυγος είχε θέμα μήπως και δεν μπορεί να τα φορέσει μετά. Ήμουν κι εγώ άπειρη, μόνο ένα πρόγραμμα ουσιαστικά χρησιμοποιούσα συχνά, αυτό με τους 40 βαθμούς. Να τα πετάξω τα ρούχα; Τί ζωύφια μπορεί να είναι αυτά; Έχω και πουλοβεράκια που ήταν τριγύρω και δεν ξέρω πως να πλύνω τα συγκεκριμένα επειδή δεν σιδερώνονται ούτε μπαίνουν σε μεγάλους βαθμούς. Το μόνο που έκανα μέσα στα συρτάρια είναι να βρέξω με λίγο αντισηπτικό το χαρτί και τυπικά να το καθαρίσω. Δεν πάει αλλού το μυαλό μου. Έχω σταματήσει να σκέφτομαι και συνέχεια απ' τη στενοχώρια μου ανακατεύεται και το στομάχι. Όποιος μπορεί και ξέρει να βοηθήσει, παρακαλώ να μου απαντήσει όσο μπορεί πιο άμεσα.

Ευχαριστώ πολύ.

Tα ιπτάμενα γκρι ειναι σκώρος (φαγητού αν είναι στην κουζίνα, ρούχων αλλιώς), τα σκουληκάκια πιθανότατα είναι οι προνύμφες τους (ειναι μικρά άσπρα σκουληκάκια).

Αν είναι σε ρουχα, παραδοσιακά ναφθαλίνη, αλλιώς δοκιμάζεις λεβάντα ή κεδρο αν υπάρχει αλλεργια/δυσανεξία.

Αν είναι σε κουζίνα, αδειάζεις τα ντουλάπια, ανοιγεις μία μία τις συσκευασίες από αλεύρι, ρύζι, σιμιγδάλι, όσπρια, ξηρούς καρπούς και μακαρόνια (και τις κλειστές δυστυχώς), μεταφέρεις το περιεχόμενο σε γυάλινα η πλαστικά βάζα που κλείνουν αεροσταγώς (προφανως πετάς ή περνάς από κόσκινο ότι έχει πειραχτεί), πλένεις καλά τα ντουλάπια, στεγνώνεις και ξαναγεμίζεις.

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου όποιο και αν χρησιμοποιείς να το βάζεις μέσα στον κάδο και όχι στη θήκη, όλα τα άλατα και τα μικρόβια απο υπολειμματα απορρυπαντικού δημιουργούντα από τη θήκη του πλυντηρίου. Μην πετάξεις τα ρούχα κάνε μια πλύση με ξύδι να σκοτωθούν οτιδήποτε μικροοργανισμοί υπάρχουν. Το ίδιο και στα ντουλάπια καθάρισε τα με ξύδι, αστα να αεριστούν για να φύγει η μυρωδιά και νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αχ βρε κορίτσια, όταν αντιμετωπίζετε τέτοια θέματα καλό είναι να συμβουλεύεστε έναν γεωπόνο - εντομολόγο γιατί πολλές φορές υπάρχουν και φυσικοί τρόποι απομάκρυνσης των απρόσκλητων επισκεπτών χωρίς να χρειάζεται να σκοτωθούν απαραιτήτως, θυμάμαι μία φορά είχα διαβάσει ένα επιστημονικό άρθρο που έλεγε φυσικούς τρόπους απομάκρυνσης για διάφορα ζωυφυάκια! αν το βρω θα το βάλω!

Πάντως κοπέλα μου εντύπωση μου κάνει που στην εταιρεία απεντόμωσης δεν ήξεραν να σου πουν, νομίζω ότι πάντα υπάρχει ειδικός (π.χ. εντομολόγος) σε αυτές τις εταιρείες, το λέω γιατί ο αδερφός του κουμπάρου μου που είναι γεωπόνος είχε δουλέψει σε τέτοια εταιρεία.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...