Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Recommended Posts

Είπα ν' ανοίξω αυτό το θέμα για να μπορούμε να γράψουμε για παιδικές παραστάσεις που έχουμε δει φέτος ή πέρσι και συνεχίζονται και φέτος.

Και ξεκινάω:

Η ΚΟΥΛΑ Η ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (του Ευγένιου Τριβιζά) - Θέατρο ΗΒΗ

Το είδαμε χθες με την Ζέτα και ήταν κατενθουσιασμένη, αφού να φανταστείτε μου ζητάει επιμονα να το βρώ σε DVD για να το βλέπει στο σπίτι όποτε θέλει. Ωραία παράσταση με 8 άτομα επί σκηνής σε όλη την διάρκεια του έργου. Υπήρχαν και μικρότερα παιδιά στο θέατρο από την Ζέτα (5,5 ετών) αλλά μάλλον ενθουσιάστηκαν με τα τραγούδια και δεν νομίζω ότι κατάλαβαν κάτι περί πνευματικών δικαιωμάτων που διαπραγματεύεται το έργο.

ΖΥΜΑΡΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ - Παιδική Σκηνή ΔΗΜ. ΠΟΤΑΜΙΤΗ

Την είχαμε δει πέρσι με την Ζέτα και τον Παιδικό Σταθμό. Καλή παράσταση κυρίως για μικρά παιδιά, ενώ στο κυλικείο πωλούνται και έτοιμα χρωματιστά ζυμαρανθρωπάκια για να παίρνουν τα παιδιά στο σπίτι.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Διαφημίσεις

και συνεχίζω

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ (ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ)

Κουκλοθέατρο με κούκλες μεγάλου μεγέθους και πολύ φαντασία των δημιουργών που είναι δύο κοπέλες που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση. Πάντα καταπληκτικές οι παραστάσεις της Παραμυθοχώρας όπως και οι παρουσιάσεις βιβλίων που γίνονται στον χώρο τους.

20iyp2.png mI5Hp2.png

και γω στον κόσμο μου συνεχίζω ακάθεκτη:

"ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ (σαν το σκύλο με την γάτα)"

Ωραίο Μιούζικαλ που συνεχίζεται και φέτος. Ωραία μουσική που πωλείται και σε CD. Ελπίζω μόνο το άδειο, σχετικά, θέατρο να οφείλεται στο ότι η παράσταση συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά !

20iyp2.png mI5Hp2.png

πολυ ενδιαφερον θεμα :D

Συμφωνω με τις παραστασεις στην παραμυθοχωρα,παντα πολυ καλες :D

Περιμενω ποτε θα παιχτει ο Τρομαρας για να παμε με τον Αλεξανδρο γιατι στον πινοκιο πηγε με το σχολειο του.

Πολυ καλη παρασταση ειναι και η Χιονατη και οι 7 ψηλοι νανοι της Ρουγγερη.Πηγε ο μικρος με την γιαγια του και γυρισαν με πολυ καλες εντυπωσεις.

εχουμε κλεισει και για την παρασταση στο τρενο του ρουφ του Τρυβιζα.Την εχει δει κανεις?

• 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους! Πολύ ενδιαφέρον θέμα όντως! Μιας και δεν έχουμε οι γονείς χρόνο να δούμε τις παραστάσεις που επιθυμούμε, ας το ρίξουμε στο παιδικό θέατρο!

Εμείς φέτος είδαμε μέχρι στιγμής τις παραστάσεις:

ΤΟ ΝΟΥΦΑΡΟ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ- του Ευγένιου Τριβιζά,ανατρεπτικό (με προβλέψιμο ωστόσο τέλος) παραμύθι, αλλά ξεκαρδιστικό κείμενο για παιδιά και για γονείς!(Η βασίλισσα μαθαίνει στον παπαγάλο της παπαγαλλικά και ράβει φορέματα με τον Κόμη Φραμπαλά!!) . Δύο μήνες μετά το διηγούμαστε ακόμα την ώρα του φαγητού μπας και φάμε καμιά μπουκιά!! :mad:

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ - στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Η μικρή μου μπαλαρίνα (3 ετών) ξετρελάθηκε και ήταν καλή γνωριμία με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι! Τώρα θα μπορούμε να ακούμε το CD με μεγάλο ενδιαφέρον, ίσως να δούμε και καμιά παράσταση μπαλέτο το καλοκαιράκι που τη λαχταράει η μαμά τόσο!!

Λέμε να πάμε επίσης το μωρό μας (1,5ετών) στο ARTIKA σε αυτή την παράσταση για μωρούλια για να μη μένει παραπονεμένο. Την έχει δει κανείς?

Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για τον Ευτυχισμένο Πρίγκιπα στο "Αποθήκη" και θέλω να πάμε και στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα (Ν. Φάληρο) που μας πέφτει κοντά... Ξέρετε τίποτα και για αυτές?

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ.ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ(3 ΕΤΩΝ ) ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ!!!

Πήγαμε την Κυριακή στο Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ Η 7 ΨΗΛΟΙ ΝΑΝΟΙ και της κόρης μου (4,5 χρονών) της άρεσε πολύ. Επίσης, τον Δεκέμβριο πήγαμε με το προνήπιο στο ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΣΑΛΤΑΝ (όπερα για παιδιά) και ήταν πολύ καλό.

Τώρα θέλει να πάμε στον ΠΑΠΟΥΤΣΟΜΕΝΟ ΓΑΤΟ. Έχει δει κανείς το ΠΑΡΑΜΥΘ..ISSIMO; Έχω ακούσει ότι είναι καλή παράσταση.

...Λέμε να πάμε επίσης το μωρό μας (1,5ετών) στο ARTIKA σε αυτή την παράσταση για μωρούλια για να μη μένει παραπονεμένο. Την έχει δει κανείς?

ποια είναι αυτή η παράσταση; ο γιος μου κοντεύει τα 3 και δεν έχουμε τολμήσει ούτε σινεμά να τον πάμε ακόμη...

Είναι μια παράσταση για παιδιά από 1 έτους, στο Μοσχάτο που ξεκίνησε από πέρσι νομίζω πειραματικά:

ΑΡΤΙΚΑ

Αγίων Σαράντα 29, Μοσχάτο , 2104828431

ΕΝΑΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σύνθετο Θέαμα της Ομάδας Artika

Σκηνοθ.: Κ. Αλεξάκη. Ερμηνεία: Αιμ. Ζαφειράτου. Ηλικίες 1-4.

Η ιστορία του μωρού από τη στιγμή της γέννησής του και οι πρώτες του αισθήσεις, εμπειρίες και περιπέτειες μέχρι να σταθεί στα δυο του πόδια και να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο

Απόγ: Σάβ. 6.30 μ.μ. Από 10/1 Σάβ. 6 μ.μ., Κυρ. 11 π.μ. € 12, φοιτ.: € 8.

Δεν έχουμε καταφέρει να πάμε ακόμη. Μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα πάμε με τη μεγάλη μου κόρη στην Κούλα την Κατσικούλα, οπότε θα σας γράψω αντιδράσεις...

Πάντως το αν θα κάτσει κάποιο παιδί στο θέατρο εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του...Η μεγάλη μου κόρη τρελλαινόταν για θεάματα από μωρό, ενώ η μικρή (20 μηνών) βαριέται εύκολα ακόμη και τα τραγουδάκια στην τηλεόραση :roll: Μάλλον έχει άλλα στο μυαλό της...! :lol:

Εξαρτάται και από την παράσταση. Εμείς, στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο πήγαμε με δύο παιδιά 2 και δυόμισι ετών. Δεν το παρακολούθησαν, και δικαιολογημένα, νομίζω. καταρχήν έσβησαν τα φώτα και αυτά τρόμαξαν. Κατά δεύτερον η μουσική ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για έναν μεγάλο, ΄για τα παιδιά όμως ήταν ακατάλληλη, γιατί δεν είχε σαφή μελωδία και είχε απότομα 'ανεβοκατεβάσματα' που τα τρόμαζε. Κατά τρίτον, μας είπαν στην είσοδο, ότι, αν το παιδί κάνει φασαρία να το πάρουμε έξω. Και φυσικά τα πήραμε έξω πολύ σύντομα, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το χώρο. Τέλος το θέμα δεν είναι για παιδιά. Το παιδί των δύο ετών δεν μπορεί να καταλάβει ούτε το θαύμα της γέννησης, ούτε την έξοδο από τη μήτρα ούτε το κόψιμο του ομφάλιου λώρου. Αυτά είναι θέματα για μεγάλους. Εγώ το καταευχαριστήθηκα, γιατί ήταν πολύ προσεγμένη δουλεια από ταλαντούχους ανθρώπους, παρά το ότι το παιδί μου την έβγαλε στην τουαλέτα που ήταν ο μόνος χώρος που είχε φως.

Διαφημίσεις

και εμείς χτες το πρωι είδαμε τη παράσταση...

η μικρή αν και σαφώς δεν κατάλαβε το νόημα οσον έβλεπε έμεινε σχετικά ήσυχη και είδαμε τη παράσταση χωρίς να χρειαστεί να βγούμε ...

μου άρεσε πολύ που έκανα κάτι μαζί με το παιδί μου και που είδε και η μικρή και άλλα παιδάκια....

Angela,κι εγω σκεφτομουν να παω.υποθετω οτι δεν χρειαζεται να κλεισψ εισιτηρια,ετσι?αν δεν καθεται η μικρη μπορω να μπαινοβγαινω,ετσι.αν και νομιζω οτι δε θα τη πιεσω πολυ.

καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο να κλείσεις , εγώ έκλεισα μια μέρα πριν.....

δεν υπάρχει κανένα πρόβλήμα αν κάποιος θέλει να βγει έξω την ώρα της παράστασης...

Είναι μια παράσταση για παιδιά από 1 έτους, στο Μοσχάτο που ξεκίνησε από πέρσι νομίζω πειραματικά:

ΑΡΤΙΚΑ

Αγίων Σαράντα 29, Μοσχάτο , 2104828431

ΕΝΑΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σύνθετο Θέαμα της Ομάδας Artika

Σκηνοθ.: Κ. Αλεξάκη. Ερμηνεία: Αιμ. Ζαφειράτου. Ηλικίες 1-4.

Η ιστορία του μωρού από τη στιγμή της γέννησής του και οι πρώτες του αισθήσεις, εμπειρίες και περιπέτειες μέχρι να σταθεί στα δυο του πόδια και να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο

Απόγ: Σάβ. 6.30 μ.μ. Από 10/1 Σάβ. 6 μ.μ., Κυρ. 11 π.μ. € 12, φοιτ.: € 8.

:

πολύ ωραία ιδέα αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το πόσο θα κάτσει στη θέση του το παιδί μου!

Διαφημίσεις

Εμείς τον είδαμε τον Παπουτσωμένο γάτο! Τον παρακολουθησε η Αλκμηνη και ο Βασίλης (3,5 ετών). Ο Βασίλης δεν κουράστηκε καθολου του άρεσε πολυ και θελει να ξαναπάμε...

Ήταν πολύ ευχάριστη παράσταση, εύκολη και κατανοητή για τα παιδιά!

Εμείς είδαμε την παράσταση στο ARTIKA στο Μοσχάτο για παιδάκια απο 1-4. Εμείς είμαστε 2 ετών και της άρεσε πολύ. Δεν κουνήθηκε απο τη θέση της. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

Εμείς είδαμε την παράσταση στο ARTIKA στο Μοσχάτο για παιδάκια απο 1-4

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια; Πώς ένας ηθοποιός και μόνο κρατά το ενδιαφέρον τόσο μικρών παιδιών με ένα τόσο "δύσκολο" θέμα;

.png

Να φανταστείς πήγα προκατειλημένη και τελικά και εμένα μου άρεσε. Καθόμασταν σε μεγάλες μαξιλάρες οι γονείς (αφού βγάζουν όλοι τα παπούτσια τους) και τα παιδάκια τα παίρνεις στην αγκαλιά σου. Είναι μια κοπέλα και παρόλο που δεν μιλάει πολύ, κινείται σα μωρό και βγάζει ήχους και τα μωράκια απορρόφούνται, κάθονται όλα και την κοιτάνε. Άρχίζει με το πως είναι τα μωράκια στην κοιλιά και μετά που βγαίνουν στον κόσμο. Δεν το συνιστώ όμως για παιδάκια πχ4 ετών γιατί θα βαρεθούν, είναι για πιο μικρά θεωρώ.

Αξιζε τον κόπο πάντως.

Κι εμεις πήγαμε στο εν λόγω, εμένα δε μου αρεσε (βαρέθηκα δηλαδη, χώρια που αγχωθηκα καθώς θυμήθηκα όλη τη διαδικασία και τα σταδια αναπτυξης του μωρού και άντε να βάλω μπρος για δεύτερο μετά από αυτά :cool: ) αλλα η Ελένη που ειναι 2μισι καθισε ανετα. Αυτό δε σημαίνει ότι καταλαβε και περι τινος προκειται (σιγονταριζα κι εγώ στο αυτί της εξηγώντας της). Τα παιδιά εχουν, πιστεύω, πολλά πραγματα να παρακολουθήσουν σε μια θεατρική παράσταση, δεν ειναι μόνο η υπόθεση που τα έλκει.

Πάντως θεωρώ υπερβολικό το εισιτήριο για το θέαμα που προσφέρεται, παρόλο που η κοπέλα που το παρουσιάζει είναι, κατα τη γνώμη μου, εξαιρετική

Επανέρχομαι με νεώτερα.

Είδαμε απρογραμμάτιστα την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Σαν το σκύλο με τη γάτα) και μας άρεσε και εμάς πολύ. Τα παιδιά καταλαβαίνουν την πλοκή και απολαμβάνουν τη μουσική και το χορό. Οι ηθοποιοί έχουν πολύ κέφι, παρόλο που το θέατρο ήταν άδειο την ημέρα που πήγαμε και εμείς.

Είδαμε και την Κούλα την Κατσικούλα, αλλά εμένα δε μου άρεσε (ειδικά το 2ο μέρος) και μου φάνηκε η παράσταση λίγο ακατάλληλη για παιδιά... Ή είμαι υπερβολική? Ευτυχώς η κόρη μου είναι 3 χρόνων και δεν κατάλαβε τα υπονοούμενα και τη σάτιρα αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά δε νομίζω ότι αντιλαμβάνονται την ειρωνία του συγγραφέα και λαμβάνουν λάθος μηνύματα. Πάντως της μικρής της άρεσαν τα τραγούδια, τα ζωάκια και τα λοιπά, κατάλαβε και το θέμα της κλοπής του τραγουδιού.

μηλα ζαχαρη κανελα

Σημερα μας κερασε θεατρο μια φιλη (σε ευχαριστουμε πολυ ...!) πηγαμε στην εν λογο παρασταση (ηταν η πρωτη που παρακολουθησε το αριανακι μου )

ηταν παρα πολυ ωραια στο θεταρο φουρνος(μαυρομιχαλη 168)

συμμετειχαν τα παιδια κι αν και ειναι για πανω απο 2,5 ετων και ενω η μικρη μου ειναι μικροτερη (παραυτα θεατροφιλη) καθησε, το ειδε πολυ ανετα, χορεψε με τα αλλα παιδια .... χειροκροτησε....

στο τελος μας εδωσα και μπαλονοκασευή και τι αλλο;;;...μηλοπιτακι!

πληροφορίες :

(καντε κλικ εδώ: μήλα ζαχαρη κανελα (ΦΟΥΡΝΟΣ)

0001skpq6.gif

0002el5.jpg

Καλημέρα σε όλους!

Πήγαμε στην Εθνική Λυρική Σκηνή και είδαμε όπερα γαι παιδιά.

Πρόκειται για ένα ρώσικο παραμύθι με τίτλο " Ο Τσάρος Σαλτάν, η όμορφη Τσαρέβνα και ο μαγεμένος κύκνος".

Τα παιδιά (προσχολικής ηλικίας ) ενθουσιάστηκαν! Πραγματικά, τα κοστούμια και τα σκηνικά ήταν πλούσια , πολύχρωμα και επιβλητικά. Οι ηθοποιοί-τραγουδιστές της Λυρικής κατάφεραν να μυήσουν ευχάριστα τα παιδιά στον κόσμο της όπερας.

Θεωρώ ότι αξίζει να το δείτε! :!:

• 2 weeks later...

Θα θέλαμε να ανεβούμε στην Αθήνα με την 7χρονη κόρη μου για να δει μια καλή θεατρική παράσταση. Μου προτείνετε κάποια που δεν θα μας απογοητεύσει?