Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φουσκωμένες θηλες


Recommended Posts

Αξιότιμοι αναγνώστες,

Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω που ξόδευεται τον πολύτιμο χρόνο σας για να με βοηθήσετε.

Όταν ήμουν 13.5 χρονών παρατήρησα μια άνοδο(δηλαδή μεγάλωναν)στις θηλες μου. Μέχρι τα 14 μου είχαν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα όταν φόραγα κάτι στενό ή στην παραλία να φαίνονται οι θηλες μου(και δεν ήταν ωραίο γιατί όλοι με κοίταζαν λες και ήμουν από άλλο πλανήτη) . Πήγα στον γιατρό(πρώτη επίσκεψη) και μου είπε ότι δεν γυμνάζομουν αρκετά. Το περίεργο είναι ότι εκείνη την εποχή το μόνο πράγμα που έκανα ήταν να γυμνάζομαι. Έτσι πήγαμε και σε έναν άλλο γιατρό(δεύτερη επίσκεψη) ο οποίος μας είπε ότι μέχρι τα 18 θα έχει φύγει ή ότι θα έχω δει μια μεγάλη βελτίωση στις θηλες μου. Έχω φτάσει πλέον 16 χρονών και ειλικρινά δεν έχει αλλάξει τίποτα, περίμενα έστω μια μικρή βελτίωση (για να έχω μια ελπίδα ότι θα φύγει).

Όποιος ξέρει κάτι που θα μπορούσα να κάνω(εκτός από εξετάσεις αίματος) γιατί ειλικρινά έχω απελπιστεί. Έχω χάσει κάθε ελπίδα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Με εκτίμηση Βασίλης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γειά σου,  @Basilis1123

εννοείς μήπως την γυναικομαστία? τι σημαίνει η λέξη άνοδος που αναφέρεις? δεν σου εχει δώσει κάποια διάγνωση ο γιατρός? πήρατε δεύτερη και τρίτη άποψη?  σε τί ειδικότητα γιατρό πήγες?  

 δεν κατάλαβα εάν έκανες ή όχι τις εξετάσεις αίματος - ?   σε κάποιες περιπτώσεις να ξέρεις μπορεί να πρέπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε τον σωστό άνθρωπο/ειδικό. 

Ξαδέρφη μου έψαχνε χρόνια να βρεί τι την ενοχλούσε στην κοιλιά και το βρήκε μετά από 5 χρόνια και πολλές επισκέψεις σε διάφορους ειδικούς. άλλη συγγενής μου επίσης της έκαναν χίλιες δυο εξετάσεις για να βρουν οτι τελικά είχε κάτι πιο απλό που δεν το υπολόγιζε ούτε η ίδια.  εγώ, έχω πάρει 2χ στην ζωή μου λάθος διαγνώσεις που με έβλαψαν και καθυστέρησαν ΧΡΟΝΙΑ την ίαση του προβλήματός μου (!)   

Να ξέρεις ότι εάν δεν ψάξεις σε περισσότερους γιατρούς και ειδικούς δεν θα  βρείς άκρη τέτοια που να σε ηρεμήσει  -  θα ήταν λάθος να καθησυχαστείς από συμβουλές που ίσως πάρεις απο εδώ.   Ακόμα και εάν κάποιο μέλος πει  "α το είχε ο άντρας μου όταν ήταν έφηβος κλπ" δεν σημαίνει ότι θα έχετε ακριβώς το ίδιο πράγμα και δεν είναι επαρκές τόσο ώστε να αντικαταστήσει μια περεταίρω αναζήτηση σε ειδικούς.   

Θα καταλάβεις ότι ο ειδικός είναι σωστός, όταν σου απαντήσει τα ερωτήματά σου και σου τα εξηγήσει.   Οτιδήποτε άλλο, δεν αρκεί.  Να ξέρεις ότι εσύ ως ασθενής που επισκέπτεσαι τον γιατρό, είσαι ο "πελάτης", αυτός που πρέπει να αναζητήσει την σωστή ενημέρωση.  

Εάν ντρέπεται ο γονιός σου να κάνει περισσότερα ερωτήματα εκείνη τη στιγμή, να επιμείνεις και να δείξεις ότι δεν σου αρκούν αυτές οι εξηγήσεις και ότι θέλεις να μάθεις περισσότερα!  Το ίδιο και στον γιατρό- εάν επιμένει, εσύ επέμενε περισσότερο, και μην αφήσεις να χαμηλώσουν την ανάγκη σου για ενημέρωση επειδή έτσι θέλουν ή ντρέπονται οι ίδιοι να σου μιλήσουν ανοιχτά.  

Οι παλιότερες γενιές να ξέρεις δεν ήταν τόσο άνετοι στην ομιλία για τέτοια θέματα, όπως οι τωρινές γενιές - ίσως το θεωρούν ταμπού, και νομίζουν ότι εάν σου μιλήσουν περισσότερο για αυτό θα σε κάνουν να αισθανθείς περίεργα. 

Τέλος ελπίζω ίσως να βρεθούν άτομα που έχουν περάσει το ίδιο έτσι ώστε να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος, αλλά και ότι δεν είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο. Μην αφήσεις δηλαδή τέτοιες σκέψεις να σε παρασύρουν. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...