Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επιστροφή στις τάξεις μετά από Πασχαλινές διακοπές

Recommended Posts

Νομίζω είναι μια δύσκολη περίοδος για τους μαθητές η περίοδος μετά το Πάσχα και πριν το κλείσιμο των σχολείων για καλοκαίρι. Από τη μια η ψυχολογία ίσως να είναι λίγο πιο "χαλαρή" ενόψει καλοκαιριού, από την άλλη σίγουρα πολλοί δάσκαλοι θα τρέχουν να καλύψουν την ύλη που δεν έχουν βγάλει και θα πιέζουν τα παιδιά περισσότερο. Βάλτε και τις πρόβες για την καλοκαιρινή γιορτή-που τουλάχιστον στο δικό μας σχολείο-γίνονται εντατικά...

Πως θα πρέπει εμείς ως γονείς να χειριστούμε την κατάσταση; Νιώθω ότι η πίεση στα παιδιά αυτήν την περίοδο είναι πολύ μεγαλύτερη.

• Like 1

Διαφημίσεις

Εμενα είναι στο νηπιαγωγείο οπότε είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα. Το καλό είναι ότι εχει μεγαλώσει η μέρα και τα παιδιά νοιώθουν ότι κα΄τι αλλλάζει προς το καλύτερο-διακοπές-θάλασσα!!

Χτες για πρώτη μέρα η δουλειά που είχαν για το σπίτι ήταν η ίδια με πριν κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα. Σχετικά με την ύλη, η δικιά μας δασκάλα είναι πιο μπροστά από άλλα σχολεία γιατί όπως μας είχε πει έβλεπε ότι τα παιδιά "τραβούσαν" και προχωρούσε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ζοριστεί ιδαίτερα παρά μόνο σε κάποια σημεία όπου εκεί η δασκάλα έμενε περισσότερο μέχρι να σιγουρευτεί ότι τα παιδιά το κατάλαβαν. Οπότε δεν νομίζω ότι η δικιά μας θα φορτσάρει ιδιαίτερα για να βγάλει την ύλη. 

Σχετικά με την καθημερινή μας ρουτίνα η ώρα που ξεκινάμε την διαδικασία του ύπνου είναι η ίδια, γύρω στις 8,15 όπου έχει ήδη σουρουπώσει.  Όταν υπάρχει γκρινίτσα για το σχολείο καταφεύγω σε ατάκες του τύπου " Άντε και σε λίγο καιρό θα σταματήσει το σχολείο για τις καλοκαιρινές διακοπές", κάτι που τα παρηγορεί.

BdmAp3.png

πρίν από 2 λεπτά , Αγγελική2 είπε:

Χτες για πρώτη μέρα η δουλειά που είχαν για το σπίτι ήταν η ίδια με πριν κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα. Σχετικά με την ύλη, η δικιά μας δασκάλα είναι πιο μπροστά από άλλα σχολεία γιατί όπως μας είχε πει έβλεπε ότι τα παιδιά "τραβούσαν" και προχωρούσε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ζοριστεί ιδαίτερα παρά μόνο σε κάποια σημεία όπου εκεί η δασκάλα έμενε περισσότερο μέχρι να σιγουρευτεί ότι τα παιδιά το κατάλαβαν. Οπότε δεν νομίζω ότι η δικιά μας θα φορτσάρει ιδιαίτερα για να βγάλει την ύλη. 

Σχετικά με την καθημερινή μας ρουτίνα η ώρα που ξεκινάμε την διαδικασία του ύπνου είναι η ίδια, γύρω στις 8,15 όπου έχει ήδη σουρουπώσει.  Όταν υπάρχει γκρινίτσα για το σχολείο καταφεύγω σε ατάκες του τύπου " Άντε και σε λίγο καιρό θα σταματήσει το σχολείο για τις καλοκαιρινές διακοπές", κάτι που τα παρηγορεί.

Να προσθέσω ότι είμαστε 1η δημοτικού.

BdmAp3.png

Διαφημίσεις

Τα δικά μου έχουν χαλάσει τα ωράρια ύπνου. Τα οποία ήταν ήδη χαλασμένα, αλλά τώρα το κακό παράγινε... ελπίζω να μπουν σε ρυθμούς σύντομα...

Η μία δασκάλα έχει ήδη αρχίσει να τα τρέχει και θα γράψουν και διαγώνισμα αύριο...

22 ώρες πρίν, Dragonfly είπε:

Τα δικά μου έχουν χαλάσει τα ωράρια ύπνου. Τα οποία ήταν ήδη χαλασμένα, αλλά τώρα το κακό παράγινε... ελπίζω να μπουν σε ρυθμούς σύντομα...

Η μία δασκάλα έχει ήδη αρχίσει να τα τρέχει και θα γράψουν και διαγώνισμα αύριο...

Τι τάξη είσαστε Dragonfly?

Εμείς με το θέμα ύπνος είμαστε σταθεροί. 8,15 ξεκινάει η ρουτίνα γάλα - προετοιμασία για ύπνο κι ας έχει ακόμη έξω φως. Στο κρεβάτι ο μικρός ξαπλώνει γύρω στις 9 παρά 10 και μέχρι τις 9,15 έχουμε διαβάσει παραμύθι και καληνυχτιζόμαστε. Αυτό είναι από τους κανόνες της καθημερινότητάς μας. Παρασκευές και Σάββατα όμως είναι μέρες που κάθεται πιο αργά και τις περιμένει πως και πως!

BdmAp3.png

1 ώρα πρίν, Dragonfly είπε:

Είμαστε στην Τετάρτη!

Για εμάς 8:15 είναι νωρίς το απόγευμα!!!:-D:-D

Κοίτα κι εμένα τώρα που μεγάλωσε η μέρα γκρινιάζει που του λέω ότι είναι ώρα για γάλα στις 8.15. Αλλά από την άλλη, επειδή ξυπνάει στις 7 το πρωί και δεν κοιμάται το μεσημέρι, καταλαβαίνει ότι είναι κουρασμένος και δεν έχει και πολλές αντοχές για παιχνίδι ακόμη. Οπότε ακολουθεί την ρουτίνα σχεδόν αδιαμαρτύρητα. 

BdmAp3.png

Εμάς η δασκάλα τους είχε ήδη προετοιμάσει ότι φέτος το Πάσχα πέφτει νωρίς και ότι υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα. Είναι βέβαια και μεγάλα παιδιά, οπότε καταλαβαίνουν και όσα είναι να συνεργαστούν, συνεργάζονται. Επειδή γενικά στο σχολείου δουλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή, το έχουν συνηθίσει. Το πρωινό ξύπνημα και ο βραδινός ύπνος είναι ακόμα τραγικά, αλλά νομίζω ότι αυτό θα μας πάει έτσι μέχρι το τέλος. Όσο και να το καταλαβαίνει το 10χρονο, δεν μπορεί να πάει για ύπνο στις 9.00, με φως έξω. 

Θυμάμαι σε μικρότερες τάξεις, κλείναμε πόρτες και παράθυρα για να σκοτεινιάσει :oops: και έπεφταν για ύπνο από τις 8.30.

Edited by Maya

Διαφημίσεις

Κι εμένα γκρίνιαξαν στην αρχή, αλλά προσαρμόστηκαν. Τους παρηγόρησα λίγο και με το τριήμερο της πρωτομαγιάς. Πάντως κοιμόμαστε αργά κι εμείς και θέλω να το αλλάξω αυτό. Ξεκινάω στην αρχή της χρονιάς δυναμικά και μετά καταποντίζομαι. :oops:

Τρέξιμο στο σχολείο δε νομίζω να υπάρξει, γιατί στην ύλη πάνε κανονικά και την γιορτή θα την κάνει η 6η. Ελπίζω μόνο να χαλαρώσει λίγο από τα τεστ το μεγάλο μου (5η δημοτικού). Κάθε βδομαδα γράφανε, αγανακτήσαμε.

Δίκιο έχετε, μετά το Πάσχα και τα παιδιά δυσκολεύονται να προσαροστούν και οι δασκάλες τρέχουν να βγάλουν την ύλη.  Εμείς ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε προχωρήσει αρκετά στα μαθήματα. Λίγο τον ύπνο να στρώσουμε και εμείς...