Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαμάδες και μέλλουσες μαμάδες ετών 35+ !!!

Recommended Posts

Καλωσήρθες Salomia! Πολύ χαίρομαι που είσαι πάλι έγκυος! Μπράβο, μπράβο και χίλια μπράβο για τη δύναμή σου και το κουράγιο σου. Τι να λέμε...

Αν μου έδωσες κουράγιο λέει... Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο αυτή τη φορά. Όλα θα πάνε καλά. Είναι νόμος της φύσης: δεν γίνεται να πηγαίνουν μόνο ανάποδα!

Θα τα λέμε συχνά από δω. Να μας λες τα νέα σου!

Κορίτσια για μένα αύριο είναι μεγάλη μέρα. Κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα!

Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Salomia με το καλό και εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!! Για πες μας πώς το κατάλαβες μιας και είσαι σχετικά πρόσφατη εγκυουλα ;) Rica πίστεψε με έχω κι εγώ αγωνία για σένα!!! Δε θα σου πω να ηρεμήσεις, θα σου πω όμως αν έχεις τη δυνατότητα να πας βολτούλες με τη κορούλα σου, με τον αντρούλη σου προκειμένου να μη το σκέφτεσαι τόσο έντονα... (τα λέω σε σένα για να τα ακούσω κι εγώ για την επόμενη βδομάδα χαχα )! Εύχομαι η έλευση της Salomia να σηματοδοτήσει ευχάριστες ανακοινώσεις για όσες από εμάς προσπαθούμε!!! Πίστη και ελπίδα!!!

Salomia με το καλό και εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!! Για πες μας πώς το κατάλαβες μιας και είσαι σχετικά πρόσφατη εγκυουλα ;) Rica πίστεψε με έχω κι εγώ αγωνία για σένα!!! Δε θα σου πω να ηρεμήσεις, θα σου πω όμως αν έχεις τη δυνατότητα να πας βολτούλες με τη κορούλα σου, με τον αντρούλη σου προκειμένου να μη το σκέφτεσαι τόσο έντονα... (τα λέω σε σένα για να τα ακούσω κι εγώ για την επόμενη βδομάδα χαχα )! Εύχομαι η έλευση της Salomia να σηματοδοτήσει ευχάριστες ανακοινώσεις για όσες από εμάς προσπαθούμε!!! Πίστη και ελπίδα!!!

Σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι τα καλύτερα και για σένα!!!!

Λοιπόν εγώ όσες φορές έμεινα έγκυος το είχα προαίσθημα. Αυτή την φορά, είχα λίγο αίμα στην ωορρηξία κάτι που δεν μου είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Επαφή είχα την προηγούμενη μέρα της ωορρηξίας οπότε και πιάστηκε το σποράκι. Όσο πλησίαζαν οι μέρες για την περίοδο, είχα πρησμένο στήθος και πόνο στην κοιλιά και κάπου μπερδεύτηκα αλλά τελικά την πρώτη μέρα καθυστέρησης έκανα τεστ και βγήκε θετικό. Να ξέρετε ότι τα συμπτώματα της περιόδου με αυτά της εγκυμοσύνης είναι ακριβώς ίδια και γιαυτό τα συγχέουμε!

Tέτοια πονάκια που λες έχω και τώρα αλλά δυστυχώς τα έχω κάθε φορά που προσπαθούμε και τελικά μου έρχεται περίοδος. Οπότε ποιος ο λόγος να πιστέψω κάτι άλλο; :(

Δεν νομίζω b.hope... Είναι ότι είχε πρηστεί και το στομάχι μου, οπότε κάτι άλλο έφταιγε. Περιμένω (δεν), μετρώντας 14 μέρες από την ωορρηξία, μεθαύριο 8 του μηνός. Δίνω ένα περιθώριο το πολύ μέχρι 10-12/4, μετά θα πρέπει να χαίρομαι. Αλλά το θέμα είναι πόσο θα κρατηθώ να μην κάνω τεστ!

Rica εχουμε κανενα νεο;

Καλησπέρα στην παρέα,

Διαβάζοντας τις ιστορίες σας είναι σαν να περιγράφετε περίπου τη δικιά μας. Έχω ένα αγοράκι 7+ ετών που ήρθε στα 29 μου πολύ ευκολα, και στα τέσσερα του αποφασίσαμε να σταματήσουμε να "φυλαγόμαστε". Όμως ... όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει... Ακριβώς εκείνη την εποχή μου ήρθε ουρανοκατέβατη μια δουλειά (κάτι που ήθελα πολύ). Εϊπαμε να περιμένουμε ένα εξάμηνο. Όντως αφήσαμε να περάσουν 6 μήνες και αρχίσαμε πάλι τις προσπάθειες, καθόλου στοχευμένα, στα 35 μου. Σε 6 μήνες έμεινα έγκυος. Ήταν τέλεια, τέλεια συγκοιρία στη ζωή μας. Όμως στους 2,5 μήνες παλινδρόμησε. Και αφού αφήσαμε ένα κενό 3 μηνών, αρχίσαμε ξανά... Και εκεί αρχίζει ο γολγοθάς (βαριά κουβέντα?). Ανακάλυψα μετά απο εξετάσεις, θυροειδη Χασιμότο, απόλυτη ανεπάρκεια βιταμίνης d (έχει σχέση με τη γονιμότητα), και ο σύζυγος μετριότατο σπέρμα. Και τώρα φτάσαμε στα δύο χρόνια πλέον απο τη στιγμή που αρχίσαμε τις προσπαθειες, με προβλήματα που θεωρητικά δεν αποτελούν απόλυτη αιτία υπογονιμότητας και απόλυτα στοχευμένες προσπάθειες, (τεστ ωορρηξίας, παρακολουθηση ωορρηξίας, επαφές μέρα παρα μέρα) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε λίγο θα είμαι 37 ετών. Εχω κάνει αίτηση στην επιτροπή της εξωσωματικής και αν εγκριθούμε, θα δοκιμάσουμε σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Θα μπορούσα να το αφήσω στην τύχη, αλλά δεν έχω πλεόν εμπιστοσύνη στην τύχη μου. Στην καλύτερη των περιπτώσεων τα παιδιά μου (αν έρθει το δεύτερο, πρώτα ο Θεός) θα έχουν 8+ χρόνια διαφορά. Δεν θα παίξουν μαζί, πιθανόν δεν θα κάνουν παρέα καν, δεν θα τους ενδιαφέρουν τα ίδια πράγματα, τουλάχιστον μεχρι να ενηλικιωθούν. Τρομακτική σκέψη. Αλλά σίγουρα πιο τρομακτική είναι το να μην έρθει ένα δεύτερο παιδί.

Γύρω μας οι φίλες, κουμπάρες, γνωστές, η συνυφάδα και η αδερφή μου έκαναν όλες παιδί ΑΥΤΌ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Είναι λες και καποιος δοκιμάζει την αντοχή μας... Ποσες πιθανοτητες είχε μια γυναίκα με πολυκυστικές ωοθήκες που ο γιατρός της είχε σχεδόν αποκλείσει τη σύλληψη, να μείνει εγκυος με ΜΙΑ μόνο επαφή το μήνα? Κι όμως έγινε... Ή φίλη 41 ετών χωρίς σχέδια για παιδί, ανύπαντρη? Ή μητέρα δυο μεγάλων παιδιών που είχε "κλείσει" ως μητέρα? Και ολες αυτές με διαφορά 2-3 μηνών... Είναι δυνατόν μετά να μην έχεις άθλια ψυχολογία?

Ουφ τα είπα και ξέσπασα... νιώθω λές και επίτηδες συμβαίνουν ολα αυτά, και επίσης δεν έχω καμία υποστήριξη απο το οικογενειακό μου περιβάλλον... μου λένε "εμ τι περίμενες κι εσύ τόσα χρόνια? τώρα τι θες να γίνει?" ή "εγώ αν ήμουν στην ηλικία σου θα σταματούσα τις προσπάθειες, είσαι πολύ μεγάλη για μωρο..."

Και κατέληξα ότι δεν θέλω κανέναν να μιλάω... τον άντρα μου, το παιδί μου, και σε πείσμα αυτών που δεν θέλουν να με δουν ξανά να τα καταφέρνω, εγω θα συνεχίσω να προσπαθώ με όποιον τρόπο μπορώ... έχω ακόμα καιρό...

Σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς...

Διαφημίσεις

Σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς...

Nene μου, αυτό το τελευταίο ήταν όλα τα λεφτά! Ανταποδίδω λοιπόν κι εγώ τους αγωνιστικούς μου (ως προς την τεκνοποίηση, γιατί τους άλλους αγώνες τους αφήνουμε για τα αγωνιστικά μας νιάτα...) χαιρετισμούς και με μεγάλη χαρά σε καλωσορίζω στην παρέα μας! Θα τα λέμε κι από δω και θα μοιραζόμαστε τον καημό μας αλλά και τις χαρές μας. Εχω να σου γράψω πολλά ως προς αυτά που είπες αλλά θα καθίσω αργότερα πάλι που θα έχω χρόνο.

Προς το παρόν, φίλες, προς μεγάλη μου απογοήτευση, έχω να σας ανακοινώσω ότι σήμερα ωραιότατα αδιαθέτησα! Δεν πειράζει. Εύχομαι αυτόν τον μήνα κάποια/-ες από τις υπόλοιπες της παρέας να έχει να μας ανακοινώσει ευχάριστα!

Την καλημέρα μου, κοπέλες! Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία στα τσουρέκια (αφού δεν την είχα αλλού την επιτυχία, ας την έχω τουλάχιστον στα τσουρέκια... lol...)

UmJ2p11.png

4/12/2009: Τhe first day of the rest of my life.

aMUmp10.png

Rica μου μη στεναχωριεσαι! Νέος μήνας, νέα ξεκινήματα! Δε το βαζουμε κάτω έτσι;;;;

,Nena, καλωσηρθες! Πολλές οι ομοιότητες και αρχίζω να ανησυχω κορίτσια ;) Νένα μου διευκρινησε μοθ κάτι σε παρακαλώ...κάπου αναφερεις ότι έχεις πλήρη ανεπαρκεια βιταμίνης d. Επειδή κάτι παρόμοιο έχω κι εγώ και επειδή κανείς δε μου έχει κάνει νύξη σε ότι αφορά την σύνδεση του με τη γονιμότητα με προβλημάτισες...ο θυροειδης πραγματι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ωστόσο εάν ρυθμιστεί ολα βαίνουν καλως... Και κάτι ακόμα..η ελεθψη βιταμίνης d προέκυψε μετά τη πρώτη σου εγκυμοσύνη; Έχεις προβλήματα οστεοπόρωσης;

Rica συνεχιζουμε για τον επομενο μηνα δυναμικα! Καλη επιτυχια με τα τσουρεκια!

Nene καλως ηρθες στην παρεα! Πραγματι ειναι δυσκολο να ακους περιπτωσεις εγκυμοσυνες απο "το πουθενα" κι αυτο τελικα ερχεται να μου ενισχυσει την αποψη οτι οσο πιο πολυ σκεφτομαστε κι επιδιωκουμε κατι, τοσο πιο δυσκολο ειναι να το επιτυχουμε.

Τωρα οσο αφορα την διαφορα ηλικιας ειναι κατι που με προβληματιζει κι εμενα. Το οτι δεν θα κανουν και πολλα πραγματα μαζι λιγο με τρομαζει.

Κορίτσια γεια σας και απο εμένα!! Ανήκω κε εγω σε αυτό το ηλικιακό group.Τον Μάρτιο έγινα 36. Με ένα αγοράκι σχεδόν 2,5 χρονών και με προσπάθειες για δεύτερο απο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κρατάω στα χέρια μου την έγκριση της Επιτροπής του ΙΚΑ (την πήρα τέλος Μαρτίου) αλλά έιπα να μου δώσω λίγο χρόνο να ετοιμαστώ ψυχολογικά. Συνάμα είπαμε με τον σύζηγο να προσπαθήσουμε κ άλλο κ να πρειμένουμε για ένα θαύμα.. αλλά όχι για πολύ γαιτί νιώθω ότι ο χρόνος κυλλαέι. Απλά ο άντρας μου έχει μαι αρνητικότητα...

Σαν την Nene και εγώ ξαφνικά όλες γύρω μου περιμένουν το δεύτερο μωρό! Μέσα σε μια μέρα έμαθα χαρμόσυνα νέα απο δύο πολύ κοντινά μου άτομα. Και φυσικά ενθουσιαστηκα αλλά πρέπει να σας ομολογήσω κορίτσια ότι λίγο με πείραξε γιατί μεχρί κ πριν λίγο καιρό τους έλεγα τον πόνο μου κ αυτές ήταν ήδη έγκυες, το ήξεραν αλλά δεν το ανακοίνωναν ακόμα. Μακάρι να πάνε όλα καλά κ να μείνω κ εγώ... και έσεις κορίτσια όσες το επιθυμείτε!!!

Καλημέρα φίλες!

Καλωσόρισες Zinov, είσαι στο κατάλληλο μέρος να πεις τον καημό σου και να σε καταλάβουμε αφού, πάνω κάτω, όλες τον ίδιο καημό έχουμε! Πες στον άντρα σου να μην είναι καθόλου αρνητικός διότι ξέρω 3 περιπτώσεις στενών φίλων και συγγενών που τους είχαν καταδικασμένους και στο τέλος συνέλαβαν φυσιολογικά.

Πρώτη περίπτωση: το σπέρμα του είχε εντελώς ακατάλληλη δομή και ήταν αδύνατον σχεδόν να κινηθεί ώστε να γονιμοποιήσει. Κάνουν ένα κάρο εξωσωματικές. Μένει τελικά έγκυος, γεννάει, πάνω στο 8μηνο μένει έγκυος φυσιολογικά! Τρελλάθηκαν! Τους το είχαν αποκλείσει!

Δεύτερη περίπτωση: Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω αλλά υιοθέτησαν. Στην Αμερική αυτοί. Ύστερα από 5 χρόνια στα καλά καθούμενα έγκυος φυσιολογικά η κοπέλα (στην ηλικία μας και λίγο παραπάνω). Γεννάει ωραιότατα, σε ένα χρόνο πάλι έγκυος φυσιολογικά!

Τρίτη περίπτωση: φίλη μου με θέμα ωαρίων. Στη δεύτερη εξωσωματική τα καταφέρνουν. Ύστερα από 3 χρόνια μένει φυσιολογικά έγκυος. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Γεννάει ωραιότατα. Ύστερα από 2 χρόνια ξανά έγκυος στο ξεκάρφωτο. Τώρα δεν μπορούν να καταλάβουν τι δεν πήγαινε καλά στην αρχή και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην εξωσωματική...

Zinov, να το χαίρεσαι το παιδάκι σου και πάνω απ' όλα αισιοδοξία!

UmJ2p11.png

aMUmp10.png

Διαφημίσεις

Εμένα η γειτόνισσά μου, 41 χρονών, με μία μόνο ελεύθερη επαφή έμεινε έγκυος!!! Ούτε μέτραγε γόνιμες, ούτε τίποτα. Μπράβο της η γυναίκα.

Πάντως βρε κορίτσια και εγώ τρώγομαι για 2ο παιδί και νομίζω ότι αν δεν τα καταφέρω θα μου μείνει μια πίκρα, ένα κενό, αλλά από την άλλη μερικές φορές σκέφτομαι μήπως είμαι αχάριστη ή μήπως προκαλώ την τύχη μου? Εννοώ ότι έχω ένα υγιές παιδάκι και περνάμε τόσο ωραία. Να … φοβάμαι τις αποβολές ή ακόμα χειρότερα να έχει κάτι το παιδάκι. Οι μεγαλύτερες γυναίκες έχουν, λένε οι γιατροί, μεγαλύτερες πιθανότητες για αποβολές και για έμβρυα με χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Ξέρω ότι αν μείνω έγκυος μετά θα αρχίσει νέο άγχος … να είναι καλά το παιδί. Τα σκέφτεστε και εσείς αυτά φαντάζομαι.

Καλημέρα σας κ από εμένα.

Απλώς για να σας δώσω θάρρος: Είμαι 46 ετών κ έχω δύο αγοράκια, νήπιο κ προνήπιο.

1ο παιδάκι φυσιολογική σύλληψη στα 39,5 μετά από 10 μήνες προσπαθειών, όταν γέννησα ήμουν 40 ετών κ κάτι μέρες.

2ο παιδάκι φυσιολογική σύλληψη στα 41 μετά από δύο (ΔΥΟ) μήνες προσπαθειών, όταν γέννησα ήμουν 41,5.

Οι εγκυμοσύνες και οι δύο ήταν πανεύκολες, στην δουλειά πήγαινα μέχρι 8 μηνών. Και στα δύο έκανα αμνιοπαρακέντηση, και γέννησα με καισαρική.

Καλή επιτυχία σε όλες εύχομαι.

Κοπελιές, ευχαριστώ για την εμψύχωση. Δεν το βάζω κάτω, εννοείται. Άλλωστε θα ήταν και λίγο παλαβό να είχα την "απαίτηση" να μείνω από τον 2ο κιόλας μήνα. Θα το βάλουμε στόχο της ομάδας το '18 να μας βρει διπλές, τριπλές, ό,τι λαχταράει η καθεμιά.

Όσον αφορά το θέμα της μεταξύ τους διαφοράς που ανησυχεί κάποιες μαμάδες της ομάδας. Όπως είπα και πιο πάνω, εμένα με ανησυχούσε στην αρχή, όταν είχα ακόμη περιθώρια να το "σώσω". Πλέον δεν με νοιάζει πραγματικά καθόλου. Και τι έγινε αν δεν παίξουν; Στο παιχνίδι μόνο είναι το θέμα; Έμαθαν πλέον μόνα τους, καλώς ή κακώς. Θα βρουν πολλά άλλα που θα τα ενώσουν, ας το αφήσουμε πάνω τους, δεν χρειάζεται να αγχωθούμε και γι' αυτό. Προσωπικά, βρίσκω και κάτι ωραίο στις μεγάλες διαφορές ηλικίας: έχεις να κάνεις με δύο διαφορετικούς κόσμους. Το ένα στην εφηβεία, το άλλο νήπιο! Θα πατάς σε δύο ηλικιακές ομάδες, με τις απαιτήσεις τους, τις προκλήσεις τους και τα καλά τους. Άσε που όταν θα σου φύγει το ένα για σπουδες θα σου μείνει το άλλο.

Μary, από τη στιγμή που υπάρχει ενδελεχής προγεννητικός έλεγχος δεν έχεις να φοβάσαι. Δεν ξέρω αν το'χω ξαναπεί αλλά, επειδή το παρατηρώ επισταμένα όποτε το συναντήσω, τα περισσότερα -αν όχι όλα- τα παιδιά με αναπτυξιακά/συμπεριφορικά θέματα που έχει τύχει να συναντήσω, ΔΕΝ είχαν μεγάλους σε ηλικία γονείς. Αυτό πιθανόν να συμβαίνει γιατί στις μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο υποψιασμένοι οι γονείς και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Annoulen, καλωσόρισες. Εννοείται ότι μας δίνεις θάρρος. Εδώ δεν είμαστε μόνο όσες επιθυμούμε δεύτερο παιδάκι. Είμαστε γενικά οι άνω των 35 μαμάδες. Οπότε μείνε να τα λέμε...

UmJ2p11.png

aMUmp10.png

Εγώ ακομα περιμένω, λογικά σε δύο μέρες από σήμερα δλδ Μ. Σαββατο θα έχει έρθει η περίοδος..δεν αισθανομαι απολύτως τίποτα διαφορετικό, έχω λίγες κράμπες στη κοιλιά που και που και είμαι σίγουρη ότι θα έρθει (αυτό το ένστικτο είναι αλάνθαστο ;) ) Anyway, καλο Πάσχα να έχουμε κορίτσια με υγεία πάνω από όλα!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια! 

Για αρχή να συστηθώ. Ονομάζομαι Νίκη και έχω ήδη μια κορούλα που πάει πρώτη δημοτικού. Εδώ και λίγο καιρό ζητάει αδερφάκι. Δε θα το αρνηθώ, θέλω και εγώ ένα δεύτερο παιδί. Όταν το συζητήσαμε με τον άντρα μου, μου είπε ότι έχουμε  ακόμα χρόνο μπροστά μας. Έχω μπεις για τα καλά στα 37 και νομίζω ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μου. Κάποιοι γνωστή μου, μου είπαν να επιμείνω στο θέμα και να το ξανα μιλήσω. Δεν ξέρω τι να κάνω!

On ‎22‎/‎4‎/‎2017 at 2:27 ΜΜ, Nicci said:

Καλησπέρα κορίτσια! 

Για αρχή να συστηθώ. Ονομάζομαι Νίκη και έχω ήδη μια κορούλα που πάει πρώτη δημοτικού. Εδώ και λίγο καιρό ζητάει αδερφάκι. Δε θα το αρνηθώ, θέλω και εγώ ένα δεύτερο παιδί. Όταν το συζητήσαμε με τον άντρα μου, μου είπε ότι έχουμε  ακόμα χρόνο μπροστά μας. Έχω μπεις για τα καλά στα 37 και νομίζω ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μου. Κάποιοι γνωστή μου, μου είπαν να επιμείνω στο θέμα και να το ξανα μιλήσω. Δεν ξέρω τι να κάνω!

Νίκη καλώς ήρθες στην παρέα!

Μήπως ο σύζυγος σου λέει ότι έχετε χρόνο μπροστά σας για να μην αγχωθείς;

Εντάξει, στα 37 δεν λες ότι μπορείς να επαναπαυτείς και να αφήσεις τα χρόνια να κυλήσουν αμέριμνα, αλλά δεν είναι και μια ηλικία απαγορευτική για να αφήσεις λίγο να περάσει ο καιρός.

Το αν δεν θέλει καθόλου είναι ένα θέμα.

Εκεί το συζητάς και παίρνετε μαζί μια απόφαση.

On ‎13‎/‎4‎/‎2017 at 6:05 ΜΜ, giamouaggs said:

Εγώ ακομα περιμένω, λογικά σε δύο μέρες από σήμερα δλδ Μ. Σαββατο θα έχει έρθει η περίοδος..δεν αισθανομαι απολύτως τίποτα διαφορετικό, έχω λίγες κράμπες στη κοιλιά που και που και είμαι σίγουρη ότι θα έρθει (αυτό το ένστικτο είναι αλάνθαστο ;) ) Anyway, καλο Πάσχα να έχουμε κορίτσια με υγεία πάνω από όλα!

Τι έγινε κορίτσι τελικά;

On 22/4/2017 at 2:27 ΜΜ, Nicci said:

Καλησπέρα κορίτσια! 

γεια Νικη. συγχαρητήρια για το κοριστάκι σου. Η γνώμη μου είναι να μην αγχωθείς αλλά να μην το αφήνεις όμως και για πολύ. Καλύτερα να έχεις ένα χρονικό περιθώριο μπροστά σου να προσπαθήσεις με ηρεμία. Εγώ είμαι μεγαλύτερή σου αλλά και λόγω προβλήματος στο σπέρμα του άντρα μου πρέπει να προχωρήσω σε εξωσωματική.

• 1 month later...

Καλημέρα και από εμένα.

Έχω κλείσει αισίως τα 37 και σε δύο μήνες περιμένουμε την τρίτη μας κορούλα!!!! Από την πρώτη μου εγκυμοσύνη έχουν περάσει κιόλας 7 χρόνια......δεν θα πω ψέμματα ότι είναι το ίδιο εύκολο σωματικά και οργανικά (αφήνω εκτός το κομμάτι της ανατροφής των δύο μεγαλύτερων παιδιών) αλλά οι αντοχές, κορίτσια, μη γελιόμαστε, δεν είναι οι ίδιες. Άλλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα τότε και άλλα τώρα, διαφορετικά οικονομικά δεδομένα, λέγαμε πάλι καλά προλάβαμε να κάνουμε τα παιδάκια μας...... Αλλά όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, κάποιος εκεί ψηλά χαμογελά! Η ψυχολογία μου έχει περάσει από 15000 στάδια για να καταλήξει ευτυχώς στο ότι ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό. Μετά από αρκετές δυσκολίες που αντιμετώπισα από την αρχή της εγκυμοσύνης, τώρα μπορώ να πω ότι είμαι καλά. Υποστήριξη (κυρίως ηθική) ευτυχώς υπάρχει από το οικογενειακό περιβάλλον και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλες τις νυν αλλά και μέλλουσες μανούλες, με υγεία πάνω από όλα, δύναμη, αγάπη και σύντομα με 1, 2, 3 παιδάκια ή όσα η κάθε μία επιθυμεί και θέλει να αποκτήσει. Η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο, η ψυχολογία είναι το παν!

Το κοριτσάκι μου, όλη μου η ΖΩΗ !!

Καλωσήρθες! Συμφωνώ μ' αυτό για την ηλικία. Η ψυχολογία αλλά και το να είμαστε υγιείς είναι το παν. Με το καλό το 3ο σου!

UmJ2p11.png

aMUmp10.png

• 2 months later...

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα! Προσπάθησα να διαβάσω τα περισσότερα μηνύματα και εύχομαι ολόψυχα σε όλες μας, να έρθει ότι είναι καλύτερο...Φυσικά ανήκω στο γκρουπ των 35+... για την ακρίβεια 36,5 και εχω ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Το μικρό μου είναι 1 έτους και ξέρω πως αν θελουμε τρίτο παιδάκι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε προσπάθειες...

🐯🐱🐔🐥🐳🐠🐛🐝🐞🐯🐰🐶🐬🐼🐸🐋🐌🎉🎊🎈

Άλλαξες τη ζωή μας ... Εισαι η ζωή μας....🍼

• 2 months later...

καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια, 

εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να σας ζησουν τα βλαστάρια σας όσες έχετε και επιτυχημένες προσθαθειες σε εκείνες που το θέλουν και το παλεύουν για δεύετερο. 

Εγώ αποφάσισα να κάνω παιδί στα 36 μου, διανύω τον 6 μήνα της εγκυμοσύνης μου, με φυσιολογική σύλληψη, έπειτα απο μια βιοχημική αποβολή. Φοβηθηκα να πω την αληθεια την πρώτη φορά οτι δεν θα μπορέσω και λογω ηλικίας και περισσότερο γιατί δεν ήξερα αν θα αντιμετωπίσω καποιο πρόβλημα ή δυσκολία, οπότε καταλαβαίνετε πσσο πολύτιμο ειναι αυτο το μωρό και η αλήθεια ειναι οτι θα ήθελα τουλάχιστον 2 παιδιά...αλλά αυτα τα ξέρει μόνο ο θεός. 

να είστε ολες καλά!

12 hours ago, mairaki_ said:

καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια, 

εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να σας ζησουν τα βλαστάρια σας όσες έχετε και επιτυχημένες προσθαθειες σε εκείνες που το θέλουν και το παλεύουν για δεύετερο. 

Εγώ αποφάσισα να κάνω παιδί στα 36 μου, διανύω τον 6 μήνα της εγκυμοσύνης μου, με φυσιολογική σύλληψη, έπειτα απο μια βιοχημική αποβολή. Φοβηθηκα να πω την αληθεια την πρώτη φορά οτι δεν θα μπορέσω και λογω ηλικίας και περισσότερο γιατί δεν ήξερα αν θα αντιμετωπίσω καποιο πρόβλημα ή δυσκολία, οπότε καταλαβαίνετε πσσο πολύτιμο ειναι αυτο το μωρό και η αλήθεια ειναι οτι θα ήθελα τουλάχιστον 2 παιδιά...αλλά αυτα τα ξέρει μόνο ο θεός. 

να είστε ολες καλά!

mairaki_ κι εγω 36 πλέον και περιμενω το πρώτο μου, ειναι κοριτσάκι, εγώ μόλις μπήκα στον 5ο, ειμαστε πολυ κοντα :) 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...