Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπλεξιματα σε σχεση με το καπνισμα.... Και αλλα πολλα

Andrkos

Recommended Posts

Λοιπον ακουστε πως εχει η ιστορια

Ειμαι αγορι 16,4 ετων β λυκειου παω.Εδω ομως αρχιζουν τα περιεργα εγω δεν καπνιζω εχω να καπνισω 3 μηνες αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν εχω καπνισει ποτε.Για να πω την αληθεια εχω καπνισει πολλες φορες (20+) αλλα 3 μηνες οπως ειπα τιποτα.Τι εγινε τωρα θα αναρωτηθητε,ε απλο μια μερα η μανα μου βρηκε μια γοπα στο καλαθακι του μπανιου (ουτε ο σερλοκ χολμς τετοιες ικανοτητες) και επειδη εχω πολους αναπτηρες (μου αρεσουν και ειναι και χρησιμοι πολλες φορες) πρεπει να εχει (εσφαλμενα) υποψιαστει πως καπνιζω.Φυσικα δεν μου εχει μιλησει αλλα δεν ξερω τι να κανω να παω να της πω πως ετσι και ετσι η να αποσιωπησω και να δω την εκβαση της υποθεσης?

Μετεπειτα στο β ερωτημα που εχω θεμα

Οι γονεις μου συμπεριφερονται απεναντι μου επιθετικα λες και θα τους κλεψω το ψωμι η κατι δηλαδη τι θελω να πω οταν καταληγουμε σε λογομαχια (που ειναι ενα συχνο φαινομενο) αρχιζουν να αποφευγουν την κουβεντα πως να το περιγραψω ισως η καλυτερη περιγραφη να ειναι οτι δεν μου ανταπαντανε με επιχειρηματα απλως λενε κατι μαλ...ες του στιλ πρεπει να μας ακους η ο,τι εχει σχεση με την ασφαλεια σου την υγεια σου δεν χρειαζετε να αιτιολογηθει με επειχηρηματα και τετοιου στυλ απαντησεις .Το προβλημα εδω ειναι πως πως μπορει μαι κουβεντα να βγει καπου αμα μιλας με ανθρωπους που δεν σου απαντανε με επειχηρηματα αλλα με αυθεντισμους και αμπελοφιλοσοφιες.Και ξερετε κατι στην τελικη την ακουω και απο πανω λεγοντας με φανατισμενο η μαλ..α μου που προσπαθω να βγαλω μια ακρη μαζι τους με την λογικη.Εγω αμα θα με ρωταγατε να σας πω απο τι ειναι προκαλειτε αυτο θα ελεγα απο την αδυναμια τους να συνομιλησουν μαζι μου .Αλλα για πειτε και εσεις τι νομιζετε

Τωρα στο γ ερωτημα που μου εχουν σπασει τα νευρα

Δεν θα το πιστεψετε αλλα νομιζουν πως ειμαι γκει:confused::confused: (κυριως ο πατερας μου) γαμω την τυχη τους δηλαδη τι σοι πραγματα ειναι αυτα Ο ιδιος εφτασε μεχρι να με ρωτησει ευθεως αν ειμαι και μα τον θεο ηθελα να τονε σφαξω για τα καλα .Και ξερετε απο που το εχουν συμαπαιρανει αυτο.....(καθιστε μην πεσετε) επειδη δεν με εχουν δει ποτε μπροστα τους να μιλαω σε ΚΟΠΕΛΑ αν ειναι δυνατον ....θεε και κυριε Και ξερετε κατι αν κανω και το λαθος και με δουν να μιλαω σε κοπελα θα εχω κανονικη ανακριση της αστυνομιας μετα με ερωτησεις πια ειναι αυτη τι θελει γιατι της μιλας και σαν να μην ευταναν αυτα παντα οταν θα εχουμε οικογενιακο τραπεζι θα αρχισουν οι συζητησεις μεταξυ τους και οι ερωτησεις πρως εμενα.Και μετα εγω θα πρεπει μπροστα σε 30 γνωστους να πω τι εκανα με μια κοπελα που να τους παρει και να τους σηκωσει. Και μετα απωρουν πως δεν με βλεπουν μπροστα τους με γκομενες Α ξεχασα να πω στην πολυυυυυυυ σπανια περιπτωση που θα πω οτι θα βγω κανα βραδυ α ρε τι εχω να τραβηξω το επομενο πρωι με τις γαμω ανακρησεις τους ποσο μαλλον αν ακουσουν οτι θα ειμαι με κοριτσι, Παω στοιχημα πως κατι τετοιο δεν το εχετε ξανακουσει ποτε ετσι δεν ειναι.

Τελος παντων στο θεμα μας μπορω με καποιον τροπο να αποφυγω-εξαλειψω αυτες τις ενοχλητικες συμπεριφορες η θα πρεπει παντα να τελειωνουμε με καυγα αυτο ειναι το ερωτημα?

Αν μπορουσατε να βοηθησετε θα το εκτιμουσα δεοντως!!

Ευχαριστω προκαταβολικα!!

Διαφημίσεις

Η γόπα στο καλαθάκι του μπάνιου σκυλοβρωμάει. Πολύ λογικά η μάνα σου έψαξε εκεί. Την επόμενη φορά θα τη τυλίγεις σφιχτά σε ένα χαρτί και θα τη πετάς τουαλέτα (το τύλιγμα βοηθά να απορροφήσει πιότερο νερό και να βαρύνει-αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις πολλή ώρα για να βουλιάξει).

Όσον αφορά τις διαφωνίες σας η λύση είναι να επιλέγεις ποιες μάχες θα χάνεις. Όσο είσαι οικονομικά εξαρτώμενος (και κοινωνικά) θα πρέπει να ζήσεις με αυτή τη λογική. Μην πας κόντρα σε όλα και θα βγεις κερδισμένος. Τουλάχιστον σε λογικές απαιτήσεις. Γιατί πχ αν ζητάς να σου πάρουν μηχανή, καλύτερα να περιμένεις να το κάνεις μόνος σου. Αυτή είναι η μαγκιά άλλωστε.

Για το τρίτο, νομίζω ότι ο πατέρας σου δεν πρέπει να ανακατεύεται στη προσωπική σου ζωή παρά μόνο στα πλαίσια ενημέρωσής σου (περιττό νομίζω τη σήμερον για έναν 16+) και της ασφάλειάς σου (να σου δώσει χρήματα πχ για ξενοδοχείο και προφυλακτικά).

Αν σε πρηζει πολύ πολύ, πες του ότι γουστάρεις μια κοπελιά η οποία όμως σε φτύνει γιατί δεν έχεις λεφτά να την πας για καφέ. Μπορεί έτσι να φιλοτιμηθεί και να σου δώσει μεγαλύτερο χαρτζιλίκι. Αν επιμένει πες του ότι θέλεις να μείνεις παρθένος μέχρι να παντρευτείς.

Έφηβος είσαι, σκέψου κάτι και μόνος σου, θα βρεις.

Κατά τα άλλα κάνε υπομονή. Από όλα αυτά θα γλυτώσεις εφόσον μπορείς να απεξαρτηθείς πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά. Που σημαίνει να έχεις μια καλή δουλειά. που σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσεις χρόνο και δυνάμεις στο διάβασμα για να πετύχεις στον αγώνα σου.

Καλή τύχη και υπομονή!

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Αν εχεις καπνίσει 20+ φορές τοτε ψιλό καπνίζεις... Ειναι απιστευτο πως τους ρίχνεις το φταίξιμο (δεν εχω καμμια σχέση με ναρκωτικά απλα τρύπησα ηρωινη 20 φορές.... Ετσι ακούγεται)

Κατα τα αλλα κατι τους εκνευρίζει πανω σου και τους βγαίνει ετσι.. Σχολείο ολα καλα;

Λοιπον ακουστε πως εχει η ιστορια

Ειμαι αγορι 16,4 ετων β λυκειου παω.Εδω ομως αρχιζουν τα περιεργα εγω δεν καπνιζω εχω να καπνισω 3 μηνες αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν εχω καπνισει ποτε.Για να πω την αληθεια εχω καπνισει πολλες φορες (20+) αλλα 3 μηνες οπως ειπα τιποτα.Τι εγινε τωρα θα αναρωτηθητε,ε απλο μια μερα η μανα μου βρηκε μια γοπα στο καλαθακι του μπανιου (ουτε ο σερλοκ χολμς τετοιες ικανοτητες) και επειδη εχω πολους αναπτηρες (μου αρεσουν και ειναι και χρησιμοι πολλες φορες) πρεπει να εχει (εσφαλμενα) υποψιαστει πως καπνιζω.Φυσικα δεν μου εχει μιλησει αλλα δεν ξερω τι να κανω να παω να της πω πως ετσι και ετσι η να αποσιωπησω και να δω την εκβαση της υποθεσης?

Μετεπειτα στο β ερωτημα που εχω θεμα

Οι γονεις μου συμπεριφερονται απεναντι μου επιθετικα λες και θα τους κλεψω το ψωμι η κατι δηλαδη τι θελω να πω οταν καταληγουμε σε λογομαχια (που ειναι ενα συχνο φαινομενο) αρχιζουν να αποφευγουν την κουβεντα πως να το περιγραψω ισως η καλυτερη περιγραφη να ειναι οτι δεν μου ανταπαντανε με επιχειρηματα απλως λενε κατι μαλ...ες του στιλ πρεπει να μας ακους η ο,τι εχει σχεση με την ασφαλεια σου την υγεια σου δεν χρειαζετε να αιτιολογηθει με επειχηρηματα και τετοιου στυλ απαντησεις .Το προβλημα εδω ειναι πως πως μπορει μαι κουβεντα να βγει καπου αμα μιλας με ανθρωπους που δεν σου απαντανε με επειχηρηματα αλλα με αυθεντισμους και αμπελοφιλοσοφιες.Και ξερετε κατι στην τελικη την ακουω και απο πανω λεγοντας με φανατισμενο η μαλ..α μου που προσπαθω να βγαλω μια ακρη μαζι τους με την λογικη.Εγω αμα θα με ρωταγατε να σας πω απο τι ειναι προκαλειτε αυτο θα ελεγα απο την αδυναμια τους να συνομιλησουν μαζι μου .Αλλα για πειτε και εσεις τι νομιζετε

Τωρα στο γ ερωτημα που μου εχουν σπασει τα νευρα

Δεν θα το πιστεψετε αλλα νομιζουν πως ειμαι γκει:confused::confused: (κυριως ο πατερας μου) γαμω την τυχη τους δηλαδη τι σοι πραγματα ειναι αυτα Ο ιδιος εφτασε μεχρι να με ρωτησει ευθεως αν ειμαι και μα τον θεο ηθελα να τονε σφαξω για τα καλα .Και ξερετε απο που το εχουν συμαπαιρανει αυτο.....(καθιστε μην πεσετε) επειδη δεν με εχουν δει ποτε μπροστα τους να μιλαω σε ΚΟΠΕΛΑ αν ειναι δυνατον ....θεε και κυριε Και ξερετε κατι αν κανω και το λαθος και με δουν να μιλαω σε κοπελα θα εχω κανονικη ανακριση της αστυνομιας μετα με ερωτησεις πια ειναι αυτη τι θελει γιατι της μιλας και σαν να μην ευταναν αυτα παντα οταν θα εχουμε οικογενιακο τραπεζι θα αρχισουν οι συζητησεις μεταξυ τους και οι ερωτησεις πρως εμενα.Και μετα εγω θα πρεπει μπροστα σε 30 γνωστους να πω τι εκανα με μια κοπελα που να τους παρει και να τους σηκωσει. Και μετα απωρουν πως δεν με βλεπουν μπροστα τους με γκομενες Α ξεχασα να πω στην πολυυυυυυυ σπανια περιπτωση που θα πω οτι θα βγω κανα βραδυ α ρε τι εχω να τραβηξω το επομενο πρωι με τις γαμω ανακρησεις τους ποσο μαλλον αν ακουσουν οτι θα ειμαι με κοριτσι, Παω στοιχημα πως κατι τετοιο δεν το εχετε ξανακουσει ποτε ετσι δεν ειναι.

Τελος παντων στο θεμα μας μπορω με καποιον τροπο να αποφυγω-εξαλειψω αυτες τις ενοχλητικες συμπεριφορες η θα πρεπει παντα να τελειωνουμε με καυγα αυτο ειναι το ερωτημα?

Αν μπορουσατε να βοηθησετε θα το εκτιμουσα δεοντως!!

Ευχαριστω προκαταβολικα!!

Οι γονεις σου με απλα λογια, ενδιαφερονται για την υγεια σου γιατι το τσιγαρο βλαπτει σοβαρα και ανησυχουν για σενα γιατι σε αγαπουν. Το οτι τους κρυβεις πραγματα αυτο τους κανει πιο καχυποπτους απεναντι σου με αποτελεσμα να μην σου εχουν εμπιστοσυνη, οπως τα περιγραφεις.

Για να πιστευει ο πατερας σου οτι εισαι ομοφυλοφιλος αυτο δειχνει οτι δεν εχετε καθολου επικοινωνια. Βεβαια για την επικοινωνια ευθυνομαστε κυριως εμεις οι γονεις. Ομως και εσυ σαν ωριμο παιδι τωρα μπορεις να τους πλησιασεις με καλο τροπο και να τους πεις να μην ανησυχουν.

Πρωτα πλησιασε τον πατερα σου ηρεμα και ωραια και ρωτησε τον πως εχει βγαλει αυτο το συμπερασμα για σενα. Θα ειναι το πρωτο βημα επικοινωνιας.Ξεκαθαρισε του οτι κατι τετοιο δεν συμβαινει , εαν ειναι οντως ετσι και οτι δεν χρειαζεται να ανησυχει αδικα.

Επισης πες την μητερα σου, οτι γνωριζεις οτι το τσιγαρο βλαπτει , οτι εχεις καπνισει λιγες φορες και θα προσπαθησεις να μην ξανακαπινσεις. Οτι καταλαβαινεις την αγωνια τους, αλλα δεν ειναι σωστο και αυτοι να σε παρακολοθουν και να σε υποψιαζονται συνεχεια.

Ο καλος τροπος και η ευγενεια ειναι το μυστικο στις καλες σχεσεις., ακομα και με τους γονεις.

Οι γονείς σου προφανώς είναι της "παλιάς σχολής", όπως ήταν και οι δικοί μου... Αυτό δεν θ'αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο και να προσπαθήσεις. Πρέπει να το πάρεις απόφαση απλά και να μη δίνεις βαρύτητα σε κάποια πράγματα, καθώς θα κάνεις κακό στον εαυτό σου!!!

Στο θέμα του τσιγάρου, καλά κάνουν και ανακατεύονται, για την υγεία σου είναι!!! Και στο λέω εγώ που έφαγα ξύλο στα 16 γι'αυτό το θέμα, παραλίγο να με διώξει ο πατέρας μου από το σπίτι και είμαι αμετανόητη καπνίστρια, πολύ κακώς!!! Αν δεν καπνίζεις όντως, μην το αρχίσεις για τη μαγκιά ή οποιονδήποτε άλλο λόγο, αρκετά ήταν τα 20 τσιγάρα, στο λέω σαν φιλική συμβουλή! Και φυσικά, οι γόπες βρωμάνε, ακόμα και σε ανθρώπους που καπνίζουν!!!

Στα περαιτέρω που αναφέρεις, θα σου πω ενδεικτικά τη δική μου εμπειρία: μέχρι τα 25 έτρεμαν μη βρω γκόμενο, με το που έκλεισα τα 25 άρχισαν τα "πότε θα παντρευτείς;;;", τα οποία με τα χρόνια έγιναν και πιο επιτακτικά, παρόλο που είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν το είχα σκοπό. Έτσι λειτουργούν κάποιοι γονείς, δυστυχώς!!! Απλά για την ιστορία, παντρεύτηκα εν τέλει στα 33 μετά από τυχαία γνωριμία με τον άντρα μου (και μεγάλο έρωτα), γεγονός που τους ήρθε ουρανοκατέβατο και πάλι γκρίνιαζαν :)

Δεν πρόκειται να αλλάξεις τους γονείς σου, αλλά ούτε και να προσπαθήσεις ν'αλλάξεις τον εαυτό σου. Φαίνεσαι αρκετά ώριμο παιδί, προσπάθησε να μην τα παίρνεις όλα κατάκαρδα. Τα χρόνια περνάνε γρήγορα, σύντομα δεν θα χρειάζεται να λογοδοτείς σε κανέναν πέρα από τον εαυτό σου κι επειδή ακριβώς αυτός είναι ο μεγαλύτερος κριτής, δεν χρειάζεται ν'αγχώνεσαι για όλους τους άλλους. Όταν θα χάσεις τους γονείς σου να είσαι σίγουρος ότι θα σου λείψει ακόμα και η γκρίνια τους!!!

9maTp3.png

Διαφημίσεις

Μην βλέπεις τους γονεις σου σαν "εχθρούς" πιστεύω ότι κάνουν, ότι σου λένε είναι για το καλο σου τώρα σε αυτή την ηλικία που είσαι δεν το καταλαβαινεις αλλά όσο θα μεγαλώνεις θα καταλάβεις ότι έχουν καλό σκοπό σε αυτά που σου λένε γονείς σου. σαν τον γονιό σου δεν θα βρεις την έννοια που έχουν για σένα,είσαι παιδί τους απλά προσπάθεισε κ εσυ λιγάκι να τους κατανόησης και να βρείτε λύση σε ότι σε απασχολεί με μια όμορφη συζήτηση μεταξύ σας και θα δεις θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για εσένα και για τους γονείς σου.

8HiKp2.png

Για το κάπνισμα, το απλούστερο και πιο ώριμο θα ήταν να πεις την αλήθεια: Μαμά δοκίμασα το κάπνισμα, κατάλαβα ότι δεν είναι και ο,τι καλύτερο, και το σταμάτησα. Θα τη βοηθήσεις να σε εμπιστευτεί και να καταλάβει ότι έχεις ωριμάσει και μπορεί να μιλήσει όντως μαζί σου σαν μεγάλο άνθρωπο.

Τώρα για την επιθετική συμπεριφορά, συνήθως οι έφηβοι είναι που τους φταίνε όλα και βλέπουν επίθεση εκεί που δεν υπάρχει. Εκτός αν εκεί που κάθεσαι π.χ. έρχεται κάποιος και σε βρίζει, σε χτυπάει κλπ, γίνονται και αυτά, τα έχω ζήσει, αλλά δεν μου φαίνεται για κάτι τέτοιο το post σου.

Για το αν είσαι gay ή όχι, πάλι εξαρτάται από το τι και πώς. Δηλαδή αν έρχεται ο πατέρας σου από πάνω σου ουρλιάζοντας "είσαι π*****ς ρε, ομολόγα", κάτι δεν πάει καλά στην οικογένεια! Αν απλά σε ρώτησε μήπως τυχόν και δεν σου αρέσουν τα κορίτσια, δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο. Νέος άνθρωπος είσαι, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι το 3-5% των ανθρώπων είναι ομοφυλόφιλοι και η ερώτηση σε έναν έφηβο που τώρα αποκτά τις πρώτες του σχέσεις, δεν είναι και τόσο παράλογη ούτε είναι προσβολή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...