Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

17 μηνων και δε περπατάει

Recommended Posts

Γειά σας και από μένα...σήμερα έκλεισε τους 17 μήνες η κοπέλα μου κ δεν έχει ακόμα περπατήσει ουτε μιλησει(για το δέυτερο δεν αγχωνομαι τοσο),ενω μπουσουλάει πολύ γρήγορα σηκωνεται και κανει καποια βηματα πλάγια και ίσια οταν πιανεται από έπιπλα ή τη στρατα...χθες πήγαμε σε μια καινόυργια παιδίατρο να παρουμε και μια δέυτερη γνωμη κ μας είπε να κλείσουμε ραντεβού με παιδονευρολόγο να τη δει... μήπως ειναι πολυ νωρις εχουμε αγχωθεί πολυ...

ευχαριστω

Διαφημίσεις

Koριτσι καλησπέρα.Κ εγώ το ειχα ψαξει πολύ το θεμα με το περπάτημα γιατι ειμαστε προωροι κ ανησυχουσα.Καναμε βεβαια κ προληπτικα φυσιοθεραπειες κ ολα καλά.Καθε περιπτωση βέβαια ειναι διαφορετικη κ πολυ καλα σας ειπε η γιατρος να πατε σε ειδικο γιατι με αυτα τα θεματα δεν παιζουμε.Παντως νομιζω το γεγονος οτι σηκωνεται ειναι πολύ σημαντικο ,αυτο μας ρωτουσαν οι γιατροι.Μπορει να χρειαζεται βοηθεια αλλά όλα γινονται μην ανησυχεις

Από αυτά που γράφεις ακουγεται ότι το παιδάκι βολευτηκε με το μπουσούλημα και δεν νομίζω να αργήσει να περπατήσει. Καμιά φορά όμως δεν μαθαίνουν σταδιακά αυτό που αργά ή γρήγορα θα μάθουν, πχ η περπατούρα μπορεί να μαθαίνει στο παιδί να στηρίζεται πάνω της και να καθυστερεί να ισιώσει τον κορμό του και να βρει ισορροπία, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για να περπατήσει αυτόνομα. Προτείνω να προσανατολιστείς στο να φτάσει κάποια στιγμή το παιδί να περπατάει ενώ το κρατάς από το ένα χεράκι, αυτό είναι ένα βήμα πριν το αυτόνομο περπάτημα.

Αφού σας είπαν να το κοιτάξετε, κοίτα το παράλληλα με γιατρό, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Μια εξέταση από παιδονευρολόγο θα σας καθησυχάσει, εγώ θα πρότεινα, αν είστε από Αθήνα, τον Βούδρη στο Αγλαία Κυριακού. Το θέμα είναι το εξής: αν το παιδάκι έχει καθίσει, μπουσουλήσει, σηκωθεί κλπ. στην ώρα του, αυτό είναι ενθαρρυντικό. Αν έχει καθυστερήσει να τα κάνει, τότε χρειάζεται διερεύνηση. Αυτά θα σας ρωτήσει και ο παιδονευρολόγος.

Μια εξέταση από παιδονευρολόγο θα σας καθησυχάσει, εγώ θα πρότεινα, αν είστε από Αθήνα, τον Βούδρη στο Αγλαία Κυριακού. Το θέμα είναι το εξής: αν το παιδάκι έχει καθίσει, μπουσουλήσει, σηκωθεί κλπ. στην ώρα του, αυτό είναι ενθαρρυντικό. Αν έχει καθυστερήσει να τα κάνει, τότε χρειάζεται διερεύνηση. Αυτά θα σας ρωτήσει και ο παιδονευρολόγος.

..δυστυχως ειμαστε απο Πάτρα κ μας εκλεισαν ραντεβού το Μάιο,το ενθαρυντικό είναι ότι η μπουμπου μας περπατάει με τη στράτα κ μάλιστα οταν βρίσκει εμποδιο τη στρίβει κ συνεχίζει...

Διαφημίσεις

"Πετάξτε" στράτες κ περπατούρες κ πιάστε το παιδί από τα χέρια! Εύχομαι όλα να σας πάνε καλά κ η "τεμπελιά" του παιδιού να οφείλεται απλά σε βόλεμα. Εγώ στη θέση σας θα επισκεπτόμουν κ έναν παιδονευρολόγο, άμεσα όμως!!!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Καλο εινα να επισκεφτειτε ενα παιδονευρολογο πιο γρηγορα. Εγω και ψυχολογικα δεν θα μπορουσα να περιμενα τοσο.

Koριτσι καλησπέρα.Κ εγώ το ειχα ψαξει πολύ το θεμα με το περπάτημα γιατι ειμαστε προωροι κ ανησυχουσα.Καναμε βεβαια κ προληπτικα φυσιοθεραπειες κ ολα καλά.Καθε περιπτωση βέβαια ειναι διαφορετικη κ πολυ καλα σας ειπε η γιατρος να πατε σε ειδικο γιατι με αυτα τα θεματα δεν παιζουμε.Παντως νομιζω το γεγονος οτι σηκωνεται ειναι πολύ σημαντικο ,αυτο μας ρωτουσαν οι γιατροι.Μπορει να χρειαζεται βοηθεια αλλά όλα γινονται μην ανησυχεις

Ποσο προωροι ησασταν και ποτε περπατησε το παιδι σας? Και εμεις ημασταν προωροι στο πρωτο και με βαση την διορθωμενη ημερομηνια ειχαμε περπατησει 12, 5 μηνων. Αλλα περπατησαμε πιο αργα απο ολα τα αλλα παιδακια στον κυκλο μας. Σχεδον 14 μηνων. Δεν μας ειχε πει κατι ο παιδιατρος, ομως.

..δυστυχως ειμαστε απο Πάτρα κ μας εκλεισαν ραντεβού το Μάιο,το ενθαρυντικό είναι ότι η μπουμπου μας περπατάει με τη στράτα κ μάλιστα οταν βρίσκει εμποδιο τη στρίβει κ συνεχίζει...

Στρατα απο τα χειρότερα σορυ

Αυτο προσωπικά το εχω δει σε παιδια που εχουν υπερκινητικότα αρθρώσεων (ετσι το λέμε τουλαχιςτον), το εχουμε και εμεις αλλα σε λιγοτερο βαθμό. Το εχουν και τα δυο παιδια φίλης μου και περπάτησαν σχεδον στα δυο

Οι φυσιοθεραπειες βοηθάνε πολυ να δυναμώσουν οι αρθρώσεις (με το να φτιαχτεί ο μυς γύρω). Ένας ορθοπαιδικός το διαπιστώνει αμεςως και δεν ειναι ιδιαιτερα ανησυχητικό απλα το παιδι θα ειναι γενικως εύκαμπτο

Υπερελαστικοτητα αρθρωσεων , περισσοτερους βαθμους ελευθεριας σε καποιες αρθρωσεις. Ειναι κληρονομικο , το εχει το παιδι μια φιλης μου αλλα δεν εκαναν ποτε φυσιοθεραπειες. Βεβαια περπατησε μεσα στα φυσιολογικα πλαισια, αλλα επειδη ειχαν στην οικογενεια ορθοπεδικο αμεσως το εντοπισε.

Εσεις babycute εχετε κανει φυσιοθεραπειες? Αργησε το παιδι να περπατησει?

Διαφημίσεις

Υπερελαστικοτητα αρθρωσεων , περισσοτερους βαθμους ελευθεριας σε καποιες αρθρωσεις. Ειναι κληρονομικο , το εχει το παιδι μια φιλης μου αλλα δεν εκαναν ποτε φυσιοθεραπειες. Βεβαια περπατησε μεσα στα φυσιολογικα πλαισια, αλλα επειδη ειχαν στην οικογενεια ορθοπεδικο αμεσως το εντοπισε.

Εσεις babycute εχετε κανει φυσιοθεραπειες? Αργησε το παιδι να περπατησει?

Επειδη και τα δυο μου περπάτησαν στους 14 μηνες δεν χρειάστηκε να κάνουνε πολλα , στον μεγάλο κάναμε λίγες φυσιοθεραπειες στους 10 μηνες αλλα επειδη μπουσούλαγε, σηκωνόταν κλπ ο ορθοπεδικός δεν επέμενε μου ειπε να το αφήσω. Η υπέρελαστικότητα βασικα ειναι φάσμα και εμεις ισα ισα είμασταν μεσα αλλα της φίλης μου τα μικρα ηταν στο ανώτατο της κλίμακας . Δηλαδη βλέπεις το πόδι τους απο το γόνατο και κατω μπορει να γυρίσει εντελώς προς τα πιςω! :shock: απλα θελει ποδόσφαιρο τρέξιμο και πολυ τόνωση των μυών σε τέτοιες περιπτώσεις!

Επειδη και τα δυο μου περπάτησαν στους 14 μηνες δεν χρειάστηκε να κάνουνε πολλα , στον μεγάλο κάναμε λίγες φυσιοθεραπειες στους 10 μηνες αλλα επειδη μπουσούλαγε, σηκωνόταν κλπ ο ορθοπεδικός δεν επέμενε μου ειπε να το αφήσω. Η υπέρελαστικότητα βασικα ειναι φάσμα και εμεις ισα ισα είμασταν μεσα αλλα της φίλης μου τα μικρα ηταν στο ανώτατο της κλίμακας . Δηλαδη βλέπεις το πόδι τους απο το γόνατο και κατω μπορει να γυρίσει εντελώς προς τα πιςω! :shock: απλα θελει ποδόσφαιρο τρέξιμο και πολυ τόνωση των μυών σε τέτοιες περιπτώσεις!

Τι εννοεις ειναι φασμα?

Η υπεραλαστικοτητα ειναι μια καλοηθης κατασταση και παρατηρειται σε ενα χαμηλο ποσοστο, χωρις αυτο να σημαινει οτι ανηκουν σε καποιο συνδρομο η εχουν καποια παθηση. Ομως υπαρχουν συνδρομα, οπως πχ. του Marfan που οι ασθενεις εχουν υπερελαστικοτητα. Δεν ξερω εαν και τα παιδια με αυτισμο το εχουν, εαν εννοεις αυτο.

Τι εννοεις ειναι φασμα?

Η υπεραλαστικοτητα ειναι μια καλοηθης κατασταση και παρατηρειται σε ενα χαμηλο ποσοστο, χωρις αυτο να σημαινει οτι ανηκουν σε καποιο συνδρομο η εχουν καποια παθηση. Ομως υπαρχουν συνδρομα, οπως πχ. του Marfan που οι ασθενεις εχουν υπερελαστικοτητα. Δεν ξερω εαν και τα παιδια με αυτισμο το εχουν, εαν εννοεις αυτο.

Όντως τα παιδια με αυτισμό το εχουν συνιθως για άλλους λόγους αλλα δεν εννοουσα αυτο, "φαςμα" εννοουσα οτι εχει μεγαλη κλίμακα, μπορει να το εχεις σε μικρο ποσοστό και εισαι απλα εύκαμπτος η μπορει να το εχεις σε τεράστιο βαθμό και να εχεις προβλήματα κινησης το υπόλοιπο της ζωής σου αρθριτικά κλπ

Δηλαδη την πάθηση αυτη δεν την βιώνουν ολοι το ίδιο, εξαρταται απο τη σοβαρότητα

Χρονια πολλα :)

Αφού σηκώνεται και κάνει κάποιες κινήσεις είναι νωρίς να αγχωθείς.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...