Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ψεμματα για αποφυγη διαβασματος

Recommended Posts

Καλησπερα !!θα θελα την βοηθεια σας ο γιος μου λεει μονιμως ψεμματα για να μη διαβαζει....για το ποτε γραφουν διαγωνισματα κ γενικα δεν θελει να ασχοληθει καθολου με το διαβασμα το βλεπει σαν αγγαρια.τι να κανω;εχω πελαγωσει...η στερηση προνομιων δεν βοηθαει καθολου ουτε κ η κουβεντα δεν μιλαει ειναι κλειστο παιδι.παει 1 γυμνασιου.τα φωτα σας....πριν το ψυχολογο....

2004-2008-2016[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Πέρυσι πώς ήταν; Διάβαζε μόνος του; Πόσο επιμελής ήταν; (Δε χρειάζεται να μας απαντήσεις δημόσια).

Ουσιαστικά χρειάζεται να διερευνήσεις αν υπήρξε αλλαγή στην εικόνα που είχες έως τώρα. Πόσο μεγάλη είναι αυτή η αλλαγή. Από εκεί ξεκινάς...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Καλησπερα !!θα θελα την βοηθεια σας ο γιος μου λεει μονιμως ψεμματα για να μη διαβαζει....για το ποτε γραφουν διαγωνισματα κ γενικα δεν θελει να ασχοληθει καθολου με το διαβασμα το βλεπει σαν αγγαρια.τι να κανω;εχω πελαγωσει...η στερηση προνομιων δεν βοηθαει καθολου ουτε κ η κουβεντα δεν μιλαει ειναι κλειστο παιδι.παει 1 γυμνασιου.τα φωτα σας....πριν το ψυχολογο....

Δεν έχω τόσο μεγάλο παιδί για να σε συμβουλέψω, αλλά επειδή έχουν φίλες μου, πως ήταν μέχρι τώρα? Δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια ήταν οκ με το διάβασμα και φέτος υπήρξε αυτή η αλλαγή? Αν μιλάμε για αλλαγή φέτος, μπορεί κάτι να παίζει στο σχολείο. Θα σου πρότεινα αν δεν το έχεις ήδη κάνει να μιλήσεις με το σχολείο να δεις τι γίνεται και εκεί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Επιμελης δεν ηταν ποτε.παντα με το ζορι κ παντα τον διαβαζα εγω .απλα πιο μικρος δεν ειχε ανακαλυψει το ψεμα που τωρα παει συννεφο.δεν θελω να μεινει στην ιδια ταξη κ κυριως δεν θελω να συνεχιζοντε τα ψεμματα γιατι αυτα στο μελλον κρυβουν κινδυνους.σε ευχαριστω.

Επιμελης δεν ηταν ποτε.παντα με το ζορι κ παντα τον διαβαζα εγω .απλα πιο μικρος δεν ειχε ανακαλυψει το ψεμα που τωρα παει συννεφο.δεν θελω να μεινει στην ιδια ταξη κ κυριως δεν θελω να συνεχιζοντε τα ψεμματα γιατι αυτα στο μελλον κρυβουν κινδυνους.σε ευχαριστω.

Μπορείς να πάρεις μία κοπέλα να τον βοηθάει στα μαθήματα; Κάτι σαν ιδιαίτερο, ξέρω ότι πολλά κορίτσια κυρίως φοιτήτριες αναλαμβάνουν παιδιά για τα διαβάσματά τους. Δηλ. για 1 -2 ώρες τα απογεύματα. Έτσι ώστε και εσύ να απεμπλακείς και με την "δασκάλα" στο σπίτι μπορεί να είναι πιο συνεργάσιμος. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση, μία πρόταση κάνω.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Διαφημίσεις

Δύσκολο σημείο.

Δεν έχει δικό του κίνητρο.

Όσες φορές κι αν τον πιέσεις εσύ να διαβάσει, θα το κάνει για σένα (είσαι εξωτερικός παράγοντας/ εξωτερικό κίνητρο). Αν του κάνεις φροντιστήριο, θα το κάνει πάλι για σένα. Δε θα σε πάει μακριά αυτή η πρακτική. Αν δεν έχει δικά του (εσωτερικά κίνητρα), δεν κρατάνε οι συμβουλές που δίνουμε σε εφήβους και ενήλικες.

Στη θέση σου θα προτιμούσα να επενδύσω σε χρόνο για αποκατάσταση της ειλικρινούς σχέσης. Αυτό πραγματικά θέλει χρόνο και απαιτεί αρκετές ψυχικές δυνάμεις.

Παράλληλα αναζήτησε τα ενδιαφέροντά του. Προσπάθησε να τον μάθεις, να τον καταλάβεις. Σε δεύτερο χρόνο βλέπεις αν με κάποιο τρόπο μπορούν να σχετιστούν με τα μαθήματα του σχολείου.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δύσκολο σημείο.

Δεν έχει δικό του κίνητρο.

Όσες φορές κι αν τον πιέσεις εσύ να διαβάσει, θα το κάνει για σένα (είσαι εξωτερικός παράγοντας/ εξωτερικό κίνητρο). Αν του κάνεις φροντιστήριο, θα το κάνει πάλι για σένα. Δε θα σε πάει μακριά αυτή η πρακτική. Αν δεν έχει δικά του (εσωτερικά κίνητρα), δεν κρατάνε οι συμβουλές που δίνουμε σε εφήβους και ενήλικες.

Στη θέση σου θα προτιμούσα να επενδύσω σε χρόνο για αποκατάσταση της ειλικρινούς σχέσης. Αυτό πραγματικά θέλει χρόνο και απαιτεί αρκετές ψυχικές δυνάμεις.

Παράλληλα αναζήτησε τα ενδιαφέροντά του. Προσπάθησε να τον μάθεις, να τον καταλάβεις. Σε δεύτερο χρόνο βλέπεις αν με κάποιο τρόπο μπορούν να σχετιστούν με τα μαθήματα του σχολείου.

Σε ευχαριστω κ παλι εχεις απολυτο δικιο.τα ενδιαφεροντα του ειναι τα games κ το ποδοσφαιρο.να κανω κ μια ερωτηση χαζη;πως θα βρει εσωτερικα κινητρα; κ πως θα την χτισω αυτη τη σχεση αφου δεν μαφηνει να τον μαθω κ να τον καταλαβω;

Τα εσωτερικά κίνητρα πηγάζουν από τον ίδιο τον εαυτό. Δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να τα φτιάξει. Δεν το ξέρω... αλλά ούτε έχει τύχει να το δω.

Η σχέση είναι δύσκολη αν είναι εσωστρεφής. Είναι γενικά εσωστρεφής ή μόνο με τους γονείς; (Ένα παιδί μπορεί να έχει χίλιες παρέες αλλά να μη μοιράζεται δικά του πράγματα. Κι αυτός εσωστρεφής είναι.) Προσπάθησε να βρεις γέφυρα επικοινωνίας. Είναι ό,τι πιο ουσιαστικό μπορείς να κάνεις. Το διάβασμα, τα μαθήματα κάποια στιγμή θα περάσουν. Η σχέση είναι αυτή που θα μείνει. Αυτό είναι και χρονοβόρο και δύσκολο. Θέλει σκέψη και πραγματικά υπομονή. Αν θέλεις μπορείς να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για καθοδήγηση και ερμηνεία των συμπεριφορών που βλέπεις από το παιδί. (Τι σημαίνει το ψέμα, γιατί το λέει, τι θέλει να πετύχει, γιατί επιστρατεύει αυτόν τον τρόπο, γιατί είναι εσωστρεφής, και πολλά πολλά άλλα...)

Υπομονή και προσπάθεια.

Υ.Γ. Δεν υπάρχουν "χαζές" ερωτήσεις. :)

Τα εσωτερικά κίνητρα πηγάζουν από τον ίδιο τον εαυτό. Δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να τα φτιάξει. Δεν το ξέρω... αλλά ούτε έχει τύχει να το δω.

Η σχέση είναι δύσκολη αν είναι εσωστρεφής. Είναι γενικά εσωστρεφής ή μόνο με τους γονείς; (Ένα παιδί μπορεί να έχει χίλιες παρέες αλλά να μη μοιράζεται δικά του πράγματα. Κι αυτός εσωστρεφής είναι.) Προσπάθησε να βρεις γέφυρα επικοινωνίας. Είναι ό,τι πιο ουσιαστικό μπορείς να κάνεις. Το διάβασμα, τα μαθήματα κάποια στιγμή θα περάσουν. Η σχέση είναι αυτή που θα μείνει. Αυτό είναι και χρονοβόρο και δύσκολο. Θέλει σκέψη και πραγματικά υπομονή. Αν θέλεις μπορείς να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για καθοδήγηση και ερμηνεία των συμπεριφορών που βλέπεις από το παιδί. (Τι σημαίνει το ψέμα, γιατί το λέει, τι θέλει να πετύχει, γιατί επιστρατεύει αυτόν τον τρόπο, γιατί είναι εσωστρεφής, και πολλά πολλά άλλα...)

Υπομονή και προσπάθεια.

Υ.Γ. Δεν υπάρχουν "χαζές" ερωτήσεις. :)

:-Dευχαριστω θα κοιταξω για καποιον ειδικο!!

Μηπως δυσκολευεται το παιδι και για αυτο λεει ψεματακια για να αποφυγει το διαβασμα? Δεν διαβασα αν εχεις παει απο το σχολειο να ρωτησεις τους καθηγητες, αλλα επειδη θα παρουν βαθμους τον Φλεβαρη και οχι τον Δεκεμβρη οπως γινοταν ολα τα προηγουμενα χρονια, πηγαινε μια βολτα απο εκει να μιλησεις μαζι τους, να δεις την γενικοτερη εικονα του. Ισως να εχουν δει κατι που δεν εχεις διακρινει εσυ. Ολα θα πανε καλα, μην αγχωνεσαι.

Διαφημίσεις

Στο σχολείο έχεις πάει? Έχεις μιλήσει με τους καθηγητές του? Γιατί αυτή η κινητοποίηση που αναφέρει η alkyon δεν είναι μόνο δική σου δουλειά, είναι και δική τους. Πώς το διαχειρίζονται εκεί το παιδί. Αδιαφορούν? Έχεις ζητήσει τη βοήθειά τους? Ξεκίνα από εκεί.

Βλέπω ότι μόλις γέννησες. Μήπως προσπαθεί απλώς να σου τραβήξει την προσοχή;

Κοριτσια σας ευχαριστω για το ενδιαφερον..με τους καθηγητες μιλησα σημερα μονο αδιαφοροι δεν ειναι ...κ δεν ειναι μονο τα ψεμματα για το διαβασμα λεει κ για τους βαθμους παρα πολλα.εχτες πηρε κ αποβολη διημερη...εχω τρελαθει προσοχη εχει κ πιο πολλη απο το μωρο αλλα δεν μας μιλαει..εχει βουτηχτει στο ψεμα κ εχει τον δικο του κοσμο.μεσα σαυτο.θα ψαχτο με συμβουλευτικες εφηβων κ απασχοληση σε καποιο αθλημα για να γλυτωσω κ απο καποιους κολλητους που παρασυρεται .θα ειμαι σε επικοινωνια με το σχολειο ..δεν ξερω τι αλλο να κανω... Αφου σημερα του ειπα ...που ειχε καλη θεληση πες μου μια αληθεια για ενα ψεμα για να ξεκινησουμε απο καπου κ μου ειπε.τα εχω δοκιμασει ολα κ συνεχιζω...σιγουρα ειναι πολυ μπερδεμενος...

Έχεις μπει στο νόημα.

Έχει πολύ δουλειά όλο αυτό και τα αποτελέσματα δε θα είναι στην αρχή εμφανή. Θέλει κόπο και χρόνο. Μα κυρίως θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ. Αλλά αξίζει!

Εχω εμπειρια με παιδι εσωστρεφες που εκρυβε πραγματα και ελεγε ψεμματα και ετσι συνεχισε και ως εφηβος.Δυστυχως ολο αυτό βγηκε σε δικο του κακο.Απο την εμπειρια μου και μονο θα σου πω το εξης.

Αποσυνδεσε στο μυαλο σου το ψεμμα με το διάβασμα.Μπορει τωρα να σου λεει ψεμματα για το διάβασμα,αυριο θα σου πει για κατι άλλο.Αναμεσα σε αυτά τα δυο μεγαλυτερη προτεραιοτητα εχει το ψεμμα και όχι το ότι τεμπελιαζει στα μαθηματα.Στο παιδι που σου ειπα παραπανω η πιεση των γονιων ως προς το σχολειο οδηγησαν σε περισσοτερα ψεμματα ,το παιδι εφτασε να πιεζεται υπερβολικα,δεν ειχε και τροπο καποια στιγμη να καλυψει και τα ψεμματα και ολο αυτό ειχε συμεπειες ασχημες για εκεινο.Και επειδή αυτή η ιστορια με εχει στιγματισει προσωπικα και εχω κανει απειρες συζητήσεις μαζι του θα σου πω ότι όλα αυτά τα ψεμματα ξεκιναγαν από το φοβο μη με μαλωσει η μαμα και ο μπαμπας.Εννοω ακουει κανεις για παιδι που λεει ψεμματα και ισως σχηματισει μια λανθασμενη εικονα.Παιδια εσωστρεφή που κλεινονται στον εαυτο τους καταληγουν να καλύπτονται πισω από ψεμματα όχι γιατι ετσι εχουν μαθει η γιατι είναι πονηρα.Την ανασφαλεια τους προσπαθουν να καλυψουν.

Αρα για μενα δωσε βαση στο να κατανοησει το παιδι ότι δε χρειαζεται να σου λεει ψεμματα.Θελει πολύ κοπο και πολύ κουβεντα.Εγω δε θα δισταζα να παρω και τη γνωμη ενός ειδικου για να βοηθηθώ εγω ως μαμα.βεβαια καταλαβαίνεις ότι για να μπορεσει το παιδι να σου ανοιχτει και να σου μιλαει ειλικρινα απαραιτητη προϋπόθεση είναι να καταφέρνεις εσυ να δειχνεις κατανοηση σε οσα σου λεει.Να συζητάς αυτά που σου λεει και όχι να το μαλωνεις ακομα και αν αυτό που θα πει σε εκνευρισει.

Και ο μικρος μου που είναι εσωστρεφης τον βλεπω ότι σιγα σιγα μεγαλωνει και καποιες φορες κρυβεται πισω από χαζα ψεμματα.Και γι αμενα είναι ένα πολύ βασικο κομματι.Γενικα η εσωστρεφια του παιδιου και όλα οσα προκυπτουν από αυτό είναι το μεγαλο μου θεμα με το παιδι μου.Ξερω ποσο δυσκολο είναι.Ξερεις τι λεω παντα?Αυτα τα παιδια τα εσωστρεφή είναι τα καλυτερα παιδια..είναι ψυχούλες.Αυτα βασανίζονται από την εσωστρεφια τους.

Διαφημίσεις

Εχω εμπειρια με παιδι εσωστρεφες που εκρυβε πραγματα και ελεγε ψεμματα και ετσι συνεχισε και ως εφηβος.Δυστυχως ολο αυτό βγηκε σε δικο του κακο.Απο την εμπειρια μου και μονο θα σου πω το εξης.

Αποσυνδεσε στο μυαλο σου το ψεμμα με το διάβασμα.Μπορει τωρα να σου λεει ψεμματα για το διάβασμα,αυριο θα σου πει για κατι άλλο.Αναμεσα σε αυτά τα δυο μεγαλυτερη προτεραιοτητα εχει το ψεμμα και όχι το ότι τεμπελιαζει στα μαθηματα.Στο παιδι που σου ειπα παραπανω η πιεση των γονιων ως προς το σχολειο οδηγησαν σε περισσοτερα ψεμματα ,το παιδι εφτασε να πιεζεται υπερβολικα,δεν ειχε και τροπο καποια στιγμη να καλυψει και τα ψεμματα και ολο αυτό ειχε συμεπειες ασχημες για εκεινο.Και επειδή αυτή η ιστορια με εχει στιγματισει προσωπικα και εχω κανει απειρες συζητήσεις μαζι του θα σου πω ότι όλα αυτά τα ψεμματα ξεκιναγαν από το φοβο μη με μαλωσει η μαμα και ο μπαμπας.Εννοω ακουει κανεις για παιδι που λεει ψεμματα και ισως σχηματισει μια λανθασμενη εικονα.Παιδια εσωστρεφή που κλεινονται στον εαυτο τους καταληγουν να καλύπτονται πισω από ψεμματα όχι γιατι ετσι εχουν μαθει η γιατι είναι πονηρα.Την ανασφαλεια τους προσπαθουν να καλυψουν.

Αρα για μενα δωσε βαση στο να κατανοησει το παιδι ότι δε χρειαζεται να σου λεει ψεμματα.Θελει πολύ κοπο και πολύ κουβεντα.Εγω δε θα δισταζα να παρω και τη γνωμη ενός ειδικου για να βοηθηθώ εγω ως μαμα.βεβαια καταλαβαίνεις ότι για να μπορεσει το παιδι να σου ανοιχτει και να σου μιλαει ειλικρινα απαραιτητη προϋπόθεση είναι να καταφέρνεις εσυ να δειχνεις κατανοηση σε οσα σου λεει.Να συζητάς αυτά που σου λεει και όχι να το μαλωνεις ακομα και αν αυτό που θα πει σε εκνευρισει.

Και ο μικρος μου που είναι εσωστρεφης τον βλεπω ότι σιγα σιγα μεγαλωνει και καποιες φορες κρυβεται πισω από χαζα ψεμματα.Και γι αμενα είναι ένα πολύ βασικο κομματι.Γενικα η εσωστρεφια του παιδιου και όλα οσα προκυπτουν από αυτό είναι το μεγαλο μου θεμα με το παιδι μου.Ξερω ποσο δυσκολο είναι.Ξερεις τι λεω παντα?Αυτα τα παιδια τα εσωστρεφή είναι τα καλυτερα παιδια..είναι ψυχούλες.Αυτα βασανίζονται από την εσωστρεφια τους.

Σε ευχαριστω κ για την δικια σου βοηθεια.δεν τον μαλλωνω ιδιαιτερα ουτε ειμαι γενικα σαν γονιος πιεστικος ισως το εχω τονισει πιο πολυ φετος που ειναι στα περισσοτερα κατω απο την βαση.εντυπωση μου εκανε οτι οταν εγραψε αρχαια μου ειπε οτι εγραψε 12 ενω εγραψε 4 οταν τον ρωτησα γιατι μου ειπε για να χαρεις..θα συμφωνησω οτι ειναι ψυχουλες...απλα ....θα παρω βοηθεια σιγουρα αλλα δεν θελω να τον αφησω να μεινει κ στην ιδια ταξη....ολες συμφωνουμε παντως οτι θελει πολλη δουλεια...ελπιζω να τα καταφερω....

Αν εχεις λιγο χρόνο, και πριν επιςκεφτεις ειδικούς, προτεινω να διαβάσεις τις τεχνικές που αναλύονται στο βιβλίο Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα. Μιλάει για το χτίσιμο συναισθηματικού δεσμού με τα παιδιά μας με ενσυναισθηση, γονεϊκές δεξιότητες όπως ενεργητική ακρόαση και μεθόδους μη ήττας κατα τη σύγκρουση αναγκών.

Βέβαια αυτή η γονεϊκή δεξιότητα καλο είναι να εφαρμόζεται απο πιο μικρές ηλικίες, ωστόσο στην εφηβεία αποδεικνύεται πολύτιμη.

Θα συμφωνήσω πως το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η σχέση σας, η επικοινωνία και η ειλικρίνεια που πρέπει να αναπτύξει το παιδί προς εσένα. Σίγουρα δεν θέλεις να μείνει στην τάξη, αλλά χτίσε στα υπόλοιπα κομμάτια και θα είναι πολύ πιο εύκολο να ανεβάσει την απόδοση του στο σχολείο, χωρίς πίεση.

Το Γυμνάσιο είναι μια μεταβατική περίοδος, πολύ σημαντική για τους εφήβους. Προσπάθησε να δεις τη ζωή του από τα μάτια του κι όχι από την σκοπιά του γονέα. Από κει που ήταν ένα παιδί στο δημοτικό, σαν όλα τα παιδάκια, τώρα μπορεί να έχει την ανάγκη να "ανδρωθεί" ή να αποδείξει τον εαυτό του σε κάποια παρέα. Κάποια παιδιά συνεχίζουν να έχουν ως προτεραιότητα την καλή εικόνα τους σε δασκάλους και γονείς, μέχρι το τέλος του σχολείου και αργότερα. Κάποια άλλα όμως, στην εφηβεία, αρχίζουν να έρχονται σε επαφή με άλλα ενδιαφέροντα και να απορρίπτουν τις προηγούμενες δραστηριότητες τους. Αν αισθάνεσαι ότι έχει μια τέτοια τάση το παιδί, να ανακαλύψει άλλα πράγματα (κι ίσως γι' αυτό να είναι κλειστός και να μη μοιράζεται μαζί σου), προσπάθησε να δώσεις χώρο στο να εκφραστεί αυτή του η ανάγκη.

Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι το διαγώνισμα κι αυτός ένα κορίτσι. Εσύ μπορεί να ρωτάς για τους βαθμούς, κι αυτός να έχει μαλώσει με κάποιον. Εσύ μπορεί να ανησυχείς για το αν θα περάσει την τάξη κι αυτός να σκέφτεται πως θα ανεβάσει level στο παιχνίδι. :?

πχ. αναφέρθηκες σε παρέες που δεν σου αρέσουν και πολύ. Αυτές οι παρέες μπορεί να κρατήσουν μόνο λίγους μήνες, αλλά μπορεί να τις θεωρεί πολύ σημαντικές αυτή τη στιγμή ο γιος σου. Αν είναι με κάποιον τρόπο "κακές" παρέες, και προσπαθείς απλώς να τις εκτοπίσεις ή να τις ακυρώσεις, αυτό μπορεί να τον κάνει ακόμη πιο εσωστρεφή και αμυνόμενο απέναντι σου.

Η βασική ιδέα είναι, να μπορέσεις να "ακούσεις" να αφουγκραστείς τον κόσμο του. Στην εφηβεία, αυτός ο κόσμος συνήθως είναι κρυφός από τους γονείς, γιατί το παιδί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα τον κριτικάρουν ή θα τον μαλώσουν ή απλώς δεν θα τον δεχτούν σε αυτούς τους πειραματισμούς. Μην προσπαθείς λοιπόν, να εκβιάσεις την στροφή σε έναν καλύτερο ευατό (ως προς το σχολείο και τις παρέες) με επεμβατικές πολιτικές, αν δεν είσαι βέβαιη πως τις θέλει πρώτα ο ίδιος.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να σκέφτεσαι ότι παύει να είναι παιδί και καμιά φορά, προσπαθεί να το εξερευνήσει αυτό, με τρόπο περίεργο για τον γονιό. Μπορεί απλώς να ντρέπεται σε κάποια πράγματα.

Αν αισθάνεσαι πως ένας ειδικός μπορεί να σε καθοδηγήσει, να τον επισκευτείς. Αλλά, μην προκαταβάλεις το ίδιο το παιδί ότι ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφθει ψυχολόγο. Εϊναι προτιμότερο να μιλήσεις εσύ πρώτα και να έχεις και την άποψη του ειδικού για το πως θα το διαχειριστείς.

Σε κάθε περίπτωση, αφουγκράσου το παιδί. Αν νιώσει ασφαλές από κριτική, μάλωμα ή έστω την ιδέα όλων αυτών, θα μιλήσει σιγά σιγά.

Αν εχεις λιγο χρόνο, και πριν επιςκεφτεις ειδικούς, προτεινω να διαβάσεις τις τεχνικές που αναλύονται στο βιβλίο Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα. Μιλάει για το χτίσιμο συναισθηματικού δεσμού με τα παιδιά μας με ενσυναισθηση, γονεϊκές δεξιότητες όπως ενεργητική ακρόαση και μεθόδους μη ήττας κατα τη σύγκρουση αναγκών.

Βέβαια αυτή η γονεϊκή δεξιότητα καλο είναι να εφαρμόζεται απο πιο μικρές ηλικίες, ωστόσο στην εφηβεία αποδεικνύεται πολύτιμη.

Οι συμπεριφορές αυτές είναι δύσκολες. Προσωπικά θα πρότεινα αυτό το ψάξιμο να γίνει παράλληλα με κάποιον ειδικό. Να πάρει αν μπορεί συστάσεις για το άτομο στο οποίο θα απευθυνθεί. Μια καθοδήγηση στην εφαρμογή τεχνικών για προσέγγιση και χτίσιμο σχέσης, θα ήταν πραγματικά πολύτιμη.

Κοριτσια σας ευχαριστω για το ενδιαφερον..με τους καθηγητες μιλησα σημερα μονο αδιαφοροι δεν ειναι ...κ δεν ειναι μονο τα ψεμματα για το διαβασμα λεει κ για τους βαθμους παρα πολλα.εχτες πηρε κ αποβολη διημερη...εχω τρελαθει προσοχη εχει κ πιο πολλη απο το μωρο αλλα δεν μας μιλαει..εχει βουτηχτει στο ψεμα κ εχει τον δικο του κοσμο.μεσα σαυτο.θα ψαχτο με συμβουλευτικες εφηβων κ απασχοληση σε καποιο αθλημα για να γλυτωσω κ απο καποιους κολλητους που παρασυρεται .θα ειμαι σε επικοινωνια με το σχολειο ..δεν ξερω τι αλλο να κανω... Αφου σημερα του ειπα ...που ειχε καλη θεληση πες μου μια αληθεια για ενα ψεμα για να ξεκινησουμε απο καπου κ μου ειπε.τα εχω δοκιμασει ολα κ συνεχιζω...σιγουρα ειναι πολυ μπερδεμενος...

Πώς πήρε διήμερη αποβολή και δεν σε ενημέρωσε το σχολείο?

Βασικά τι έκανε και πήρε διήμερη αποβολή? Αυτό είναι σοβαρό. Δεν σε είχαν πλησιάσει να σου κάνουν παράπονα για το παιδί και ξαφνικά μαθαίνεις ότι πήρε διήμερη αποβολή? Απ' ό,τι φαίνεται δεν πρέπει στη φάση αυτή να σε απασχολεί το ότι πηγαίνει αδιάβαστος. Αυτό είναι το δευτερεύον.

Το σχολείο τι πρότεινε για να αντιμετωπιστεί το θέμα? Πώς το εννοείς ότι θα είσαι σε επικοινωνία με το σχολείο? Σε τι θα σε βοηθήσουν?

Πρέπει να δώσεις χρόνο σε όλο αυτό και δες έναν ειδικό (ΕΣΥ, όχι το παιδί στη φάση αυτή) άμεσα.

• 9 months later...

Maraki 1979,

πώς έχει πάει το πράγμα? Έχει βελτιωθεί η κατάσταση καθόλου? Βρίσκω το θέμα πολύ ενδιαφέρον, καθότι τέτοια αδιαφορία αντιμετωπίζω κι εγώ που έχω μικρότερο παιδί (10χρονο). Θα με βοηθούσε να μου πεις πώς το έχεις χειριστεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...