Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεή έκπτωση συνέπειας μόνο σε όσους πληρώνουν χωρις πάγια εντολή?

belleblue

Recommended Posts

Γειά σας

διαχειρίζομαι διάφορους λογαριασμούς γονιών κλπ

και είδα ότι μόνο όσοι πληρώνονται με κατάθεση

έχουν έκπτωση 15% συνέπειας,

ενώ οι άλλοι που πληρώνονται κανονικά μέσω τραπέζης, (με απόλυτη συνέπεια)

δεν έλαβαν καμία έκπτωση,

και άρα αν καταλαβα καλα επιβραβεύεται αυτός που δεν πληρώνει με πάγια εντολή

με μεγάλη έκπτωση,

ενώ ο άλλος που εχει βαλει παγια εντολή τραπέζης, όχι.

οι λογαριασμοι που διαχειριζομαι που εχουν παγια εξοφληση μεσω τραπεζης, δεν έλαβαν καμια έκπτωση.

για πείτε μου και εσείς γιατί το θεωρώ άδικο,

να επιβραβεύεται μονο ο μεν.

να βγάλω δηλαδή τις παγιες εντολές, να κανω την εξόφληση με καταθεση webbanking για να αποκτήσω έκπτωση 15%?

είναι λογικό????

εχω καταλαβει κατι λαθος? ποια ειναι η αποψή σας?

Διαφημίσεις

μιλησες με την δεη?? μηπως πχ συμβαινει κατι αλλο??γιατι δεν ειναι και πολυ λογικο αν οντως συμβαινει αυτο που λες

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Ειχα την ιδια απορια, οποτε απευθυνθηκα στη ΔΕΗ. Μου ειπαν πως οταν ο λογαριασμος πληρωνεται μεσω τραπεζης στην ημερομηνια εξοφλησης, η δεη ενημερωνεται 1 τουλαχιστον μερα αργοτερα, οποτε ο λογαριασμος φαινεται ληξιπροθεσμος. Τους πηγα αποδεικτικα καταθεσης , αλλα ισχυριζονται οτι και παλι ειναι ληξιπροθεσμος αφου η δεη ενημερωνεται με καθυστερηση.Οποτε η λυση ειναι η να πληρωνεται ο λογαριασμος στη δεη , η να γινεται μεσω τραπεζης τουλαχιστον 5 μερες προ ληξης λογαριασμου...θα το δοκιμασω στον επομενο λογαριασμο και θα δω...

Δεν έχει σημασία ο τρόπος πληρωμής, πιο πιθανό είναι να συμβαίνει αυτό που έγραψε ο/η nelenik γιατί και εμείς που πληρώσαμε μέσω web banking τους τελευταίους λογαριασμούς, πριν την λήξη τους αλλά 1-2 μέρες, έκπτωση δεν είδαμε.

Πάντως και αυτό που λένε για το ότι αργούν να δουν αυτοί την κατάθεση, αν και ισχύει δεν είναι απόλυτα αληθές γιατί ενημέρωση για το πότε πραγματικά έγινε η συναλλαγή έχουν αναλυτικότατα από τις τράπεζες.

Πάντως από τη σελίδα της ΔΕΗ, φαίνεται ότι δεν έχει σημασία το που και πότε θα πληρωθεί ο λογαριασμός (εννοείται μέχρι και την ημερομηνία λήξης)

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/xrisimes-plirofories-gia-to-logariasmo-sas/ekptwsi-15-kai-36-doseis/ekptwsi-15-se-epaggelmaties-epixeiriseis-noikokuri

9. Εάν εξοφλούνται οι λογαριασμοί στην ημερομηνία λήξης τους (την τελευταία ημέρα προθεσμίας πληρωμής) σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα σημεία (π.χ. ΕΛΤΑ, SuperMarket, ΑΤΜ τράπεζας) θεωρείται εμπρόθεσμη η πληρωμή;

Ναι, εφόσον έχουν εξοφληθεί έως και την ημερομηνία λήξης τους θεωρούνται εμπρόθεσμοι.

Διαφημίσεις

εγώ εννοούσα όταν έχεις δώσει εντολή στην τράπεζα, πάγια, και εξοφλείται αυτομάτως ο λογαριασμός.

δεν κανεις εσυ δηαλδή κίνηση, η δεη τραβάει απευθείας το ποσό απο το λογαριασμό σου .

ε αυτοί οι λογαριασμοί δεν είχαν έκπτωση.

εφόσον τον τραβάει η δεη και έχει κανονικά χρήματα ο λογαριασμός ( που φροντίζουμε να έχει )

ε, τότε είναι προφανώς εμπρόθεσμος. δηλαδή μέσα στο χρονικό διάστημα συνέπειας.

εκτός...... και εάν η έκπτωση γίνεται πάντα στον εκκαθαριστικό πχ?

και να ήταν σύμπτωση ότι ο ένας ήταν σε εκκαθαριστική φάση και ο άλλος λογαριασμός σε έναντι, και για αυτό να φάνηκε στον έναν και όχι στον άλλο

... αλλά κια πάλι δε βγάζει νοημα. .

αναρρωτιέμαι λοιπον αν κάποιος που έχει δηλωμένο το λογαριασμό να εξοφλείται αυτομάτως απο τραπεζα, εάν έλαβε ποσοστό έκπτωσης.

εάν όντως παιρνουν έκπτωση όσοι κανουν καταθεση μεμονωμένη (χωρίς δηλαδή αυτόματη παγια εντολή, αλλά κάθε φορά manually με webbanking)

αυτό δεν είναι λίγο παράλογο? ειμαι πραγματικά περίεργη τι θα ακουσω εδω τι ισχύει.

θα ρωτήσω κ εγώ αυριο απλώς ηθελα να ξέρω τι συμβαίνει στους υπολοίπους για να είναι σίγουρο.

Εγώ πληρώνω την ΔΕΗ χρόνια τώρα με πάγια εντολή από τον λογαριασμό μου και έχω λάβει κανονικά την επιστροφή. Σου την δίνουν σε κάθε έναντι λογαριασμό και όχι εκκαθαριστικο και αφορά το σύνολο της χρέωσης τετραμηνου για παροχή ρεύματος

Κι εμείς με πάγια εντολή πληρώνουμε και η έκπτωση υπάρχει κανονικά.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ευχαριστώ πολύ !!! ααααα ωστε έτσι! μαλλον υπαρχει η διαφορά αυτή μεταξύ έναντι/ εκκαθαριστικού! θα παω να συγκρινω τους λογαριασμούς, μήπως είναι για αυτό που δεν την εχουν περασει!

από πότε την παιρνετε την εκπτωση, νομιζα οτι ηταν κατι καινούριιο!ε?

• 2 χρόνια μετά...

Κι εγώ από όταν έκανα πάγια εντολή (ΕΘΝΙΚΗ) στάματησε η έκπτωση συνέπειας 15%.

Στο σύστημα της ΔΕΗ ακόμα και μετά από δυο μέρες φαινόταν απλήρωτο. Δεν έβγαλα άκρη. 

Όντως Ισχύει μόνο για τους εκκαθαριστικούς.

Φίλος που έχει πάγια εντολή σε άλλη Τράπεζα δεν είχε το ίδιο πρόβλημα.

Σήμερα σταμάτησα την πάγια εντολή και έκανα το e-bill να με ειδοποιεί με sms και να το πληρώνω πριν τη λήξη 4-5 μέρες.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...