Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τρίτη σπερματέγχυση έχει νόημα;

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας. Για όσες δεν ξέρετε την ιστορία μου έκανα 2 σπερματεγχύσεις χωρίς κανενα αποτέλεσμα δυστυχώς. Το πρόβλημα και γιατί οδηγηθήκαμε εκεί ήταν ότι εγώ δεν έκανα ωορηξία λόγω πολυκιστικών ωοθηκών. Έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και είναι όλα καλά. Το σπέρμα έχει 98% κινητικότητα παρόλα αυτά οι προσπάθειες μας έπεσαν στο κενό. Αξίζει μια τρίτη προσπάθεια???

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας. Για όσες δεν ξέρετε την ιστορία μου έκανα 2 σπερματεγχύσεις χωρίς κανενα αποτέλεσμα δυστυχώς. Το πρόβλημα και γιατί οδηγηθήκαμε εκεί ήταν ότι εγώ δεν έκανα ωορηξία λόγω πολυκιστικών ωοθηκών. Έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και είναι όλα καλά. Το σπέρμα έχει 98% κινητικότητα παρόλα αυτά οι προσπάθειες μας έπεσαν στο κενό. Αξίζει μια τρίτη προσπάθεια???

Ο γιατρο σου τι προτεινει?η σπερματεγχυση αξιζει οταν υπαρχει πολυ καλο σπερμα

Ο γιατρο σου τι προτεινει?η σπερματεγχυση αξιζει οταν υπαρχει πολυ καλο σπερμα

Σ ευχαριστω που μου απάντησες. Ο γιατρός μου δεν περίμενε να μην πετύχει. Δεν μιλήσαμε ακόμα για τις επιλογές μας γιατί μόλις χθες έμαθα ότι απέτυχε και η 2η προσπάθεια τώρα περιμένω να μου ρθει περίοδος και μετά να μιλήσουμε.

η σπερματεγχυση εχει νοημα να την κανεις μεχρι 4 φορες. ο γιατρος μου μου εξηγησε οτι υπαρχει κατι σαν καμπυλη στις στατιστικες επιτυχιας της σπερματεγχυσης.

δηλαδη, την 1η-2η φορα εχεις λιγες πιθανοτητες, και αυξανονται σταδιακα στο μεγιστο την 3η-4η, που ειναι και οι καλυτερες. μετα την 4η φορα η καμπυλη (πιθανοτητες) πεφτει, και δεν εχει νοημα να συνεχισεις.

η σπερματεγχυση εχει σχετικα πολυ μικρο κοστος και αξιζει να την κανεις οταν δεν υπαρχουν προβληματα.

τωρα, αν μια σπερματεγχυση σου κοστιζει οσο μιση εξωσωματικη, στη θεση σου δεν θα προχωρουσα και σε αλλες, γιατι ειναι ασυμφορη, και θα ψαχνομουν με καποιες εξετασεις παραπανω.

Διαφημίσεις

Καταρχήν εφόσον έχετε πολυ καλό σπέρμα εννοείται ότι αξίζει να κάνεις κ άλλη προσπάθεια..συζήτησε με τον γιατρο μήπως θα έπρεπε να κάνεις κάποια επιπλέον εξέταση.

Ευχαριστώ ρε κορίτσια θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας. Η αλήθεια είναι ότι με έριξε πολύ η δέυτερη αποτυχία.

Εμένα που έκανα αρκετα ωαρια κ με καλο σπερμα, μου ειπε μεχρι 2. Την ημερα που εκαμα τη δευτερη μου ειπε αν δε πετυχει πας για εξωσωματικη. Ευτυχως δε χρειαστηκε ! :D

Για εμενα ο γιατρος παιζει μεγαλο ρολο! Απο τη παρακολουθηση μεχρι ποτε θα σου κανει την ενεση.

Καλη τυχη!

ειρηνη, μην σε παιρνει απο κατω. δες τα πραγματα θετικα - συνεχιζεις μεχρι να πετυχεις τον στοχο σου.

οσο αφορα τις επιπλεον εξετασεις, δεν ξερω τι εχεις κανει μεχρι τωρα. συνηθως δεν κανουμε πολλες στην αρχη των προσπαθειων μας, μονο καποιες βασικες - οιστραδιολη, fsh κλ.π..

καμπυλη σακχαρου - καλυτερα 3ωρη, καλλιεργεια κολπικη και σπερματος του συζυγου (μπορει να εχετε καποιο μικροβιο που ευκολα θα φυγει με την καταλληλη αγωγη), προλακτινη και ολες ορμονικες, για θυρεοειδη, καποιες αιματολογικες που δειχνουν φλεγμονη - CRP, ή καποιες αλλες αντιδρασεις οργανισμου, π.χ. αλλεργιες σε κατι - ANA, γενικα υπαρχουν πολλες.

παντως, αξιζει να συνεχισεις αφου εχετε καλο σπερμα. κανε καποιες εξετασεις παραπανω να εισαι σιγουρη οτι ολα ειναι ο.κ., και συζητησε με τον γιατρο σου για το ποιες μπορει να σου γραψει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...