Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν μας αφήνει να μιλάμε μεταξύ μας

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες..

Έχω ένα θεματάκι με την μεγάλη μου κόρη 3 χρονών κ 3 μηνών..

Όταν θα ξεκινήσουμε οι μεγάλοι να μιλάμε (εγώ με τον άντρα μου, με τους παππούδες, φίλους) αρχίζει να προσπαθεί να μας αποσπάσει την προσοχή με διάφορους τρόπους (φωνάζει, πέφτει πάνω μας, πειράζει πράγματα που δεν ακουμπάει γενικά κ.α)..Λογικό που θέλει συνέχεια την προσοχή κάποιου, είναι μικρή αλλά και μόνη της να παίζει και να ξεκινήσουμε κουβέντα , τις περισσότερες φορές θα το ξεκινήσει λες και το κάνει επίτηδες..

Το συζητάω μαζί της και της έχω πει να συμμετέχει και αυτή στην κουβέντα, να ακούει τι λέμε, να κάνει ερωτήσεις..Το κάνει για λίγο και μετά τα ίδια..

Είναι πολύ καλό παιδί και έξυπνο αλλά όταν θέλει την αποκλειστικότητα γίνεται τερατάκι..

Είναι της ηλικίας ή είναι ο χαρακτήρας της.?

Έχει κάποια μανούλα αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο.?

Διαφημίσεις

Είναι της ηλικίας, το κάνει και ο γιος μου απο 3 χρονών και ακόμα συνεχίζει μετά τα 4..του εξηγώ ήρεμα ότι συζητάω και δεν είναι ευγενικό να διακόπτει και λίγο ηρεμεί..αλλά σε λίγο αρχίζει τις αταξίες. περιμένω να δω πότε θα περάσει γιατί είναι πολύ εκνευριστικό :confused:

Είναι της ηλικίας, το κάνει και ο γιος μου απο 3 χρονών και ακόμα συνεχίζει μετά τα 4..του εξηγώ ήρεμα ότι συζητάω και δεν είναι ευγενικό να διακόπτει και λίγο ηρεμεί..αλλά σε λίγο αρχίζει τις αταξίες. περιμένω να δω πότε θα περάσει γιατί είναι πολύ εκνευριστικό :confused:

Ναι, ειναι πολυ εκνευριστικο, ειδικα οταν θες να μιλησεις για κατι σοβαρο..Αν δεν της μιλησω σε μισο λεπτο αρχιζει η τραγωδια, "γιατι δεν μου μιλαει η μαμα μου?", "ειμαι μονη μου" κ.α τετοια..

Προς το παρον την αφηνω να περναει το δικο της γιατι πριν 3 μηνες γεννησα το δευτερο και δεν θελω να στρεσαρεται πολυ..μπορει να κανω και λαθος βεβαια..

εμενα η δικια μου που ειναι 6 συνεχιζει και το κανει.της μιλαω δειχνει οτι καταλαβαινει αλλα μετα παλι τα ιδια....ειναι μοναχοπαιδι και εσυ συνηθισει να ειναι ολοι πανω της...βεβαια αυτο κατανταει μερικες φορες να ειναι αγενες...της το λεω μου βγαζει τη γλωσσιτσα της και εν τελη καταληγουμε παλι στην συζητηση.εχω αρχισει και της το κοβω ορθα κοφτα με σοβαρο υφος πλεον αλλα ειπαμε αλλες φορες πετυχαινει αλλες οχι

Ναι, ειναι πολυ εκνευριστικο, ειδικα οταν θες να μιλησεις για κατι σοβαρο..Αν δεν της μιλησω σε μισο λεπτο αρχιζει η τραγωδια, "γιατι δεν μου μιλαει η μαμα μου?", "ειμαι μονη μου" κ.α τετοια..

Προς το παρον την αφηνω να περναει το δικο της γιατι πριν 3 μηνες γεννησα το δευτερο και δεν θελω να στρεσαρεται πολυ..μπορει να κανω και λαθος βεβαια..

Οσο περισσότερο βλέπει ότι πιάνει, τόσο περισσότερο θα το κάνει και θα το κάνει σιγά σιγά και σε άλλα θέματα. Γιατί δεν της άρεσε το φαγητό, δεν πήγατε βόλτα, δεν είδε τηλεόραση... Και εννοείται πως το μικρό θα μάθει από το μεγάλο παιδί ;)

Διαφημίσεις

Ακριβώς έτσι..είναι ένα από τα λάθη που κάνουμε συνέχεια..το κάνουν και οι δύο μου κόρες, δέκα και τεσσάρων...ξεκινησα να τις αγνοώ , μετά τις αφήνω και φεύγω λεγοντας πάω να μιλήσω χωρίς να με ενοχλείτε αν δεν σταματήσουν

Και η δικιά μου που είναι πέντε χρόνων το κάνει, και ώρες-ώρες θυμώνω πολύ μαζί της γιατί νομίζω οτι το κάνει και επίτηδες ακριβώς την στιγμη που θα ανοίξω το στόμα μου να πω κάτι σημαντικό στον άντρα μου. Επειδή όμως είναι και πιο μεγάλη απο το δικο σου το παιδάκι, καταλαβαίνει πιο καλά και κάποιες φορές μαζεύεται απο μόνη της, και αλλες φορές χρειάζεται να της κάνω παρατήρηση για να σταματήσει και αφου ολοκληρώσω την συζήτηση της λέω οτι τώρα είναι η σειρά της να μου πει οτι θέλει και είμαι ολη αυτιά!!!:D

Και η δικιά μου που είναι πέντε χρόνων το κάνει, και ώρες-ώρες θυμώνω πολύ μαζί της γιατί νομίζω οτι το κάνει και επίτηδες ακριβώς την στιγμη που θα ανοίξω το στόμα μου να πω κάτι σημαντικό στον άντρα μου. Επειδή όμως είναι και πιο μεγάλη απο το δικο σου το παιδάκι, καταλαβαίνει πιο καλά και κάποιες φορές μαζεύεται απο μόνη της, και αλλες φορές χρειάζεται να της κάνω παρατήρηση για να σταματήσει και αφου ολοκληρώσω την συζήτηση της λέω οτι τώρα είναι η σειρά της να μου πει οτι θέλει και είμαι ολη αυτιά!!!:D

Μια από τα ίδια. Και η αδιαφορία είναι ένα κόλπο για να σταματήσει αυτό. Κοινώς της ώρα που μιλάς και σας διακόπτει αδιαφορείς παντελώς (σαν να μην την ακούς). Της εξηγείς κατόπιν ότι "ότι αν με διακόπτεις την ώρα που μιλάω θα σε αγνοώ." Στην δικιά μας έπιασε. Αν και στον μπαμπά της (που δεν ήταν τόσο αποφασιστικός) το κάνει ακόμα κάποιες φορές...

Μια από τα ίδια. Και η αδιαφορία είναι ένα κόλπο για να σταματήσει αυτό. Κοινώς της ώρα που μιλάς και σας διακόπτει αδιαφορείς παντελώς (σαν να μην την ακούς). Της εξηγείς κατόπιν ότι "ότι αν με διακόπτεις την ώρα που μιλάω θα σε αγνοώ." Στην δικιά μας έπιασε. Αν και στον μπαμπά της (που δεν ήταν τόσο αποφασιστικός) το κάνει ακόμα κάποιες φορές...

Και εμεις στην αρχη αυτο καναμε αλλα δεν επιασε στην δικη μας..πιο πολυ αντιδρουσε..τωρα εχει βρει καινουργια συνηθεια και κας κλεινει το στομα..

Διαφημίσεις

Αυτό μου είναι πολύ δύσκολο να το πετύχω...:rolleyes:

Και εμεις στην αρχη αυτο καναμε αλλα δεν επιασε στην δικη μας..πιο πολυ αντιδρουσε..τωρα εχει βρει καινουργια συνηθεια και κας κλεινει το στομα..

Χαχαχα ...φοβερό το μικρό :mrgreen:

Χαχαχα ...φοβερό το μικρό :mrgreen:

Ναι ασε, οταν θελει να γινει το δικο της βρισκει συνεχεια νεα κολπα..ειδικα ο πατερας της οπως παει να του κλεισει το στομα τρωει καταλαθος και καμια αδεσποτη..

Κορίτσια εμένα με εκνεύριζε πάααρα πολύ αυτό όπως και η γκρίνια (άσχετο). Μιλάμε χτυπάω κόκκινα σε dt! Είναι δύο συμπεριφορές που με βγάζουν εκτός εαυτού και στους ενήλικες, δεν τα ανέχομαι λέμε... Αφού καμιά φορά συμβαίνει από άγνωστα παιδάκια ή γκρινιάζουν κάτι γεροντομπεμπέκες στη δουλειά και σφίγγω τα δόντια για να μην τους σύρω τίποτα... :? Συνήθως αλλάζω χώρο ή στρέφω το βλέμμα μου αλλού. Όχι τίποτα άλλο αλλά όταν "στραβώνω" μου φαίνεται και θα αρπαχτώ με κανέναν καμιά ώρα... :mrgreen:

Κορίτσια εμένα με εκνεύριζε πάααρα πολύ αυτό όπως και η γκρίνια (άσχετο).

άσε και εγώ χτυπάω κόκκινα συχνά τελευταία...:rolleyes: Εκνευρίζομαι μερικές φορές που η κόρη μου δεν μας αφήνει να μιλήσουμε με την έννοια ότι μπαίνει σε συζήτηση που δεν την αφορά και αρχίζει να ρωτάει εξηγήσεις... πχ για θέματα της δουλειάς ή οτιδήποτε...

Και αν μιλήσουμε χαμηλόφωνα, μου λέει ξέρω γιατί μιλάτε σιγά. Για να μην ακούσω.:rolleyes: Ή αν τη στείλω πχ να μου φέρει κάτι από άλλο δωμάτιο, ξέρω γιατί με στέλνεις μέσα, για να μην ακούσω τι λέτε...:rolleyes::rolleyes::?:-?:?

Διαφημίσεις

άσε και εγώ χτυπάω κόκκινα συχνά τελευταία...:rolleyes: Εκνευρίζομαι μερικές φορές που η κόρη μου δεν μας αφήνει να μιλήσουμε με την έννοια ότι μπαίνει σε συζήτηση που δεν την αφορά και αρχίζει να ρωτάει εξηγήσεις... πχ για θέματα της δουλειάς ή οτιδήποτε...

Και αν μιλήσουμε χαμηλόφωνα, μου λέει ξέρω γιατί μιλάτε σιγά. Για να μην ακούσω.:rolleyes: Ή αν τη στείλω πχ να μου φέρει κάτι από άλλο δωμάτιο, ξέρω γιατί με στέλνεις μέσα, για να μην ακούσω τι λέτε...:rolleyes::rolleyes::?:-?:?

Να σου πω, αν συμμετείχε ρωτώντας με πράγματα σχετικά με το θέμα δεν θα με πείραζε. Θα την έβαζα μέσα στην κουβέντα. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Απλά μας διακόπτει και λέει άσχετα... :roll:

Να σου πω, αν συμμετείχε ρωτώντας με πράγματα σχετικά με το θέμα δεν θα με πείραζε. Θα την έβαζα μέσα στην κουβέντα. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Απλά μας διακόπτει και λέει άσχετα... :roll:

Και αυτό μου το κάνει όταν θέλει να τραβήξει την προσοχή... πχ εκεί που μιλάμε, μου έλεγε παλιά μαμά πόσο κάνει 234+826? και εγώ η χαζή προσπαθούσα (στην αρχή) να απαντήσω:-D:grin::-D:lol::roll:

Αλλά φαντάσου να μιλάς με τον άντρα σου για κάτι που έγινε στη δουλειά και να σου ζητάει επεξήγηση για τους όρους (επαγγελματικούς) που ακούει.:rolleyes:

Ή να λέτε για κάτι που ακούσατε στις ειδήσεις και να πρέπει να το ξαναπείς από την αρχή και ακόμα χειρότερα αν είναι για θέματα που δεν καταλαβαίνει.

Γενικώς φαντάσου κάποιον να σε διακόπτει συνέχεια με ερωτήσεις την ώρα που προσπαθείς να συζητήσεις κάτι ή να συνεννοηθείς για κάτι.:roll: Αλλά και να μην διακόπτει ή να κάθεται απλώς να ακούει, δεν είναι δυνατόν να είναι παρόν σε όλες τις συζητήσεις...:lol::lol::rolleyes:

Και αυτό μου το κάνει όταν θέλει να τραβήξει την προσοχή... πχ εκεί που μιλάμε, μου έλεγε παλιά μαμά πόσο κάνει 234+826? και εγώ η χαζή προσπαθούσα (στην αρχή) να απαντήσω:-D:grin::-D:lol::roll:

Αλλά φαντάσου να μιλάς με τον άντρα σου για κάτι που έγινε στη δουλειά και να σου ζητάει επεξήγηση για τους όρους (επαγγελματικούς) που ακούει.:rolleyes:

Ή να λέτε για κάτι που ακούσατε στις ειδήσεις και να πρέπει να το ξαναπείς από την αρχή και ακόμα χειρότερα αν είναι για θέματα που δεν καταλαβαίνει.

Γενικώς φαντάσου κάποιον να σε διακόπτει συνέχεια με ερωτήσεις την ώρα που προσπαθείς να συζητήσεις κάτι ή να συνεννοηθείς για κάτι.:roll: Αλλά και να μην διακόπτει ή να κάθεται απλώς να ακούει, δεν είναι δυνατόν να είναι παρόν σε όλες τις συζητήσεις...:lol::lol::rolleyes:

Καλά, αυτό το τελευταίο σίγουρα! :lol: Καμιά φορά όταν χώνεται σφήνα, αν η ερώτησή της είναι σχετική, της λέω να περιμένει και θα της απαντήσω όταν τελειώσουμε την συζήτηση. Δεν θέλω να την αποθαρρύνω να εκφράζει τις απορίες της και να συμμετέχει, θέλω απλά να μάθει να το κάνει ευγενικά. Και εννοείται ότι όταν μιλάει ακριβώς την ώρα που μιλάμε την αγνοώ, ότι κι αν ρωτάει. Αυτό δεν είναι προσπάθεια για συμμετοχή, είναι προσπάθεια για διακοπή.

Καλά, αυτό το τελευταίο σίγουρα! :lol: Καμιά φορά όταν χώνεται σφήνα, αν η ερώτησή της είναι σχετική, της λέω να περιμένει και θα της απαντήσω όταν τελειώσουμε την συζήτηση. Δεν θέλω να την αποθαρρύνω να εκφράζει τις απορίες της και να συμμετέχει, θέλω απλά να μάθει να το κάνει ευγενικά. Και εννοείται ότι όταν μιλάει ακριβώς την ώρα που μιλάμε την αγνοώ, ότι κι αν ρωτάει. Αυτό δεν είναι προσπάθεια για συμμετοχή, είναι προσπάθεια για διακοπή.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και προσπαθώ και γω πάντα να της εξηγώ ή να της λυνω κάθε απορία της όσο δύσκολη κι αν είναι, όσο πολύπλοκη, και μόνο αν τα βρω τελείως σκουρα της απαντάω οτι αυτο είναι κάτι που θα το καταλάβει οταν μεγαλώσει και δεν μπορεί η μαμα να στο εξηγήσει τώρα.

Αυτό που με ενοχλεί και της κάνω συνέχεια παρατήρηση είναι οτι έχει αν οχι όλη, την περισσότερη προσοχή μου καθ' ολη την διαρκεια της μέρας που είμαστε μαζί, ε δεν μπορεί να με διακόπτει και να τραβάει την προσοχή μου με τα άσχετα ή τα σχετικά την στιγμή που πάω να πω κατι στον πατέρα της ή την στιγμή που θα αποφασίσω να πάρω ένα τηλέφωνο. Και αυτό προσπαθώ να της το κόψω.

Πάντως και το κόλπο της αδιαφορίας δυσκολεύομαι να το εφαρμόσω, δεν ξέρω, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και να πώ αυτό που θέλω αν έχω μια συνεχόμενη παρεμβολή.....:)

Λογικό, αφού δε συζητάτε κάτι ενδιαφέρον...

Λοιπόν... Αυτό με το τηλέφωνο. Έχει τύχει κάθε φορά που μιλάμε με συγγενικό μου πρόσωπο στο τηλέφωνο και το παίρνει χαμπάρι το 7 χρονο (η κόρη της) να της: μιλάει δυνατά (φωνάζοντας) για να της τραβήξει την προσοχή, να της τραβάει το τηλέφωνο από τα χέρια, να της βγάζει το καλώδιο από την πρίζα, να την κλωτσάει και άλλα πολλά. Ε, συγγνώμη, το κλείνω άρον άρον λέγοντάς της να με πάρει αν θέλει όταν βρει χρόνο. Συγγνώμη ρε κορίτσια αλλά αυτό δεν είναι ασέβεια μόνο προς τον γονιό αλλά και προς τον άλλο που μιλάει με τον γονιό. Εννοείται ότι δεν κατηγορεί κανείς το παιδί αλλά έλεος. Η μαμά της μπορεί να μην ενοχλείται, εγώ ενοχλούμαι και το δείχνω σε τέτοιες περιπτώσεις. Μιλάμε να προσπαθείς μισή ώρα να ανταλλάξεις 2 κουβέντες - κυριολεκτικά - και να καταλήγεις με πονοκέφαλο από το κομφούζιο. Ο άντρας μου με κορόιδευε ότι ξεσυνερίζομαι το παιδί. Όταν το λούστηκε εκείνος όλο αυτό αναθεώρησε...

Αχ κι εμείς το έχουμε αυτό το θέμα με τη μεγάλη. Βέβαια, σε μας το θέμα έχει άλλη πηγή: τη γενικότερη εξάρτησή της από εμένα. Μέσα στο σπίτι, το παιδί είναι απλά η ουρά μου :P , όπου πάω, ακολουθεί. όταν μιλάμε, λοιπόν, με το μπαμπά της, είτε ''μπαίνει'' στην κουβέντα με απορίες, σχόλια κλπ σχετικά με το θέμα συζήτησης, είτε με άσχετες κουβέντες κλπ για να τραβήξει την προσοχή!

Το θέμα είναι ότι της μικρής της έχουν πέσει πάρα πολλές αλλαγές τελευταία και είναι σε κάπως ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση, άλλωστε δεν έχει συνηθίσει να έχει και την αποκλειστική προσοχή κάποιου/ων ,οπότε δε με παίρνει και πολύ να τη στεναχωρήσω, αν και θέλω να κάνω κάτι για να διορθώσει αυτή την κακή της συνήθεια.

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...