Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εν αναμονη...!!!!

Recommended Posts

Γεια σας κι απο εμενα, ειμαι καινουριο μελος και ειλικρινα σας διαβαζω εδω και παρα πολυ καιρο. Η αληθεια ειναι οτι μεσα απο εσας εχω παρει κουραγιο σε αρκετα θεματα. Ειμαι 36 ετων, χωρις παιδια και το προβλημα μου ειναι το εξης. Το 2004 ειχα αφαιρεσει (με καισαρικη) 3 ινομυωματα, τα οποια λογω της θεσης τους μου δημιουργουσαν αιμοραγιες κτλ. Αυτη τη στιγμη εχω παλι 4 σε αριθμο, με το μεγαλυτερο στα 7 εκ. (τα υπολοιπα ειναι απο 1 εως 3,5 εκ.). Δεν μου δημιουργουν αιμοραγιες (ειναι εξω απο τη μητρα) αλλα καποιες μερες πονανε αρκετα. Το διλημμα μου (και των γιατρων που επισκεφτηκα) ειναι

ή τα βγαζω τωρα (με καισαρικη , λογω μεγεθους) αλλα υπαρχει περιπτωση η μητρα να μην μπορει να κρατησει παιδι, λογω του οτι θα εχει υποστει 2 χειρουργεια (2 σκαλισματα, θα το ελεγα με απλα λογια)

ή τα κραταω , αλλα αυτα θα μεγαλωσουν σε μια εγκυμοσυνη, με αποτελεσμα να πιεζουν το παιδι και ισως τελικα να αποβαλω.

Μεγαλο προβλημα , φιλες μου, και η αποφαση ακομα δυσκολοτερη. Τεινω να αποφασισω να τα αφαιρεσω για να απαλαγω αλλα θα ηθελα και η δικη σας γνωμη εαν ειχατε ποτε παρομοιο διλημα. Σας στελνω τους χαιρετισμους μου

Διαφημίσεις

γεια σου, melrob.

επειδη εκανα και εγω χειρουργειο για αφαιρεση ινομυωματων πριν 3 χρονια, το ενα ηταν πανω απο 5 εκ, μου τα βγαλαν λαπαροσκοπικα, σε ενα μηνα δεν ειχε μεινει σημαδι, και θελω να σε ρωτησω -

γιατι να το κανεις με καισαρικη και οχι λαπαροσκοπικα? εδω το κανουν και σε μεγαλυτερο μεγεθος.

επισης, οταν ειναι εκτος μητρας, γιατι στο χειρουργειο να σκαλιζουν τη μητρα?

εμενα μου εξηγησε τοτε ο γιατρος μου, οτι την επεμβαση θα την κανω, γιατι το μεγαλο ινομυωμα ηταν στην εισοδο της μητρας και εμποδιζε τη συλληψη. πολυ συχνα δεν τα πειραζουν καν γιατι τα χειρουργεια αυτα προκαλουν και συμφυσεις και δημιουργια καινουριων ινωμυωματων. (βεβαια, δεν ξερω για τοσο μεγαλα σε μεγεθος αν πρεπει να αφαιρουνται η οχι)

εγω θα ελεγα να ζητησεις και δευτερη γνωμη απο αλλον γιατρο, οπωσδηποτε, μηπως τουλαχιστον δεν σου κανει ανοιχτο χειρουργειο, ειναι πολυ πιο βαρυ.

πηγαινε σε 2-3, αν μπορεις και δες τι θα σου πουν

Δεν ξέρω αν είμαι η καταλληλότερη να απαντήσω, αλλά θα σου πω την δική μου εμπειρία. Στην 1η μου εγκυμοσύνη γύρω στον 5ο μήνα ανακάλυψε ο γιατρός ένα ινομύωμα εκτός μήτρας πάχους 6-7 εκ. Προφανώς προυπήρχε πολύ μικρότερο και λόγω εγκυμοσύνης μεγάλωσε. Μου είπε λοιπόν ότι δεν υπάρχει λόγος να το βγάλω, αφού τα ινομυώματα γενικά είναι επικίνδυνα για το μωρό αν είναι μέσα στη μήτρα. Τα εξωτερικά μπορεί να προκαλέσουν πόνο στη μαμά, αλλά δεν είναι και δεδομένο. Όλο το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου το πέρασα με το ινομύωμα χωρίς κανένα πόνο και γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Από τότε μίκρυνε πολύ (2-3 εκ) και ο γιατρός μου έλεγε αν θέλω το βγάζω και δεν είναι απαραίτητο. Τώρα είμαι έγκυος στο 2ο παιδί και δεν έχει καν μεγαλώσει. Νομίζω ότι το εξωτερικό ινομύωμα μπορείς να το βγάλεις και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γιατί δεν περιμένεις να μείνεις με το καλό έγκυος και αν δεις ότι πραγματικά προκαλούν πρόβλημα στο μωρό τα αφαιρείς τότε?

turbulence , εχω επισκεφθει ηδη 3 γιατρους και οι 3 μου μιλησαν για καισαρικη, προφανως λογω μεγεθους . Απο βδομαδα θα παω και για μια ακομη γνωμη .

Beatle τα ινομυωματα οσο προχωραει η εγκυμοσυνη μεγαλωνουν σε μεγεθος και αυτο ειναι που με φοβιζει, δηλαδη εαν ξεκινησω με 7 εκ. αυτο ισως ακομα διπλασιαστει σε μεγεθος....

Παντως ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις σας. Φιλιααααα

γεια σου melrob,

σε ποια περιοχη εισαι?

αν εισαι θεσσαλονικη, ειναι καποιος που εκανε λαπαροσκοπησεις 10 χρονια πριν, που δεν τις εκανε τοτε κανενας αλλος, και οταν χειρουργησε εμενα στο ιδιο δωματιο στην κλινικη ηταν μια κοπελα που με παρομοια περιπτωση αλλος γιατρος της εκανε ανοιχτο χειρουργειο. μπορει να ειναι και θεμα γιατρου.

ψαξε για καλο και εμπειρο γιατρο που ειδικευεται σε τετοιες επεμβασεις, και μονο αν δεν βρεις προχωρα. καλα εκανες και πηγες σε αρκετους.

ρωτησες μηπως γινεται να τα "συρρικνωσουν" με καμια θεραπεια? ισως γινεται, δεν ξερω.

γιατι να σου σκαλισουν τη μητρα ομως, μηπως δεν καταλαβα κατι?

παντως, σου ευχομαι καλη εκβαση και καλη τυχη, ολα να πανε καλα.

Διαφημίσεις

γεια σου melrob,

σε ποια περιοχη εισαι?

αν εισαι θεσσαλονικη, ειναι καποιος που εκανε λαπαροσκοπησεις 10 χρονια πριν, που δεν τις εκανε τοτε κανενας αλλος, και οταν χειρουργησε εμενα στο ιδιο δωματιο στην κλινικη ηταν μια κοπελα που με παρομοια περιπτωση αλλος γιατρος της εκανε ανοιχτο χειρουργειο. μπορει να ειναι και θεμα γιατρου.

ψαξε για καλο και εμπειρο γιατρο που ειδικευεται σε τετοιες επεμβασεις, και μονο αν δεν βρεις προχωρα. καλα εκανες και πηγες σε αρκετους.

ρωτησες μηπως γινεται να τα "συρρικνωσουν" με καμια θεραπεια? ισως γινεται, δεν ξερω.

γιατι να σου σκαλισουν τη μητρα ομως, μηπως δεν καταλαβα κατι?

παντως, σου ευχομαι καλη εκβαση και καλη τυχη, ολα να πανε καλα.

Καλημερα :-)))) , προτιμανε στη δικη μου περιπτωση, την καισαρικη, λογω μεγεθους . Δεν μενω Θεσσαλονικη (αν και η καταγωγη μου ειναι απο εκει :-)))) , μενω Αθηνα και θελω να σε ευχαριστησω για το ενδιαφερον σου. Τωρα οσον αφορα το "σκαλισμα" της μητρας κοιτα τι γινεται.... τα ινομυωματα ακουμπουν στα εξωτερικα τοιχωματα της μητρας, δηλαδη μεγαλωνουν στα τοιχωματα της μητρας αλλα με φορά προς τα εξω. Το λεω με απλα λογια, οπως μου το εξηγησανε κι εμενα. Οποτε καποιες μικρες πληγουλες θα δημιουργηθουν.

Αυτη την εβδομαδα (εαν προλαβω γιατι περιμενω και περιοδο) θα επισκεφθω ακομη εναν γιατρο , ο οποιος περυσι με ειχε ενθαρυνει να προχωρησω σε εγκυμοσυνη, δυσκολη μεν αλλα οχι ακατορθωτη , και θα ξανασυζητησω μαζι του (μεταξυ μας , πιο πολυ παω για να μου δωσει κουραγιο , χαχαχαχαχα).

Σου ευχομαι καλο Σαββατοκυριακο και παλι σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου.

melrob, χαιρομαι που εισαι θετικη.

αν κανεις χειρουργειο, οι μικρες πληγουλες θα κλεισουν σε συντομο διαστημα, θα δεις.

εισαι δυνατος ανθρωπος, και οτι και να αποφασισεις, σου ευχομαι ολα να πανε καλα.

και αν θελεις, οταν εχεις νεα, ενημερωνεις. καλη τυχη!!!

• 1 year later...

καλησπερα κ απο μενα. Θα ηθελα τη βοηθεια σας .... Εχω ινομυωματα γυρω στα 7 εκ. κ 4 γιατροι μου προτεινανε ανοιχτο χειρουργειο λογω μεγεθους.... Γνωριζετε καποιον εμπειρο γιατρο Θεσσαλονικη?

εγω τα εβγαλα με τον γκριμπιζη. κορυφη σε χειρουργεια αφαιρεσης ινομυωματων. δεν ξερω αν τον επιλεξεις, αν ναι, να ζητησεις να μιλησεις με τον ιδιο, και οχι με την γραμματεα του.

καλησπερα κ απο μενα. Θα ηθελα τη βοηθεια σας .... Εχω ινομυωματα γυρω στα 7 εκ. κ 4 γιατροι μου προτεινανε ανοιχτο χειρουργειο λογω μεγεθους.... Γνωριζετε καποιον εμπειρο γιατρο Θεσσαλονικη?

ο κ. Πάντος είναι ΚΟΡΥΦΗ έχω χειργηθεί στο παπαγεωργίου από τον κ.Πάντο είναι και στο γένεσις στην θεσσαλονίκη..

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Πριν 1,5 χρονο αφαιρεση ινομυωματος, λαπαροσκοπικα,6 εκατοστων, γκριμπιζης γρηγοριος.

Κορυφη και εγγυηση.

• 2 months later...

Καλημερα κοριτσια ειμαι καινουργια στο forum και θα ηθελα λιγο να με παρηγορησετε!ειμαι 30 χρονων και αποφασισαμε με τον αντρα μου για μωρακι.το θεμα ειναι οτι εκανα υπερηχο στον γιατρο και μου βρηκε ενα ινομυωμα περιπου 4 εκ. Το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να κλαψω δεν ηξερα τι ακριβως ηταν αυτο τελος παντων πηγα και σε αλλο γιατρο ο οποιος το ειδε και εκεινος αλλα ηταν πιο ψυχραιμος!μου ειπε καλυτερα να το βγαλω γιατι φαινεται οτι θα μεγαλωσει αλλα και παλι δεν ξερουμε μπορει και να μην μεγαλωσει!το θεμα ειναι εγω τι πρεπει να κανω;να παω να το βγαλω λαπαροσκοπηκα που κοστιζει 2000ευρω να το κανω με απλο χειρουργειο η να το αφησω να μεινω εγκυος και μετα βλεπουμε;

Καλημερα κοριτσια ειμαι καινουργια στο forum και θα ηθελα λιγο να με παρηγορησετε!ειμαι 30 χρονων και αποφασισαμε με τον αντρα μου για μωρακι.το θεμα ειναι οτι εκανα υπερηχο στον γιατρο και μου βρηκε ενα ινομυωμα περιπου 4 εκ. Το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να κλαψω δεν ηξερα τι ακριβως ηταν αυτο τελος παντων πηγα και σε αλλο γιατρο ο οποιος το ειδε και εκεινος αλλα ηταν πιο ψυχραιμος!μου ειπε καλυτερα να το βγαλω γιατι φαινεται οτι θα μεγαλωσει αλλα και παλι δεν ξερουμε μπορει και να μην μεγαλωσει!το θεμα ειναι εγω τι πρεπει να κανω;να παω να το βγαλω λαπαροσκοπηκα που κοστιζει 2000ευρω να το κανω με απλο χειρουργειο η να το αφησω να μεινω εγκυος και μετα βλεπουμε;

Καλησπέρα κορίτσι.Η γνώμη μου είναι ότι αφού αποφασίσατε για μωρό πρέπει να το αφαιρέσεις.Δεν είναι και μικρό 4εκ.Μία φίλη μου αφαίρεσε ένα ινομύωμα,η οποία το παρακολουθούσε,αλλά σε κάποια στιγμή άρχισε να μεγαλώνει και έπρεπε να αφαιρεθεί.Όμως αυτή το αφαίρεσε με υστεροσκόπηση.Δε ξέρω ακριβώς με ποια μέθοδο τα αφαιρείς αυτά.Εγώ το καλοκαίρι αφαίρεσα με υστεροσκόπηση ένα πολύποδα.Αυτά καλό είναι να τα αφαιρείς όταν μπαίνεις στη διαδικασία για μωρό.Οι γιατροί δε σου το είπαν?

Καλησπέρα κορίτσι.Η γνώμη μου είναι ότι αφού αποφασίσατε για μωρό πρέπει να το αφαιρέσεις.Δεν είναι και μικρό 4εκ.Μία φίλη μου αφαίρεσε ένα ινομύωμα,η οποία το παρακολουθούσε,αλλά σε κάποια στιγμή άρχισε να μεγαλώνει και έπρεπε να αφαιρεθεί.Όμως αυτή το αφαίρεσε με υστεροσκόπηση.Δε ξέρω ακριβώς με ποια μέθοδο τα αφαιρείς αυτά.Εγώ το καλοκαίρι αφαίρεσα με υστεροσκόπηση ένα πολύποδα.Αυτά καλό είναι να τα αφαιρείς όταν μπαίνεις στη διαδικασία για μωρό.Οι γιατροί δε σου το είπαν?

Το θεμα ειναι οτι αν το αφαιρεσω πρεπει να ξαναπροσπαθησουμε σε εννια μηνες!αυτο ειναι το χειροτερο!επισης σε ποιον γιατρο να εμπιστευτω εγω ειμαι απο σερρες και μου εχουν πει οτι καλες εγχειρησεις γινοντε στην θεσσαλονικη και δεν ξερω τους γιατρους!

Το θεμα ειναι οτι αν το αφαιρεσω πρεπει να ξαναπροσπαθησουμε σε εννια μηνες!αυτο ειναι το χειροτερο!επισης σε ποιον γιατρο να εμπιστευτω εγω ειμαι απο σερρες και μου εχουν πει οτι καλες εγχειρησεις γινοντε στην θεσσαλονικη και δεν ξερω τους γιατρους!

Καλησπερα,συγγνωμη που παρεμβαινω, γιατι σου ειπε σε εννια μηνες ξανα? Γιατροι Θεσσαλονικη υπαρχουν πολλοι και καλοι.. εγω εκανα με το γιατρο που αναφερουν παρακατω τα κοριτσια πριν 3 βδομαδες οχι για ινομυωμα βεβαια... γιατρους θα σου προτεινουμε και θα διαβασεις πολλα στο φορουμ. Αν εχεις τη δυνατοτητα ελα Θεσσαλονικη,παρε μια δευτερη γνωμη και μετα αποφασιζεις..

Διαφημίσεις

Κορίτσι δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που σου είπαν.Βέβαια δεν είμαι και γιατρός,αλλά 9 μήνες είναι υπερβολικά πολύ.Εγώ μετά τη λαπαροσκόπηση που έκανα για εξωμήτρια κύηση,μετά από ένα μήνα ο γιατρός μου μου έδωσε το οκ.να ξαναπροσπαθήσουμε.Το ίδιο και μετά την υστεροσκόπηση.Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχει πολλούς καλούς γιατρούς.Έλα να πάρεις κι άλλη γνώμη.Μην το αφήνεις.

Καλησπέρα κι από μένα! Ήμουν κι εγώ στη ίδια περίπου θέση πριν κάνα χρόνο. Με 2 ινομυωματα 4 κ 25 εκ εξωμητρια κ τα 2.κ εμένα τα ίδια μου έλεγαν 3 γιατροί που ρώτησα. Μπορεί να μεγαλώσουν,μπορεί κ όχι. Μετά από πολλου μήνες σκέψη κ ψάξιμο ειδικά στο φορουμ τα έβγαλα. Πιστεύω πιο πολύ κακό θα έκανα στην εγκυμοσύνη μου με το άγχος τι γίνεται; μεγαλώνει; άσε που εγώ θα έκανα καισαρική γτ το 1 ήταν σε σημείο που εμπόδιζε. εμείς στους 5 μήνες αρχισαμε προσπαθειες γτ έκανα ράμματα στη μήτρα επειδή το 1 ακουμπαγε.αλλιώς στο 3μηνο να συνέλθει η περιοχή (εγώ έκανα κ έλεγχο σε σαλπιγγες κτλ).αυτή η δική μου εμπειρία!

[sIGPIC][/sIGPIC]

I'm in LOVE with two babies I haven't yet met...

• 2 months later...

Η περασμένη Πρωτοχρονιά ήταν η χειρότερη της ζωής μου

Είμαι παντρεμένη δυο χρόνια. Αποφασίσαμε να αφεθούμε και να προσπαθήσουμε για παιδί πριν περίπου έναν χρόνο. Στην αρχή χαλαρά, χωρίς να υπολογίζουμε μέρες ωορρηξίας, μετά, αφού δεν υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα, υπολογίζαμε πιο εντατικά. Τελικά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Το περσινό καλοκαίρι και αφού επισκέφθηκα τον γυναικολόγο μου για το καθιερωμένο τεστ παπ συζήτησα το θέμα της εγκυμοσύνης με τον γιατρό. Μας συμβούλεψε για το τυπικό και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε σπερμοδιάγραμμα. Κάναμε ένα απλό που δείχνει μόνο κινητικότητα και ζωή σε ένα μικροβιολογικό. Πάθαμε σοκ. Οι τιμές απελπιστικές (8.000.000 σπερματοζωάρια, πολλά τερατόμορφα και πολύ μικρή κινητικότητα). Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Πήγαμε σε ουρολόγο και μας πρότεινε βιταμίνες (profertil) και να κάνουμε χειρουργείο για κιρσοκήλη. Πήρε για διάστημα ενός μήνα τις βιταμίνες και μετά αποφασίσαμε να το ψάξουμε με έναν άλλο ειδικό. Επιστρέψαμε στη μόνιμη κατοικία μας, σε μια περιοχή σχετικά κοντά στην Αθήνα. Πήγαμε λοιπόν και μας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να παίρνουμε τέτοιου τύπου σκευάσματα γιατί είναι διαφημιστικά. Όσο για την κιρσοκήλη, δεν είναι τόσο μεγάλη για χειρουργείο. Μας στέλνει σε γνωστό κέντρο για αναλυτικότερο σπερμοδιάγραμμα στην Αθήνα (Λυμπερόπουλος) και αφού πήραμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα, μας παρέπεμψε απευθείας για εξωσωματική/ σπερματέγχυση. Πηγαίνουμε λοιπόν μετά σε γυναικολόγο για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες. Βλέπει το σπερμοδιάγραμμα του άντρα μου (ολιγο-ασθενο-τερατοσπερμία) και του λέει χαρακτηριστικά: Με τέτοιο σπέρμα είσαι ένα τίποτα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μου γράφει όλες τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω και περιμένουμε τον κύκλο μου για να αρχίσουμε. Στο μεταξύ έχουμε χαλαρώσει, αφού σκεφτόμασταν ότι μπαίνει σε μια σειρά το πρόβλημά μας, έχουμε επαφές ελεύθερα. Περίμενα να μου έρθει περίοδος και δεν ερχόταν. Είχα καθυστέρηση. Κάνω τεστ εγκυμοσύνης. Θετικό. Η χαρά απερίγραπτη. Αυτό το τίποτα που είπε ο γυναικολόγος είχε κάνει κάτι τελικά. Έκανα χωριακή. Ήταν αλήθεια. Ήμουν έγκυος. Δε θέλαμε να πάμε στον ίδιο γυναικολόγο. Αποφασίζουμε να πάμε σε έναν γυναικολόγο στην Αθήνα, πολύ γνωστός καθηγητής. Ένιωθα κάποιες ενοχλήσεις. Σαν πονάκια στην κοιλιά. Σαν να είχα μικρά βαρίδια χαμηλά. Παίρνω τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού, του λέω παράλληλα και τι νιώθω και μου συστήνει προσοχή. Για να μην τα πολυλογώ, τελικά πήγαμε, έκανα και υπέρηχο άκουσα την καρδούλα. Οι ενοχλήσεις συνεχίζονταν παρόλο που ήμουν συνέχεια ξάπλα και έκανε τα πάντα ο άντρας μου. Τελικά την περασμένη Πρωτοχρονιά οι πόνοι ήταν φριχτοί. Άρχισα να αιμορραγώ. Πήγαμε σε γιατρό στην πλησιέστερη πόλη γιατί δεν άντεχα να φτάσουμε στην Αθήνα και είδαμε ότι είχα αποβάλλει στην 7η εβδομάδα. Τραγική στιγμή. Πονούσα πολύ, έκλαιγα, σχεδόν λιπόθυμη πήγα για απόξεση. Αυτό ήταν. Μας είπε πιθανόν λόγω ποιότητας του σπέρματος. Ο συγκεκριμένος που μου έκανε απόξεση (800 ευρώ μαζί με το μαιευτήριο) μου είπε ότι θα τα καταφέρουμε μόνο με IVF. Πέρασα πέντε μήνες χωρίς καμιά όρεξη για έξω για τίποτα. Ήθελα να είμαι στο σπίτι μου, μόνη. Να μη μιλάω σε κανέναν. Άλλωστε κανένας δε καταλαβαίνει αν δεν το περάσει. Ο άντρας πήγε και σε άλλον ουρολόγο που και πάλι του είπε ότι η κιρσοκήλη δεν είναι για χειρουργείο και κάνει τρίμηνη θεραπεία (profertil, nolvadex-d) και τελειώνει αυτόν τον μήνα. Μετά θα ξανακάνει σπερμοδιάγραμμα. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα πρέπει να προχωρήσουμε. Ήθελα να τα πω κάπου που ξέρω ότι θα με καταλάβουν…

Είμαι παντρεμένη δυο χρόνια. Αποφασίσαμε να αφεθούμε και να προσπαθήσουμε για παιδί πριν περίπου έναν χρόνο. Στην αρχή χαλαρά, χωρίς να υπολογίζουμε μέρες ωορρηξίας, μετά, αφού δεν υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα, υπολογίζαμε πιο εντατικά. Τελικά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Το περσινό καλοκαίρι και αφού επισκέφθηκα τον γυναικολόγο μου για το καθιερωμένο τεστ παπ συζήτησα το θέμα της εγκυμοσύνης με τον γιατρό. Μας συμβούλεψε για το τυπικό και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε σπερμοδιάγραμμα. Κάναμε ένα απλό που δείχνει μόνο κινητικότητα και ζωή σε ένα μικροβιολογικό. Πάθαμε σοκ. Οι τιμές απελπιστικές (8.000.000 σπερματοζωάρια, πολλά τερατόμορφα και πολύ μικρή κινητικότητα). Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Πήγαμε σε ουρολόγο και μας πρότεινε βιταμίνες (profertil) και να κάνουμε χειρουργείο για κιρσοκήλη. Πήρε για διάστημα ενός μήνα τις βιταμίνες και μετά αποφασίσαμε να το ψάξουμε με έναν άλλο ειδικό. Επιστρέψαμε στη μόνιμη κατοικία μας, σε μια περιοχή σχετικά κοντά στην Αθήνα. Πήγαμε λοιπόν και μας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να παίρνουμε τέτοιου τύπου σκευάσματα γιατί είναι διαφημιστικά. Όσο για την κιρσοκήλη, δεν είναι τόσο μεγάλη για χειρουργείο. Μας στέλνει σε γνωστό κέντρο για αναλυτικότερο σπερμοδιάγραμμα στην Αθήνα (Λυμπερόπουλος) και αφού πήραμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα, μας παρέπεμψε απευθείας για εξωσωματική/ σπερματέγχυση. Πηγαίνουμε λοιπόν μετά σε γυναικολόγο για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες. Βλέπει το σπερμοδιάγραμμα του άντρα μου (ολιγο-ασθενο-τερατοσπερμία) και του λέει χαρακτηριστικά: Με τέτοιο σπέρμα είσαι ένα τίποτα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μου γράφει όλες τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω και περιμένουμε τον κύκλο μου για να αρχίσουμε. Στο μεταξύ έχουμε χαλαρώσει, αφού σκεφτόμασταν ότι μπαίνει σε μια σειρά το πρόβλημά μας, έχουμε επαφές ελεύθερα. Περίμενα να μου έρθει περίοδος και δεν ερχόταν. Είχα καθυστέρηση. Κάνω τεστ εγκυμοσύνης. Θετικό. Η χαρά απερίγραπτη. Αυτό το τίποτα που είπε ο γυναικολόγος είχε κάνει κάτι τελικά. Έκανα χωριακή. Ήταν αλήθεια. Ήμουν έγκυος. Δε θέλαμε να πάμε στον ίδιο γυναικολόγο. Αποφασίζουμε να πάμε σε έναν γυναικολόγο στην Αθήνα, πολύ γνωστός καθηγητής. Ένιωθα κάποιες ενοχλήσεις. Σαν πονάκια στην κοιλιά. Σαν να είχα μικρά βαρίδια χαμηλά. Παίρνω τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού, του λέω παράλληλα και τι νιώθω και μου συστήνει προσοχή. Για να μην τα πολυλογώ, τελικά πήγαμε, έκανα και υπέρηχο άκουσα την καρδούλα. Οι ενοχλήσεις συνεχίζονταν παρόλο που ήμουν συνέχεια ξάπλα και έκανε τα πάντα ο άντρας μου. Τελικά την περασμένη Πρωτοχρονιά οι πόνοι ήταν φριχτοί. Άρχισα να αιμορραγώ. Πήγαμε σε γιατρό στην πλησιέστερη πόλη γιατί δεν άντεχα να φτάσουμε στην Αθήνα και είδαμε ότι είχα αποβάλλει στην 7η εβδομάδα. Τραγική στιγμή. Πονούσα πολύ, έκλαιγα, σχεδόν λιπόθυμη πήγα για απόξεση. Αυτό ήταν. Μας είπε πιθανόν λόγω ποιότητας του σπέρματος. Ο συγκεκριμένος που μου έκανε απόξεση (800 ευρώ μαζί με το μαιευτήριο) μου είπε ότι θα τα καταφέρουμε μόνο με IVF. Πέρασα πέντε μήνες χωρίς καμιά όρεξη για έξω για τίποτα. Ήθελα να είμαι στο σπίτι μου, μόνη. Να μη μιλάω σε κανέναν. Άλλωστε κανένας δε καταλαβαίνει αν δεν το περάσει. Ο άντρας πήγε και σε άλλον ουρολόγο που και πάλι του είπε ότι η κιρσοκήλη δεν είναι για χειρουργείο και κάνει τρίμηνη θεραπεία (profertil, nolvadex-d) και τελειώνει αυτόν τον μήνα. Μετά θα ξανακάνει σπερμοδιάγραμμα. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα πρέπει να προχωρήσουμε. Ήθελα να τα πω κάπου που ξέρω ότι θα με καταλάβουν…

Κοπελα μου καλωσηρθες στην παρεα μας!

Θελω να σου πω να μην στεναχωριεσαι και να εισαι ψυχραιμη..μονο τοτε ολα θα γινουν..και ολα γινονται με υπομονη και κοπο για καποιες απο εμας..

Παρομοια ιστορια εγω με τον αντρα μου, με τη διαφορα οτι εμεις 5 χρονια ελευθερα ποτε δεν εχω μεινει εγκυος...

Το σημαντικο ειναι οτι εμεινες εγκυος...αρα ξερεις οτι μπορεις..!

Επισης, πολυ σημαντικο οτι παρα τα προβληματα του αντρα σου, γονιμοποιηθηκε το ωαριο...!

Αρα τα αλλα ειναι αρκετα ευκολα...μεσα στη δυσκολια σας..

Και εμεις εχουμε παρει τις συγκεκριμενες βιταμινες αλλα αλλαγη δεν ειδαμε...ομως εχει οεριπτωσεις εδω μεσα που τους βοηθησε...

Να σου πω οτι θεωρω πως με εξωσωματικη και μαλιστα μικρογονιμοποιηση θα λυσεις το προβλημα σου..αυτη η μεθοδος γινεται κυριως οταν εχουμε προβλημα με το σπερμα...εμεις 1% κινητικοτητα και 99% ανωμαλες μορφες...χασαμε 13 απο τα 18 εμβυακια κατα τη γονιμοποιηση εξαιτιας κακου σπερματος ομως μας εμειναν τα αλλα 5 που ειναι πολυ καλα και τωρα περιμενουμε τη δευτερα να τα υποδεχτουμε...

Επισης να σου πω οτι και σπερμα να μη βρισκουν , μπορουν να κανουν βιοψια στους ορχεις και να παρουν απο εκει...εχει για ολα λυσεις..και θα σου ξαναπω αφου απο μονοι σας το καταφερατε τοτε με τη βοηθεια της επιστημης να ξερεις οτι για εσας θα ειναι απλα θεμα αποφασης αρκει να βρεις και τον καταλληλο γιατρο...

Δε σου τα λεω αυτα για να σου χρυσωσω το χαπι...αλλα βλεποντας την ηλικια σου και εαν δεν εχετε αλλο προβλημα οπως λες τοτε θα γινεις συντομα μανουλα..

Παντως καλο ειναι και ο αντρας σου αφου εχει θεματακια να κανει πιο πολλες και ειδικες εξετασεις...πρωτη φορα ακουω να μη δινουν...

Ο θεουλης σου στελνει αυτη τη δοκιμασια απλα γιατι μπορεις να την αντεξεις...ψηλα το κεφαλι και ανοιξε την πορτα μπροστα σου για να προχωρησεις εκει που θελεις χωρις ηττοπαθειες!

Ευχομαι να ψαχτεις συντομα, το πιο σημαντικο σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να μην αφηνεις τον καιρο να περναει...καλη επιτυχια και συντομα με φουσκωμενη κοιλιτσα...

Πολύ ωραία η ευχή σου και αισιόδοξη <3 Εύχομαι ολόψυχα να σας πάνε όλα καλά και να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας :) Θα περιμένω ευχάριστα νέα!

Ο άντρας μου έχει 98% ανώμαλες μορφές, 40% ζωτικότητα σε μια ώρα και κινητικότητα πρόσθια 0% και αργή νωθρή πρόσθια 9% σε μια ώρα. Άστα να πάνε δηλαδή. Αυτό που με ανησυχεί είναι που έχω πολυκυστικές ωοθήκες και ο κύκλος μου δεν είναι σταθερός πάντα. Τι εξετάσεις εννοείς επιπλέον; Ο γιατρός σας τι άλλο σας είπε; Ο άντρας μου έχει κάνει τρίπλεξ και καλλιέργεια (ξέχασα να το γράψω). Υπάρχει κάτι άλλο;

Γεια σου Βιολέτα! Να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου σε αυτό. Στο λέει ένα άτομο που έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το σπέρμα όπως και με τις πολυκυστικές. Όπως λέει και η φίλη μας η Άννα το ότι είχες μέινει έγγυος από μόνη σου είναι πολύ καλό. Έχω διαβάσει αρκετές περιπτώσεις που με κακό σπέρμα έχει γίνει φυσιολογική σύλληψη και επιτυχής εγκυμοσύνη. Και απο αυτα παίρνω θάροος κι εγώ.Απλά συνήθως τα κορίτσια που το έχουν γράψει λένε ότι τους πήρε αρκετό καιρό προσπαθειών για να γίνει αυτό. Εγώ έχω διαβάσει ότι γενικά το profertil βελτιώνει την κατάσταση.Και ο άντρας μου το παίρνει.Βεβαία δεν πιστεύω ότι από μόνο του μπορεί να κάνει και εξωπραγματικές αλλαγές. Εμείς προσπαθούμε ήδη 10 μήνες. Τώρα είμαστε στη φάση που κάνουμε ορμονολογικές και οι 2 και ο σύζυγος καλλιέργεια σπέρματος,triplex και σπερμοδιάγραμμα για να δούμε τι φταίει και τι μπορούμε να κάνουμε.

Είπαμε να το προσπαθήσουμε φυσιολογικά για μισό με ένα χρόνο ακόμη κι αν δεν προκύψει μωράκι να προχωρήσουμε σε εξωσωματική. Εγώ γενικά πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Σου εύχομαι καλή επιτυχία με όποιο τρόπο κι αν αποφασίσετε να κινηθείτε.

Άννα καλή επιτυχία σου εύχομαι στην προσπάθεια σου και να υποδεχτείς με το καλό τα εμβρυάκια σου!

1UEbp3.png

Πολύ ωραία η ευχή σου και αισιόδοξη <3 Εύχομαι ολόψυχα να σας πάνε όλα καλά και να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας :) Θα περιμένω ευχάριστα νέα!

Ο άντρας μου έχει 98% ανώμαλες μορφές, 40% ζωτικότητα σε μια ώρα και κινητικότητα πρόσθια 0% και αργή νωθρή πρόσθια 9% σε μια ώρα. Άστα να πάνε δηλαδή. Αυτό που με ανησυχεί είναι που έχω πολυκυστικές ωοθήκες και ο κύκλος μου δεν είναι σταθερός πάντα. Τι εξετάσεις εννοείς επιπλέον; Ο γιατρός σας τι άλλο σας είπε; Ο άντρας μου έχει κάνει τρίπλεξ και καλλιέργεια (ξέχασα να το γράψω). Υπάρχει κάτι άλλο;

Θα ψαξω τις εξετασεις του αντρα μου και θα σου γραψω τι εχουμε κανει...

Κοριτσι μου αυτα που εχετε, με εξωσωμ νομιζω θα τα λυσεις....ειναι προβληματα αλλα οχι τοσο σοβαρα...εαν διαβασεις τι τραβανε αλλα ζευγαρια θα πεις οτι το δικο σας ειναι ευκολο...δεν πρεπει να σε παρει απο κατω και να ξερεις οτι συνηθως η γυναικα ειναι αυτη που κραταει την κατασταση..εαν λυγισει τοτε και ο αντρας θα λυγισει και ειδικα οταν ειναι υπευθυνος για μερος του προβληματος..στο λεω απο τη δικια μου εμπειρια...εαν θελεις διαβασε και το θεμα ΄΄πρωτη εξωσωματική΄΄

Γεια σου Βιολέτα! Να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου σε αυτό. Στο λέει ένα άτομο που έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το σπέρμα όπως και με τις πολυκυστικές. Όπως λέει και η φίλη μας η Άννα το ότι είχες μέινει έγγυος από μόνη σου είναι πολύ καλό. Έχω διαβάσει αρκετές περιπτώσεις που με κακό σπέρμα έχει γίνει φυσιολογική σύλληψη και επιτυχής εγκυμοσύνη. Και απο αυτα παίρνω θάροος κι εγώ.Απλά συνήθως τα κορίτσια που το έχουν γράψει λένε ότι τους πήρε αρκετό καιρό προσπαθειών για να γίνει αυτό. Εγώ έχω διαβάσει ότι γενικά το profertil βελτιώνει την κατάσταση.Και ο άντρας μου το παίρνει.Βεβαία δεν πιστεύω ότι από μόνο του μπορεί να κάνει και εξωπραγματικές αλλαγές. Εμείς προσπαθούμε ήδη 10 μήνες. Τώρα είμαστε στη φάση που κάνουμε ορμονολογικές και οι 2 και ο σύζυγος καλλιέργεια σπέρματος,triplex και σπερμοδιάγραμμα για να δούμε τι φταίει και τι μπορούμε να κάνουμε.

Είπαμε να το προσπαθήσουμε φυσιολογικά για μισό με ένα χρόνο ακόμη κι αν δεν προκύψει μωράκι να προχωρήσουμε σε εξωσωματική. Εγώ γενικά πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Σου εύχομαι καλή επιτυχία με όποιο τρόπο κι αν αποφασίσετε να κινηθείτε.

Άννα καλή επιτυχία σου εύχομαι στην προσπάθεια σου και να υποδεχτείς με το καλό τα εμβρυάκια σου!

Σε ευχαριστω πολυ κοριτσι μου!!!😍😍😍😍😍😍😍

Ευχομαι και εσυ συντομα να γεμισεις την κοιλιτσα σου!

Απλα κοριτσια εγω εχω καταλαβει οτι δεν πρεπει να αφηνουμε τον καιρο να φευγει μηπως και ερθει απο μονο του οταν υπαρχει προβλημα....το λεω γιατι ειναι δυσκολη και η αποφαση της εξωσωματικης αλλα αν φευγει ο καιρος μετα θα ερθουν και αλλα προβληματα και ολα μπορει να ειναι πιο δυσκολα...

Κοπέλα μου διάβασα με πολυ προσοχή αυτα που γράφεις. Στεναχωρήθηκα με την κατάληξη της εγκυμοσύνης σου. Αυτο βέβαια που θα σου έλεγα ειναι οτι μπορει και η ποιότητα του σπέρματος να μην ήταν η αιτία για την αποβολή σου. Αν επιτρέπεται τι βαθμού ειναι η κυρσοκοιλη; Τα profertil έχουν αποτελέσματα απο το τρίμηνο και μετα.τα nolvadex πολυ καλό σκεύασμα και χρησιμοποιηται χρόνια τωρα. Βοηθάει στην παραγωγή σπέρματος.Μην στεναχωριέσαι γλυκια μου πολυ γρήγορα θα ξανά μείνεις έγκυος και αυτήν την φορα θα εισαι πιο τυχερή.

Θα ψαξω τις εξετασεις του αντρα μου και θα σου γραψω τι εχουμε κανει...

Κοριτσι μου αυτα που εχετε, με εξωσωμ νομιζω θα τα λυσεις....ειναι προβληματα αλλα οχι τοσο σοβαρα...εαν διαβασεις τι τραβανε αλλα ζευγαρια θα πεις οτι το δικο σας ειναι ευκολο...δεν πρεπει να σε παρει απο κατω και να ξερεις οτι συνηθως η γυναικα ειναι αυτη που κραταει την κατασταση..εαν λυγισει τοτε και ο αντρας θα λυγισει και ειδικα οταν ειναι υπευθυνος για μερος του προβληματος..στο λεω απο τη δικια μου εμπειρια...εαν θελεις διαβασε και το θεμα ΄΄πρωτη εξωσωματική΄΄

Σε ευχαριστώ πολύ Άννα μου! Για όλα! Για την ανταπόκριση και για το κουράγιο! Τα διαβάζω όλα τα θέματα. Βλέπω ότι υπάρχει πολλή αγωνία στα ζευγάρια. Είμαστε πολλοί που μπαίνουμε σε διαδικασίες. Χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη, δύναμη και τη βοήθεια του Θεού!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...