Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μοσχάρι καθε μερα;;;;;;

Mummyof2

Recommended Posts

Κορίτσια help!!

Το μικρό μου γίνεται στις 30/09 8 μηνων και εδω και 3 μήνες λείπαμε σε νησί με αποτέλεσμα να τη παρακολουθεί ο εκεί παιδίατρος.

Οταν πήγα είχα ξεκινήσει τα φρούτα στον Αθήναιο( δεν τρελαίνομαι)παιδίατρο και εκεί επειδή εμφάνισε η μικρη πρόβλημα στο δέρμα την πήγα στο γιατρό και μου έδωσε και μεσημεριανο οταν έφτασε η ωρα βέβαια.μου έβαλε σιγά σιγά τα λαχανικά και κοτόπουλο- μοσχάρι τα γνωστά

Σήμερα λοιπόν αφου επέστρεψα και πήγα στον παιδίατρο εδω Αθήνα του κακοφάνηκε που ο εκεί μ έδωσε διατροφή, βλακείες, και με πήγε παλι πίσω στον 6ο-7ο να μου λεει τα δικά του ενώ το μωρό εχει ήδη σολομασει τροφές με αποκορύφωμα να ισχυρίζεται οτι πρέπει να τρώει καθε μερα κρέας μοσχάρι και οτι το κοτόπουλο θα μου το έδινε στον 9ο!!!

Εγω δε θέλω καθε μερα να τρώει κρέας όμως..

Και φόρο με πάει πίσω δεν ειναι βλακεία;;

Το μωρό μου εχει δοκιμάσει και ντομάτα και κρεμμύδι απο λιγο μέσα στο φαγητο της και της αρέσουν

Τελικά αυτό με τους παιδιάτρους δε πάλευεται

Πείτε καμία γνώμη γιατι μάλλον θα τον αλλάξω..

Ευχαριστω!!!

Διαφημίσεις

Μια χαρα εκανες κ εδωσες κ αλλα τροφιμα.εμεις ειχαμε 2μοσχαρι-2κοτοπουλο-1λαχανικα μονο.μεχρι να μπουν κ αλλα.κλειστα 9μηνων βαλαμε ψαρι κ μετα αυγο.γενικα μπορειτε να φατε ολα τα λαχανικα κ φρουτα εποχης.οπως κ ρυζακι-μακαρονακι.καπου κατα τον 8ο ειχαμε δοκιμασει κ οσπρια

Θα σου έλεγα να αλλάξεις παιδίατρο. Συνήθως πρώτα μπαίνει το κοτόπουλο ως πιο ήπια γεύση και μετά το μοσχάρι..όλα αυτά αν τα δέχεται το παιδί εχουν μπει μέσα στον έβδομο! Μπορεί βέβαια να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ο συγκεκριμένος παιδίατρος, μπορεί το παιδί να φαίνεαι χλωμό και να θέλει να ενισχύσει τον σίδηρο, μπορεί απλά να είναι ξεροκέφαλος αφού το παιδί έχει ήδη δοκιμάσει γέυσεις. Σε κάθε περίπτωση αφού δεν τον εμπιστεύεσαι , άλλαξε τον. Κάπως έτσι άλλαξα και γω τονπρώτο μου παιδίατρο, επειδή ήθελε να δώσει μπισκοτόκρεμα. Δεν θεωρώ ότι το θέμα της διατροφής είναι αμελητέο, οπότε άλλαξα.

Δυστυχώς λίγοι παιδίατροι έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα διατροφής των μωρών. Πέρα από το γεγονός ότι δεν διδάσκονται κάτι αντίστοιχο στις ιατρικές σχολές, οι περισσότεροι μένουν σε ότι τους λένε σε συνέδρια οι εταιρίες έτοιμων τροφών. Έτσι έχουμε φτάσει να μας προτείνουν ως ενδεδειγμένη παιδική τροφή τη μπισκοτόκρεμα!

Οι λύσεις είναι δύο. Είτε αλλάζεις παιδίατρο και βρίσκεις κάποιον που να γνωρίζει από διατροφή, είτε αφήνεις το θέμα διατροφή εκτός και ξεκαθαρίζεις στο γιατρό ότι αυτό είναι κάτι που θα το δεις μόνη σου, ρίχνοντας όμως πολύ πολύ διάβασμα.

Σε γενικές γραμμές, οι σύγχρονες έρευνες λένε ότι η εισαγωγή στερεων τροφών γίνεται γύρω στον 6ο μήνα (ανάλογα με την ετοιμότητα του παιδιού). Μέχρι τώρα το αυγό το έδιναν στον 9ο μήνα. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε έρευνα που σύμφωνα με τα ευρήματά της, όσο νωρίτερα εισάγεται το αυγό και τα φυστικια (οι 2 top αλλεργιογόνες τροφές) τόσο λιγότερες οι πιθανότητες εμφάνισης αλλεργίας. Προτείνει εισαγωγή από τον 4ο έως τον 6ο μήνα! Έδώ υπάρχουν παιδίατροι που συστήνουν ακόμα αυγό μετά τον χρόνο!

Με τι θα ξεκινήσεις λίγη σημασία έχει. Συστήνεται να ξεκινάμε με λαχανικά και σύντομα να μπαίνει μοσχάρι, ώστε το παιδί γρήγορα να αναπληρώσει τον σίδηρο που χάνει σε αυτή την ηλικία και χρειάζεται πάρα πολύ. Αλλά μπορείς να ξεκινήσεις και με φρούτα. Ένα σωστό ενδεικτικό πλάνο είναι αυτό του διακεκριμένου παιδιάτρου Στέλιου Παπαβέντση.

Προσοχή όμως, δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, ειδικά αν το μωρό παρουσιάζει δείγμα αλλεργιών. Γι'αυτό και φροντίζουμε και δίνουμε ένα καινούριο τρόφιμο τη φορά, ώστε να ξέρουμε τι το έχει πειράξει. Περιμένουμε τρεις με τέσσερις ημέρες πριν δοκιμάσουμε νέα εισαγωγή.

Προσωπικά η γνώμη μου είναι ότι μοσχάρι κάθε μέρα είναι υπερβολή. Εμείς ακολουθήσαμε διατροφή, 3 φορές κρέας (κοτόπουλο/μοσχάρι/κατσίκι/κουνέλι) 1 φορά ψάρι, 1 όσπρια, 1 λαχανικά, 1 ζυμαρικά. Αυτό μέχρι το έτος, που ελέγξαμε σίδηρο και αφού ήταν οκ, μειώσαμε το κρέας και προσαρμόσαμε το διαιτολόγιο μας σε πιο μεσογειακό.

Στους κλεισμένους 8 μήνες θυμάμαι ότι η κόρη είχε δοκιμάσει ήδη κοτόπουλο και μοσχάρι, αρκετά λαχανικά (κολοκύθι, καρότο, ντομάτα, πατάτα, γλυκοπατάτα, μελιτζάνα, μπάμιες, φασολάκια) από φρούτα σχεδόν τα πάντα, ζυμαρικά, γιαούρτι, βρώμη. Στους 8,5 βάλαμε το αυγό και στους 9 το ψάρι. Σκέψου ότι στον χρόνο είχε δοκιμάσει όλες τις τροφές εκτός αυτών που απαγορεύονται δηλαδή μέλι και φρέσκο γάλα.

Δεν καταλαβαίνω εφόσον το παιδί δοκίμασε και δέχτηκε κι άλλες τροφές γιατί πρέπει να τις σταματήσεις και να δίνεις μόνο μοσχάρι!

Ναι, οι παιδίατροι σε γενικές γραμμές διαφωνούν και προτείνουν διαφορετικά πράγματα, αλλά, οκ, δεν έδωσες δα και κοτόπουλο τον τρίτο μήνα!

Στη φάση που είναι ηλικιακά το παιδί σου ο δικός μας παιδίατρος μας έλεγε 1 μέρα την εβδομάδα σκέτα λαχανικά, 3 μαζί με μοσχάρι και 3 με κοτόπουλο! Και κάποιες ημέρες πρότεινε και ζυμαρικά

Άσε, δε, που είσαι τυχερή που τα τρώει...

Δε μπορείς να φανταστείς τι έχω περάσει για να φάει η μικρή μου μαγειρευτό φαγητό!

Θα συμφωνήσω με τη vtgian, ότι αν είσαι ευχαριστημένη από τα υπόλοιπα μαζί του, μείνε εκεί, και σε ό,τι αφορά στο φαγητό διάβασε μόνη σου και προχώρα.

Αλλωστε το παιδί, έχει περάσει ηλικιακά από τα "δύσκολα" σε επίπεδο φαγητού.

Διαφημίσεις

Δυστυχώς λίγοι παιδίατροι έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα διατροφής των μωρών. Πέρα από το γεγονός ότι δεν διδάσκονται κάτι αντίστοιχο στις ιατρικές σχολές, οι περισσότεροι μένουν σε ότι τους λένε σε συνέδρια οι εταιρίες έτοιμων τροφών. Έτσι έχουμε φτάσει να μας προτείνουν ως ενδεδειγμένη παιδική τροφή τη μπισκοτόκρεμα!

Οι λύσεις είναι δύο. Είτε αλλάζεις παιδίατρο και βρίσκεις κάποιον που να γνωρίζει από διατροφή, είτε αφήνεις το θέμα διατροφή εκτός και ξεκαθαρίζεις στο γιατρό ότι αυτό είναι κάτι που θα το δεις μόνη σου, ρίχνοντας όμως πολύ πολύ διάβασμα.

Σε γενικές γραμμές, οι σύγχρονες έρευνες λένε ότι η εισαγωγή στερεων τροφών γίνεται γύρω στον 6ο μήνα (ανάλογα με την ετοιμότητα του παιδιού). Μέχρι τώρα το αυγό το έδιναν στον 9ο μήνα. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε έρευνα που σύμφωνα με τα ευρήματά της, όσο νωρίτερα εισάγεται το αυγό και τα φυστικια (οι 2 top αλλεργιογόνες τροφές) τόσο λιγότερες οι πιθανότητες εμφάνισης αλλεργίας. Προτείνει εισαγωγή από τον 4ο έως τον 6ο μήνα! Έδώ υπάρχουν παιδίατροι που συστήνουν ακόμα αυγό μετά τον χρόνο!

Με τι θα ξεκινήσεις λίγη σημασία έχει. Συστήνεται να ξεκινάμε με λαχανικά και σύντομα να μπαίνει μοσχάρι, ώστε το παιδί γρήγορα να αναπληρώσει τον σίδηρο που χάνει σε αυτή την ηλικία και χρειάζεται πάρα πολύ. Αλλά μπορείς να ξεκινήσεις και με φρούτα. Ένα σωστό ενδεικτικό πλάνο είναι αυτό του διακεκριμένου παιδιάτρου Στέλιου Παπαβέντση.

Προσοχή όμως, δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, ειδικά αν το μωρό παρουσιάζει δείγμα αλλεργιών. Γι'αυτό και φροντίζουμε και δίνουμε ένα καινούριο τρόφιμο τη φορά, ώστε να ξέρουμε τι το έχει πειράξει. Περιμένουμε τρεις με τέσσερις ημέρες πριν δοκιμάσουμε νέα εισαγωγή.

Προσωπικά η γνώμη μου είναι ότι μοσχάρι κάθε μέρα είναι υπερβολή. Εμείς ακολουθήσαμε διατροφή, 3 φορές κρέας (κοτόπουλο/μοσχάρι/κατσίκι/κουνέλι) 1 φορά ψάρι, 1 όσπρια, 1 λαχανικά, 1 ζυμαρικά. Αυτό μέχρι το έτος, που ελέγξαμε σίδηρο και αφού ήταν οκ, μειώσαμε το κρέας και προσαρμόσαμε το διαιτολόγιο μας σε πιο μεσογειακό.

Στους κλεισμένους 8 μήνες θυμάμαι ότι η κόρη είχε δοκιμάσει ήδη κοτόπουλο και μοσχάρι, αρκετά λαχανικά (κολοκύθι, καρότο, ντομάτα, πατάτα, γλυκοπατάτα, μελιτζάνα, μπάμιες, φασολάκια) από φρούτα σχεδόν τα πάντα, ζυμαρικά, γιαούρτι, βρώμη. Στους 8,5 βάλαμε το αυγό και στους 9 το ψάρι. Σκέψου ότι στον χρόνο είχε δοκιμάσει όλες τις τροφές εκτός αυτών που απαγορεύονται δηλαδή μέλι και φρέσκο γάλα.

Συμφωνώ απόλυτα!

Καταρχήν επειδή την είδε και άλλος γιατρός εκτός πόλης που μένω μου φάνηκε οτι στον πείραξε.

Τι σημαίνει σε γυρνάω πίσω διατροφικά;; Σε λιγο θα μπούμε στον 9ο και επειδή δεν της έδωσε αυτός μεσημεριανο αλλα άλλος γιατρός με γυρνάει πίσω...

Καθόλου δε συμφωνώ με το μοσχάρι καθε μερα

Το δικαιολόγησε οτι θελουμε να φτιάξουμε το ανοσοποιητικό της και κατι τέτοια..

Δηλαδη να της κόψω το κοτόπουλο που ήδη εχει αρχίσει;; Τραγικό δεν υπάρχει περίπτωση να δωσω καθε μερα κρέας

Τουλάχιστον ειναι απο αυτούς που δε αρέσει τις κρέμες για απογευματινό και πρότεινε κολατσιό τύπου το μεσημεριανο χωρίς το κρέας

Του είπα οτι δοκιμάσαμε βρώμη και έκανε σαν να ακούει εξωγήινα

Και οτι της δίνω βιολογικές κρέμες της hipp και δε μου έδωσε καμία σημασία ξίνιζε τα μούτρα του.

Τουλάχιστπν συμφωνούμε στο γιαούρτι και το αυγό οτι θα μπουν πιο μετα

Αλλα δε νομίζω να μείνω σε αυτόν

Δε με ακούει οταν του μιλάω καν

Ευχαριστω για τις απαντήσει :)

Κάτι παρόμοιο είχα πάθει και εγώ ότι η δικιά μου ήταν 5 με 8 μηνών. Έλειπα λόγω αδείας από την πόλη που ζω για 3 μήνες και η εδώ παιδίατρος μου είχε δώσει το οκ να κάνω τα εμβόλια σε όποιον παιδίατρο θέλω στο μέρος που θα πήγαινα.

Πριν φύγω μου είχε δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής, της είχα πει ότι δε θέλω έτοιμα, συμφώνησε και προχωρήσαμε. Σε κάποια είχε τις ενστάσεις της, της εξήγησα το σκεπτικό μου και είπαμε ότι θα δούμε πως θα πάει.

Πάω λοιπόν στην νέα παιδίατρο όταν η μικρή ήταν 6,5 μηνών και ήδη είχαμε μήνα που είχαμε ξεκινήσει. Τι; μου λέει. Όλα αυτά τα φρούτα έχει δοκιμάσει; και λαχανικά; και τα δέχεται; Λες και ήθελε με το ζόρι να έχει βγάλει πρόβλημα το παιδί. Μπούτι κοτόπουλο μου έλεγε η δικιά μου, στήθος αυτή. Ποντίκι μοσχάρι η δικιά μου; Φιλέτο, αυτή. Θα σου πω εγώ, μου λέει, πως θα μαγειρεύεις και μου βγάζει ένα φυλλάδιο της nutricia που σε κάθε γεύμα έριχνες και 2 κουταλιές σκονόκρεμα. Από βάρος η δικιά μου στο μεταξύ κανονικότατη, λεπτούλα αλλά ψηλή και μέσα στις καμπύλες.

Κάθε παιδίατρος και άλλο ευαγγέλιο. Πάντως το μοσχάρι για χτίσιμο ανοσοποιητικού, πρώτη φορά το ακούω! Ξαναλέω όμως, ότι αν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών τότε δεν κάνουμε του κεφαλιού μας.

Δεν καταλαβαίνω εφόσον το παιδί δοκίμασε και δέχτηκε κι άλλες τροφές γιατί πρέπει να τις σταματήσεις και να δίνεις μόνο μοσχάρι!

Ναι, οι παιδίατροι σε γενικές γραμμές διαφωνούν και προτείνουν διαφορετικά πράγματα, αλλά, οκ, δεν έδωσες δα και κοτόπουλο τον τρίτο μήνα!

Στη φάση που είναι ηλικιακά το παιδί σου ο δικός μας παιδίατρος μας έλεγε 1 μέρα την εβδομάδα σκέτα λαχανικά, 3 μαζί με μοσχάρι και 3 με κοτόπουλο! Και κάποιες ημέρες πρότεινε και ζυμαρικά

Άσε, δε, που είσαι τυχερή που τα τρώει...

Δε μπορείς να φανταστείς τι έχω περάσει για να φάει η μικρή μου μαγειρευτό φαγητό!

Θα συμφωνήσω με τη vtgian, ότι αν είσαι ευχαριστημένη από τα υπόλοιπα μαζί του, μείνε εκεί, και σε ό,τι αφορά στο φαγητό διάβασε μόνη σου και προχώρα.

Αλλωστε το παιδί, έχει περάσει ηλικιακά από τα "δύσκολα" σε επίπεδο φαγητού.

Δε Μαρεσει το ύφος του

Μόνο και μόνο αυτό με κανει να θέλω να φύγω

Κοτόπουλο μοσχάρι δοκίμασε τον προηγούμενο μήνα με διατροφή που είχε δώσει ο γιατρός στο νησί που ήμουν 3 μήνες

Γι αυτό αυτός ξίνιζε τα μούτρα του εχθές που πήγαμε για το εμβόλιο

Το καλοκαίρι η μικρη εμφάνισε δερματικά θέματα και έπρεπε να τη δει ο γιατρός μου εκεί

Ο Αθηναίος που του τηλεφωνούσα για τα δερματικά της ήταν απρόθυμος να βοηθήσει και δε Μαρεσε το ύφος του

Μάλιστα οταν είδε οτι στο βιβλιάριο της εχει γράψει ο άλλος παρα μίλησε κ είπε " καλα γιατι τα συμπλήρωσε"

Τέλος πάντων διατροφικά θα το αναλάβω εγω ξέρω πολυ καλα το πρέπει να κάνω

Το εχω ψάξει εχω διαβάσει αρκετά

Και έλεος πια με τους παιδιάτρους ο καθένας τα δικά του.

Ε, Euoulinitsa, βλέπω ότι έχεις διάφορα θέματα μαζί του, οπότε μάλλον είναι αναπόφευτκο το να φύγεις.

Εν τω μεταξύ, άσχετο, αλλά γιατι τον πείραξε που συμπλήρωσε ο άλλος το βιβλιάριο; ίσα -ίσα που υπάρχει και επίσημα πλήρης εικόνα του παιδιού για τους μήνες που λείπατε!

Υ.Γ. στο ξαναλέω, πίστεψέ με, είσαι απίστευτα τυχερή που τρώει όλα τα μαγειρευτά!!!:wink:

Κάτι παρόμοιο είχα πάθει και εγώ ότι η δικιά μου ήταν 5 με 8 μηνών. Έλειπα λόγω αδείας από την πόλη που ζω για 3 μήνες και η εδώ παιδίατρος μου είχε δώσει το οκ να κάνω τα εμβόλια σε όποιον παιδίατρο θέλω στο μέρος που θα πήγαινα.

Πριν φύγω μου είχε δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής, της είχα πει ότι δε θέλω έτοιμα, συμφώνησε και προχωρήσαμε. Σε κάποια είχε τις ενστάσεις της, της εξήγησα το σκεπτικό μου και είπαμε ότι θα δούμε πως θα πάει.

Πάω λοιπόν στην νέα παιδίατρο όταν η μικρή ήταν 6,5 μηνών και ήδη είχαμε μήνα που είχαμε ξεκινήσει. Τι; μου λέει. Όλα αυτά τα φρούτα έχει δοκιμάσει; και λαχανικά; και τα δέχεται; Λες και ήθελε με το ζόρι να έχει βγάλει πρόβλημα το παιδί. Μπούτι κοτόπουλο μου έλεγε η δικιά μου, στήθος αυτή. Ποντίκι μοσχάρι η δικιά μου; Φιλέτο, αυτή. Θα σου πω εγώ, μου λέει, πως θα μαγειρεύεις και μου βγάζει ένα φυλλάδιο της nutricia που σε κάθε γεύμα έριχνες και 2 κουταλιές σκονόκρεμα. Από βάρος η δικιά μου στο μεταξύ κανονικότατη, λεπτούλα αλλά ψηλή και μέσα στις καμπύλες.

Κάθε παιδίατρος και άλλο ευαγγέλιο. Πάντως το μοσχάρι για χτίσιμο ανοσοποιητικού, πρώτη φορά το ακούω! Ξαναλέω όμως, ότι αν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών τότε δεν κάνουμε του κεφαλιού μας.

Καλησπέρα!!

Ναι όντως τραγικό..

Αυτό το " θα σου πω εγω"... Με νευριάζει..

Και φυσικά αν το ρωτούσε γιατι να βάζω σκόνη στο φαγητο δε θα ήξερε τι να σου πει..

Όπως εμένα δε μου εξήγησε γιατι όχι κοτόπουλο..

Βιάστηκα στο θέμα παιδιάτρου πάντως.

Εδω κάποτε μου είχε σε κουβέντα πάνω πει με ύφος " ξέρεις πια παιδιά κάνουν κολικούς;;; Αυτά που θηλάζουν"

Εντάξει δε θηλασα πολυ και δε κάναμε κολικούς( άσχετο το ένα με το άλλο) αλλα τι το λεει έτσι;;;;

Για να κανει μια μανούλα που θηλάζει να Δωσει σκόνη;;

Έλεος. Δε του απάντησα γιατι θα τον έβριζα

Διαφημίσεις

Ε, Euoulinitsa, βλέπω ότι έχεις διάφορα θέματα μαζί του, οπότε μάλλον είναι αναπόφευτκο το να φύγεις.

Εν τω μεταξύ, άσχετο, αλλά γιατι τον πείραξε που συμπλήρωσε ο άλλος το βιβλιάριο; ίσα -ίσα που υπάρχει και επίσημα πλήρης εικόνα του παιδιού για τους μήνες που λείπατε!

Υ.Γ. στο ξαναλέω, πίστεψέ με, είσαι απίστευτα τυχερή που τρώει όλα τα μαγειρευτά!!!:wink:

Με τις ορέξεις της τρώει!!!

Ας πούμε τωρα εχει ίωση και δεν ανοίγει το στόμα εδω και 3 μέρες

Έκανε πυρετό και διάρροια :(

Όσον αφορά το μοσχάρι τωρα νομίζω οτι ισορροπημένη διατροφή δεν ειναι να δίνεις μόνο κόκκινο ή μόνο λευκό ή καθόλου

Θέλει λόγο απο ολα εφόσον το μωρό ειναι οκ με το καινούργιο τρόφιμο που

εισάγουμε.

Νομίζω οτι ανάλογα με το μήνα της έδωσα σωστά κάποια πράγματα να δοκιμάσει τωρα αν ο καθε γιατρός ειναι κομπλεξικός δικό του πρόβλημα!

Ευχαριστω για τις απαντήσει :)

Φυσικά και θα πρέπει ο γιατρός που παρακολουθεί να συμπληρώνει τα στοιχεία στο βιβλιάριο! Οκ, καταλαβαίνω ότι ο δικός σου επειδή ήξερε το παιδί και το ιστορικό του, θα υπολόγιζε την ανάπτυξή του σύμφωνα με τις μετρήσεις που ήδη είχε κάνει. Αλλά και πάλι, μία ένδειξη την θέλεις.

Τα δερματικά που σου εμφάνισε το παιδί τελικά τι διάγνωση είχαν; Ήταν όντως από κάποιο τρόφιμο ή άλλο;

Το θέμα μέχρι το έτος δεν είναι πόσο θα φάει, αλλά να δοκιμάσει. Να περάσουν από τους γευστικούς κάλυκες όσο τον δυνατόν περισσότερες τροφές και να δοκιμαστεί ο οργανισμός σε αλλεργίες. Αν παίρνει βάρος και το παιδί είναι ευδιάθετο, μια χαρά είναι και ας τρώει ελάχιστα για τα δικά μας δεδομένα. Επίσης δόντια και ιώσεις φέρνουν αφαγίες σχεδόν πάντα. (osin big hug :D )

Euoulinitsa, ο παιδίατρος ακολουθεί το παιδί μας μια ζωή. Πρέπει να νιώθουμε άνετα να τον ρωτήσουμε ότι βλακεία μας έρθει, να τον εμπιστευόμαστε και να ξέρουμε ότι έχουμε την υποστήριξή του αν συμβεί κάτι. Τους εμπιστευόμαστε την υγεία των παιδιών μας, αλλά όχι άκριτα. Αφού βλέπεις ότι ο συγκεκριμένος δεν ανταποκρίνεται, άλλαξε τον.

Καλά αυτό για τους κολικούς και τον θηλασμό, μεγάλο μαργαριτάρι! Πέρα από το ότι ακόμα κανείς δεν ξέρει γιατί κάποια παιδιά έχουν κολικούς και κάποια όχι, συνήθως αυτά που θηλάζουν είναι που δεν έχουν.

Φυσικά και θα πρέπει ο γιατρός που παρακολουθεί να συμπληρώνει τα στοιχεία στο βιβλιάριο! Οκ, καταλαβαίνω ότι ο δικός σου επειδή ήξερε το παιδί και το ιστορικό του, θα υπολόγιζε την ανάπτυξή του σύμφωνα με τις μετρήσεις που ήδη είχε κάνει. Αλλά και πάλι, μία ένδειξη την θέλεις.

Τα δερματικά που σου εμφάνισε το παιδί τελικά τι διάγνωση είχαν; Ήταν όντως από κάποιο τρόφιμο ή άλλο;

Το θέμα μέχρι το έτος δεν είναι πόσο θα φάει, αλλά να δοκιμάσει. Να περάσουν από τους γευστικούς κάλυκες όσο τον δυνατόν περισσότερες τροφές και να δοκιμαστεί ο οργανισμός σε αλλεργίες. Αν παίρνει βάρος και το παιδί είναι ευδιάθετο, μια χαρά είναι και ας τρώει ελάχιστα για τα δικά μας δεδομένα. Επίσης δόντια και ιώσεις φέρνουν αφαγίες σχεδόν πάντα. (osin big hug :D )

Euoulinitsa, ο παιδίατρος ακολουθεί το παιδί μας μια ζωή. Πρέπει να νιώθουμε άνετα να τον ρωτήσουμε ότι βλακεία μας έρθει, να τον εμπιστευόμαστε και να ξέρουμε ότι έχουμε την υποστήριξή του αν συμβεί κάτι. Τους εμπιστευόμαστε την υγεία των παιδιών μας, αλλά όχι άκριτα. Αφού βλέπεις ότι ο συγκεκριμένος δεν ανταποκρίνεται, άλλαξε τον.

Καλά αυτό για τους κολικούς και τον θηλασμό, μεγάλο μαργαριτάρι! Πέρα από το ότι ακόμα κανείς δεν ξέρει γιατί κάποια παιδιά έχουν κολικούς και κάποια όχι, συνήθως αυτά που θηλάζουν είναι που δεν έχουν.

Ελάχιστα ενδιαφέρθηκε για τα δερματικά της

Όχι δεν ήταν απο τρόφιμο αλλα μάλλον ο συνδυασμός θάλασσας και της κριλέν για τα κουνούπια που έβαλα στο δέρμα της ( ήταν μολις 5, 5 μηνων τότε)

Μπυ είχε συστήσει αυτός τη κριλέν.

Αδιάφορα ίσα που με ρώτησε για το δέρμα της και πως γιατρεύτηκε ούτε καν.

Κ επειδή μάλλον που έδωσε μεσημεριανο τότε ο άλλος γιατρός ενοχλείθηκε και μου το έδειξε εχθές

Μου εκτύπωση το χαρτί διατροφής για 6ο-7ο μήνα και μου είπε να το ακολουθήσω ενώ το παιδι κοντεύει 8 μηνων σε λίγες μέρες.

Εκεί μου είπε και για το μοσχάρι.

Δηλαδη επειδή δεν έδωσε αυτός διατροφή ντε και καλα με πάει πίσω τωρα

Και εγω δε ξέρω τι να κάνω.

Θα πρέπει να βρω κάποιον συστημένα :(

Καταλαβαίνω ότι είσαι εκνευρισμένη με τον παιδίατρό σας αλλά μη πελαγώνεις, αυτά συμβαίνουν συχνά. Κάνε την έρευνά σου, ρώτα φίλους και γνωστούς, άλλους γονείς στην περιοχή σας και κάνε μερικά διερευνητικά τηλέφωνα. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή μένεις αλλά σίγουρα θα υπάρχει παιδίατρος πιο συννενοήσιμος.

Το συγκεκριμένο προϊόν για τα κουνούπια το συστήνουν όλοι είναι η αλήθεια. Και εμείς αυτό έχουμε, δεν μας παρουσίασε ποτέ κάτι. Σε παρόμοια ηλικία που είμαστε συνέχεια στη θάλασσα, το αλάτι σε συνδυασμό με τη ζέστη της έκανε δροτσίλες αλλά με συχνά ντουζάκια, καλό ξέβγαλμα με νερό και υγρό ταλκ υποχώρησαν με τη μία.