Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΜΩΡΟΥ!!

stalacid

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!! Να σας πω λιγάκι τον προβληματισμό μου όσον αφορά την σημερινή συζήτηση που είχα με τον άντρα μου. Είμαι στον 3ο μήνα,και είχαμε την κουβέντα για το μελλοντικό όνομα του μωρού. Οι γονείς του είναι χωρισμένοι εδώ και 20 χρόνια και με τον πατέρα του δεν έχει απολύτως καμμία επικοινωνία απο τότε. Παλιότερα μου είχε πει ότι αν κανουμε κορίτσι θέλει να δώσουμε το όνομα της μαμάς του. Κ γυρνάει σήμερα κ μ λέει πάνω στην κουβέντα που ανοίξαμε οτι αν είναι αγόρι να δώσουμε το όνομα του πατέρα του. Κ εγώ αντέδρασα. Λεει δεν το θεωρεί περίεργο,αφού περα απο τον πατέρα του ,ειναι κ το ονομα του παππού του αλλα και του κουμπάρου μας...δλδ αν ειναι δυνατον.Τώρα συγγνώμη, φταίω εγώ που μου φαίνεται υπερβολικό; Ενω το παιδί δεν θα έχει απολύτως καμμία επαφή με τον παππού του,να του δώσουμε το όνομα; Ενώ θα μπορούσαμε άνετα να δώσουμε το όνομα ενός απο τους δικούς μου γονείς; (γιατι της μαμάς του δεν ταιριάζει σε αγόρι). Για πείτε μ λίγο απόψεις.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!!! Να σας πω λιγάκι τον προβληματισμό μου όσον αφορά την σημερινή συζήτηση που είχα με τον άντρα μου. Είμαι στον 3ο μήνα,και είχαμε την κουβέντα για το μελλοντικό όνομα του μωρού. Οι γονείς του είναι χωρισμένοι εδώ και 20 χρόνια και με τον πατέρα του δεν έχει απολύτως καμμία επικοινωνία απο τότε. Παλιότερα μου είχε πει ότι αν κανουμε κορίτσι θέλει να δώσουμε το όνομα της μαμάς του. Κ γυρνάει σήμερα κ μ λέει πάνω στην κουβέντα που ανοίξαμε οτι αν είναι αγόρι να δώσουμε το όνομα του πατέρα του. Κ εγώ αντέδρασα. Λεει δεν το θεωρεί περίεργο,αφού περα απο τον πατέρα του ,ειναι κ το ονομα του παππού του αλλα και του κουμπάρου μας...δλδ αν ειναι δυνατον.Τώρα συγγνώμη, φταίω εγώ που μου φαίνεται υπερβολικό; Ενω το παιδί δεν θα έχει απολύτως καμμία επαφή με τον παππού του,να του δώσουμε το όνομα; Ενώ θα μπορούσαμε άνετα να δώσουμε το όνομα ενός απο τους δικούς μου γονείς; (γιατι της μαμάς του δεν ταιριάζει σε αγόρι). Για πείτε μ λίγο απόψεις.

Εγω θα σου ευχηθώ να εχεις μια καλη κ τελειόμηνη εγκυμοσυνη...απο εκεί κ πέρα εγω θα σου πρότεινα να κάνετε οτι κ εμείς...διαλέξαμε δλδ ένα πολύ όμορφο αρχαιοελληνικό κ σπάνιο όνομα κ ετσι ειναι ολοι ευχαριστημένοι...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Προσπάθησε να μην συγχιζεσαι για αυτο το θεμα. Ας ερθει με το καλο το μωρακι , ας δειτε το φύλο του και εχετε χρόνο για να αποφασισετε σχετικα με το όνομα. Καλύτερα , όντως, να διαλέξετε καποιο άσχετο όνομα εκτος αν οι γονεις σου θα σας βοηθησουν ενεργα στο μεγάλωμα του παιδιου και αισθανεσαι την αναγκη να τους τιμήσεις. Η σταση του άντρα σου ειναι λίγο μυστηρια αλλα μπορει να νιωθει οτι δεν φταιει ο πατερας του για την απομάκρυνση και ισως θελει κατα καποιον τροπο να γεμισει το κενο που νιωθει μεσα του απο την απουσία του...μια φίλη μου έδωσε στο δευτερο αγορακι της το όνομα της νεκρης πεθερας της, αν και στο πρωτο παιδι ειχε παλι δωσει το ονομα τους πεθερου της...ο αντρας ειχε χασει σε μικρη ηλικια την μανα του και ήθελε να ακουστει το ονομα της πάση θυσια...η φίλη μου το δεχτηκε διοτι ενιωσε ότι ο αντρας της θα ενιωθε λιγοτερο "ορφανος" αν εδινε στο παιδι του αυτο το όνομα...αγαπη να υπάρχει και όλα λύνονται...

• 5 months later...

Κορίτσια μου ο καιρός πέρασε... είμαι στον 9ο μήνα... το πρόβλημα ακόμα υπάρχει με το όνομα και διαφωνούμε συνέχεια με τον άντρα μου... πείτε μου γνώμες γιατί ειλικρινά το θεωρώ παράλογο αυτό που θέλει

της μαμάς του το ονομα δεν μπορούμε να το δώσουμε γιατί δεν πάει σε αντρικό. Δλδ πως θα νιώσουν κ οι δικού μου γονείς που μας βλέπουν κάθε εβδομάδα,μας βοηθάνε με όποιον τρόπο μπορούν? ξέρουν οτι δεν εχει καμία επικοινωνία με τον πατέρα του,ούτε αυτός,ούτε η μαμά του.. οπότε δεν θα νιώσουν λίγο περίεργα αν επιλέξουμε να "τιμήσουμε" εκείνο το όνομα? αν ηταν στο χέρι μου θα έβαζα ενα άσχετο,αρχαιοελληνικό ίσως. αλλά εφόσον το πάμε με τις παραδόσεις γι αυτό κ επιμένω οτι είναι παράλογο.

Διαφημίσεις

Εγώ θα έκανα την εξής συζήτηση - συμβιβασμό. Οκ, στο πρώτο επέλεξε εσυ το όνομα, όποιο θες, στο δεύτερο όμως θα αποφασίσω εγώ. Αν είναι κορίτσι θα βγάλω τη μαμά μου. Αν θέλει πάση θυσία να βγάλει τη μαμά του, θα πρέπει στο πρώτο να κάνει πίσω.

Επίσης, δε νομίζω ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολεί τους γονείς σας. Η βοήθεια δίνεται επειδή σας αγαπούν, όχι για να υπάρξουν ανταλλάγματα με τα ονόματα.

Η δική μας κουβέντα ήταν η εξής πολύ απλή: Αποφασίσαμε από κοινου να ψάξουμε τα οικογενειακά ονοματα, σε βάθος χρόνου, όχι μόνο για τους γονείς μας, και να βρούμε ονόματα που να μας αρέσουν. Στο πρώτο παιδί ήταν μία παραλλαγή του ονόματος μιας γιαγιάς, στο δεύτερο το όνομα ενός προπαππού, στο τρίτο διαλέξαμε ένα άσχετο γιατί δεν μας άρεσε καμία από τις επιλογές στην οικογένεια. Το όνομα ωραίο είναι να τιμά ένα συγγενή κατά την παράδοση, αλλά πρέπει να είναι και συμπαθητικό.

Οπότε, αν το όνομα του πεθερού σου αρέσει, εγώ θα το σκεφτόμουν. Αν όχι, θα ήταν πιο ισχυρός παράγοντας για μένα αυτός από το ποιος θα παρεξηγηθεί. Και ίσως αν το γυρίσεις σε αυτό το σκεπτικό, του ποιο όνομα θα είναι πιο ευχάριστο σε εσένα και το σύζυγο (ή πιο πρωτότυπο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε σαν κριτήριο) αντί να του πεις ότι δε θες το όνομα του μπαμπά του, να μην του κακοφανεί τόσο.

Πώς σου δικαιολογογεί το γεγονός ότι θέλει να δώσει το όνομα του (εξαφανισμένου) πατέρα του; Η πεθερά σου τι λέει γι' αυτό;

Εγώ θα έκανα την εξής συζήτηση - συμβιβασμό. Οκ, στο πρώτο επέλεξε εσυ το όνομα, όποιο θες, στο δεύτερο όμως θα αποφασίσω εγώ. Αν είναι κορίτσι θα βγάλω τη μαμά μου. Αν θέλει πάση θυσία να βγάλει τη μαμά του, θα πρέπει στο πρώτο να κάνει πίσω.

Επίσης, δε νομίζω ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολεί τους γονείς σας. Η βοήθεια δίνεται επειδή σας αγαπούν, όχι για να υπάρξουν ανταλλάγματα με τα ονόματα.

Αυτό ακριβως καναμε και εμεις. Καθενας μας ειχε <δικαίωμα> να επιλεξει από ένα ονομα. Οποτε θα κανεις μια ωραια συζητηση και θα του πεις ότι μπορει να επιλεξει οποιο θελει αλλα στο δευτερο δεν θα εχει κανενα λογο.

Επισης μη σε απασχολει. Δεν υπαρχει περιπετωση να συσχετίζεις το ονομα με τον πατερα του. Ο ταδε θα είναι ο γιοκας σου!

bGTMp3.png6mSOp3.png

Α μπα αυτό με τις συμφωνίες δε θα το ρίσκαρα με τίποτα! Ξέρετε πόσες φορές ο σύζυγος λέει "εντάξει εντάξει" για να βγάλει το όνομα του πατέρα του κι όταν έρθει η σειρά της κόρης, πατάει πόδι και για το όνομα της μανούλας; Με την πεθερά α λα Μάρθα Βούρτση "εγώ που έκανα τόσα για σένα και να μου στερήσεις αυτή τη χαρά στα στερνά μου" κλπ; Πρέπει να έχεις συνεννοήσιμο άντρα για να τα κάνεις αυτά, και της θεματοθέτριας δε φαίνεται και πολύ!

Διαφημίσεις

Α μπα αυτό με τις συμφωνίες δε θα το ρίσκαρα με τίποτα! Ξέρετε πόσες φορές ο σύζυγος λέει "εντάξει εντάξει" για να βγάλει το όνομα του πατέρα του κι όταν έρθει η σειρά της κόρης, πατάει πόδι και για το όνομα της μανούλας; Με την πεθερά α λα Μάρθα Βούρτση "εγώ που έκανα τόσα για σένα και να μου στερήσεις αυτή τη χαρά στα στερνά μου" κλπ; Πρέπει να έχεις συνεννοήσιμο άντρα για να τα κάνεις αυτά, και της θεματοθέτριας δε φαίνεται και πολύ!

δεν εχεις και αδικο............

bGTMp3.png6mSOp3.png

δεν εχεις και αδικο............

Καλέ εγώ ξέρω ζευγάρι που πήρε διαζύγιο με αυτήν ακριβώς την αφορμή! Από την εκκλησία στα δικαστήρια!