Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καρκινος στις ωοθηκες;;

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια...ειμαι 19 χρονων κι σημερα επισκεφτηκα τον γυναικολογο μου για να εξετασουμε μια κυστη...λοιπον , τον δεκεμβριο ειχα κανει υπερηχο ο οποιος ειχε δειξει 3 μεγαλες κυστες...στην συνεχεια αυτες υποχωρησαν απο μονες τους ...ομως επειδη ποτέ δεν ειχα σταθερο κυκλο μου χορηγηθηκαν inofert combi ...η περιοδος σταθεροποιηθηκε και σημερα πηγα ξανα για υπερηχο και μου βρηκε μια κυστη 5,5 εκατοστα (ειχε μεγαλωσει) .. Ο γυναικολογος μου ζητησε να κανω εξεταση για καρκινικους δεικτες και μαγνητικη προληπτικα...οταν τα ακουσα αυτα τρελαθηκα...μου ειπε κιολας οτι αν δεν υποχωρησει σε 2 μηνες θα πρεπει να μπω στο χειρουργειο...εχω τρελαθει..φοβαμαι οτι εχω καρκινο...επιπλεον, οι γονεις μου δεν γνωριζουν οτι επισκεπτομαι γυναικολογο και γενικοτερα δεν εχω καποια στηριξη απο κανεναν ενω παραλληλα χρηματα δεν υπαρχουν...εχω τρελαθει !! :( ποια ειναι η γνωμη σας;;

Διαφημίσεις

Πρώτα από όλα, πρέπει να τα πεις όλα αμέσως στους γονείς σου. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται στα κρυφά. Να βρείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό, να πάρετε μια δεύτερη γνώμη κι από εκεί και πέρα, βλέπετε. Μην πανικοβάλλεσαι. Εγώ δεν πιστεύω πως είναι καρκίνος. Πολλές γυναίκες έχουν κύστες, είτε στις ωοθήκες, είτε στο στήθος. Άλλες, όπως εγώ, έχουμε ιναδενώματα (καλοήθεις όγκους στο στήθος), που είναι χειρότερα από κύστες, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστούν και θέλουν παρακολούθηση εφ' όρου ζωής. Κι αν παραμεγαλώσουν, χειρουργείο. Ή ινομυώματα στη μήτρα, που είναι η ίδια πάλι ιστορία. Καρκίνο όμως δεν πάθαμε. Μη στενοχωριέσαι. Μίλα με τους γονείς σου, κάνε τις εξετάσεις που πρέπει και να δεις που όλα θα πάνε καλά.

Καταρχήν ψυχραιμία! Καταλαβαίνω πως νιώθεις,αλλά μη σε πιάνει πανικός κ προπαντός μην ντρεπεςαι τους γονείς σου...Μίλα μαζί τους οπωσδήποτε κ όλα θα πάρουν το δρόμο τους...Αν ντρεπεςαι το μπαμπά σου μίλα πρώτα στη μαμά σου κ εκείνη ξέρει πως θα το χειριστεί...Εχω βρεθεί στη θέση σου κ επειδή παρατηρώ ότι παρουσιάζεις διαφορα γυναικολογικά προβλήματα κατά καιρούς θα σου πω αυτο: Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

υγ: να πάρεις κ 2η κ 3η γνωμη αν χρειαστεί...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Θελω να το πω στους γονεις μου, αλλά δεν ξερω πως..φοβαμαι πολυ, βεβαια μου ειπε οτι ολα αυτα γινονται προληπτικα.(ισως και να το ειπε για να με καθησυχασει)....αυτη η κυστη που εχω μία μικραινει, μία μεγαλωνει...τι να σας πω; και την προηγουμενη φορα επεμενε οτι εχω θυροειδη ενω δεν ειχα τιποτα...αφηστε που συνεχως μου δινει φαρμακα....τωρα μου ειπε να συνεχισω τα inofert combi γιατι αν τα σταματησω θα χαλασει παλι ο κυκλος μου.οταν τον ρωτησα για ποσο καιρο μου απαντησε για οσο χρειαστει...απο την μια σκεφτομαι οτι δεν ειναι δυνατον καθε φορα που πηγαινω να μου γραφει ενα σωρο εξετασεις και φαρμακα...μηπως χρειαζεται να αλλαξω γυναικολογο;;; την πρπηγουμενη φορα μου ειπε οτι αν ξαναπαθω μυκητες ή ουρολοιμωξη θα μου δινει χαπια καθε φορα που θα εχω επαφη...ελεος πια!! 19 χρονων ειμαι..που να τα χωρεσω ολα αυτα τα φαρμακα;; :'(

Καλησπερα κοριτσια...ειμαι 19 χρονων κι σημερα επισκεφτηκα τον γυναικολογο μου για να εξετασουμε μια κυστη...λοιπον , τον δεκεμβριο ειχα κανει υπερηχο ο οποιος ειχε δειξει 3 μεγαλες κυστες...στην συνεχεια αυτες υποχωρησαν απο μονες τους ...ομως επειδη ποτέ δεν ειχα σταθερο κυκλο μου χορηγηθηκαν inofert combi ...η περιοδος σταθεροποιηθηκε και σημερα πηγα ξανα για υπερηχο και μου βρηκε μια κυστη 5,5 εκατοστα (ειχε μεγαλωσει) .. Ο γυναικολογος μου ζητησε να κανω εξεταση για καρκινικους δεικτες και μαγνητικη προληπτικα...οταν τα ακουσα αυτα τρελαθηκα...μου ειπε κιολας οτι αν δεν υποχωρησει σε 2 μηνες θα πρεπει να μπω στο χειρουργειο...εχω τρελαθει..φοβαμαι οτι εχω καρκινο...επιπλεον, οι γονεις μου δεν γνωριζουν οτι επισκεπτομαι γυναικολογο και γενικοτερα δεν εχω καποια στηριξη απο κανεναν ενω παραλληλα χρηματα δεν υπαρχουν...εχω τρελαθει !! :( ποια ειναι η γνωμη σας;;

Καλό μου κορίτσι Καλησπέρα

Καταρχην θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Να μιλήσεις στους γονείς σου.η μόνο στη μαμά σου κι αυτή μετέπειτα θα ξέρει πως να το χειριστεί. Είσαι σε μια ηλικία που είναι φυσιολογικό να επισκέπτεσαι γυναικολογο και μπράβο σου που το κάνεις αυτό. Η πρόληψη όντως είναι σωτηρία.

Για την κύστη σου τώρα .σε κυστεις τέτοιου μεγέθους οι οποίες δεν υποχωρούν οι περισσότεροι γυναικολογοοι προτείνουν χειρουργική αφαίρεση. Μην πάει το μυαλό σου στα χειρότερα. Επίσης η εξέταση για καρκινικους δείκτες είναι σύνηθες γθα τέτοιες κυστεις. Δε σημαίνει κάτι κακό.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να μιλήσεις στη μαμά σου και να πάρετε γνώμη κι από άλλον γιατρό μήπως με αντισυλληπτικα υποχωρήσει από μόνη της.

Σου εύχομαι να απαλλαγεις από τις παλιοκυστεις σύντομα γιατί κι εγώ έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με αυτές.

Διαφημίσεις

Θελω να το πω στους γονεις μου, αλλά δεν ξερω πως..φοβαμαι πολυ, βεβαια μου ειπε οτι ολα αυτα γινονται προληπτικα.(ισως και να το ειπε για να με καθησυχασει)....αυτη η κυστη που εχω μία μικραινει, μία μεγαλωνει...τι να σας πω; και την προηγουμενη φορα επεμενε οτι εχω θυροειδη ενω δεν ειχα τιποτα...αφηστε που συνεχως μου δινει φαρμακα....τωρα μου ειπε να συνεχισω τα inofert combi γιατι αν τα σταματησω θα χαλασει παλι ο κυκλος μου.οταν τον ρωτησα για ποσο καιρο μου απαντησε για οσο χρειαστει...απο την μια σκεφτομαι οτι δεν ειναι δυνατον καθε φορα που πηγαινω να μου γραφει ενα σωρο εξετασεις και φαρμακα...μηπως χρειαζεται να αλλαξω γυναικολογο;;; την πρπηγουμενη φορα μου ειπε οτι αν ξαναπαθω μυκητες ή ουρολοιμωξη θα μου δινει χαπια καθε φορα που θα εχω επαφη...ελεος πια!! 19 χρονων ειμαι..που να τα χωρεσω ολα αυτα τα φαρμακα;; :'(

Οι κύστες αυτές είναι ορμονοεξαρτώμενες, γι' αυτό σου δίνει τα αντισυλληπτικά. Το ίδιο κάνουν όλοι οι γυναικολόγοι.

Από ό,τι καταλαβαίνω, δε θέλεις να μιλήσεις με τη μαμά σου, γιατί δε θέλεις να παραδεχτείς ανοιχτά ότι έχεις σεξουαλική ζωή. Όμως εκείνη έχει την πείρα με αυτά τα θέματα, την οποία εσύ δεν έχεις. Χρειάζεσαι βοήθεια και καθοδήγηση από μια μεγαλύτερη γυναίκα. Γι' αυτό ηρέμησε και βάλε τα πράγματα σε μια σειρά, ξεκινώντας με το να της μιλήσεις. Αλλιώς, θα κάνεις σπασμωδικές κινήσεις και θα τρέχεις από τον ένα στον άλλο, με το φόβο να καταλήξεις σε κανένα χασάπη, που θα σε βάλει στο χειρουργείο για τα λεφτά. Μη νομίζεις πως δεν γίνονται. Να δεις που θα νιώσεις πολύ καλύτερα αν το βγάλεις από μέσα σου.

Αγγελινα2, δεν μου δινει αντισυλληπτικα..τα inofert combi που μου δινει ειναι φυτικα και ειναι συμπλεγμα βιταμινης Β..φοβαμαι πολυ βρε κοριτσια..ειμαι και μικρη και δεν ξερω πώς να το διαχειριστω ολο αυτο... :(

Κορίτσι άδικα πανικοβάλλεσαι! Καρκινικούς δείκτες οπως πχ ca 125 δίνουν και για διάγνωση ενδομητριωσης. Μη πάει ο νους σου στο κακό! Οι περισσοτερες αφαιρέσαμε κύστες από τις ωοθηκες. Καλοήθης ειναι ειδικά σε τέτοιες ηλικίες! Αν χρειαστεις λαπαροσκόπηση να επιλέξεις καλό εξειδικευμένο χειρουργό! Ενημέρωσε τους γονεις σου. Δεν συμβαίνει κατι τραγικό. Με σωστή πρόληψη εκτός απο την υγεία σου διαφυλάττεις και τη μελλοντική γονιμότητά σου!

I 'm a happy twin mom

Αγγελινα2, δεν μου δινει αντισυλληπτικα..τα inofert combi που μου δινει ειναι φυτικα και ειναι συμπλεγμα βιταμινης Β..φοβαμαι πολυ βρε κοριτσια..ειμαι και μικρη και δεν ξερω πώς να το διαχειριστω ολο αυτο... :(

Σίγουρα δε μπορείς να το διαχειριστείς μόνη σου. Σου το είπα και σου το ξαναλέω, χωρίς τη βοήθεια και την καθοδήγηση της μητέρας σου, κινδυνεύεις από σπασμωδικές και λανθασμένες κινήσεις. Τσάμπα το τραβάς όλο αυτό το άγχος. Έχεις ό,τι και εκατομμύρια άλλες γυναίκες. Αλίμονο αν τα βάφαμε μαύρα για τις κύστες.

Από εκεί και πέρα, εγώ γυναικολόγος δεν είμαι, αλλά από τις φίλες μου, που το έζησαν και το ζούνε, ξέρω πως οι κύστες δεν εξαφανίζονται με βιταμίνες, αλλά με αντισυλληπτικά. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεσαι 2η γνώμη από έμπειρο γυναικολόγο και θα ήταν λάθος να προσπαθήσεις να τον βρεις μόνη σου.

Charra μου εγραψε και μαγνητικη τομογραφια καθως και κατι ορμονικες εξετασεις οι οποιες θα μας δειξουν αν μπορουμε να προχωρησουμε σε αντισυλληπτικά..εμενα παντως ολο αυτο με τρομαζει..νιωθω σαν να υποπτευθηκε κατι αλλά διστασε να μου το πει και για αυτο μου ειπε οτι τις εξετασεις με τους καρκινικους δεικτες θα τις κανουμε προληπτικα...δεν ξερω τι ακριβως την τρομαξε...απλα ηταν μια κυστη η οποια αυξηθηκε και δεν υποχωρει

Διαφημίσεις

Charra μου εγραψε και μαγνητικη τομογραφια καθως και κατι ορμονικες εξετασεις οι οποιες θα μας δειξουν αν μπορουμε να προχωρησουμε σε αντισυλληπτικά..εμενα παντως ολο αυτο με τρομαζει..νιωθω σαν να υποπτευθηκε κατι αλλά διστασε να μου το πει και για αυτο μου ειπε οτι τις εξετασεις με τους καρκινικους δεικτες θα τις κανουμε προληπτικα...δεν ξερω τι ακριβως την τρομαξε...απλα ηταν μια κυστη η οποια αυξηθηκε και δεν υποχωρει

Και μαγνητικές κάνουν κάποιοι για την ενδομητρίωση... Άδικα στρεσάρεσαι γλυκιά μου αλλά κι αυτός βλάκας που δεν σου το εξηγεί!!!

I 'm a happy twin mom

Τι ηλικία είναι η μητέρα σου; Αν δεν είναι πολύ μεγάλη πιθανότατα "ξέρει" ότι στα 19 σου έχεις σεξουαλικές επαφές, ειδικά αν έχεις μια σχέση για την οποία γνωρίζει. Αλλά και να μη θες να της δώσεις αναφορά για τις επαφές σου μπορείς να της πεις ότι πήγες στο γυναικολόγο για άλλο λόγο, πχ πήγε η φίλη σου και πήγες μαζί της, είχες έντονους πόνους στην περίοδο κτλ. Αν και δεν πιστεύω ότι θα την πολυενδιαφέρει να μάθει το γιατί πήγες σε γιατρό, αντίθετα θα σε πάει σε γιατρό που γνωρίζει και εμπιστεύεται η ίδια μετά από χρόνια. Απλά βρες την μόνη της και μίλα της.

Επίσης ρώτα συνέχεια το γιατρό σου για ότι δεν καταλαβαίνεις, ρώτα ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα μέχρι να καταλάβεις γιατί και πώς. Ειδικά οι γυναικολόγοι είναι συνηθισμένοι στις γυναικείες υστερίες (βλέπουν ένα σωρό εγκύους με χάλια ορμόνες κάθε μέρα), δεν θα σε παρεξηγήσει.

Καλημέρα. Περαστικά εύχομαι για όλα και ίσως αυτό που θα σου γράψω τώρα σου φανεί άσχετο αλλά μετά από καιρό θα καταλάβεις. Πριν λίγους μήνες πήγα σε έναν δερματολόγο γιατί έχω πολλές ελιές και συνέχεια τις παρακολουθώ. Αυτός σε μιά καινούργια που έβγαζα, γυρνάει και μου λέει: Α, αυτή πρέπει να βγει γιατί δε μου αρέσει. Και τον ρωτάω: Βλέπετε κάτι? Γιατί τώρα μου εμφανίστηκε. Και απαντάει: Βλέπω πως αναπτύσσονται καρκινικά κύτταρα. Οπότε καταλαβαίνεις πως ένα μικρό σοκ το έπαθα. Την αφαίρεσα με έναν πολύ καλό γιατρό, ο οποίος από την πρώτη εξέταση που της έκανε μου είπε αυτό δεν είναι τίποτα, μη φοβάσαι. Και τελικά δεν ήταν. Μου λένε όλοι τζάμπα το έβγαλες. Και αν 1 στο εκατομμύριο ήταν κάτι? Θέλω να πω πως δεν θα είναι τίποτα ούτε το δικό σου φυσικά, αλλά δεν είναι καλύτερα να βγεις από την υποψία? Και φυσικά να πας και σε άλλο γιατρό. Και να το πεις φυσικά στη μαμά σου. Οι μαμάδες είναι στήριγμα( αν και στη δική μου περίπτωση, μαμά και αδερφή έκλαιγαν συνέχεια και εγώ ήμουν πιο χαλαρή από όλους :D). Σου τα λέω αυτά γιατί δεν σημαίνει ότι ο γιατρός είδε κάτι, αλλά θέλει να είναι σίγουρος για όλα. Τώρα για τα πολλά φάρμακα, δεν ξέρω, αλλά καλό είναι να δεις και κάποιον γιατρό ακόμη. Για τα χρήματα, μπορείς να πας σε κάποιον της ασφάλειας σου ή σε δημόσιο νοσοκομείο. Αν θες πες μας την περιοχή σου και να σου προτείνουν κοπέλες εκεί κανέναν καλό γιατρό. Και πάλι όλα να είναι γρήγορα περαστικά και να μην τα θυμάσαι καν. :)

Καλημερα, μου θύμισες ακριβως εμενα απο τα 17 μου παλεύω με κυστες, να ξερεις πως συνηθως ειναι λειτουργικές και δεν αποτελούν κανεναν κίνδυνο εφοσον ειναι καλοήθεις,

Στην ηλικια σου εχεις 1% ποσοστο να ειναι κακοήθεις για ΟΛΕΣ σχεδον τις κυστες που δεν υποχωρούν σε εναν δυο κυκλους η φαινονται λιγο ύποπτες εχουν δλδ ήχογενη στοιχεια μάζα κλπ συνιστούν δείκτες οχι μονο για καρκινο αλλα και ενδομητριωση, δερμοειδης κλπ κυστη που ολα αυτα ειναι επισης καλοήθεις όγκοι και χρειαζονται χειρουργειο, εγω στα 18 εβγαλα μια δερμοδειδης και πριν ενα χρονο 5 δερμοειδης ημουν σιγουρη πως εχω καρκινο και ολο έκλαιγα και φοβόμουν που μου εκαναν τοσες εξετασεις, γι αυτο ηρέμησε πες στη μαμα σου πως ειχες πονους και πηγες στο γυναικολόγο και σου βρηκε κυστη σου εγραψε αιματολογικες και θα πας να τις δει και να σε ξαναδει, μητερα ειναι ωφειλει να ξερει οτι το παιδι της παει σε γιατρο.