Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πείσμα ή κάποιο πρόβλημα?

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Το μωράκι μας είναι 8 μηνών και γενικά μέχρι στιγμής πολύ γλυκό και χαρούμενο!

Από περίπου τον 6ο μήνα καθόταν αρκετή ώρα μόνος του παίζοντας με τα παιχνίδια του στο πάρκο ή στην κούνια.

Τις τελευταίες 5-6 μέρες αρνείται πεισματικά να κάτσει.....τεντώνει τα πόδια του και δεν μας αφήνει να τον αφήοσυμε καθιστό ενώ άμα "ύπουλα" τον κάτσουμε καμμιά φορά πιέζεται προς τα πίσω για να πέσει....

1-2 φορές τον έχουμε ξεγελάσει με κάποια παιχνίδια να κάτσει λίγο αλλά μετά παλι τα ίδια.....

Ο παιδίατρος παραξενεύτηκε αλλά μας είπε ότι λογικά είναι ότι .... δεν θέλει να κάτσει και όταν τον κρατάμε όρθιο κάνει ότι περπατάει πολυ χαρούμενος όπως και στην στράτα είναι χαρούμενος που αλωνίζει το σπίτι!!

Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο γιατί προσπαθώ να ηρεμήσω?!! υπα΄ρχει περίπτωση να είναι κάτι!?

Μας γίνεται να είναι τόσο τζαναμπέτης?!!:D (ελπίζω βασικά...!)

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Το μωράκι μας είναι 8 μηνών και γενικά μέχρι στιγμής πολύ γλυκό και χαρούμενο!

Από περίπου τον 6ο μήνα καθόταν αρκετή ώρα μόνος του παίζοντας με τα παιχνίδια του στο πάρκο ή στην κούνια.

Τις τελευταίες 5-6 μέρες αρνείται πεισματικά να κάτσει.....τεντώνει τα πόδια του και δεν μας αφήνει να τον αφήοσυμε καθιστό ενώ άμα "ύπουλα" τον κάτσουμε καμμιά φορά πιέζεται προς τα πίσω για να πέσει....

1-2 φορές τον έχουμε ξεγελάσει με κάποια παιχνίδια να κάτσει λίγο αλλά μετά παλι τα ίδια.....

Ο παιδίατρος παραξενεύτηκε αλλά μας είπε ότι λογικά είναι ότι .... δεν θέλει να κάτσει και όταν τον κρατάμε όρθιο κάνει ότι περπατάει πολυ χαρούμενος όπως και στην στράτα είναι χαρούμενος που αλωνίζει το σπίτι!!

Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο γιατί προσπαθώ να ηρεμήσω?!! υπα΄ρχει περίπτωση να είναι κάτι!?

Μας γίνεται να είναι τόσο τζαναμπέτης?!!:D (ελπίζω βασικά...!)

Ευχαριστώ!

καλησπέρα , μην αγχώνεσαι. Το μωρό μεγαλώνει και θέλει να στέκεται όρθιο. Πιάνονται τα ποδαράκια του γιαυτό και θέλει να τα τεντώνει. Φυσιολογικά είναι όλα αυτά...

τα μωρα χρειαζονται παρεα...βαριουνται μονα τους ακομα και τα πιο φανταχτερα παιχνιδια να εχουν γυρω τους...και σιγα σιγα, ενα μωρακι οκτω μηνων θα αρχισει να θελει να προσπαθει να μπουσουλησει,να προσπαθει να σταθει με βοηθεια...και το παρκο ή η κουνια του δεν το βοηθουν στις καινουργιες του ανακαλυψεις...πραγματικα δεν ξερω τι ειναι αυτο που παραξενεψε τον παιδιατρο σας,φυσιολογικη αντιδραση ενος παιδιου που μεγαλωνει και δεν θελει να βρισκεται ολη μερα σε ενα παρκο μου ακουγεται εμενα...

να σας ζησει ο μπεμπουλης σας...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και για την υποστήριξη.

Απλά το περιέργο είναι ότι ξύπνησε πριν 4 μέρες και εκεί που καθόταν όλη μέρα τώρα δεν κάθεται κυριολεκτικά καθόλου! αρνείται πεισματικά και πέφτει πίσω με τη μία ούτε για λίγο να δοκιμάσει.

θέλω να πιστεύω και εγώ ότι δεν είναι κάτι άλλο νευρολογικής φύσεως αλλά ένα άγχος το έχω θα περίμενα να κάθεται λίγο και όταν βαριέται να πέφτει....

Έχετε ξαναακούσει κάτι τέτοιο?

Και τώρα τι κάνουμε να τον έχουμε στην στράτα όλη την ώρα? θεωρητικά το να παίζει καθιστός τον βοηθάει στην ανάπτυξη του και δεν θέλω να χάσει αυτό το στάδιο....

Και τώρα τι κάνουμε να τον έχουμε στην στράτα όλη την ώρα? θεωρητικά το να παίζει καθιστός τον βοηθάει στην ανάπτυξη του και δεν θέλω να χάσει αυτό το στάδιο....

Να κάθεστε μαζί του στο πάτωμα, να τον κρατάτε από τα χέρια να περπατάει αν θέλει, λίγο στην στράτα, λίγο στο τραπεζάκι του φαγητού, λίγο και στο πάρκο αλλά σε σημείο που σας βλέπει...όχι να τον αφήνετε μόνο του πάντως, δεν μπορεί ούτε πρέπει σε αυτή την ηλικία να παίζει μόνος του.

Διαφημίσεις

οι στρατες εχουν κατηγορηθει για πολλα ατυχηματα, οπως και για το γεγονος οτι δεν βοηθουν το παιδι ωστε να μαθει να περπατα σιγα σιγα, αλλα απλα το επαναπαυουν στο οτι μπορει με αυτην να κινειτε χωρις να καταβαλει κοπο για κατι επιπλεον...αλλα νομιζω οτι το κυριο μειονεκτημα τους,ειναι τα ατυχηματα ...οποτε αν τελικα την επιλεξετε,χρειαζεται μεγαλη προσοχη απο μερους σας...

απο την αλλη, τωρα που ειναι καλοκαιρι μπορεις να αφηνεις το μωρο καταχαμα,να ξεκινησει να μπουσουλαει,να εχει στο πατωμα τα παιχνιδακια του και να παιζει...υπαρχουν αφρολεξενια μεγαλα τετραγωνα δαπεδου στα τζαμπο πχ που τα βαζεις στο δαπεδο,ωστε και να μπορει το μικρο να καθεται και να παιζει,μειωνοντας θεωρητικα τον κινδυνο να χτυπησει αν πεσει...

ομως το μωρο,χρειαζεται παρεα!!δεν μπορει να παιζει μονο του,καποιος πρεπει να του διδαξει το παιχνιδι,αλλα και γιατι μοναχο του βαριεται...αν εννοεις να καθεται καθιστος και να παιζει μονος του με τα παιχνιδια του,δυσκολα θα το πετυχεις...ενω αντιθετως, αν δημιουργησεις μια αναλογη γωνιτσα δικη του,καθεστε μαζι και παιζετε,θα δεις οτι θα ακολουθει για καποιο χρονικο διαστημα...

Μα αυτό είναι το θέμα ότι για πάνω από μήνα έπαιζε καθιστος μόνος του...τώρα σαν να γύρισε διακοπτη και δεν κάθεται κάτω ούτε μόνος του ούτε μαζί μας...τεντώνει τα πόδια και πέφτει πίσω... δηλαδη καταλήγουμε ότι είναι...πείσμα??

Μα αυτό είναι το θέμα ότι για πάνω από μήνα έπαιζε καθιστος μόνος του...τώρα σαν να γύρισε διακοπτη και δεν κάθεται κάτω ούτε μόνος του ούτε μαζί μας...τεντώνει τα πόδια και πέφτει πίσω... δηλαδη καταλήγουμε ότι είναι...πείσμα??

δεν μπορεις για ενα μωρο να αναφερεσαι σε πεισμα!!! απλα...μεγαλωνει...και καθε μερα,θα βλεπεις και μια καινουργια αλλαγη...το ανησυχητικο θα ηταν να μην ειχε αλλαγες,οχι να εχει...

Όχι δεν είναι πείσμα!!!!! Ανακαλύπτει τον κόσμο του! Και όπως προανέφερα , τεντώνει τα ποδαράκια του να ξεμουδιάσουν και να δυναμώσουν οι μύες γιατί ως γνωστόν τα μωρά μέχρι κάποια ηλικία τα έχουν συνεχώς λυγισμένα. Όσο μεγαλώνει , θα βλέπεις διαφορετικές συμπεριφορές και απότομες αλλαγές. Αυτά είναι φυσιολογικά!!!!!!

Διαφημίσεις

εε ναι όσο μεγαλώνει απλά περίμενα να μπορεί να κάνει περισσότερα όχι λιγότερα...:?

...σας έχω τρελάνει λίγο!

τι εννοεις λιγοτερα?? ενα μωρο για να μαθει,πρεπει να διδαχτει!!!ισα ισα το γεγονος οτι πια δοκιμαζει τις δυναμεις του και παει παραπερα,ειναι το "περισσοτερα" που περιμενεις...

Νομίζω πως αυτό που εννοεί η pantdimi είναι ότι πέφτει πίσω και ξαπλώνει, σωστά?

Πιστεύεις ότι δεν μπορεί να στηριχτεί για να κάτσει, γι'αυτό ανησυχείς?

n50jp3.png

ναι φαινεται να μην μπορει να στηριχθεί καλά....απλά δεν καταλαβαίνω αν είναι επειδή δεν θέλει και σπρώχνει τον εαυτό του ή επειδή δεν μπορεί πια(γιατί μπορούσε πιο πριν...)

θεωρώ ότι μάλλον "δεν θέλει" γιατί όταν πάς να τον αφήσεις καθιστό τεντώνει τα πόδια του και αρνείται.... απλα είναι λίγο περίεργο τόση άρνηση...καλόμαθε να βολτάρει με τη στράτα?

Αν αρνείται να κάτσει γιατί δεν θέλει και προτιμά να βολτάρει, δεν μου φαίνεται περίεργο. Αν πιστεύεις ότι έχει αστάθεια, ότι δεν μπορεί να στηρίξει τον κορμό του τότε σαφώς θα πρέπει να το συζητήσεις με τον παιδίατρο. Πιστεύω όμως, χωρίς να είμαι ειδικός, ότι αν δεν μπορούσε στηριχτεί για να κάτσει δεν θα μπορούσε να στηριχτεί και για να σταθεί όρθιος.

Άντε βρε, πάρε ένα ζευγάρι πατίνια, θα τα χρειαστείς σε λίγο που θα τον κυνηγάς!!! :-P:lol::lol::lol::lol:

n50jp3.png

Αν αρνείται να κάτσει γιατί δεν θέλει και προτιμά να βολτάρει, δεν μου φαίνεται περίεργο. Αν πιστεύεις ότι έχει αστάθεια, ότι δεν μπορεί να στηρίξει τον κορμό του τότε σαφώς θα πρέπει να το συζητήσεις με τον παιδίατρο. Πιστεύω όμως, χωρίς να είμαι ειδικός, ότι αν δεν μπορούσε στηριχτεί για να κάτσει δεν θα μπορούσε να στηριχτεί και για να σταθεί όρθιος.

Άντε βρε, πάρε ένα ζευγάρι πατίνια, θα τα χρειαστείς σε λίγο που θα τον κυνηγάς!!! :-P:lol::lol::lol::lol:

Και εγώ έτσι πιστεύω οτι αν δεν μπορούσε να κάτσει δεν θα μπορούσε να σταθεί κιόλας.

Εμένα πάντως δεν έκατσε σχεδον καθόλου απο το ανάσκελα στο μπρούμυτα μπουσουλημα και μετά περπάτημα δεν ήταν ούτε ειναι καθιστικος τύπος. :mrgreen:υ

Διαφημίσεις

βολτάρει με τη στράτα-αμαξάκι(περπατώντας στις μύτες) δεν στηρίζεται όρθιος μόνος του!

φαίνεται να μη θέλει αλλά δεν είναι και ξεκάθαρο...ούτε δυστυχώς μπορεί να μας το πεί!

εε ναι όσο μεγαλώνει απλά περίμενα να μπορεί να κάνει περισσότερα όχι λιγότερα...:?

...σας έχω τρελάνει λίγο!

Μα κανει περισσοτερα!απο 2μηνων που ηταν ολο ξαπλα σε ενα κρεβατακι κ εκανε ταβανοθεραπεια,αρχισε να καθεται κ να ασχολειται με παιχνιδακια.τωρα θελει να ειναι ορθιος κ να εξερευνει.σιγουρα ενθουσιαστηκε με τη στρατα-περπατουρα(συγνωμη δε θυμαμαι τι εχετε).οσο μεγαλωνει θα εχει πιο πολλες απαιτησεις.κ εννοειται θα σας θελει μαζι του.μια ανανεωση στα παιχνιδακια ισως του κεντρισει το ενδιαφερον.οπως κ αν ειναι μεσα στο παρκο που δεν εχει φοβο να χτυπησει οταν πεφτει κ μπορει να πιανεται να σηκωνεται

βολτάρει με τη στράτα-αμαξάκι(περπατώντας στις μύτες) δεν στηρίζεται όρθιος μόνος του!

φαίνεται να μη θέλει αλλά δεν είναι και ξεκάθαρο...ούτε δυστυχώς μπορεί να μας το πεί!

είναι μόλις 8 μηνών!!!!! μην βιάζεσαι...

Γενικά, αν πιαστεί από κάπου σηκώνεται? Ή αν τον πιάσεις από τα χεράκια, στέκεται όρθιος για λίγο ή να κάνει βηματάκια?

Έχουν περάσει χρόνια βέβαια αλλά νομίζω πως η μικρή μου μπήκε στην στράτα αφού στάθηκε όρθια και έκανε λίγα βήματα με υποστήριξη (να της κρατάμε τα χέρια δηλαδή). Θυμάμαι ότι την βάζαμε κανένα 15λεπτο με 20λεπτο την μέρα μπας και γλιτώσω λίγο τη μέση μου...! :mrgreen:

n50jp3.png

Γενικά, αν πιαστεί από κάπου σηκώνεται? Ή αν τον πιάσεις από τα χεράκια, στέκεται όρθιος για λίγο ή να κάνει βηματάκια?

Έχουν περάσει χρόνια βέβαια αλλά νομίζω πως η μικρή μου μπήκε στην στράτα αφού στάθηκε όρθια και έκανε λίγα βήματα με υποστήριξη (να της κρατάμε τα χέρια δηλαδή). Θυμάμαι ότι την βάζαμε κανένα 15λεπτο με 20λεπτο την μέρα μπας και γλιτώσω λίγο τη μέση μου...! :mrgreen:

ναι αν τον κρατας κάνει και βηματάκια ακριβώς και του αρέσει και πολυ!(δεν σηκώνεται ακόμα με πιάσιμο)

Απλά ενώ καθόταν κανονικά και στηριζόταν τώρα αρνείται πεισματικά να μας κάνει τη χάρη! ούτε για λίγο... και όσο και να φαίνεται θέμα "διεκδίκησης" είναι λίγο υπερβολικό νομίζω!

Μα κανει περισσοτερα!απο 2μηνων που ηταν ολο ξαπλα σε ενα κρεβατακι κ εκανε ταβανοθεραπεια,αρχισε να καθεται κ να ασχολειται με παιχνιδακια.τωρα θελει να ειναι ορθιος κ να εξερευνει.σιγουρα ενθουσιαστηκε με τη στρατα-περπατουρα(συγνωμη δε θυμαμαι τι εχετε).οσο μεγαλωνει θα εχει πιο πολλες απαιτησεις.κ εννοειται θα σας θελει μαζι του.μια ανανεωση στα παιχνιδακια ισως του κεντρισει το ενδιαφερον.οπως κ αν ειναι μεσα στο παρκο που δεν εχει φοβο να χτυπησει οταν πεφτει κ μπορει να πιανεται να σηκωνεται

ναι είναι μαι λογική αρκετά εξήγηση ότι θέλει πλεόν το κάτι παραπάνω...αλλά έτσι πεισματικά αρνείται να σταθερποιηθέι λίγο καθιστός ξαφνικα?!σαν να έχει ξαναχάσει την ισσοροπία του!:roll::confused:

Όταν τον βάζεις στο καρεκλάκι του στηρίζεται η "χύνεται";

Γενικα στηριζεται στο κατεκλακι και κανει κ κινηση να πιασει πραγματα αλλα δεν φανταζεστε τι γλυκα που επαιζε παλια στο παρκο του καθιστος να ψαχνει γυρω γυρω...τωρα δεν ψηνεται με τιποτα ξαφνικα να κατσει κ πεφτει...τι να πω...

Γενικα στηριζεται στο κατεκλακι και κανει κ κινηση να πιασει πραγματα αλλα δεν φανταζεστε τι γλυκα που επαιζε παλια στο παρκο του καθιστος να ψαχνει γυρω γυρω...τωρα δεν ψηνεται με τιποτα ξαφνικα να κατσει κ πεφτει...τι να πω...

Αν βλέπεις οτι στηρίζεται στην σπονδυλική του στήλη όταν κάθεται στο καρεκλάκι του και απο οτι λες πριν καθότανε χωρίς προβλημα τότε δεν νομίζω να παίζει προβλημα. Ομως ρωτά και την παιδίατρο για σίγουρα πράγματα.

Απλά μάλλον ειναι σε κάποια φάση ανάπτυξης.

Μπρούμυτα κάθεται προσπαθεί να μπουσουλάει η να συρθεί η νευριάζει;

Δοκίμασε να τον βάλεις σε καμία κουβερτούλα μπρούμυτα με παιχνίδια η πάτωμα τώρα καλοκαίρι ειναι αν εχεις παρκέ η κανένα baby gym τουλάχιστον να ξαπλώνει ανάσκελα και να ασχολειτε με τα παιχνίδια που κρέμονται (καθρεφτάκι επίσης φυσικά όχι γυάλινο το λατρεύουν να κοιτάνε τον εαυτό τους. )

Καταλαβαίνω οτι σας ξεβολέψε αλλα σε λίγο όπως είπαν και άλλες θα τρέχεις και δεν θα τον φτάνεις. :lol:

τι να πω ευχαριστώ και ο ιατρός ήταν σχετικά καθησυχαστικός αν και δεν μπορούσε να καταλάβει ακριβώς και για αυτό το ρίξαμε στο ότι "δεν θέλει" να είναι καθιστός... ελπίζω μην έπαθε κάτι και έχασε την αίσθηση της ισσοροπίας....το θέμα είναι αν δεν κάθεται πως θα μάθει να τραβιέται και να σηκώνεται μόνος του? μάλλον θα κάνω λίγο υπομονή ακόμα και βλέπουμε αν θα τον πάω για ένα...check up...:? απλά τελικά είναι κάτι που δεν το έχει ξανακούσει κάποιος όπως θα ήλπιζα