Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δίλημμα ζωής

Recommended Posts

Γειά σας..Σας διαβάζω καιρό και σήμερα αποφάσισα να γράφτω και να ζητήσω τη γνώμη σας.Είμαι η Κάτια έχω 2 παιδιά 10 και 16 ετών.Έχω χωρίσει εδώ και 3 χρόνια απο έναν άνθρωπο που με κακοποιουσε σωματικά και ψυχολογικά χρόνια..με κατέστρεψε οικονομικά με δάνεια και πλαστογραφίες.Επιπλέον συνέβαλλε στο να χάσω και τη δουλειά μου ενοχλωντας συνέχεια και δημιουργώντας ένα πολυ άσχημο κλίμα.Έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του με μια κοπέλα που την εκμεταλλεύεται οικονομικά αλλά εμένα δεν με αφήνει στην ησυχία μου...μεγαλώνω τα παιδιά μόνη χωρίς βοήθεια οικονομική και πρακτική από κανέναν...

Πρίν 4 μήνες είχα μια γνωριμία με έναν κύριο που είναι εξακριβωμενα σχεδόν σε διάσταση.

Από την μια επαφή που είχαμε έμεινα έγκυος και είμαι 3 μηνών.Όταν του το είπα μου είπε ότι θέλω είναι δίπλα μου.Φερόταν με ευγενια και ενδιαφέρον.Φυσικά δεν ζήτησα ποτέ κάτι για εξετάσεις η κατι άλλο όσο ειχα εστω λίγα χρήματα.Μια φίλη μου όμως χωρίς την έγκριση μου τον ενόχλησε και του είπε όλα μου τα προσωπικά χρέη μέχρι που δεν έχω να φάω κλπ...Τον ενόχλησε πολύ πως μια άγνωστη επεμβαίνει και του έδωσε την ιδέα πως όλα γίνονται για λεφτά.Εγώ του μίλησα απότομα απο ντροπή πως εμπιστεύτηκα εναν άνθρωπο που δεν άξιζε και όπως αποδείχτηκε το έκανε από έπαρση...Τώρα βέβαια δεν ξέρω...αν αυτός ένιωσε πράγματικα σαν να παει κάποιος να φερθεί δόλια ή τον βόλεψε να το χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία να αποποιηθεί των ευθυνών του...

Το δίλημμα μου τώρα...Εγώ περνάω πολύ δύσκολα λόγω και δύσκολης εγκυμοσύνης δεν μπορώ να δουλέψω..για να κάνω ακομα και την Αυχενική δανείστηκα και ένιωθα τύψεις που αντί να ψωνίσω στα 2 φαγητά έπρεπε να τα δώσω στο γιατρό...και σας ρωτάω λοιπόν..

Είναι αξιοπρέπεια Ή βλακεία η στάση μου να μη του ζητώ τίποτα;για τους γιατρούς τουλάχιστον..εχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δεν θελω προς Θεού να περάσει απ το μυαλό κανενός πως θέλω να εκμεταλλευτώ καταστάσεις.Είναι όμως δίκαιο για τα παιδιά μου;είναι δίκαιο για το μωράκι σαν μητέρα να μην διεκδικήσω τα δικαιώματα του και το όνομα του;

Ρωτήστε με κάτι αν θέλετε γιατί εχω την εντύπωση πως τα εγραψα μπερδεμένα...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επίσης να πω ότι η έκτρωση δεν πέρασε απ το μυαλό μου.Έχω χάσει3 παιδάκια.Για λόγους ηθικούς θρησκευτικούς και συνείδησης ειμαι τολμώ να πω κάθετη σε αυτό...

Διαφημίσεις

Σταματα να εισαι θύμα!!!

Και επίτηδες να έμεινες έγκυος που δεν με αφορά, ας λουστεί ο κύριος την επιλογή του. Αναγνώριση παιδιού με dna test, διατροφή κλπ. Δεν αυτογονιμοπιηθηκες, πως να το κάνουμε....

Η στάση της φίλης δεν μου άρεσε.

Γειά σας..Σας διαβάζω καιρό και σήμερα αποφάσισα να γράφτω και να ζητήσω τη γνώμη σας.Είμαι η Κάτια έχω 2 παιδιά 10 και 16 ετών.Έχω χωρίσει εδώ και 3 χρόνια απο έναν άνθρωπο που με κακοποιουσε σωματικά και ψυχολογικά χρόνια..με κατέστρεψε οικονομικά με δάνεια και πλαστογραφίες.Επιπλέον συνέβαλλε στο να χάσω και τη δουλειά μου ενοχλωντας συνέχεια και δημιουργώντας ένα πολυ άσχημο κλίμα.Έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του με μια κοπέλα που την εκμεταλλεύεται οικονομικά αλλά εμένα δεν με αφήνει στην ησυχία μου...μεγαλώνω τα παιδιά μόνη χωρίς βοήθεια οικονομική και πρακτική από κανέναν...

Πρίν 4 μήνες είχα μια γνωριμία με έναν κύριο που είναι εξακριβωμενα σχεδόν σε διάσταση.

Από την μια επαφή που είχαμε έμεινα έγκυος και είμαι 3 μηνών.Όταν του το είπα μου είπε ότι θέλω είναι δίπλα μου.Φερόταν με ευγενια και ενδιαφέρον.Φυσικά δεν ζήτησα ποτέ κάτι για εξετάσεις η κατι άλλο όσο ειχα εστω λίγα χρήματα.Μια φίλη μου όμως χωρίς την έγκριση μου τον ενόχλησε και του είπε όλα μου τα προσωπικά χρέη μέχρι που δεν έχω να φάω κλπ...Τον ενόχλησε πολύ πως μια άγνωστη επεμβαίνει και του έδωσε την ιδέα πως όλα γίνονται για λεφτά.Εγώ του μίλησα απότομα απο ντροπή πως εμπιστεύτηκα εναν άνθρωπο που δεν άξιζε και όπως αποδείχτηκε το έκανε από έπαρση...Τώρα βέβαια δεν ξέρω...αν αυτός ένιωσε πράγματικα σαν να παει κάποιος να φερθεί δόλια ή τον βόλεψε να το χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία να αποποιηθεί των ευθυνών του...

Το δίλημμα μου τώρα...Εγώ περνάω πολύ δύσκολα λόγω και δύσκολης εγκυμοσύνης δεν μπορώ να δουλέψω..για να κάνω ακομα και την Αυχενική δανείστηκα και ένιωθα τύψεις που αντί να ψωνίσω στα 2 φαγητά έπρεπε να τα δώσω στο γιατρό...και σας ρωτάω λοιπόν..

Είναι αξιοπρέπεια Ή βλακεία η στάση μου να μη του ζητώ τίποτα;για τους γιατρούς τουλάχιστον..εχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δεν θελω προς Θεού να περάσει απ το μυαλό κανενός πως θέλω να εκμεταλλευτώ καταστάσεις.Είναι όμως δίκαιο για τα παιδιά μου;είναι δίκαιο για το μωράκι σαν μητέρα να μην διεκδικήσω τα δικαιώματα του και το όνομα του;

Ρωτήστε με κάτι αν θέλετε γιατί εχω την εντύπωση πως τα εγραψα μπερδεμένα...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επίσης να πω ότι η έκτρωση δεν πέρασε απ το μυαλό μου.Έχω χάσει3 παιδάκια.Για λόγους ηθικούς θρησκευτικούς και συνείδησης ειμαι τολμώ να πω κάθετη σε αυτό...

Καταρχήν συγχαρητήρια για την στάση σου που εισαι κατα της έκτρωσης σε σύγκριση με αλλες γυναίκες που παλεύουν για ενα παιδι κ δίνουν τη ζωή τους...συγχαρητήρια που ανεχτηκες τον άντρα σου τοσα χρονια κ πήρες επιτέλους την απόφαση να τον χωρισεις... Ομως εγώ αν ήμουν στη θέση σου κ αφού υπάρχει στη μέση η εγκυμοσύνη θα σου έλεγα να συζησεις με αυτον τον άνθρωπο που είναι ο πατέρας του παιδιού σου...όχι μονο για τον οικονομικό λογο αλλά κ για να έχει τουλάχιστον αυτό το παιδι μια κανονική οικογένεια έπειτα όμως έρχεται κ το οικονομικό κομματι που στις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε παίζει κ αυτό το σημαντικό πρωταγωνιστικό ρολο τις πιο πολλές φορες..ας αναλάβει τις ευθύνες του..παράλληλα όμως εχεις κ δυο παιδιά που είναι μεγαλα σε ηλικία κ ίσως δυσκολεύουν κ τους πάρει χρονο να κατανοήσουν κ να αποδεχτούν αυτή τη συμβίωση... Με το καιρό όμως με υπομονή κ επιμονή όλας θα φτιάξουν αρκεί όμως να έχουν κ το κατάλληλο οικογενειακό περιβάλουν!

Δυσκολη κατάσταση.

Θα σου πω προσπάθησε να μιλήσεις με τον άνθρωπο, πατέρας του παιδιού σου ειναι εξήγησε του πως εχουν τα πράγματα όπως τα εξηγείς εδω και φυσικά χίλια συγνώμη για την συμπεριφορά της φίλης σου (απαραδεχτη).

Εάν ειναι λογικός άνθρωπος θα καταλάβει.

Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι απλά θα αδιαφορήσει εάν του πεις ακριβώς αυτό που έγραψες οτι θέλεις να κρατήσεις το παιδί αλλα έχεις και 2 αλλα παιδιά τα οποία πρέπει να φροντίσεις. Και όπως αναφέρθηκε ειναι και δίκη του ευθύνη αυτό το παιδί.

Αν δεν δεις ανταπόκριση τότε να κινηθείς νομικά αλλα θέλω να πιστεύω οτι θα καταλάβει.

Εύχομαι να πανε ολα καλά και να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη.

Καταρχήν σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το χρόνο σας να μου απαντήσετε.

Για σχέση συμβίωση δεν υπάρχει πιθανότητα αν και τα παιδιά μου το επιθυμούν πολυ να ξαναφτιαξω τη ζωή μου.Είναι ενημερωμένα το μεγαλο φυσικά πιο πολύ για την κατάσταση.Δεν τους εχω πει ποτε ψεματα και δεν έχω υποτιμήσει τη νοημοσύνη τους γιατί τα σέβομαι...

Απλά έχω μεγαλώσει μόνη μου από μαμα..δεν με ήθελε...και μια ζωή έχω μάθει να μη ζητάω βοήθεια...πως να πάρω τηλέφωνο λοιπον έναν άνθρωπο που δεν είχαμε και καμιά μακρόχρονη σχέση να του πω χρειάζομαι βοήθεια οικονομική;ντρέπομαι...απ την άλλη είμαι και στο στάδιο του θυμού τώρα και λέω κάτσε αυτός είναι μια χαρά και εγώ δεν ξέρω απο που να πιαστώ...και αμα μου οει γιατί δεν το εριξες αφού ηξερες τινθα αντιμετωπίσεις;που να εξηγώ...αν και βέβαια η πρώτη κουβέντα που μου είπε οταν το έμαθε ειναι πως τον στενοχωρουν οι εκτρώσεις...

Διαφημίσεις

Εντωμεταξύ όπως σας είπα έχω χάσει 3 και 2 δόξα το Θεό που έχω...ουτε μια φορα δεν εμεινα εγκυος τυχαία.Αυτη η φορά ηταν η μια στο εκατομμύριο όπως λέει και ο γιατρός....

Οσο για τη φίλη...σας πληροφορώ πως όταν μου είπε ο μπαμπάς του μωρού τι έγινε κατάλαβα οτι το έκανε απο έπαρση.Οπότε για1 μηνα σχεδόν δεν της είπα τίποτα..να μην της δώσω καμια ικανοποίηση.Έτσι μου έστειλε ενα μήνυμα λέγοντας τι έκανε χωρίς να μου πει ολη την αλήθεια.Εγω της απαντησα ευγενικα πως ειχα κοσμο και δεν μπορουσα να μιλήσω και δεν της εδωσα στοιχειο ουτε αν ηξερα ουτε αν θυμωσα ουτε τι εγινε με τον αλλο γιατί καταλαβα το κουτσομπολιστικο ενδιαφερον.Μου ξανά στέλνει λοιπον πως δεν θελει να έχουμε καμια επαφη.

Δικο μου λαθος.Λαθος εκτίμηση ανθρώπου...

Επειδή η κατάσταση ειναι όπως ειναι και αφού λες οτι ακόμα δεν εισαι σε φάση εξαιτίας του θυμού σου να μιλήσεις ήρεμα και λογικά μαζί του..

Ηρέμησε πάρε τον χρόνο σου καταλαβαίνω ειναι δύσκολα όπως τα περιγράφεις αλλα κάποια στιγμή όταν ξεθολωσεις αν αυτός δεν έχει επικοινωνήσει μαζί σου μέχρι τότε (Τουλάχιστον να ρωτήσει τι κάνει το παιδί) τότε επικοινώνησε και ζήτησε του να βρεθείτε να του τα εξηγήσεις ολα αυτά από κοντά.

Εγω στη θεση σου θα τον επιανα ηρεμα και ομορφα και θα του ζητουσα αν και αυτος ηθελε να ειναι μαζι μου σε ολα ...αναφορικα με το παιδι.Δε θα ζηταγα δλδ μονο χρηματα ουτε θα πηγαινα μονο και μονο για να διεκδικησω κατι οικονομικο.Αν αυτος ο ανθρωπος επιθυμει να ειναι και διπλα στο παιδι ως μπαμπας τι καλυτερο για το παιδι.Μη σκεφτεσαι μονο τη δικη σου μερια...σκεψου το καλο του παιδιου πρωτιστως.Και ασε τις ανωτεροτητες και τους εγωισμους στην ακρη γιατι οπως ειπε και μια κοπελα πριν το παιδι εχει και μπαμπα.

Καλημέρα κορίτσια...αυτός ενώ έδειχνε ενδιαφέρον μετά το τηλέφωνο που σας είπα μου ξεκαθάρισε πως να μην περιμένω τίποτα σαν πατέρα προς το παιδί συναισθηματικο...Τώρα ρο εννοούσε ή με δοκίμαζε τι να πω..πάντως απο εκείνη τη φορά δεν με έχει ξανα πάρει ούτε ενα μήνυμα.Και έχει περάσει 1μίση μήνας.Εγώ σκέφτομαι οτι ίσως νιώθει όπως και να έχει απ τη μια άσχημα ίσως και πιθανοτερα να βολεύτηκε σου λέει αστη να τραβηξει το λούκι μονη της ισως σου λεει αστη να δυσκολευτεί να το ρίξει...

Για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει δίλημμα. Για τη ''φίλη'' δεν έχω τίποτα απολύτως να πω. Να ρωτήσω κάτι; Για να καταλάβω δλδ,υπήρχε κανονική σχέση στο παρελθόν που μετά τη μεσολάβηση της φίλης απλά τελείωσε ή ας πούμε βρεθήκατε μια φορά κ έγινε ότι έγινε; Όπως κ να χει, πρέπει να διεκδικήσεις, για να μην πω καλύτερα να απαιτήσεις τα αυτονόητα για εσένα κ για το παιδί σας. Τι πάει να πει δε σε έχει πάρει τηλ; Nα τον πάρεις εσύ και να του ζητήσεις να βρεθείτε. Να συζητήσετε ήρεμα κ ωραία για το μέλλον αυτού του παιδιού. Είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να το αναγνωρίσει αλλά κ να αναλάβει τις ευθύνες του σαν πατέρας. Όσο αφορά εσένα, ασφάλεια έχεις; Αν είσαι Αθήνα γνωρίζω ότι μπορείς να ζητήσεις βοήθεια σε κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό ιατρείο ή να αποτανθείς στην Πρόνοια, ψάξτο λίγο...Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου, εύχομαι σύντομα όλα να πάρουν το δρόμο τους....Να είστε όλοι καλά και με το καλό!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Διαφημίσεις

Όταν αποφάσισες να κρατήσεις το παιδί τι σου είπε;

Φαντάζομαι για να πήρες μια τέτοια απόφαση ήσουν προετοιμασμένη για ολα ανεξαρτήτως αν αυτός ο άνθρωπος θα ήταν δίπλα σου η θα σου γυρνούσε την πλάτη

Όπως είπε η Νίκη δεν ειναι μόνο το οικονομικό, αν και καταλαβαίνω πως για μια μάνα που μεγαλώνει μόνη δυο παιδιά παίζει σημαντικό ρόλο. Όμως το παιδί αυτό θα ήταν καλό να έχει δίπλα του και τον μπαμπά του.

Φυσικά κ αυτός έχει Κάπου δίκιο να σκέφτεται οτι μπορεί να παίζει θέμα εκμετάλλευσης αφού από όσα γραφείς καταλαβαίνω οτι δεν υπήρχε μακροχρόνια σχέση αλλα έμεινες έγκυος από την πρώτη κιόλας επαφή. Λογικό ειναι να αμφισβητεί ειδικά μετά από το τηλεφώνημα της φίλης σου.

Μια ανθρώπινη κουβέντα μεταξύ δυο ενηλίκων που θα φέρουν στον κόσμο ένα παιδί αν μη το άλλο ειναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε.

Το δίλημμα είναι αν θα ζητήσεις λεφτά ή όχι;

Μπορείς να ζητήσεις από τον κάθε πατέρα ότι δικαιούσαι.

Έχω την εντύπωση όμως ότι ο δεύτερος δεν σκόπευε εξαρχής να το παίξει πατέρας στο μωρό καθότι παντρεμένος...

Από την μια επαφή που είχαμε έμεινα έγκυος και είμαι 3 μηνών.Όταν του το είπα μου είπε ότι θέλω είναι δίπλα μου.

Τελικά είναι σε διάσταση ή όχι;

Αν έχει οικογένεια και η σχέση σας ήταν για εκείνον μία απλή περιπετειούλα, συγνώμη αν σε στενοχωρώ - μιλάμε όμως ειλικρινά, τότε ίσως δεν θέλει να λάβει την θέση του πατέρα. Δεν θα το κρίνω - δεν έχω δουλειά να το κάνω, ούτε θα ωφελησει στην προκειμένη.

Μία επαφή είχατε και αυτή ελεύθερη;

Εδώ έχετε και οι δύο την ευθύνη της πράξης σας, και προφανώς θα μπορούσε ο κύριος αυτός να καλύψει τυχόν έξοδα σε απευθέιας συνεννοηση με τον μαιευτήρα σου, εφόσον δεν μπορείς.

Είναι μία λογική προσσέγγιση που θα του έδειχνε κι όλας πως δεν ήταν αυτοσκοπός το κάτι παραπάνω.

Τώρα για το μέλλον..

Αναλόγως τι σκέφτεσαι. Κανείς δεν θα σταθεί στο παιδί με το ζόρι, τώρα.. τι γνώμη να σου δώσει ο καθένας;; Μετά κι όλας απ' όσα έχεις περάσει που λες, θα γνωρίζεις πως καλύτερα είσαι μόνη παρά με λάθος ανθρωπο.

Και αν είναι δεσμευμένος, τι να συζητάμε.. Αν θα διαλύσει την οικογένεια του; χμμμ..

Κι εγώ πάντως είμαι υπερ της κουβέντας, θα πρέπει να αναγνωρίσετε την ευθύνη και το ρίσκο της σχέσης σας, να σχεδιάσετε τι θα κάνετε από κοινού και να συνεννοηθείτε τον τρόπο.

Οταν του το είπα λέει οκ ουτε πρώτοι ούτε τελευταίοι είμαστε και αλλα παρόμοια.Δεν γνωρίζω αν αυτα τα πίστευε ή απλα ήθελε να βολιδοσκοπησει την κατάσταση.

Η επαφή ηταν με προφύλαξη.Αρχικά για 1 λεπτό χωρις..οποτε απ οτι μου λεει και ο γιατρός τα προεκσπερματικα υγρά μας εφεραν εδω..

Το πιστεύω ότι δεν θέλει να το παίξει πατέρας.Το δέχομαι.Το δίλλημα μου είναι αν οφείλω στο μωρό να διεκδικήσω κάποια πράγματα η να ακουσω την καρδιά μου να μην ζητώ απο κανέναν τίποτα..δεν ηταν μικρο παιδι και η σύζυγος του ξέρει τι κάνει.

Και κατι να ζητούσα φυσικά θα ηθελα να μην εχω 1 ευρώ εγω στο χερι μου και να τακτοποιουσε με κάποιο τροπο και με αποδειξεις μονος του τα του παιδιου βα μην νιώθει οτι μου εδωσε λεφτά.

Επίσης δίλλημα μου ειναι ανεξαρτητως οικονομικού και με δεδομένο οτι δεν το θελει το μωρο εγω πρεπει να διεκδικήσω για το παιδι το ονομα του;

Οταν του το είπα λέει οκ ουτε πρώτοι ούτε τελευταίοι είμαστε και αλλα παρόμοια.Δεν γνωρίζω αν αυτα τα πίστευε ή απλα ήθελε να βολιδοσκοπησει την κατάσταση.

Η επαφή ηταν με προφύλαξη.Αρχικά για 1 λεπτό χωρις..οποτε απ οτι μου λεει και ο γιατρός τα προεκσπερματικα υγρά μας εφεραν εδω..

Το πιστεύω ότι δεν θέλει να το παίξει πατέρας.Το δέχομαι.Το δίλλημα μου είναι αν οφείλω στο μωρό να διεκδικήσω κάποια πράγματα η να ακουσω την καρδιά μου να μην ζητώ απο κανέναν τίποτα..δεν ηταν μικρο παιδι και η σύζυγος του ξέρει τι κάνει.

Και κατι να ζητούσα φυσικά θα ηθελα να μην εχω 1 ευρώ εγω στο χερι μου και να τακτοποιουσε με κάποιο τροπο και με αποδειξεις μονος του τα του παιδιου βα μην νιώθει οτι μου εδωσε λεφτά.

Επίσης δίλλημα μου ειναι ανεξαρτητως οικονομικού και με δεδομένο οτι δεν το θελει το μωρο εγω πρεπει να διεκδικήσω για το παιδι το ονομα του;

Σαφώς και ναι ειναι η γνώμη μου.

Απλά καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι διαπληκτισμοί. Γι αυτό θεώρησα οτι μια ειλικρινή κουβέντα σε πρώτη φάση μαζί του θα ήταν καλό για όλους κ εσύ θα ξεκαθαρίζεις την θέση σου αλλα και θα καταλάβεις τι διαθέσεις έχει.

Αν δεις οτι δεν έχει την διάθεση από μόνος του να προσφέρει τότε φυσικά για το καλό του παιδιού θα ήταν να διεκδικήσεις αυτά που ο νόμος ορίζει.

Διαφημίσεις

Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να εξαντλήσεις τα περιθώρια να εμπλακεί οικειοθελώς. Δηλαδή να κάνεις μια τελευταία ειλικρινή συζήτηση μαζί του, ξεκαθαρίζοντας όλες τις παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα, να του εξηγήσεις τις προθέσεις σου κ.λπ.

Αυτό είναι που οφείλεις απέναντι στο μωρό που δεν έχει ακόμα γεννηθεί, να έχεις δώσει μια ευκαιρία στον πατέρα του να γίνει μέρος της ζωής του, τα ονόματα και τα χρήματα είναι δευτερεύοντα και θα ακολουθήσουν.

Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να εξαντλήσεις τα περιθώρια να εμπλακεί οικειοθελώς. Δηλαδή να κάνεις μια τελευταία ειλικρινή συζήτηση μαζί του, ξεκαθαρίζοντας όλες τις παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα, να του εξηγήσεις τις προθέσεις σου κ.λπ.

Αυτό είναι που οφείλεις απέναντι στο μωρό που δεν έχει ακόμα γεννηθεί, να έχεις δώσει μια ευκαιρία στον πατέρα του να γίνει μέρος της ζωής του, τα ονόματα και τα χρήματα είναι δευτερεύοντα και θα ακολουθήσουν.

Ακριβως οπως τα λεει το κοριτσι. Πατερας δεν ειναι μονο ενα πορτοφολι.. Και συγνωμη αλλα τι παει να πει σχεδον σε διασταση? Η ειναι σε διασταση ή δεν ειναι.. Ο ιδιος μαλλον θα ηθελε μια περιπετειουλα για να ξεφυγει λιγο απο την οικογενεια και εσυ μαλλον μια ανδρικη αγκαλια.. αλλα προεκυψε ενα μωρο που δεν φταιει σε τιποτα..

ΠΡαγματικα δυσκολη κατασταση... Να κυνηγας εναν ανθρωπο που δεν θελει ενα μωρο στην ζωη του...

Εγώ γιαυτό είπα να σκεφτεί να αναλάβει το οικονομικό αδιέξοδο της δύσκολης εγκυμοσύνης+γέννηση του παιδιού, εφόσον η μητέρα δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή. Από κει και πέρα αν συνεχίζει να μην είναι πρόθυμος να αναλάβει τις ευθύνες του ας πάει στο καλο.

Είμαι πολύ εγωϊστρια κι εγώ για να πω να προσπαθήσει να τον πείσει..

dna μπορεί να κάνει και πριν την γέννηση, κατά την λήψη τροφοβλάστης ή και κατά την αμνιοπαρακέντηση.

Οι άντρες είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουν πως με τα προσπερματικά υγρά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, υπόψιν, ίσως να νομίζει πως τον κοροϊδεύει.

Η επαφή μας ηταν στον 1 μηνα σχέσης.Επειδή σκέφτομαι και την αλλη πλευρά για να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση ρου ειπα οτι μπορούμε να κάνουμε τεστ με αμνιο.Μου ειπε γιατί σε αμφισβητησα εγω;σου ειπα τίποτα;λέω οχι αλλά να ξέρεις οτι ειμαι διατεθειμένη.

Το προβλημα μου ειναι να γεννήσω..εξετασεις και τοκετος γιατί δεν μπορω να δουλεψω.Μετα θα τη βρω την άκρη μου.Ετσι ι αλλιώς μόνη ήμουν.Δεν φοβάμαι ούτε θέλω καποιον να με ζήσει...

Απλά λυπάμαι.Να σας πω πως το σκέφτομαι.Η απόφαση μου απ την αρχη ήταν ξα το κρατήσω.Σίγουρα κάποιοι θα σκεφτούν καταδικάζεις ένα παιδί να ζήσει χωρίς πατέρα;ομως και πόσα περιστατικά έχουμε ακούσει που βλέπεις μητέρα ή πατέρα απο εκεί που έχουν μια φαινομενικά τέλεια οικογένεια να εξαφανίζονται μια μέρα και να εγκαταλείπουν τα παντα;

Δεδομένα δεν υπάρχουν.ο γιατρός μου που με ξερει 17 χρόνια και όταν ημουν παντρεμένη έπαιρνα και αντισυλληπτικά και χρησιμοποιούσα και προφυλακτικό.Τώρα αντισυλληπτικά δεν επερνά γιατί δεν ειχα ξεκινήσει κάποια σχέση..καμία φορα και η μια πιθανότητα θα αλλάξει τα παντα...

Οχι, κι εγώ θα το κρατούσα, αν είσαι ήδη μάνα δύσκολα διακόπτεις την κύηση, μην το λες! κάθε παιδί έχει την τύχη του φίλη katia, μπορεί να έρχονται καλύτερες ημέρες στη ζωή σας, γιατί να έχεις σταματήσει μια ζωούλα; αυτή είναι βέβαια η δική μου άποψη.

Εύχομαι να έχει καλή έκβαση αυτή η ιστορία!

Δεν ξέρω αν θέλω να σχολιάσω κάτι στο θέμα... το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι ότι οι ενήλικες ας είναι λίγο πιο σοβαροί και υπευθυνοι σε ότι αφορά τα παιδιά...

η ατυχήσασα μαμά και ο εύπορος εν διαστάσει κύριος και η φίλη που πήγε και τα είπε... γιατί μου κάνει σαν σαπουνόπερα???

υπάρχει κάτι που λέγεται ευθύνη.. από όλες τις πλευρές!!!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Katia εσύ ξέρεις αν αυτός ο κύριος εξακολουθεί να ειναι σε διάσταση η αν τα ξαναβρήκε με τη γυναίκα του τωρα που έχετε διακόψει;Επίσης πριν μπλεχτεί η φίλη σου και γίνει ότι έγινε, συνεχίζατε τη σχέση κανονικά και είχατε αποφασίσει να μεγαλώσετε το παιδί μαζί σαν ζευγάρι;

Η επαφή μας ηταν στον 1 μηνα σχέσης.Επειδή σκέφτομαι και την αλλη πλευρά για να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση ρου ειπα οτι μπορούμε να κάνουμε τεστ με αμνιο.Μου ειπε γιατί σε αμφισβητησα εγω;σου ειπα τίποτα;λέω οχι αλλά να ξέρεις οτι ειμαι διατεθειμένη.

Το προβλημα μου ειναι να γεννήσω..εξετασεις και τοκετος γιατί δεν μπορω να δουλεψω.Μετα θα τη βρω την άκρη μου.Ετσι ι αλλιώς μόνη ήμουν.Δεν φοβάμαι ούτε θέλω καποιον να με ζήσει...

Απλά λυπάμαι.Να σας πω πως το σκέφτομαι.Η απόφαση μου απ την αρχη ήταν ξα το κρατήσω.Σίγουρα κάποιοι θα σκεφτούν καταδικάζεις ένα παιδί να ζήσει χωρίς πατέρα;ομως και πόσα περιστατικά έχουμε ακούσει που βλέπεις μητέρα ή πατέρα απο εκεί που έχουν μια φαινομενικά τέλεια οικογένεια να εξαφανίζονται μια μέρα και να εγκαταλείπουν τα παντα;

Δεδομένα δεν υπάρχουν.ο γιατρός μου που με ξερει 17 χρόνια και όταν ημουν παντρεμένη έπαιρνα και αντισυλληπτικά και χρησιμοποιούσα και προφυλακτικό.Τώρα αντισυλληπτικά δεν επερνά γιατί δεν ειχα ξεκινήσει κάποια σχέση..καμία φορα και η μια πιθανότητα θα αλλάξει τα παντα...

Κατια και εγώ είμαι κατα της έκτρωσης και πραγματικά μπράβο σου που σκέφτεσαι έτσι αλλα δεν έχει σημασία αν εγώ η ο καθένας συμφωνεί με την

επιλογή σου.

Αυτό που έχει σημασία ειναι να πανε ολα καλά να έχεις μια καλη εγκυμοςυνη και να αποκτήσεις ένα γερό παιδάκι που θα μεγαλώσει με αγάπη.

Τώρα η σχέση με τον πατέρα, όπως προαναφέρθηκε δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να γίνει πατέρας με το ζόρι. Και καταλαβαίνω πως κάπου σκεφτόμαστε εγωιστικά και κάπου μπαίνει και η περηφάνια στην μέση αλλα σκέψου πόσες φορές θα είχαμε αποφύγει παρεξηγήσεις αν τα βάζαμε λίγο ολα αυτά στην άκρη.

Ποσό μάλλον όταν τίθεται και το θέμα ενός παιδιού.

Υποθετικά μιλώντας αν ήμουν στην θέση σου θα τον έπαιρνα τηλ. Και ευγενικά θα του ζητούσα να βρεθούμε κάπου ήρεμα για να μιλήσουμε.

Θα του ζητούσα χίλια συγνώμη για το περίεργο τηλεφώνημα της πρώην φίλης μου, (όπως μας τα έγραψες) και οτι δεν γνώριζες τπτ. Οτι αν μπορούσα να γυρίζω το χρόνο πίσω θα απεφευγα να εμπιστευτώ αυτήν την κοπέλα όμως δυστυχώς δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω όπως δεν μπορώ να το κάνω και στην περίπτωση του μωρού. Οτι έγινε έγινε και το μόνο που σκέφτομαι ειναι το παρόν και το μέλλον. Γι αυτό σου ζήτησα να βρεθούμε για να ζητήσω συγνώμη αλλα και να καταλάβω τις προθέσεις σου ως μελλοντικό πατέρα. Οτι ειναι σημαντικό να εισαι κοντά μου όσο είμαι έγκυος αλλα ακόμα πιο σημαντικό να εισαι δίπλα στο παιδί.

Από τις απαντήσεις του και από αυτά που θα σου πει σίγουρα θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Αλλα απέφυγε το να συγχυστείς η μαλώσεις δεν έχει νόημα.

Αν τον δεις αδιάφορο εξήγησε του ήρεμα οτι εισαι αποφασισμένη να το κρατήσεις αλλα οτι νομικά θα διεκδικήσεις αυτά που το παιδί δικαιούται από το νόμο.

Σου εύχομαι πραγματικά καλη τύχη

Κατια μου καταρχήν μπραβο σου που αδιαπραγματευτα αποφασισες να κρατησεις αυτο το παιδι ασχετως ολων των υπολοιπων(σχεση σου με τον πατερα του-οικονομικη κατασταση)Εχει βρεθει φιλη σε παρομοια κατασταση με τη δικη σου(με προβληματα γονιμοτητας εμεινε εγκυος με την 1η επαφη με τον συντροφο της αλλά φοβηθηκε κ δεν προχωρησε γιατι ελεγε πως μονη δεν ηθελε να μεγαλωσει ενα παιδι κ ουτε ηθελε να τον παντρευτει τοτε γιατι δεν τον ηξερε καλα.Στη συνεχεια ηθελε αλλα δεν μπορουσε να κανει παιδακι.)Εσενα παντως σε βλεπω αποφασισμενη κ σε συγχαιρω.

Εκτος ομως απο αποφασισμενη σε βλεπω κ μπερδεμενη,τουλαχιστον δε μας εδωσες να καταλαβουμε εμεις:Με τον πατερα ειχατε σχεση;Εσυ τον θελεις για πατερα του παιδιου σου;Αυτος ειναι οντως σε διασταση;Πριν την παρεξηγηση με τη φιλη σου τι σου ελεγε;Ηθελε να μεγαλωσετε μαζι το παιδι;Άλλα παιδια εχει;Εσυ τι αισθηματα εχεις γιάυτον;Συγγνωμη αν σε βομβαρδιζω με πολλες ερωτησεις αλλα δεν καταλαβα.Καλη κ σωστη η αξιοπρέπεια αλλά οταν εχει να κανει με την γεννηση-ανατροφη-μορφωση -ενος παιδιου που δικαιουται να εχει εναν πατερα κ εχει δικαιωματα σε αυτην τη ζωη δεν νομιζω πως ειναι θεμα αξιοπρεπειας να μη διεκδικησεις με καθε τροπο αυτά.Η αξιοπρεπεια δηλ που εγκειται στο οτι δεν του ζητας χρηματα;Και η αξιοπρεπεια του παιδιου,τα δικαιωματα του ,η ζωη του,το ονομα του αυτα ποιος θα τα διεκδικησει το αγεννητο παιδι ή θα περιμενεις να ενηλικιωθει κ να παει να βρει τον πατερα του;Εξηγησε μ σε παρακαλω πως τα σκεφτεσαι γιατι πραγματικα απορω.

Δεν ξέρω αν θέλω να σχολιάσω κάτι στο θέμα... το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι ότι οι ενήλικες ας είναι λίγο πιο σοβαροί και υπευθυνοι σε ότι αφορά τα παιδιά...

η ατυχήσασα μαμά και ο εύπορος εν διαστάσει κύριος και η φίλη που πήγε και τα είπε... γιατί μου κάνει σαν σαπουνόπερα???

υπάρχει κάτι που λέγεται ευθύνη.. από όλες τις πλευρές!!!

Πράγματι... εντωμεταξύ μου κάνει φοβερή εντύπωση που τον αποκαλεί "κύριο"...

Προς θεματοθέτρια:

Το δίλημμα καταλαβαίνω ότι είναι μόνο οικονομικό αφού έχεςι αποφασίσει να κρατήσεις το παιδί.

Οπότε υπάρχουν 2 επιλογές:

1) απομακρύνεσαι, κρατάς μόνη σου το παιδί και αναλαμβάνεις εξολοκλήρου τα έξοδά του (είσαι σε θέση; )

2) τον βάζεις στο παιχνίδι αφού είναι ο πατέρας και διεκδικείς ότι δικαιούσαι

Προφανώς και για εκείνον είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αλλιώς θα ήθελε να είστε μαζί και να είναι κοντά στο παιδί του.