Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα μανούλες!

Το θέμα μου είναι οι δραστηριότητες μέσω tablet... Παρόλο που είμαι κατά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχω παρατηρήσει στο παιδί μου ότι από εκεί μαθαίνει πολλά πράγματα όπως πχ από εκεί έμαθε τα χρώματα. Είχα σταματήσει να του δίνω το tablet για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί όπως έγραψα παραπάνω είμαι κατά αλλά θα ήθελα να αρχίσω να του το ξαναδίνω με περιορισμό χρόνουμε την ευκαιρία όμως να μάθει πράγματα από εκπαιδευτικά παιχνίδια. Είναι 4μιση ετών. Η ερώτηση μου έιναι έχετε βρει τίποτα ωραία εκπαιδευτικά παιχνιδάκια που να βοηθούν αυτή την ηλικία?

Είχα κατεβάσει κάποια με ταύτιση χρωμάτων και σχημάτων αλλά αυτά πια τα έχουμε μάθει και δεν μας οφελούν σε τίποτα να συνεχίσουμε να τα παίζουμε. Μήπως κάτι με την ΑΒ ή τους αριθμούς?

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Διαφημίσεις

Ο δικός μου είναι 3,5, πριν έναν χρόνο περίπου είχα κατεβάσει κάποια της 22learn, ομολογουμένως πολύ όμορφα και αρκετά εκπαιδευτικά ΑΛΛΑ το παιδί με το που προσαρμόστηκε στον παιδικό σταθμό, άρχισε να μαθαίνει με αλματώδεις ρυθμούς εκεί και τα ξεπέρασε αμέσως.

Δεν χάνεις τίποτα να τα κοιτάξεις, όμως είμαι σίγουρη ότι στο σχολείο μπορεί να μάθει περισσότερα πράγματα. Επίσης, επειδή είδα σε άλλο θέμα ότι είστε σε φάση λογοθεραπειών, γνώμη μου είναι να τσεκάρεις με τον λογοθεραπευτή σας το κατά πόσο όντως θα βοηθηθεί ή θα τον πάει πίσω.

Τώρα που το σκέφτομαι επίσης, σίγουρα θα υπάρχουν και εκπαιδευτικά παιχνίδια που μπορεί να σου προτείνει ο λογοθεραπευτής, ο αδερφός μου έκανε πριν 20 χρόνια λογοθεραπείες λόγω δυσλεξίας και ακόμα και τόσο παλιά, μεγάλο μέρος της δουλειάς γινόταν με παιχνίδια σε Η/Υ!

Ευχαριστώ θα τα δώ τα παιχνιδάκια της 22learn. Καλά εννοείται ότι μαθαίνουν πολλά πράγματα από το σχολείο αλλά όπως κατάλαβες έχω δύσκολο παιδί! Πχ με τα χρώματα κάναμε πολλές προσπάθειες εκμάθησης και τα είχαν κάνει και στο σχολείο (μιλάμε για 1μιση χρόνο πριν) και δεν τα είχε μάθει και δοκίμασα και το tablet και τα έμαθε σε 1 εβδομάδα (!). Ίσως αυτός ήταν ο τρόπος του τι να πω! Γι' αυτό το σκεφτόμουν να του το ξανα δώσω και μεταξύ παιχνιδιού να μάθαινε και τίποτα!

yVUtp2.png

lK3Up3.png