Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια γνωρίζει κανείς κάποια κοπέλα που να φτιάχνει μπισκότα ζαχαρόπαστας σε οικονομικές τιμές?

Σε διάφορα ζαχαροπλαστεια που ρώτησα τα έχουν πολύ ακριβά και δεν είναι καθόλου γευστικά.

Τα θέλω για κέρασμα στο σχολείο της κόρης μου.

Διαφημίσεις

Κορίτσια γνωρίζει κανείς κάποια κοπέλα που να φτιάχνει μπισκότα ζαχαρόπαστας σε οικονομικές τιμές?

Σε διάφορα ζαχαροπλαστεια που ρώτησα τα έχουν πολύ ακριβά και δεν είναι καθόλου γευστικά.

άμα έχεις χρόνο και όρεξη δες εδώ:

http://cookingandart-marion.blogspot.gr/2011/05/blog-post_10.html

καλύτερα να τα φτιάξεις μόνη σου να ξέρεις και τι υλικά θα βάλεις..

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Εγώ θα προτιμούσα το ζαχαροπλαστείο. Μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά ίσως είναι πιο ριψοκίνδυνο να αγοράσεις μπισκότα από μια άγνωστη.

Καλέ η κοπέλα τα θέλει για κέρασμα στο σχολείο της κόρης της.. της έβαλα την συνταγή να τα φτιάξει μόνη της άμα προλαβαίνει ... όχι για να τα αγοράσει από εκεί.... φαίνεται εύκολη η συνταγή.. γιατί να δώσει ένα κάρο λεφτά στο ζαχαροπλαστείο?

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Εγώ θα προτιμούσα το ζαχαροπλαστείο. Μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά ίσως είναι πιο ριψοκίνδυνο να αγοράσεις μπισκότα από μια άγνωστη.

sorry τώρα είδα ότι ψάχνει κοπέλα που να φτιάχνει τέτοια μπισκότα, νόμιζα ότι ψάχνει για ζαχαροπλαστείο... ναι θα συμφωνήσω μαζί σου...

ή μόνη της να τα φτιάξει καλύτερα ή ζαχαροπλαστείο...

αμα η άλλη τα πουλά και φτηνά φαντάσου τα υλικά που θα έχει βάλει....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Καλέ η κοπέλα τα θέλει για κέρασμα στο σχολείο της κόρης της.. της έβαλα την συνταγή να τα φτιάξει μόνη της άμα προλαβαίνει ... όχι για να τα αγοράσει από εκεί.... φαίνεται εύκολη η συνταγή.. γιατί να δώσει ένα κάρο λεφτά στο ζαχαροπλαστείο?

Δεν αντιλέγω σε αυτό.

Αλλά στο πρώτο ποστ ζητάει κοπέλα που να φτιάχνει μπισκότα σε οικονομικές τιμές... Ε, εγώ δεν θα αγόραζα από κάποια άγνωστη, που τα φτιάχνει μόνη της και τα πουλάει στο ίντερνετ. Είτε θα αγόραζα από ζαχαροπλαστείο, είτε θα έφτιαχνα μόνη μου (αν ήξερα να φτιάχνω:D ).

Φτιάξτα μόνη σου είναι πανεύκολο και πάνφτηνο

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/snow_man_biscuits_33998

τη ζαχαρόπαστα την κόβεις με το ίδιο κουπάτ και την κολλάς με λίγο νεράκι...έχει και στα hondos ζαχαρόπαστα.

bA9gp3.png

Φτιάξτα μόνη σου είναι πανεύκολο και πάνφτηνο

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/snow_man_biscuits_33998

τη ζαχαρόπαστα την κόβεις με το ίδιο κουπάτ και την κολλάς με λίγο νεράκι...έχει και στα hondos ζαχαρόπαστα.

αρκεί να ξέρει αγγλικά η κοπέλα βέβαια!!

όταν λες hontos εννοείς τα γνωστά hontos με τα καλλυντικά?? επιτρέπεται να πουλάνε φαγώσιμα???

καλύτερα να την φτιάξει μόνη της η κοπέλα την ζαχαρόπαστα.. στα hontos θα έχει κανονική βαφή μέσα :)

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Κι εγω θα ελεγα να τα φτιαξεις μονη σου αν εχεις χρονο.Ζαχαροπαστα μπορεις να φτιαξεις μονη σου...ειχα φτιαξει καποια στιγμη για την τουρτα του γιου μου.Ειναι λιγο μπελαλιδικη ιστορια αλλα από τις ετοιμες εγω την προτιμω.Αλλιως ρωτα και σε κανενα φουρνο...υπαρχουν αρκετοι φουρνοι που φτιαχνουν.Στο γιο μου περσι για το σχολειο ειχα φτιαξει μπισκοτάκια...δεν εβαλα ζαχαροπαστα ( η αληθεια είναι δε την πολυσυμπαθώ...δε τη θεωρω και υγιεινη για τα παιδακια).Ειχα αγορασει σακουλάκια ,ειχα βαλει μεσα για κάθε παιδακι 3-4 μπισκοτάκια και 1-2 σοκολατακια,ειχα δεσει και τα σακουλάκια με κορδελιτσα και μια χαρα ηταν.

ούτε κι εγώ θα έπαιρνα μέσω ιντερνετ.

Πάντως σου δίνω συνταγή που έχω κάνει κ εγώ (που ειμαι εντελώς άσχετη με μπισκότοπαρασκευή) κ είχαν βγει καταπληκτικά.

" Συνταγή για τα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

40-60 τμχ Ανάλογα το μέγεθος

230 γρ. βούτυρο αγελαδινό ( μαλακωμένο)

200 γρ. άχνη

1 μεγάλο αυγό

400 γρ αλέυρι

1κγ. αλάτι

1κγ. μπέικιν. Αν δεν τα στολίσετε βάλτε 2κγ μπεικιν)

άρωμα βανίλιας ή ότι άλλο επιθυμείτε

Βάλτε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ και χτυπήστε να αφρατέψει .

Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί.

Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε τμηματικά το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν .

Προσθέστε το άρωμα και συνεχίστε σε μέτρια ταχύτητα να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα

Αφήστε τη 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Η ζύμη αυτή δεν θέλει ψυγείο.

Το καλοκαιρι όμως ίσως χρειαστεί 5 - 10 λεπτα ψυγείο μετα τη ξεκούραση

Απλώστε μια λαδόκολα στο μπάγκο σας. Πασπαλίστε λίγο αλεύρι. Βάλτε ένα μέρος της ζύμης επάνω

και αφού το απλώσετε λίγο με τα χέρια βάλτε επάνω μια λαδόκολα και ανοιξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 4 χιλ.

Κόψτε με κουπ-πατ και με μια σπάτουλα βάλτε τα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα.

Ψήστε τα στους 160' C για 8-10΄λεπτά. Μην περιμένετε να πάρουν χρώμα Θα χρυσίσουν ελάχιστα στις άκρες.

Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στη λαμαρίνα πρίν τα μετακινήσετε.

'Οταν κρυώσουν αφήστε τα λίγες ωρες να "τραβήξουν" και μετά βάλτε τα σε τάπερ ή άλλο σκεύος καλά σκεπασμένα για να σας διατηρηθούν πολλές μέρες φρέσκα.Μεχρι και ένα μήνα τα μπισκότα σας θα είναι φρεσκότατα

.Αν θέλετε να τα στολίσετε με γλάσσο ή ζαχαρόπαστα μπορείτε να το κάνετε 1 εβδομάδα πρίν Τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά (1 μέρα ) και μετα τα κλείνετε σε σακουλάκι ή σε κάποιο σκεύος, σε σειρές με λαδόκολλα ενδιάμεσα. "

Από τη Νίκη Λαμπρινού - μπορείς να μπεις κ στο σιτε της - (ελπίζω να μην παρανομώ που το προτείνω).

κ επίσης εγώ τα στόλισα με δικής μου παρασκευής γλάσο - ζάχαρη άχνη, νερό κ χρώματα ζαχαροπλαστικής του βασιλόπουλου + μία μεγάλη σύριγγα (όχι κορνέ). δεν μπορώ να σου πω αναλογίες (γιατί δεν ξέρω) αλλά με το μάτι θα το υπολογίσεις. Είναι όντως εύκολο.