Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα έχετε εμπειρία από οστρακιά?

Μόλις διαγνώσθηκε η μικρή μου και εχω αγχωθεί αρκετά.

Η παιδίατρος μου είπε ότι δεν είναι κατι σοβαρό αντιμετωπίζεται πολύ καλά με αντιβίωση αλλά εμενα δεν μου έχει ξανατύχει.Καλά ξεκίνησε ο μήνας!!ουφ!!

Διαφημίσεις

Όντως είναιεύκολα αντιμετωπίσιμη, την πέρασε κόρη φίλης μου πρόσφατα (3χρονών) και δεν ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα. Την είχα περάσει και εγώ όταν ήμουν μικρη (πριν -εχμ- 27 χρόνια :rolleyes: ) και από ότι θυμάμαι δεν είχε πολύ έντονα συμπτώματα, δηλαδή η ιλαρά και η ανεμοβλογιά με είχαν κουράσει πολύ περισσότερο (ναι, τις είχα περάσει σχεδόν όλες..). Περαστικά σας!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Περαστικά σας!

Εμφανίστηκε κρούσμα στον παιδικο του γιου μου (αλήθεια μήπως ειμαστε συμμαθητές????) και ρώτησα την παιδίατρο για συμπτώματα. Με καθησύχασε πολύ καθώς μου είπε ο,τι και σε σένα, οτι δηλαδή ακομα και να έχει κολλήσει ειναι πολυ καλά αντιμετωπίσιμο!

Όλα καλά θα πανε, καλή ανάρρωση!

Deena σε ποιο παιδικό πάτε?εγώ σήμερα ενημέρωσα το παιδικο!Η μικρή είναι πολύ καλα και ευδιαθετη αλλα εγω αγχωθηκα γιατι ειχα την εντυπωση ότι η οστρακια είναι κατι σοβαρο!Προς το παρον παιρνουμε αντιβιωση και μετα από 10 μερες θα επαναλάβουμε το στρεπ τεστ.

Deena σε ποιο παιδικό πάτε?εγώ σήμερα ενημέρωσα το παιδικο!Η μικρή είναι πολύ καλα και ευδιαθετη αλλα εγω αγχωθηκα γιατι ειχα την εντυπωση ότι η οστρακια είναι κατι σοβαρο!Προς το παρον παιρνουμε αντιβιωση και μετα από 10 μερες θα επαναλάβουμε το στρεπ τεστ.

Προφανώς η οστρακιά έχει πέραση αυτή την εποχή! Δεν είμαστε συμμαθητές, σε μας η μαμά ενημέρωσε την Παρασκευή που μας πέρασε και μας το έγραψαν κι εμάς στα σημειώματα...

Αφού είναι ευδιάθετο το μικρό, όλα καλά..τουλάχιστον δεν ταλαιπωρείται! Κι εγώ δεν περίμενα να ακούσω τόσο καθησυχαστική την παιδίατρο, φαίνεται ότι πράγματι πλέον δεν είναι πολύ σοβαρή ασθένεια.

Διαφημίσεις

και στο δικο μας σταθμο ειχαμε κρουσμα οστρακιας την οποια το παιδακι περασε στο ποδι, δεν ταλαιπωρηθηκε αλλα εχω κι εγω τωρα το νου μου γιατι γενικα ακουω οτι κυκλοφορει πολυ

• 1 month later...

Σήμερα ενημέρωσαν από το παιδικό σταθμό που πάει η κόρη μου ότι είχαν κρούσμα οστρακιάς. Διάβασα τι είναι αλλά επειδή δεν ξέρω τι να κάνω, να την στείλω αύριο κανονικά ή να περιμένω κάποιες μέρες? Κάνουν απολύμανση αλήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις? Η παιδίατρος μου λέει στείλε την γιατί δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει. Εσείς τι κάνατε σε ανάλογη περίπτωση?

Σήμερα ενημέρωσαν από το παιδικό σταθμό που πάει η κόρη μου ότι είχαν κρούσμα οστρακιάς. Διάβασα τι είναι αλλά επειδή δεν ξέρω τι να κάνω, να την στείλω αύριο κανονικά ή να περιμένω κάποιες μέρες? Κάνουν απολύμανση αλήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις? Η παιδίατρος μου λέει στείλε την γιατί δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει. Εσείς τι κάνατε σε ανάλογη περίπτωση?

Εγω τον έστειλα κανονικά, το παιδάκι που ηταν άρρωστο φυσικά έλειπε, αλλά δεν ασχολήθηκα με το ποτε επέστρεψε, ποσο έλειψε, αν κόλλησε κι αλλο παιδι κλπ. Απολύμανση μου φαινεται υπερβολή, μια ίωση ειναι κι αυτή, το όνομα μάλλον μας τρομάζει!

Μια ίωση είναι και αυτή αλλά βαρβάτη από ότι διάβασα και μου έχουν πει, ειδικά αν το παιδί σου είναι τόσο δύσκολο ακόμη και στο να καταπιεί ένα ντεπόν.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

αν έχεις την δυνατότητα να την κρατήσεις σπίτι κράτησέ την για λίγες ημέρες... είναι ίωση αλλά βαρβάτη... όταν ο μεσαίος ήταν παιδικό το είχα μάθει από μαμά ότι είχαν κρούσμα οστρακιάς όχι από τον παιδικό οπότε πήγαινε κανονικά δεν κολλησε ευτυχώς... γιατί να ταλαιπωρηθεί το παιδί?

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

ενημερωτικά, να πω ότι η οστρακιά δεν είναι ίωση αλλά μολυσματική νόσος που οφείλεται στον αιμολυτικό στρεπτόκοκκο. περνάει με αντιβίωση.

επισης το αρρωστο παιδακι, μετα την παροδο και του δευτερου 24ωρου απο την εναρξη της αντιβιωσης, μπορει να συμμετεχει κανονικα στο σχολειο και σε ολες του τις δραστηριοτητες καθως πλεον δεν κολλαει τους αλλους

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

ενημερωτικά, να πω ότι η οστρακιά δεν είναι ίωση αλλά μολυσματική νόσος που οφείλεται στον αιμολυτικό στρεπτόκοκκο. περνάει με αντιβίωση.

Αληθεια; Ειναι στρεπ Α η Β; Αφηνει σημάδια; Υποθέτω οτι εχει σπυρια κλπ;

Αληθεια; Ειναι στρεπ Α η Β; Αφηνει σημάδια; Υποθέτω οτι εχει σπυρια κλπ;

β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Α

δεν αφήνει σημάδια, αλλά έχει κόκκινα εξανθήματα σαν μικρά σπυράκια, σε χέρια και πόδια, κυρίως

0qYJp3.png 

β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Α

δεν αφήνει σημάδια, αλλά έχει κόκκινα εξανθήματα σαν μικρά σπυράκια, σε χέρια και πόδια, κυρίως

Οκ να σαι καλα απο οτι κατάλαβα στρεπ Α δεν ειναι το χειροτερο

Δηλαδή αυτο πραγματικά ειναι βακτήριο; Κανει πυρετό το παιδι; Δεν φεύγει με τιποτα χωρις αντιβίωση;

Διαφημίσεις

Οκ να σαι καλα απο οτι κατάλαβα στρεπ Α δεν ειναι το χειροτερο

Δηλαδή αυτο πραγματικά ειναι βακτήριο; Κανει πυρετό το παιδι; Δεν φεύγει με τιποτα χωρις αντιβίωση;

θέλει οπωσδήποτε αντιβίωση. μπορεί να κάνει υψηλό πυρετό (39-40) αλλά το πρώτο σύμπτωμα είναι ότι έχει έντονο πονόλαιμο και δεν μπορεί να καταπιεί εύκολα την τροφή. οπότε είναι κακόφαγο και ανήσυχο. επίσης ασπρίζει η γλώσσα (στη συνέχεια κατακοκκινίζει σαν φράουλα). βγάζει και σπιθουράκια στο πρόσωπο και τα άκρα, που φέυγουν ευτυχώς μετά από καμμιά 10ριά μέρες.

και βεβαίως, δεν αποκτάς ανοσία αλλά μπορείς να ξανακολλήσεις.

0qYJp3.png 

θέλει οπωσδήποτε αντιβίωση. μπορεί να κάνει υψηλό πυρετό (39-40) αλλά το πρώτο σύμπτωμα είναι ότι έχει έντονο πονόλαιμο και δεν μπορεί να καταπιεί εύκολα την τροφή. οπότε είναι κακόφαγο και ανήσυχο. επίσης ασπρίζει η γλώσσα (στη συνέχεια κατακοκκινίζει σαν φράουλα). βγάζει και σπιθουράκια στο πρόσωπο και τα άκρα, που φέυγουν ευτυχώς μετά από καμμιά 10ριά μέρες.

και βεβαίως, δεν αποκτάς ανοσία αλλά μπορείς να ξανακολλήσεις.

Ωχ κατσε αγχώθηκα. Δηλαδή αν υπαρχει κρούσμα στο παιδικο και το παιδι δεν ερχεται, μπορώ να παω τον δικό μου η ειναι άκρως κολλητικό;

Ειδα και εδω στο NHS και λεει οτι δεν ειναι απαραίτητη η αντιβίωση αλλα φεύγει πιο γρήγορα...

Ειναι σπάνια η όστρακια;

Ευχαριστώ πολυ πάντως βοηθάει ποκυ η περιγραφή!

Eγώ την κράτησα τελικά σπίτι αυτές τις 3 ημέρες και τώρα από Δευτέρα λέω να την στείλω. Πρώτα όμως θα πάρω τηλ στον παιδικό να δώ τι εξέλιξη είχαμε. Πάντως η οστρακιά είναι να μην σου κάτσει.