Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ?

Recommended Posts

Κορίτσια μου καλησπέρα,

Έχω ένα χρόνο να γράψω στο forum.Πέρσι βίωσα μια διακοπή κύησης στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου λόγω σοβαρού προβλήματος του εμβρύου.14 μήνες μετά και καμία εγκυμοσύνη κι ας με διαβεβαίωναν όλοι οι γιατροί ότι θα έμενα αμέσως έγκυος.2,5 χρόνια παντρεμένη,μια εγκυμοσύνη,κανένα παιδί.Ναι ξέρω ότι άλλες γυναίκες προσπαθούν χρόνια και χρόνια όμως αισθάνομαι απαίσια,άδεια,ΚΕΝΗ...Βλέπω στον περίγυρό μου όλες όλες όλες να μένουν έγκυες.Κουτσές,στραβές,με άντρα ή χωρίς.Ακόμα κι άλλες που δεν το ήθελαν λέει αλλά τους έτυχε.Εγώ που το θέλω σαν τρελή, που ήταν το ονειρό μου μια μεγάλη οικογένεια τι έχω κάνει να τραβάω αυτά.Το καλοκαίρι μάλλον πέρναγα κατάθλιψη γι'αυτό είχα 5 περιστατικά ουρολοίμωξης(χαμηλό ανοσοποιητικο είπαν οι γιατροι λόγω στεναχώριας)παθαίνω σε κάθε κύκλο κολπίτιδα κ μάλλον έχω κ χλαμύδια.Έχω επισκεφτεί 125 γιατρούς κ ακομα δεν έχω βρει λύση στο πρόβλημά μου.Εν τω μεταξύ οι έγκυες γύρω μου πολλαπλασιάζονται σαν τα μανιτάρια κι εγώ θέλω να δέσω μια πέτρα στο λαιμό μου.Κλάματα κάθε μήνα...

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι ήταν πολυ μεγάλο το σοκ που πέρασες και καμία απο δω δεν θα μπορέσει να απαλύνει τον πόνο σου. Γι αυτό υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, για να μας βοηθάμε όταν ο φίλος και αγαπημένος μας δεν μπορεί.

Κάντι,

Σε ευχαριστώ πολύ,έχεις δίκιο δεν ξέρω γιατί μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας κι όχι μ'ένα ψυχολόγο.Όμως μου είναι αδύνατον να επισκεφθώ κάποιον,το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μένω έγκυος κι εκείνος θα μου πει να μην αγχώνομαι.Ε και?Θα μου λύσει το πρόβλημα?Δεν ξέρω,νιώθω τόσο άδεια.

Ηθελα να σου γραψω κατι για να σου δωσω να καταλαβεις οτι λογικα ολα θα πανε καλα αλλα φανταζομαι τα εχεις ακουσει απο πολους που σε στηριζουν και κυριως τον αντρα σου.αυτο που θα σου πω για τον 'περιγυρο'ειναι πως καλα θα εκανες να μην ακους κανεναν και οταν ακουυς για εγκυμοσυνες να χερεσαι και οταν σου λενε για παιδι και τετοια να λες ναι μωρε ενταξει θα ερθει αντιμετωπισε τους χαλαρα.οσο για τις εγκυες που βλεπεις δεν αυξηθηκαν τωρα απλα οταν επιθυμουμε κατι παντα αυτο βλεπουμε.το ιδιο ελεγα και εγω οταν περιμενα 1 1/2 χρονο για εγκυμοσυνη και δεν ερχοταν.μπορεις να εχεις τις μαυρες σου μια μερα εξαλλου δεν ειμαστε μηχανες να γελαμε συνεχεια πρεπει και να κλαιμε και λιγο ΑΛΛΑ επιβαλετε την επομενη να ξανασηκωθεις και να γελας γιατι η ζωη τελικα ειναι για να τη ζουμε τωρα .

Καλή μου alexioa,

Σε ευχαριστώ κι εσένα πολύ για την απάντηση σου.Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να χαίρομαι με τις εγκυούλες γύρω μου κι αυτό όχι γιατί μου φταίνε σε κάτι οι κοπέλες κ τα μωράκια τους αλλά γιατί σκέφτομαι το δικό μου που δεν ήρθε ποτέ.Κι όμως ο περίγυρος μας επηρεάζει πολύ όσο κι αν δεν θέλουμε.Κ όλοι ξέρουν ότι μια γυναίκα που διέκοψε εγκυμοσύνη με την κοιλιά τούρλα θέλει σαν τρελή μωρό.Δεν ξέρω αν θα ξαναγίνω ποτέ αυτη που ήμουν,ανέμελη , χαρούμενη, ευτυχισμένη...Τι να πω ρόδα είναι κι ελπίζω να γυρίζει...

Διαφημίσεις

Κάντι,

Σε ευχαριστώ πολύ,έχεις δίκιο δεν ξέρω γιατί μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας κι όχι μ'ένα ψυχολόγο.Όμως μου είναι αδύνατον να επισκεφθώ κάποιον,το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μένω έγκυος κι εκείνος θα μου πει να μην αγχώνομαι.Ε και?Θα μου λύσει το πρόβλημα?Δεν ξέρω,νιώθω τόσο άδεια.

Δαμασκηνάκι πιστεύω πραγματικά ότι αν βρεις τον κατάλληλο ψυχολόγο όχι μόνο δεν πρόκειται να σου πει κάτι τόσο επιφανειακό, αλλά αντίθετα θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς την απώλεια και την θλίψη σου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο - το βλέπεις και εσύ με τα όσα τραβάς λόγω κακής ψυχολογίας και στεναχώριας.

Εν τέλει δεν έχεις και τίποτα να χάσεις.

Κατά τα άλλα καλώς τα λες ΚΑΙ εδώ, ότι σε βοηθάει να τα βγάλεις από μέσα σου. Και για κλείσιμο να σου πω ότι και εμείς προσπαθούσαμε και το παιδί ήρθε το ένα ΣΚ που χαλάρωσα και είπα "άστο μωρέ, να χαρούμε το καλοκαίρι και ξαναπροσπαθούμε από Σεπτέμβριο". Το ίδιο το έχω ακούσει από πολλούς και πιστεύω πλέον ότι το άγχος είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας.

φυσικα και μπορεις να χαιρεσαι αλλα για να μπορεσεις να νιωσεις και παλι αισθηματα τετοια πρεπει να παρεις αποφαση πως το παρελθον περασε και το μελλον και το τωρα ειναι για εσενα εδω και πρεπει να το ζησεις γιατι περναει ο χρονος και γιατι να μην εισαι χαρουμενη απο την στιγμη που εισαι στα ποδια σου υγιης.δες τα πραγματα λιγο ψυχρα με την καλη ενοια παντα.να σου πω και το αλλο η λογικη λεει πως στατιστικα και μονο θα γινεις μανουλα γιατι το ποσοστο που δεν γινονται μανουλες ςιναι πολυυυ μικρο απλα μπορει σε καποιες να ερχετε πιο γρηγορα σε αλλες πιο αργα γιατι μεχρι να γινεις να περασεις ετσι στεναχωρα το χρονο αυτο?οσο για τον περιγυρο ασε μωρε δεν ξερουμε ποτε μεσα στην οικογενεια του καθενως τι περναει,μπορει να φαινετε πως καποιοι τα εχουν ολα αλλα να μην εχουν τιποτα....!να μην σε νοιαζει για αυτους μονο για τους δικους σου που στηντελικη πρεπει και εσυ να εισαι δυνατη και για εσενα αλλα και για αυτους.

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει κ αυτήν την τεχνική.Έλα μωρε ας κάνουμε σεξάκι για την ευχαρίστηση χωρίς αγχος αλλά τζιφος.Έχεις δίκιο έχω έλλειψη εμπιστοσυνης στους ψυχολογους αν ρβτισκα ένσν αξιολογο όμως θα την έκανα την προσπάθεια.Αν έχετε άποψη επί του ιέματος για κάποιον καλό στην Αθηνσ ρυχαριστως να το προσπαιησω.

Alexioa έχεις δίκιο ΑΠΟΛΥΤΟΈλεος χάνω τόση ενέργεια απ τη ζωη μου να σκέφτομαι γιατί δεν έχω παιδί.Κ όλο αυτό είναι τόσο εξαντλητικό.Υπάρχουν μέρες που είμσι σκάι χάι κ αλλες που πάλι φτου κ απ την αρχη.Μάλλον ο ψυχολόγος επινσι απαραίτητος.

Αγαπημένο Δαμασκηνάκι, όντας ένας άνθρωπος που κάνει θεραπεία μπορώ να σου πω ότι η ψυχολογία μας, καλή ή κακή επηρεάζει σημαντικά πολλά πράγματα στην ζωή μας. Σίγουρα η θεραπεία με τον κατάλληλο και σωστό άνθρωπο θα σε βοηθήσει πολύ και στην διαδικασία να μείνει έγκυος αλλά και μετά. Αφού ψάχνεις στην Αθήνα, μπορείς να απευθυνθείς στην Φαιναρετη (http://www.fainareti.gr/index.php). Σίγουρα θα σε φέρουν σε επαφη με κάποιον που θα σε βοηθήσει. Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου, αλλά έχε πίστη και όλα θα γίνουν :)

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

sweet troufaki είσαι πολύ γλυκιά κ σε ευχαριστώ.Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά πριν λίγες μέρες βρήκα το κουράγιο να πάρω τηλέφωνο στο κέντρο υποστήριξης.Δυστυχώς όμως αυτές τις μέρες έμαθα ότι είμαι γεμάτη χλαμύδια και η απογοήτευση μου χτύπησε πάλι την πόρτα.

Δαμασκηνακι μου καλημερα. Δεν ντρεπομαι να πω οτι απ το φεβρουαριο δινω μαχη με την καταθλιψη.Ευτυχως τα παω πολυ καλα! Η συμβουλη μου ειναι μονο μια προς εσενα....αν κ δεν πασχεις απο κτ τετοιο,προς θεου,μη νιωθεις ασχημα να μιλησει κ κυριως....ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ. Ολα περνάνε,αρκει να μη σκας εσυ κ να εχεις ανθρωπους κ ειδικους που σε στηριζουν κ σε καθοδηγουν σωστα! Εισαι μια χαρα! Λιγο σωστο σπρωξιμο θες!! :-) :-*

Ολες οσες θελουμε παιδακι εχουμε αισθανθει αναλογα συναισθηματα. Ιδ οσες εχουμε κανει πολλες εξωσωματικες. Ομως αυτα τα αθσθηματα δηλητηριαζουν την ψυχη σου κ οταν με το καλο μεινεις εγκυος δεν θα εχεις κανεναν να χαρει μαζι σου. Εγω το καταλαβα καποια στιγμη κ προσπαθησα νσ μην προβαλω το προβλημα μου σε καθε εγκυο ιδ οταν αυτη ειναι φιλη η συγγενης. Δυστυχως στη ζωη δεν ερχονται ολα ευκολα. Μερικοι πρεπει να παλεψουμε πολυ για να σποκτησουμε κατι.

sweet troufaki είσαι πολύ γλυκιά κ σε ευχαριστώ.Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά πριν λίγες μέρες βρήκα το κουράγιο να πάρω τηλέφωνο στο κέντρο υποστήριξης.Δυστυχώς όμως αυτές τις μέρες έμαθα ότι είμαι γεμάτη χλαμύδια και η απογοήτευση μου χτύπησε πάλι την πόρτα.

Δαμασκηνάκι μου, πήρες στην Φαιναρετη?

Ναι sweet troufaki μου,μου είπαν ότι μπορούν να με βοηθήσουν τηλεφωνικά.Δυστυχώς όμως σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου και είμαι γεμάτη χλαμύδια.Το χειρότερο είναι το κατακερματισμένο και οξειδωμένο σπέρμα του άντρα μου.Μάλλον η εξωσωματική θα πρέπει να μπει στο πλάνο μου.

Διαφημίσεις

Δαμασκηνάκι καλησπέρα,

Δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο για την απώλειά σου όσο εσύ, αφού δεν μου έχει τύχει, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως κ εγώ όταν περνούσαν οι μήνες και τα χρόνια και δεν έμενα έγκυος, ένα βήμα πριν την κατάθλιψη ήμουν...σε καταλαβαίνω απόλυτα..Μίλησα, το έβγαλα από μέσα μου, έκλαψα για να ξεσπάσω, και όταν έγινε αυτό, από μόνη μου αποφάσισα να τα παρατήσω όλα και να χαρώ τη ζωή μου. Βγήκα, διασκέδασα, πήγα διακοπές, έκανα ανέμελο έρωτα με τον άντρα μου και όχι επίτηδες επειδή ήταν οι γόνιμες μέρες... και τότε ήρθε κ έμεινε και το έχω αγκαλιά μου τώρα το παιδί μου!! Κ εμείς είχαμε θέμα με το σπέρμα, κ εγώ είχα κ άλλα προβλήματα υγείας γυναικολογικά και άλλα, όμως τελικά το πρόβλημα φάνηκε καθαρά πως ήταν το άγχος μου και τίποτα άλλο. Εφού έμεινες μία φορά έγκυος, σημαίνει πως είστε ικανοί σωματικά να το ξαναπετύχετε σύντομα. Πάρε τον άντρα σου αγκαλιά και βγείτε, διασκεδάστε! Και σύντομαι θα είστε 3...Και δεν είναι κακό να γίνει με εξωσωματική ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να ξέρεις όμως πως με τόσο κακή ψυχολογία, ούτε η εξωσωματική βοηθάει. Το σώμα μας μας ακούει και μας κάνει το δώρο της μητρότητας μόνο όταν το βοηθάμε κ εμείς με τη σωστή ψυχολογία!

Γεια σου Δαμασκηνακι.

Εχω πρόβλημα με κατάθλιψη εδω και χρόνια σε συνδιασμο με διαταραχή πανικού. Αυτό που με βοήθησε περισσότερο να εστιασω στον εαυτό μου ηταν η ψυχοθεραπεια με γκεσταλτ. Ψάξε ποια προσέγγιση πιστεύεις πως θα σε βοηθήσει περισσότερο.

Ευχομαι ολα να πάνε καλα στη ζωη σου και να χεις ομορφες σκεψεις! :)

geia damaskinaki

einai perito na sou pw na min aisthanese etsi...den exeis kanena thema. tha to exeis akousei xilies fores. omws pistepse me ...esu ksereis oti mporeis na meineis egkuos... to thema sou einai monaxa psixologiko..uparxoun gunaikes pou fenimenika den exoun kanena problima kai tipota...eimai pantemeni 10 xronia....i mia ekswsomatiki meta thn allh...tipota.

Opote min koitas mono tis gunekes pou katagernoun na kanoun paidi (kai poios su lei me fusiki methodo?) koita kai emas pou osa xronia kai an prospathoume, oti therapeies kai na kanoume, osa lefta kai an dinoume se therapeies kai farmaka....TIPOTA. Hremise, koita ti kaneis esu kai oxi o kosmow gurw sou...prepai na ta breis me ton eauto sou...tha gineis manoula giati mporeis...otan hremiseis kai erthei i stigmi...min programmatizeis tipota,hrema. MPOREIS....

Δαμασκηνάκι καλημέρα, η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε ενδομήτριο θάνατα 38 εβδομάδων, η δεύτερη σε παλλίνδρομη 10 εβδομάδων, και μετά από εξωσωματικές!

Εγώ πήγα σε ψυχολόγο με βοήθησε να ξεμπλοκάρω λίγο, άφησα να περάσουν λίγοι μήνες όπου ασχολήθηκα και έκανα πράγματα που με ευχαριστούσαν. Και τελικά είμαι μαμά δύο αγοριών πλέον.

Κάνε και άλλα πράγματα που σε ευχαριστούν μη "κολλάει" η σκέψη σου σε εγκυμοσύνες, μωρά κλπ.

Merendoula,alexele,thaliaval,jenli σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας.Με συγκινούν οι απαντήσεις σας.Δυστυχώς κοριτσάκια μου δεν είναι τόσο απλό.Εγώ έμεινα έγκυος και στον έκτο μήνα ανακαλύψαμε ότι το έμβρυο δεν είχε χέρι παρά μόνο δυο δάχτυλα.14 μήνες μετά την διακοπή κύησης ο άντρας μου βρήκε στο σπέρμα του κατακερματισμένο dna 43%.Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτός ήταν ο λόγος της ανωμαλίας dna του μωρου μας.Με λίγα λόγια εγώ απαγορεύεται να μείνω φυσιολογικά διότι το dna του άντρα μου δεν μπορεί να σχηματίσει υγιές έμβρυο.Η μόνη λύση απ'ότι καταλαβαίνω είναι όχι μια απλή εξωσωματική αλλά εξωσωματική με μικρογονιμοποίηση.Είμαι 30 χρονών και το ονειρό μου για μια μεγαλη ευτυχισμένη οικογένεια εξανεμίζεται.Ενώ ο αντρούλης μου ήταν βράχος μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεών του έχει πέσει ψυχολογικά.Δεν ξέρω τι να πω,ίσως να μην είμαι τυχερή να ζήσω το θαύμα της μητρότητας τελικά.

Merendoula,alexele,thaliaval,jenli σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας.Με συγκινούν οι απαντήσεις σας.Δυστυχώς κοριτσάκια μου δεν είναι τόσο απλό.Εγώ έμεινα έγκυος και στον έκτο μήνα ανακαλύψαμε ότι το έμβρυο δεν είχε χέρι παρά μόνο δυο δάχτυλα.14 μήνες μετά την διακοπή κύησης ο άντρας μου βρήκε στο σπέρμα του κατακερματισμένο dna 43%.Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτός ήταν ο λόγος της ανωμαλίας dna του μωρου μας.Με λίγα λόγια εγώ απαγορεύεται να μείνω φυσιολογικά διότι το dna του άντρα μου δεν μπορεί να σχηματίσει υγιές έμβρυο.Η μόνη λύση απ'ότι καταλαβαίνω είναι όχι μια απλή εξωσωματική αλλά εξωσωματική με μικρογονιμοποίηση.Είμαι 30 χρονών και το ονειρό μου για μια μεγαλη ευτυχισμένη οικογένεια εξανεμίζεται.Ενώ ο αντρούλης μου ήταν βράχος μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεών του έχει πέσει ψυχολογικά.Δεν ξέρω τι να πω,ίσως να μην είμαι τυχερή να ζήσω το θαύμα της μητρότητας τελικά.

Γιατι βρε κοριτσακι μου το λες αυτο;θα γινεις μανουλα με τη μεθοδο της εξωσωματικης οπως τοσες αλλες γυναικες.εχετε ενα προβληματακι στο οποιο υπαρχει λυση κ θα σας φερει ενα γερο μωρο στην αγκαλια σας.παρτε το χρονο σας,χωνεψτε τα νεα δεδομενα,ενημερωθειτε,βρειτε ενα καλο γιατρο κ ολα θα πανε καλα.δες κ το θεμα με τα χλαμυδια.κ μπορεις να κανεις κατευθειαν διδυμα η να κρατησεις κ εμβρυακια για αδερφακια.πρεπει να ειμαστε ευγνωμωνες που πλεον εχουμε την επιστημη στη βοηθεια μας.κ η ηλικια σου ειναι μια χαρα.σκεψου οτι πριν 30 χρονια η υιοθεσια θα ηταν μονοδρομος για σας(η οποια γενικως πιστευω οτι εναι θεαρεστο εργο,μακαρι να ηταν πιο απλη σαν διαδικασια).

Κατανοώ αυτά που γράφεις κ αυτά που νιώθεις(δεν πέρασες κ λίγα), αλλά νομίζω ότι πρέπει να τη δείτε αλλιώς...Οι γιατροί τι σας είπαν; Δεδομένου ότι το σπέρμα ανανεώνεται κάθε 3 μήνες μήπως υπάρχει καποια θεραπεία που μπορεί να ακολουθήσει ο άνδρας σου προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση; Εμείς πάντως μετά από 2,5 χρόνια άκαρπων προσπαθείων, εγώ με μια ωοθήκη κ με μία σάλπιγγα λόγω ενδομητρίωσης κ ο σύζυγος με 30% κατάτμηση, ολιγοασθενοτερατοσπερμία κ κιρσοκήλη,(ακολούθησε 3μηνη θεραπεία που καλυτέρευσε λίγο την κατάσταση), προχωρήσαμε όπως είπες σε εξωσωματική με μικρογονιμοποίηση κ αυτή τη στιγμή που μιλάμε το θαυματάκι μας κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο. Καταλαβαίνω πως το σοκ ειναι μεγάλο, αλλά μην το αφήσετε να σας πάρει από κάτω. Η εξωσωματική πολύ πιθανόν να αποτελεί τη λύση του προβλήματος σας κ αυτό θα πρέπει να σας χαροποιεί. Μην ξεχνάς ότι 35 χρόνια πριν οι γονείς μας δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Κ να σου πω κ κάτι; Εισαι 30 χρονών, μην τα βάφεις μαύρα. Εδώ υπάρχουν γυναίκες 40-45 χρονών που προσπαθούν, εκείνες δλδ τι θα έπρεπε να κάνουν; Οι δικές σου οι εξετάσεις πως είναι; Για εμένα, αφού πάρετε λίγο το χρόνο σας, θα πρέπει να βρείτε ένα καλό γιατρό για να σας αναλάβει κ να σας κατευθύνει. Καλή συνέχεια κ να θυμάσαι ότι όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να μη μείνετε αδρανείς κ φυσικά θα πρέπει να το πιστέψετε!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Vicky 86 και Sunrise15 σας ευχαριστώ τόσο πολύ που μου υπενθυμίζετε ότι δεν ήρθε κ το τέλος του κόσμου αν δεν μπορείς να συλλάβεις φυσιολογικά.Sunrise 15 με συγκίνησες με το μωράκι σου.Μπράβο κούκλα μου,είσαι η απόδειξη ότι με πίστη και με θέληση όλα μπορούν να συμβούν.Λέτε να τα καταφέρω με εξωσωματικη;Άραγε είναι δύσκολος δρόμος ;Sunrise 15 πόσες προσπάθειες έκανες μέχρι να έρθει το αγγελούδι σου;

Vicky 86 και Sunrise15 σας ευχαριστώ τόσο πολύ που μου υπενθυμίζετε ότι δεν ήρθε κ το τέλος του κόσμου αν δεν μπορείς να συλλάβεις φυσιολογικά.Sunrise 15 με συγκίνησες με το μωράκι σου.Μπράβο κούκλα μου,είσαι η απόδειξη ότι με πίστη και με θέληση όλα μπορούν να συμβούν.Λέτε να τα καταφέρω με εξωσωματικη;Άραγε είναι δύσκολος δρόμος ;Sunrise 15 πόσες προσπάθειες έκανες μέχρι να έρθει το αγγελούδι σου;

Γεια σου κ πάλι! Πάνω στην ατυχία μας σταθήκαμε πολύ τυχεροί. Πετύχαμε με την πρώτη, με ένα κ μόνον ωάριο λόγω της φτωχής ανταπόκρισης που είχα στα φάρμακα. Αυτό το ένα όμως ήταν αρκετό όπως αποδείχθηκε για να έρθει το θαυματάκι μας! Άλλωστε κ στη φυσιολογική σύλληψη 1 ωάριο γονιμοποιείται. Μια απόφαση είναι. Μην το πολυσκέφτεστε. Σημαςία έχει ότι βρέθηκε το πρόβλημα, επομένως θα βρεθεί κ η λύση!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Έχεις μείνει ήδη έγκυος με φυσιολογικό τρόπο γιατί να μην μείνεις έγκυος με εξωσωματική? Ούτε είναι λίγες οι περιπτώσεις που το σπέρμα του άντρα δεν είναι καλό…

Όμως ευτυχώς στις μέρες μας αντιμετωπίζετε. Δεν οδηγεί πουθενά να είστε τόσο πεσμένοι. Δεν υπάρχει λόγος. Τόσα χρόνια που κάνω εξωσωματικές έχω γνωρίσει πολλά ζευγάρια με το ίδιο πρόβλημα (είναι συχνό). Τα περισσότερα έχουν το παιδάκι τους.