Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα υπνου-θηλασμος

μαριλενα!!

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα σας!θα ηθελα τα φωτα σας γιατι κοντευω να τρελαθω και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα!ο μπεμπης μου ειναι μια βδομαδα τωρα στον εκτο και τωρα ξεκινησαμε να εισαγουμε τροφες!δυο μηνες τωρα δεν εχει βαλει ικανοποιητικο βαρος (μισο κιλο),ξυπναει συνεχεια το βραδυ (απο 5 φορες και πανω ενω μεχρι και τον τριτο κοιμοταν σερι δεκαωρο),μεσα στη μερα κοιμαται μονο 2 ωρες περιπου και αυτο διακεκομμενα και με πολλους θηλασμους απο μενα,και επισης κοιμαται μονο στο στηθος μου.συνεπεια ολων των παραπανω ειναι να ειναι εκνευρισμενος απο το μεσημερι και μετα και να κλεει συνεχως.επισης καποιες φορες οταν τον θηλαζω χτυπιεται πανω μου.επειδη φοβομουν μηπως πειναει και ξυπναει το βραδυ (και γιαυτο δεν πηρε βαρος) του εδωσε ο αντρας μου μετα το θηλασμο γαλα δικο μου απο μπουκαλι και ηπιε 120ml!!!!!!δεν ειδα δραματικη αλλαγη στη βραδινη συμπεριφορα του μετα!!κοριτσια τα φωτα σας γιατι εχω πελαγωσει!!!!υπαρχει περιπτωση να μην χορταινει και γιαυτο να συμπεριφερεται ετσι?μηπως θελωντας τοσο πολυ να τον θηλασω του κανω κακο?

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα σας!θα ηθελα τα φωτα σας γιατι κοντευω να τρελαθω και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα!ο μπεμπης μου ειναι μια βδομαδα τωρα στον εκτο και τωρα ξεκινησαμε να εισαγουμε τροφες!δυο μηνες τωρα δεν εχει βαλει ικανοποιητικο βαρος (μισο κιλο),ξυπναει συνεχεια το βραδυ (απο 5 φορες και πανω ενω μεχρι και τον τριτο κοιμοταν σερι δεκαωρο),μεσα στη μερα κοιμαται μονο 2 ωρες περιπου και αυτο διακεκομμενα και με πολλους θηλασμους απο μενα,και επισης κοιμαται μονο στο στηθος μου.συνεπεια ολων των παραπανω ειναι να ειναι εκνευρισμενος απο το μεσημερι και μετα και να κλεει συνεχως.επισης καποιες φορες οταν τον θηλαζω χτυπιεται πανω μου.επειδη φοβομουν μηπως πειναει και ξυπναει το βραδυ (και γιαυτο δεν πηρε βαρος) του εδωσε ο αντρας μου μετα το θηλασμο γαλα δικο μου απο μπουκαλι και ηπιε 120ml!!!!!!δεν ειδα δραματικη αλλαγη στη βραδινη συμπεριφορα του μετα!!κοριτσια τα φωτα σας γιατι εχω πελαγωσει!!!!υπαρχει περιπτωση να μην χορταινει και γιαυτο να συμπεριφερεται ετσι?μηπως θελωντας τοσο πολυ να τον θηλασω του κανω κακο?

Καλησπερα κ να χαιρεσαι τον μπεμπη σου!με το θεμα του υπνου δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι η κορη μου ακομη ποτε δεν εχει κοιμηθει πανω απο 6-7 ωρες.αλλα παντα ξυπνουσε πολυ τη νυχτα κ γενικως ειναι ολιγοϋπνο παιδακι.γενικα τα μωρα περνανε φασεις.με τον υπνο,το φαι,το μπανιο.για διαφορους λογους πχ δοντια.το βαρος που πηρε δεν ειναι κακο.οταν χτυπιεται στο στηθος μπορει να εχει διαφορετικη ροη απο οτι θελει η να νευριαζει που εχει γαλα γιατι θελει να πιπιλισει.ποσες ωρες κοιμαται το βραδυ;μεσα στην ημερα εννοεις οτι νυσταζει,τον θηλαζεις,κοιμαται κ οταν τον ξαπλωνεις ξυπναει;αν ξαπλωσεις μαζι του;δεν τρωει ακομη αρκετα στερεες για να ελλαττωσει θηλασμους τη μερα κ να αναπληρωνει τη νυχτα;μηπως αλλαξε κατι αλλο κ τον εχει επηρεασει;δυσκολευονται να κοιμηθουν κ οταν εχουν υπερενταση

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Σου έγραψα και στο άλλο θέμα για την κρίση ύπνου των 4 μηνών...δεν αποκλείεται λοιπόν πλέον το μωρό, επειδή δεν έχει μάθει/καταφέρει να κοιμηθεί χωρίς στήθος, να ξυπνάει συνεχώς αποζητώντας το.

Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να σου γράψω αναλυτικά κάποια πράγματα, αλλά έχω τον μεγάλο μου άρρωστο και παιδευόμαστε. Όταν μπορέσεις, ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα : http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=126860

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!πριν τον τεταρτο μηνα κοιμοταν μονος του.τον εβαζα στην κουνια με πιπιλα κ τον επερνε ο υπνος χωρις να κανω κατι.ολαν αλλαξαν στον τεταρτο (και το βαρος του).θεωρητικα τωρα κοιμαται 9-9 με 5-6 ξυπνηματα το βραδυ και με προσπαθεια για να ξανακοιμηθει (θηλασμος και μετα η μαχη της κουνιας).οσες φορες τον εχω παρει μαζι μου συμπεριφερεται με τον ιδιο τροπο απλα η προσβαση σρο στηθος ειναι πιο αμεση.μεσα στη μερα κοιμαται το πολυ 2 ωρες και αυτο διακεκομμενα και με πολλους θηλασμους.αλλα το ξενυχτι οκ το χω παρει αποφαση πια!!Αλλα το οτι ηπιε 120 ml αμεσως μετα το θηλασμο των 9 δεν ειναι ανησυχητικο?

Διαφημίσεις

Εγω θα το επαιρνα μαζι μου απλα για να ξεκουραζομαι.δε μου φαινεται περιεργος ο υπνος σας.εμας ηταν χειροτερος.προσπαθησε στην ημερα τραγουδακια,κουνημα στο ρηλαξ η το καροτσι.πλεον δε θα παιρνει ενα κιλο το μηνα.300γρ κατα μεσο ορο ειναι οκ.το σημαντικο ειναι να ακολουθει την καμπυλη του

ειναι φυσιολογικη δηλαδη η συμπεριφορα του!οκ τα ξενυχτια πλεον τα εχω συνηθισει αλλα απιστευτο πραγμα....αφου νυσταζει γιατι δεν κοιμαται??θα διαβασω και στα θεματα του υπνου για να δω αν μπορω να τον βοηθησω και με καποιον αλλο τροπο!σας ευχαριστω πολυ παντως!

Κι εγώ βρε κορίτσια, την ίδια απορία έχω!αφού νυσταζουν γιατί δεν κοιμούνται? Επίσης, ή δικιά μου που είναι 4 μηνών, 17η εβδομάδα (μάλλον άλμα ανάπτυξης) θα το περνάει και συνακόλουθα θα το περναω μέχρι τον 6ο??Πραγματικά είναι μαρτύριο!Δεν με πειράζει τόσο το ξενύχτι,όσο το ότι δεν μπορώ να ανταποκριθω σε καμία άλλη υποχρέωση πέρα από το μικρό μου τερατακι!

.....απιστευτο πραγμα....αφου νυσταζει γιατι δεν κοιμαται??

Κι εγώ βρε κορίτσια, την ίδια απορία έχω!αφού νυσταζουν γιατί δεν κοιμούνται?

Οι άνθρωποι δεν γεννιούνται με την ικανότητα να αποκοιμιούνται μόνοι τους, είναι μια δεξιότητα που πρέπει να μάθουν. Στους 4 μήνες αλλάζουν όλα στον ύπνο γιατί τα μωρά αρχίζουν πια να έχουν και αυτά εναλλαγές κύκλων ύπνου (από ελαφρύ σε βαρύ και πάλι από την αρχή), όπως ακριβώς και οι ενήλικες. Κατά τις εναλλαγές αυτές ξυπνάνε (όπως ξυπνάμε και οι ενήλικες άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουμε) και αν δεν ξέρουν πώς να ξανακοιμηθούν μόνα τους, ζητούν επανάληψη της συνθήκης υπό την οποία αποκοιμήθηκαν (π.χ. στήθος, κούνημα, πιπίλα κ.λπ.).

Επίσης, όταν ο οργανισμός είναι πολύ κουρασμένος ο εγκέφαλος εκκρίνει, σαν αμυντικό μηχανισμό, μια ορμόνη που "κοροϊδεύει" τον οργανισμό ότι δεν είναι κουρασμένος, οπότε ο ύπνος δυσκολεύει. Κι εμείς αν το σκεφτείτε όταν είμαστε εξαντλημένοι δυσκολευόμαστε από την υπερένταση να κοιμηθούμε. Ένα μωρό 4 μηνών έρχεται σε υπερένταση από την κούραση πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμαστε οι περισσότερες μαμάδες, συνήθως περνώντας λιγότερο από 2 ώρες ξύπνιο.

Τα κλειδιά είναι επομένως :

α) Δεν αφήνουμε το μωρό να νυστάξει πολύ για να το βάλουμε για ύπνο. Οι ημερήσιοι ύπνοι είναι πολύ σημαντικοί και αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για καλό βραδυνό ύπνο.

β) Προσπαθούμε να μάθουμε το παιδί να αποκοιμιέται χωρίς μεγάλες εκ μέρους μας παρεμβάσεις. Αξίζει τον κόπο, πιστεύω, την επόμενη φορά που θα δείτε ότι το μωρό νυστάζει και εφόσον βέβαια είστε σίγουρες ότι δεν πεινάει/πονάει/είναι λερωμένο να το βάλετε στο κρεβατάκι του και να του δώσετε μια ευκαιρία να αποκοιμηθεί μόνο του. Αν κλάψει, σηκώστε το, παρηγορήστε το, ηρεμήστε το αλλά ξαναβάλτε το στο κρεβάτι ξύπνιο. Αν ξανακλάψει πάλι το ίδιο. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε πολλές φορές, αλλά στο τέλος θα κοιμηθεί. Εννοείται βέβαια, όχι με φως και φασαρία αυτά, σε ένα ήσυχο και σχετικά σκοτεινό δωμάτιο.

Κάπου διάβασα (νομίζω στο kellymom) ότι και να τα "εκπαιδευσουμε" πριν τους 6 μήνες πάλι υπάρχει ή πιθανότητα να αλλάξει ο κύκλος των υπνων τους...Δεν ξέρω!Όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα αν ή δικιά μου είχε μάθει να κοιμάται απο μόνη της.Αφού κοιμάται μόνο με στήθος μάλλον θα πρέπει να οπλιστω με γερή υπομονή ως...ποιος ξέρει ως πότε....😕

Διαφημίσεις

Κάπου διάβασα (νομίζω στο kellymom) ότι και να τα "εκπαιδευσουμε" πριν τους 6 μήνες πάλι υπάρχει ή πιθανότητα να αλλάξει ο κύκλος των υπνων τους...Δεν ξέρω!Όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα αν ή δικιά μου είχε μάθει να κοιμάται απο μόνη της.Αφού κοιμάται μόνο με στήθος μάλλον θα πρέπει να οπλιστω με γερή υπομονή ως...ποιος ξέρει ως πότε....😕

Απο μονης θα ειχε μαθει;μπορεις να ξεκινησεις απο τωρα αλλα πχ σε δοντια,καμια ιωση,θα βγαθνει λιγο απο το προγραμμα.εμενα ακομη κοιμαται στο στηθος.αλλα δεν εργαζομαι κ δε με ενοχλει που κοιμομαστε μαζι.αντεχω ακομη.μετα το χρονο ειδα σημαδια ανεξαρτησιας.πχ να θελει χαδακια στην πλατη η τραγουδακια.πλεον εχει περιορισει τις φορες που θελει γαλα(μερα κ νυχτα).αν κ ξυπναει αρκετα.δεν το εχει με τον υπνο καθολου(απο νεογεννητο).οταν ενοχλουν τα δοντια ομως ξυπναει κ ανα μια ωρα

Και είναι αυτή η πιθανότητα λόγος να μην προσπαθήσουμε? Παλλινδρομήσεις στην ποιότητα και ποσότητα του ύπνου φυσικά και γίνονται συνεχώς. Το να μάθει το παιδί (από μωρό ακόμα) να αποκοιμιέται μόνο του όμως μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την μετέπειτα σχέση του με τον ύπνο, όσες αλλαγές κι αν γίνουν.

Εγώ έχω δύο παιδιά, ο γιος μου (1ο παιδί) δεν έμαθε να αποκοιμιέται μόνος του ως μωρό (εννοώ χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση από την μαμά/μπαμπά), έφτασε 18 μηνών για να τα "ψιλοκαταφέρει" για κάποιο διάστημα, ξαναπαλλινδρόμησε, τώρα φαίνεται ότι πάει πάλι να το μάθει (3 ετών), αλλά γενικά παιδεύεται στο να τον πάρει ο ύπνος, αυτό που μας κρατάει είναι ότι άπαξ και αποκοιμιέται δεν ξυπνάει μέσα στη νύχτα, από μωρό ακόμα.

Έχω και ένα κοριτσάκι 1 έτους. Τους πρώτους 2 μήνες της ζωής της αποκοιμιόταν μόνο "δονούμενη" στην αγκαλιά και ξυπνούσε συνέχεια γιατί ξαναήθελε κούνημα και άντε πάλι από την αρχή! Σε ηλικία 2 μηνών κατάφερε (μετά από δικές μας προσπάθειες) να αποκοιμιέται μόνη της. Το κατέκτησε και δεν το έχασε ποτέ. Δόντια, αρρώστιες, καύσωνες, αλλαγες περιβάλλοντος, άλματα ανάπτυξης πέρασε φυσικά και περνάει όπως όλα τα παιδάκια, την ικανότητα όμως να κοιμάται μόνη της άπαξ και την κέρδισε δεν την απώλεσε ποτέ. Αντιθέτως ο καλός της ύπνος υπήρξε και η μόνη σταθερά σε αυτό τον πρώτο χρόνο της ζωής της, γιατί κατά τα άλλα είναι παιδάκι όχι ιδιαίτερα ήσυχο ή καλόβολο.

κοριτσια η εκπαιδευση υπνου με ενδιαφερει μιας και ο δικος μου κοιμαται μονο με στηθος!την πιπιλα και που την παιρνει δεν τον βοηθαει ουσιαστικα καπου οποτε μαλλον θα του την κοψω!παντως και εμενα πριν τον τεταρτο κοιμοταν πολυ και χωρις να κανω κατι εγω,δηλαδη τον εβαζα στην κουνια ξυπνιο και μετα απο λιγο κοιμοταν ο γλυκος μου!εχετε να προτεινετε καποιο βιβλιο να δω αν καταφερω να τον βοηθησω με τους ημερησιους υπνους?γιατι την ημερα ταλαιπωρειται παρα πολυ με αυτο το θεμα!

Διαφημίσεις

Τα κλειδιά είναι επομένως :

α) Δεν αφήνουμε το μωρό να νυστάξει πολύ για να το βάλουμε για ύπνο. Οι ημερήσιοι ύπνοι είναι πολύ σημαντικοί και αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για καλό βραδυνό ύπνο.

β) Προσπαθούμε να μάθουμε το παιδί να αποκοιμιέται χωρίς μεγάλες εκ μέρους μας παρεμβάσεις. Αξίζει τον κόπο, πιστεύω, την επόμενη φορά που θα δείτε ότι το μωρό νυστάζει και εφόσον βέβαια είστε σίγουρες ότι δεν πεινάει/πονάει/είναι λερωμένο να το βάλετε στο κρεβατάκι του και να του δώσετε μια ευκαιρία να αποκοιμηθεί μόνο του. Αν κλάψει, σηκώστε το, παρηγορήστε το, ηρεμήστε το αλλά ξαναβάλτε το στο κρεβάτι ξύπνιο. Αν ξανακλάψει πάλι το ίδιο. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε πολλές φορές, αλλά στο τέλος θα κοιμηθεί. Εννοείται βέβαια, όχι με φως και φασαρία αυτά, σε ένα ήσυχο και σχετικά σκοτεινό δωμάτιο.

Πολύ χρήσιμα αυτά απ' ότι έχω δει από το δικό μου μωρό.