Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προς όλες τις μαμάδες και οχι μονο!!

Recommended Posts

Προς μαμάδες και όχι μόνο!

Μπήκαμε σε γιορτινές ημέρες! Συχνά συνωστιζόμαστε σε μεγάλα εμπορικά κέντρα ή εκδηλώσεις με τα παιδάκια μας και κάποια από αυτά είναι μικρά ή μικρόσωμα ή και μωρά στο καρότσι τους.

Έτσι κυρίως εάν είστε μεγαλόσωμοι άνθρωποι, μπορεί να μην παρατηρήσετε και συχνά να χτυπήσετε (κατά λάθος εννοείται) μικρά παιδάκια και να τα ρίξετε κάτω.

Συχνά επίσης τρώμε «αγκωνιές» και σπρωξιές προκειμένου οι γονείς να βγάλουν μια φωτογραφία το παιδάκι τους ή να προλάβουν να δουν καλύτερα ένα θέαμα. Ένα «σόρυ» και η συνέχεια του σπρωξίματος είναι προκλητική συμπεριφορά.

Θαʼθελα να παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε δημόσιο χώρο που υπάρχουν παιδιά, να κοιτάξετε άλλη μια φορά εκεί χαμηλά προς τα γόνατα σας, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό παιδάκι που περπατά και το ύψος του δεν ξεπερνά τις ψηλές σας μπότες!

Και όταν θα τρέξετε να βγάλετε μια φώτο το παιδάκι σας ή να προλάβετε να ανέβετε πρώτοι στο έλκηθρο του Άη Βασίλη, να είστε ψυχραιμότεροι και να μην πετάξετε κάτω ή χτυπήσετε ένα μικρό παιδάκι.

Τα παιδιά δικαιολογούνται. Οι ενήλικες όχι. :|

Ευχαριστώ.

ΥΓ. Θα ξεχάσω στο σούπερ μάρκετ που σκαρφάλωσε μια μαμά στο πόδι μου για να φτάσει ένα γάλα και ήμουν 8 μηνών έγκυος;

Η που παραλίγο να κάτσει πάνω στο καρότσι και συνεπώς στο παιδί μου μια μαμά 130κιλών για να βγάλει ωραία φώτο τον κανακάρη της με το τάμπλετ, πέρυσι στο εκπτωτικό, μέσα στο φουσκωτό της frozen;

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Εχεις δικιο!

Και εμενα μου εχει τυχει να δω ξαφνικα ενα μικρο παιδακι στα ποδια μου..

Απλα επειδη δεν ειμαι ατζουμπαλη και αντιδρω γρηγορα δεν τα χτυπησα πραγμα που θα γινοταν καταλαθος φυσικα!!!!

Απλα αυτο που λες πρεπει να εχουμε στον νου μας πως δεν ειναι ολοι στο μεγεθος μας!!!

Έχεις δίκιο.

Καλή και επίκαιρη η σκέψη σου.

Καλά γιορτινά ξεφαντώματα λοιπόν, με προσοχή στα μικρά μας ανθρωπάκια!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Πολύ ωραίο θέμα Xena.

Επίσης στις ουρές στα τρενάκια και στα καρουζέλ, αφήνετε λίγο χώρο μην πάθουν ασφυξία τα μικρά και μην προσπαθείτε να φάτε τη σειρά του μπροστινού σας για να μπουν τα παιδάκια σας πρώτα...:evil::evil:

Κάτι τέτοια να τα θυμάστε όταν θα παριστάνετε ότι νηστεύετε ή όταν σταυροκοπιέστε και καλά στις εκκλησίες...:rolleyes::rolleyes:

Ω!!! χαίρομαι που καταλαβαίνετε! δεν χαίρομαι ασφαλώς που είστε ομοιοπαθούσες!!!

Για τις ουρές στα καρουσέλ κλπ, ακόμη δεν φτάσαμε να πάμε εμείς, νιώθουμε πως θα φάμε ξύλο πια. Το αποφεύγουμε.

Ναι, αν είχαμε την υπομονή και την ευγένεια να περιμένουμε την δική μας σειρά χωρίς τα παραπάνω παρατράγουδα, θα μεταδίδαμε ανάλογη "παιδεία" και στα δικά μας παιδιά.

Θα μάθαιναν να σέβονται, να έχουν υπομονή και να είναι ευγενικά.

Τι υπέροχος κόσμος που θα ήταν....!

Διαφημίσεις

Οντως παιδια, περιμενετε την σειρα σας! Σε τρενακι τις προαλλες ειχα παιδακι 8 χρονων πισω μου να κλαψουριζει 10 λεπτα στη μαμα του για να μπει στο τρενακι αμεσως, δεν αντεχε να περιμενει τη σειρα του! Η σειρα γεματη τετραχρονα και πενταχρονα στο μεταξυ και τελικα η μαμα πηγε να χωθει αλλα ηταν ψηλη και δεν μπορεσε να το κανει διακριτικα οποτε την ''εκτοπισαν'' στη θεση της!

Δεν σπρωχνουμε, περιμενουμε τη σειρα μας και ναι αν παρασυρουμε ή πατησουμε κανεναν ζηταμε και μια συγνωμη και προσεχουμε περισσοτερο!!

Να συστήσω επίσης, μιας κι είναι διακοπές και υπάρχει λίγος χρόνος, να αφήσουμε τις ουρές, τα τραινάκια, τα καρουζέλ και να βγάλουμε τα παιδιά μας λίγο στη Φύση. Θυμάμαι εγώ σε ανάλογη ηλικία (και μέγεθος) πόσο δυστυχής ήμουν σε "σκηνες πλήθους" και πόσο απολάμβανα το ελεύθερο παιχνίδι στην ύπαιθρο με συνομηλίκους μου.

Να συστήσω επίσης, μιας κι είναι διακοπές και υπάρχει λίγος χρόνος, να αφήσουμε τις ουρές, τα τραινάκια, τα καρουζέλ και να βγάλουμε τα παιδιά μας λίγο στη Φύση. Θυμάμαι εγώ σε ανάλογη ηλικία (και μέγεθος) πόσο δυστυχής ήμουν σε "σκηνες πλήθους" και πόσο απολάμβανα το ελεύθερο παιχνίδι στην ύπαιθρο με συνομηλίκους μου.

Μπορείς να προτείνεις κάτι για Αττική? (εννοείται για ημέρα που δεν θα κάνει φοφόκρυο)

Κάτι άσχετο με τις ουρές αλλά σχετικό με το συνωστισμό...

Αγαπητές μαμάδες και μπαμπάδες μην αφήνετε τα παιδιά σας να πιάνουν, να χαϊδεύουν, να βάζουν χέρι τέλος πάντων σε ξένα καρότσια... Και όταν αναγκαστεί ο ξένος γονιός να πει "όχι" και "μη" στο παιδί σας (γιατί δεν το κάνατε εσείς) μη ψάξετε δικαιολογία τύπου "μα έχει αδερφάκι και ξέρει", "μα αγαπάει τα παιδάκια" ή "μα να το χαϊδέψει θέλει".

Θυμηθείτε και εσείς μωρά είχατε κάποτε και επίσης οι ιώσεις πάνε και έρχονται τέτοιες εποχές...

Διαφημίσεις

Ναι, σωστό κι αυτό! πόσα παιδάκια δεν χάϊδεψαν το μαγουλάκι μας όταν ήμασταν κάτι μηνών!

Τουλάχιστον θυμάμαι αρκετοί γονείς το εμπόδισαν. Η πρόσπάθησαν, κάτι είπαν.

Πείτε κι άλλα, να προβληματιστούμε, μπας και γίνει κανένα θαύμα και έχουν τα παιδάκια μας κάτι καλύτερο!

Οντως επικαιρο! Μολις προχθες παρατηρησα ποσο δυσκολο ειναι να κυκλοφορησεις με μικρο παιδι στο μετρό τετοιες μέρες. Το λεω γιατι τη βαζω συχνα στο μετρο. Αν και περιμέναμε τελευταιες στις κυλιόμενες και πηγαίναμε προσεκτικά, αυτη τη φορα μας έσπρωξε αρκετός κόσμος.

Επίσης πολλη προσοχη θελει σε ολα αυτα τα θεματικα παρκα, στα πολυκαταστηματα κλπ. Αν και κυριως ειναι θεμα παιδειας. Γιατι σημερα στο Φλοισβο ειδα πολλους γονεις να λογομαχουν για θεσεις παρκινγκ, για το που θα καθησει το παιδι τους σε παρασταση, για το αν θα βαψουν το δικο του προσωπο πρωτο κλπ. Οσο κι αν προσπαθησαμε να τα αγνοησουμε και να απομακρυνθουμε, συνεβαιναν διπλα μας και ηταν...δυσκολο το να μπουμε στο Χριστουγεννιατικο πνευμα!

Προσοχή λοιπόν, και κυριως, ψυχραιμια...! Κι οπως λεει πολυ σωστα η goody, περιμενετε τη σειρα σας!!

Μακρια απο εμας αλλα επειδη πολλα γινονται, βαλτε ενα χαρτακι σε μια τσεπη του μπουφαν του παιδιου σας που να γραφει το ονομα του και το δικο σας + τηλεφωνο επικοινωνιας, δειξτε του που το εχετε βαλει και πειτε του αν καποια στιγμη χαθειτε να πλησιασει μια μαμα που κραταει καροτσι (θεωρειται αντικειμενικα η πλεον ακινδυνη!!!), να της πει οτι εχασε την μαμά/μπαμπα του και να της δωσει το χαρτακι.

Καλημέρα!καλο θα ηταν να μαθει η κάθε μαμα τα βλαστάρια της να μην τρεχουν γυρω γυρω σαν κακομαθημένα.Δεν φταιει ο κοσμος που περπαταει.

Μάλλον , μας κάνεις πλάκα!!!! Ένα παιδάκι που τρέχει είναι κακομαθημένο ?:shock: Ο κόσμος που περπατάει σε ένα χώρο με πιτσιρίκια , κοιτάει κ μπροστά του...όχι το υπερπέραν , ούτε πως θα βγάλει ωραία selfie!!!!!!

Δυστυχώς , πολλοί γονείς είναι από απρόσεκτοι , εως αγενείς...τουλάχιστον. Προσπαθούν οι ίδιοι να παρακάμψουν την σειρά , προκειμένου να είναι πρώτο το δικό τους παιδί, σπρώχνουν παιδάκια....ΝΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ !!!

Xena, έχεις απόλυτο δίκιο !!!!

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Μάλλον , μας κάνεις πλάκα!!!! Ένα παιδάκι που τρέχει είναι κακομαθημένο ?:shock: Ο κόσμος που περπατάει σε ένα χώρο με πιτσιρίκια , κοιτάει κ μπροστά του...όχι το υπερπέραν , ούτε πως θα βγάλει ωραία selfie!!!!!!

Δυστυχώς , πολλοί γονείς είναι από απρόσεκτοι , εως αγενείς...τουλάχιστον. Προσπαθούν οι ίδιοι να παρακάμψουν την σειρά , προκειμένου να είναι πρώτο το δικό τους παιδί, σπρώχνουν παιδάκια....ΝΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ !!!

Xena, έχεις απόλυτο δίκιο !!!!

Καλη μου είμαι δασκαλα και μαμα 2 υπεροχων κοριτσιων.Προφανως και πρεπει να προσεχει καποιος .Ωστοσο πρεπει να παραδεχτούμε ποσο ενοχλητικο είναι να βλέπεις παιδια που τρεχουν και σκονταφτουν σε ξενους. Εχω ζησει στο εξωτερικο και τα παιδια εκει είναι μαθημένα αλλιως.Και ναι βεβεβαιως υπαρχει τροπος να τα μαθεις να διασκεδαζουν χωρις να ενοχλουν.

Καλη μου είμαι δασκαλα και μαμα 2 υπεροχων κοριτσιων.Προφανως και πρεπει να προσεχει καποιος .Ωστοσο πρεπει να παραδεχτούμε ποσο ενοχλητικο είναι να βλέπεις παιδια που τρεχουν και σκονταφτουν σε ξενους. Εχω ζησει στο εξωτερικο και τα παιδια εκει είναι μαθημένα αλλιως.Και ναι βεβεβαιως υπαρχει τροπος να τα μαθεις να διασκεδαζουν χωρις να ενοχλουν.

Μάλλον κατάλαβες κάτι άλλο από που γράφει η θεματοθέτρια. Προφανώς για σένα ένα παιδί που τρέχει σε μια πλατεία ή μια παιδική χαρά , είναι εξωπραγματικό:confused:

Βλέπω όμως ότι αναφέρεσαι μόνο στην συμπεριφορά των παιδιών κ όχι των γονιών......

Κ βέβαια μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς να ενοχλούν , αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας

3W24p3.png

Μάλλον κατάλαβες κάτι άλλο από που γράφει η θεματοθέτρια. Προφανώς για σένα ένα παιδί που τρέχει σε μια πλατεία ή μια παιδική χαρά , είναι εξωπραγματικό:confused:

Βλέπω όμως ότι αναφέρεσαι μόνο στην συμπεριφορά των παιδιών κ όχι των γονιών......

Κ βέβαια μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς να ενοχλούν , αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας

Το να παιζει ενα παιδι στην παιδικη χαρα ειναι ενα πραγμα το να σπαει τα νευρα των περαστικων φωναζωντας και σκονταφτωντας παντου ειναι αλλο.

Μην τσιμπάτε κορίτσια.....!!!!!

Η φιλενάδα μας η luluka απο το πρωί 28/12/2015 που γράφτηκε στο φόρουμ ψάχνει για καβγάδες. Έχει γράψει 8 μηνύματα μέχρι τώρα και εντελώς τυχαία ξεθάβει κάτι παλιά θέματα και προκαλεί με τα γραφόμενα της. Παρατηρήστε το και 'σεις.

Γι' αυτό λέω μην τσιμπάτε.....

Καλημέρα.

Το να παιζει ενα παιδι στην παιδικη χαρα ειναι ενα πραγμα το να σπαει τα νευρα των περαστικων φωναζωντας και σκονταφτωντας παντου ειναι αλλο.

Αδυνατώ να πιστεψω πως αυτό είναι κάτι που θα ενοχλούσε μία μητέρα; και δασκάλα; Κάτι δεν κολλάει.

Να σου σπάει τα νεύρα ένα θέαμα παιδιών που παίζουν, τρέχουν ή φωνάζουν; :shock:

Συγνώμη που υπάρχουν κι όλας!!!! Και το λέω που τα δικά μου δεν το κάνουν αυτό και με κάθε εριστική διάθεση. Οταν κάνεις παιδιά, συνήθως αγαπάς ΟΛΑ τα παιδιά. Και όταν είσαι και εκπαιδευτικός κυρίως, αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι ως φυσιολογικό.

Οταν σπάζεσαι με τα παιδιά που βλέπεις να χαίρονται (γιατί τα παιδιά είναι και άγαρμπα - πως να το κάνουμε;) κάτι δεν πάει καλά. :confused:

no comment...απλά είσαι εκτός θέματος....ίσως κ εκτός τόπου κ χρόνου

3W24p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...