Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν ξέρω τι έχει

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!!!έχω ένα μπεμπάκο τεσσάρων μηνών ο οποίος ενώ στην αρχή ήταν ένα πολύ ήσυχο μωρό(κοιμόταν 9 με 9 με ένα ξύπνημα στις 6) τον τελευταίο μήνα έχει μεταλλαχτεί!!!!!Ξυπνάει πολύ συχνά τα βράδυα, κοιμάται με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία μες στη μέρα(με το ζόρι 2 ώρες και αυτό με μεγάλη προσπάθεια) και σαν να μη φτάνανε όλα αυτά το τελευταίο μήνα μου πήρε λίγο βάρος (από 7400 πήγε 7800) και τις τελευταίες δύο βδομάδες ότι κενώσεις έχει κάνει είναι διάρροια!!!έχω τρελαθεί!κοντεύω να πέσω κάτω από την κούραση αλλά δεν με νοιάζει αυτό,αγχώνομαι για το μπέμπη γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει!!!μήπως δεν του φτάνει το γάλα?δόντια?η κάτι άλλο!!!!!κορίτσια τις συμβουλές σας γιατί θα τρελαθώ!!!!!

Διαφημίσεις

Δύο εβδομάδες διάρροια;;;

Σε παρακαλώ πες μου ότι τον πήγες στο παιδίατρο και τί είπε ;

Το μυαλό μου πήγε σε δόντια,αλλά τόσες μέρες διάρροια;

Έχεις αρχίσει στερεές;Μήπως τον έχει πειράξει κάτι.

δεν μου κάνει συνεχώς διάρροια!στις δύο βδομάδες έχει κάνει 7-8 φόρες κένωση και όλες ήταν διάρροια!στην παιδίατρο πήγα την πέμπτη και μου είπε ότι το στομαχάκι του είναι καλά και αν συνεχιστεί να την πάρω!για να καταλάβεις από την πέμπτη μου έκανε μία κένωση την παρασκευή και μία σήμερα!Είναι στον πέμπτο ο μπέμπης και τον θηλάζω αποκλειστικά μέχρι τώρα!τι να σου πώ σε γενικές γραμμές δεν έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή μου μόνο ένα ακτίβια γιαούρτι έφαγα πριν δυό βδομάδες αλλά θα τον επηρέαζε τόσο καιρό?επίσης για τα δόντια,η παιδίατρος μου είπε την πέμπτη ότι έχουν φουσκώσει πολύ τα ούλα του αλλά δεν βλέπει κάποιο να βγαίνει άμεσα!

Αααα έτσι όπως το έγραψες φοβήθηκα.Δυο βδομάδες διάρροια!

Πάντως να ξέρεις πως τα μωρά αλλάζουν συνεχώς συνήθειες! Δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό αυτό...

ναι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι του συμβαίνει!χθές μπορεί να ξύπνησε και 10 φορές το βράδυ!έχω αρχίσει να αγχώνομαι μήπως δεν χορταίνει γιατί αυτό συμβαίνει τώρα ένα μήνα!δεν ξέρω ειλικρινά!

Διαφημίσεις

Μαριλένα μην πανικοβάλλεσαι!!!

Στους 4 μήνες ο ύπνος των μωρών αλλάζει, γίνεται περισσότερο σαν των ενηλίκων, με εναλλαγές κύκλων ύπνου (από βαρύ σε ελαφρύ κ.ο.κ.). Κατά τις εναλλαγές αυτές τα μωρά ξυπνάνε και αν δεν έχουν μάθει μέχρι τότε να αποκοιμιούνται μόνα τους χωρίς εξωτερική βοήθεια (π.χ. στήθος, κούνημα, αγκαλιά κ.λπ.) δεν μπορούν να ξανακοιμηθούν και ζητούν πάλι την εξωτερική βοήθεια στην οποία έχουν συνηθίσει. Και ναι...αυτό μπορεί να συμβαίνει και 10 φορές μέσα σε μια νύχτα!!!

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.weebeedreaming.com/my-blog/4-month-sleep-regression και υπομονή!!!

Το θέμα της διάρροιας παρακολούθησέ το και ενημέρωσε τον παιδίατρο αν συνεχίζεται...Τα κακά τί χρώμα είναι; Έχουν βλέννες;

Παίζει άλμα ανάπτυξης, σε συνδυασμό με δόντια, σε συνδυασμό με ενοχλήσεις στο εντεράκι του...τρέχα γύρευε :)

Δυστυχώς όταν είναι τόσο μικρά, η συμπεριφορά ύπνου αλλάζει συχνά...Τα καλά νέα: μπορεί σύντομα να αλλάξει και προς το καλύτερο :)

Όταν ξυπνάει κλαίει; Τί ζητάει για να ξανακοιμηθεί; Στήθος;

ΑΝ (λέω αν...) έχεις αποκλείσει ότι πεινάει, θα μπορούσες να δοκιμάσεις την πιπίλα (με μέτρο)...Ξέρω ότι γενικά δεν συνίσταται, αλλά μερικά μωρά τα ανακουφίζει πολύ και τα βοηθάει στον ύπνο.

Καλό κουράγιο!

πφφφφ.....μόλις μίλησα με την παιδίατρο και μου είπε ότι οι κενώσεις του εφόσον δεν έχω δει βλέννα ή αίμα είναι οκ και να μη με ανησυχεί!πιπίλα παίρνει

με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση!Όταν ξυπνάει πχ από τις 10 φορές τις 2-3 ηρεμεί με θηλασμό και τις υπόλοιπες απλά αγκαλιά κανά μισάωρο πιπίλα και ύπνος πάλι!σκέφτηκα για να αποκλείσω το ενδεχόμενο ότι πεινάει να βγάλω γάλα και να του το δώσω με μπιμπερό ένα βράδυ μήπως πιεί περισσότερο!Α επίσης η παιδίατρος μου είπε ότι οι κενώσεις του μπορεί να είναι έτσι λόγω δοντιών αλλά δεν νομίζει ότι θα βγάλει άμεσα δόντι!

πφφφφ.....μόλις μίλησα με την παιδίατρο και μου είπε ότι οι κενώσεις του εφόσον δεν έχω δει βλέννα ή αίμα είναι οκ και να μη με ανησυχεί!πιπίλα παίρνει

με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση!Όταν ξυπνάει πχ από τις 10 φορές τις 2-3 ηρεμεί με θηλασμό και τις υπόλοιπες απλά αγκαλιά κανά μισάωρο πιπίλα και ύπνος πάλι!σκέφτηκα για να αποκλείσω το ενδεχόμενο ότι πεινάει να βγάλω γάλα και να του το δώσω με μπιμπερό ένα βράδυ μήπως πιεί περισσότερο!Α επίσης η παιδίατρος μου είπε ότι οι κενώσεις του μπορεί να είναι έτσι λόγω δοντιών αλλά δεν νομίζει ότι θα βγάλει άμεσα δόντι!

Εμένα η μεγάλη μου παιδευόταν από 4 μηνών με τα δόντια και έβγσλε ακριβώς μια μέρα μετα την βάφτισή της....8 μηνών και 8 ημερών! Και μιλάμε για πολύ κλάμα, πολλές κενώσεις...

Επειδή αναφέρθηκες στην κούραση που προφανώς και είναι μεγάλη αν σηκώνεσαι 10 φορές τη νύχτα, θα σου πρότεινα, χωρίς φόβο και πάθος, να τον πάρεις στο κρεβάτι σου, όπου μπορείς να θηλάζεις ξαπλωμένη στο πλάι ενώ "λαγοκοιμάσαι" (σε παλαιότερα θέματα θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για να τον έχεις με ασφάλεια στο κρεβάτι σου). Μπορεί και αυτό να ηρεμήσει κάπως το μπέμπη, αν σε νιώθει δίπλα του.

Φαντάζομαι θα ανησυχείς μήπως κάτι τέτοιο του γίνει συνήθεια και μετά δυσκολευτείς να τον ξαναπάς στην κούνια του...Εγώ θα σου έλεγα ότι όλα μαθαίνονται και όλα ξεμαθαίνονται, αργά ή γρήγορα...Αν είσαι πολύ εξαντλημένη, κάνε αυτό που θα σου εξασφαλίσει λίγη ξεκούραση και αργότερα βλέπεις...

Διαφημίσεις

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί σου Novak! Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ στο 6μηνών αγοράκι μου και χαίρομαι κάθε νύχτα μαζί του. Ξυπνά μία ή δύο φορές και πίνει "self service" το γαλατάκι του... Κι όπως το λές είναι... γεμίζει ασφάλεια και σιγουριά και κοιμάται και μόνος του όποτε θέλει...

Μαριλένα!! δοκίμασέ το και θα νιώσετε κι οι δύο καλύτερα! Καλή δύναμη! Όλα να πάνε καλά με το μωράκι σου!

:D

• 3 weeks later...

κοριτσια γεια σας και παλι!!!!ευχαριστω πολυ ολες σας για τις απαντησεις και συγνωμη για την καθυστερηση στην απαντηση μου αλλα τρεχω και δεν φτανω!!!!λοιπον η κατασταση συνεχιζεται με αμειωτους ρυθμους να μην πω οτι χειροτερευει και παει.....το να κοιμαται μαζι μας το δοκιμασα αλλα δεν ειδα διαφορα στα ξυπνηματα ασε που φοβαμαι πολυ μη του γινει μονιμη συνηθεια!!!χθες πηγαμε στον παιδιατρο παλι και δεν ειχε βαλει καλο βαρος (200 γρ) και μου ειπε οτι αργει πολυ να βγει δοντι!!!!!!χαχχα αυτοκτονω!!!!

Μειωμένη πρόσληψη βάρους + διαρροια = πρόβλημα. Διάρροια είναι αν τα κακά έγιναν νερουλά από απλά μαλακά . Γιατί στο έντερο αφυδατώνονται, πραγμα που σημαίνει ότι τώρα το έντερο κάνει γρήγορες συσπάσεις τα αποβάλει γρήγορα και ότι το παιδι αφυδατώνεται. Οι βλένες και το αίμα παίζουν στους πρώτους μή ες συνηθως.

Διάβασα στο άλλο θέμα σου οτι χτυπιέται στο στήθος. Όλα αυτα + ο μειωμένος ύπνος, και η μειωμένη πρόσλ βάρους, + ανησυχία, χτυπάνε καμπανάκι για πρόβλημα αυτιού.

Ενοχλεί κατάπωση, στάση κεφαλής, χαλάει ύπνο.

Μετά τη θεραπεία το παιδί γίνεται άλλος ανθρωπος.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...