Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο άντρας σας συμμετέχει στη φροντίδα-ανατροφή των παιδιών;

kasia

Ο άντρας σας συμμετέχει στη φροντίδα-ανατροφή των παιδιών;  

1.537

1. 1. Ο άντρας σας συμμετέχει στη φροντίδα-ανατροφή των παιδιών;

• α) ναι συμμετέχει εξίσου με μένα στα πάντα
      666
    • β) συμμετέχει σε ορισμένα πράγματα ή κάποιες φορές
      638
    • γ) δεν συμμετέχει καθόλου γιατί θεωρεί ότι είναι γυναικεία υπόθεση
      63
    • δ) θέλει να συμμετέχει αλλά δεν τον αφήνω εγώ
      4

Recommended Posts

Εμένα πάντως στην αρχή δεν έκανε τίποτα γιατί είχα τη μαμά μου σπίτι και είχε επαναπαφθεί. Μετά όμως το 40ήμερο ξεκίνησε να βοηθάει αν και δουλεύει. Τα κάνει όλα αν τύχει, αλλά σπάνια τυχαίνει. Δηλαδή, επειδή είμαι συνέχεια εγώ σπίτι τον αλλάζω και τον ταίζω και τον κοιμήζω. Αν τύχει και δεν είμαι θα το κάνει εκείνος. Πάντως αυτό που θέλω εγώ και που το κάνει, είναι να απασχολεί το μωρό ώστε να κοιμηθώ κανα 2ωρο το μεσημεράκι ή να κάνω μπάνιο ή να μαγειρέψω ή να πάω για ψώνια. Εκεί μάλιστα!!! Θα θελα να κάνει περισσότερα αλλά εντάξει, βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού οπότε δεν είμαι και ανευχάριστη!!!!!

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η αλήθεια είναι ότι χτές είμουν και στεναχωρημένη και νευριασμένη γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει δεν ήταν έτσι και μιλάμαι ότι ε'ιμασται μαζί 20 χρόνια. Πρώτα έκανε τα πάντα στο σπίτι από σίδερο μέχρι ξεσκόνησμα και στην αρχή με το μωρό βοηθούσε τώρα κανα - δύο μήνες με έχει αφήσει να τα κάνω όλα μονη μου. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι ζηλεύει όχι το μωρό αλλά βλέπετε λόγω το ότι δεν είχαμε παιδί τον είχα σαν μωρό τον πρόσεχα και του έκανα όλα τα χατήρια και τώρα με το μωρό δεν μπορώ να τα κάνω πλέων και φαίνετε ότι του λείπουν ελπίζω να συνέλθει γρηγορα για το καλό όλων μας. Οφείλω να πω ότι το μπάνιο του παιδιού είναι δικιά του δουλειά από την πρώτη μέρα και του δίνει και γάλα με το μπιμπερό όταν του πω απλά για να κάνει κάτι πρέπει να του το πω εγώ. ¨Ετσι και αλλιώς το Απρίλιο θα πάω για δουλειά και επειδή σχολάω αργότερα από εκείνον θα πρέπει να παίρνει το παιδί από την μητέρα του και να του δίνει την κρέμα του και ότι αλλο χρειάζετε ένα παιδί

Να δω τότε τι θα κανει που θα τρέχει να τα προλάβει γιατί για να αφήσει το παιδι στην μάνα του παραπάνω δεν παίζει το έχουμε συζητήσει η γυναίκα είναι 70 χρονόν πάλι καλά που θα το κρατήσει κιόλας.Τελικά το να γράφεις αυτά που σκέφτεσε είναι πολυ καλή ψυχοθεραπία αμέσως νιώθεις καλύτερα σας ευχαριστώ.

Αχ Ντίνα κι εγώ κάπως έτσι είμαι.... Τι να κάνεις? Εμένα βεβαια βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και απασχολεί τον μικρό αλλά δεν τον αλλάζει ή τον ταίζει επειδή είμαι εγώ. Λέει "αν χρειαστεί θα το κάνω" αλλά πάντα είμαι εγώ που το κάνω. Παρ'όλα αυτά με βοηθάει και μόνο που τον απασχολεί ή παίζει μαζί του. Πάντως κι εγώ αν δεν του πω να κάνει κάτι, δεν κουνάει το χεράκι του. Αυτά τα μπιμπερό μία φορά να τα πλύνει μόνος του ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!! Πρέπει να του το λέω κάθε μέρα. Μα δε βαριέται να μ'ακούει?????? χαχαχα!!!
.png

κοριτσια η κατασταση σε εμενα εχει ξεφυγει.στις αρχες εκανε κ κατι.την ταιζε που κ που για να κοιμηθω λιγο η ασχολιοτανε κ λιγακι μαζι της.καλα για δουλειες δεν το συζητω.τιποτα δεν κανει.αλλα τωρα τελευταια εχει ξεφυγει.ουτε με το μωρο καθεται να παιξει.κι οταν του λεω μουτρωνει.εκτος του σουπερ μρκετ δεν κανει τιποτα αλλο.παντα πρεπει να του το λεω.

με το που ερχεται απο την δουλεια καθεται στον υπολογιστη κ περα βρεχει.

τι να πω του το εχω πει χιλιαδες φορες αλλα τιποτα.

επιλοχειο περναει?

κ να πω οτι τον κουρασε η μικρη?καθολου.ποτε δεν τον ξαγρυπνησε.μια φορα ημουν τοσο κουρασμενη κ η μικρη ξυπνησε το βραδυ.ημουν κ αρρωστη.εκανε την παπια.του λεω μπορεις να την παρεις λιγο?τσαντιστηκε κ γυρισε πλευρο.μιλαμε πληρη αδιαφορια .

• 3 εβδομάδες μετά...

Δυστυχώς δουλεύει πάρα πολύ για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις. Εγώ δεν δουλέυω, θέλει τουλάχιστον μέχρι η μικρή να γίνει 2 χρονών να είμαι στο σπίτι μαζί της και συμφωνώ μαζί του. Αν και πρίν να γεννήσω δεν μπορούσα να διαννοηθώ να μην δουλέυω, τώρα έχω αλλάξει γνώμη. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο το μωρό να μεγαλώνει με την μαμά στο σπίτι τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

.png

Διαφημίσεις

Πάντως όσο κουρασμένος και αν έρχεται απο την δουλειά παίζει με την μικρή. Την ταίζει την κρεμούλα της το απόγευμα, την πηγαίνει βόλτα...και γενικώς ασχολείται μαζί της όταν είναι σπίτι.

.png

• 4 εβδομάδες μετά...

κι εμένα όλα τα κάνει κορίτσια ο αντρούλης, δεν έχω παράπονο. για τις δουλειές μόνο θέλει να του τα υπενθιμίζω. στην εγκυμοσύνη ήταν άψογος. κι από τότε που έχει γεννηθεί το παιδί με βοηθάει σε όλα. ένα βράδυ ξυπνάει αυτός και την ταίζει, ένα εγώ.

είμαι πολύ τυχερή γιατί δεν κολλάει σε τίποτα. στο άλλαγμα, στο μπάνιο, στο ντύσιμο, όλα τα κάνουμε μαζί. είναι ο καλύτερος!!!!!!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

με βοηθαει στα παντα...οσο δεν δουλευω ακομα το πρωι ασχολουμαι εγω με ολα..το απογευμα αναλαμβανει κυριως εκεινος τα παιδια...ειναι ενας καταπληκτικος πατερας,και συντροφος.Να τον εχει ο Θεος παντα καλα και να ειμαστε μαζι μεχρι τα βαθια γεραματα...

Η αληθια ειναι οτι δεν δουλευω οποτε εκ τοων πραγματων ασχολουμε περισσοτερο. Παντως πατερας κια γιος παιζουν μαζι καθε βραδυ και τον κανουμε μαζι μπανιο. Τωραπου τρωει κανονικο φαγητο τρωνε μαζι το βραδυ. Τις ελαχιστες φορες που τους εχω αφησει μονους του εχει αλλαξει πανα (αλλα δεν την εχει πεταξει στα σκουπιδια). Τωρα εχουν αρχισει και βγαινουν και βολτες οι δυο τους (καιρος ηταν! ειναι 21 μηνων ο μικρος). Με το καροτσι παντως μονος του δεν τον εβγαζε ασχετα με το οτι εσπρωχνε το καροτσι οταν ειμασταν ολοι μαζι. Επισης δεν εχουν παει οι δυο τους supermarket (ετσι για να δει την γλυκα!!!)

εμενα με βοηθαει παντου ,απο την πρωτη μερα στο σπιτι με το παιδι και στο νοσοκομειο εμεινε ολες τις μερες μαζι μου και φροντιζε εκεινος το μωρο επειδη εγω δεν μπορουσα.

Διαφημίσεις

Κι εμένα απο την πρώτη μέρα που γυρίσαμε απο το νοσ/μειο ενω ήταν κι η μαμά μου σπίτι κάναμε τα πάντα μαζί μπάνιο άλλαγμα πάνας τα πάντα!!!!Τι να πώ ένας λόγος ακόμα να τον λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!

2ef2v5u.png

Εμένα ο άντρας μου συμμετέχει με το να τα απασχολεί για να

Πάω τουαλέτα

Μαγειρέψω

Ετοιμάσω γάλατα

Κάνω μπάνιο - κοιμήσω - αλλάξω το ένα από τα δύο αγγελούδια μου

φυσικά αυτά ΟΤΑΝ είναι σπίτι...ΕΛΑΧΙΣΤΑ δηλαδή γιατί είναι χειρουργός και μια εφημερία μια ατέλειωτα χειρουργεία έρχεται κατά τις 22:30 με 11:00 σπίτι όπου φυσικά κοιμούνται! Όταν τυχαίνει να είναι νωρίτερα σπίτι από κεκτημένη ταχύτητα τα κάνω εγώ γιατί μέχρι να εξηγώ συνήθειες και το πως να το κάνει θα νυχτώσει και βαριέμαι απίστευτα.

Α! που και που όταν είναι σπίτι τους διαβάζει. Βέβαια όχι παραμύθια αλλά το Time η γναθοχειρουργική που κι αυτό χρήσιμο είναι...κοιμούνται αμέσως!

Ευτυχώς η μαμά μου είναι κοντά και έρχεται και βοηθάει τα βράδια.

εγώ πάλι είμαι η τυχερή της παρέας..ο άντρας μου κάνει περισσότερα από μένα! και για να εξηγηθώ..είναι δημοσιος υπάλληλος και έχει πάρει 9 μήνες άδεια ανατροφής επειδή εγώ είμαι ελευθερη επαγγελματίας..οπότε..αυτός μαγειρεύει και για αυτήν και για εμάς, της κανει το βραδυνό μπάνιο, γενικώς αυτος την αλλάζει και την προσεχει όταν δουλεύω εγω στον υπολογιστή! μόνο τον θηλασμό δεν κάνει!! χαχα

και αποθηλασε επιτελους!

Πιστεψέ με .... ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ

Μόνο όταν το κάνει ο ίδιος μπορεί να καταλάβει πόσο κουραζόμαστε, αλλιώς ακούμε...'Ε ενταξει εσύ με τα παιδιά έπαιζες' και εγώ προσωπικά γίνομαι έξαλλη!

Λοιπόν εμένα:

-τον αλλάζει

-τον ταίζει (μόνο το μπιμπερό)

-τον πάει βόλτες μόνος του

-πάνε μαζί σούπερ μάρκετ (εγώ δεν έχω πάει ποτέ μόνη μου με το παιδί)

-παίζουνε μαζί αλλά οχι για ώρες και συνήθως με θέλει δίπλα του να του "κρατάω το χεράκι"

αλλά όλα αυτά τις περισσότερες φορές μόνο άμα του πω... εντάξει δουλεύει και ατέλειωτες ώρες και είναι και πολύ ανασφαλής με το θέμα μωρο... Το μπιμπερό ακόμα μου το φέρνει να το ελέγξω εγώ αν είναι στη σωστή θερμοκρασία :roll: !!!

Βράδυ ξύπναγε μόνο την πρώτη εβδομάδα αλλά τα έκανε χειρότερα από το άγχος του και έτσι το κόψαμε μετά από αμοιβαία συμφωνία!!!

Βέβαια να σημειώσω ότι σπάνια είμαστε οι τρεις μας... Είναι και οι γονείς μου δίπλα και η αδερφή μου και ευτυχώς χέρια υπάρχουν!!!

Σε γενικές γραμμές δεν έχω παράπονο, κάτι κάνει!!!

Διαφημίσεις

Αχχχχχ!!!!!!!!!Τι τυχερες που ειστε ρε κοριτσια.Εμενα δεν ασχολειται.Ενταξει το καταλαβαινω οτι δουλευει πολλες ωρες,αλλα χρειαζομαι κι εγω καποια στιγμη λιγο χρονο για τον εαυτο μου(μην ξεχναμε οτι εκτος απο μαμαδες ειμαστε και γυναικες)αλλα που τετοια τυχη.......

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Πιστεψέ με .... ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ

Μόνο όταν το κάνει ο ίδιος μπορεί να καταλάβει πόσο κουραζόμαστε, αλλιώς ακούμε...'Ε ενταξει εσύ με τα παιδιά έπαιζες' και εγώ προσωπικά γίνομαι έξαλλη!

Συμφωνώ απόλυτα!!!

Μόνο αν κάνει ο άλλος αυτά που κάνουμε εμείς, θα μπορέσει να καταλάβει πόσο κουραστικό είναι να είσαι σπίτι με τα παιδιά!!

Ο δικός μου ο άντρας πάντα με βοηθούσε, ειδικά όταν δούλευα! Εκτός από μία περίοδο που έκανε δεύτερη δουλειά και δεν μπορούσε(λογικότατο)!

Τώρα στην εγκυμοσύνη που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα και είχε αναλάβει τα πάντα στο σπίτι, είπε πως τώρα καταλαβαίνει τι σημαίνει να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού (εξ'ολοκλήρου) και πως είναι η πιο κουραστική δουλειά από οποιαδήποτε άλλη!!!

Και φυσικά με τα παιδιά αχολείται πολύύύύ:lol::lol::lol:

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Εμενα ο αντρας μου θελει να συμμετεχει στα παντα!! Και δε μιλαμε μονο για το παιδι, αλλα και στη φροντιδα του σπιτιου, στη διακοσμηση, στα ψωνια... Μεχρι αηδιας ομως...

Αφου καμια φορα του λεω "δε πας να παιξεις λιγο στον υπολογιστη να με αφησεις να τα κανω μονη μου οπως θελω????" ...Γιατι κ ως γνωστο εμεις οι γυναικες τα κανουμε παντα ολα καλυτερα.....

• 2 εβδομάδες μετά...

Απο τη στιγμή που γυρίσαμε στο σπίτι μετά το ΙΑΣΩ ανέλαβε κάθήκοντα μπαμπα. Τον πλένει τον ταίζει του μιλάει του τραγουδάει. Και τώρα που γύρισα στη δουλειά,μόλις σχολάσει αν δεν έχει άλλη δουλειά πηγαίνει στην μητέρα μου τον παίρνει και πάνε σπίτι οι δυο τους μέχρι να γυρίσω εγώ. Όταν προλαβαίνει κάνει και καμιά δουλειά στο σπίτι.έχει χαζέψει τελείως με το μωρό.Αν καμιά φορά αργήσει να έρθει και ο μπεμπης έχει κοιμηθεί,στεναχωριέται πολύ που δεν τον πρόλαβε ξύπνιο και κάθεται πάνω απο την κούνια και τον κοιτάει για κανένα τέταρτο,τον χαιδεύει τον φιλάει.:-P:P:p:p:p

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

εγω αφιερωνω το τραγουδι '' αν δεν ειχα και σενα τι θα ημουν στη γη.... " στον ανδρα μου ο οποιος κυριολεκτικα ειναι το δεξι μου χερι παντου χωρις να γινεται υπερβολικος ειναι η ανασα μου σε ολα με το σπιτι - και εξω ψωνια , με βοηθαει πολυ σε ολα (το μονο που σιχαινεται ειναι το καθαρισμα της τουαλετας!!!! χι..χι..) ολα τα αλλα τα γλυφει...με το παιδι μας αλλη φαση μονο που δεν το θηλασε!!! χι..χι ειλικρινα θελω να του πω ενα μεγαλο ευχαριστω που τον εχω διπλα μου ...ας τον εχει ο θεος καλα!!! και για να μη νομισετε οτι τον βαζω εγω να κανει δουλειες σας λεω οτι πολλες φορες τον παρακαλαω να ξεκουραστει λιγο κι εκεινος κοιταζει να ξεκουρασει εμενα....

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Και γω κορίτσια ευχαριστώ το Θεό για τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου για πολλούς λόγους: Δεν είναι ο τύπος του άντρα που θα κάνει δουλειές στο σπίτι, δεν πλένει και δεν σφουγγαρίζει (πώς να το κάνει άλλωστε όταν φεύγει 9 το πρωί και έρχεται 9 το βράδυ), είναι όμως ο άντρας που θα ασχοληθεί με την κόρη μας, θα παίξει μαζί της, θα την κάνει μπάνιο και θα την πάει βόλτα. Είναι ο άντρας που όταν με πάρει αγκαλιά ξεχνάω όλες μου τις ανασφάλειες και ανησυχίες, που ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ επάνω του για τα πάντα. Βασίλη μου σ΄ευχαριστώ για την απέραντη αγάπη και αφοσίωσή σου, σ΄ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και την έκανες τόσο όμορφη! Θα μπορούσα να γράφω ώρες ολόκληρες για σένα! Και ας μην μαζεύεις ποτέ τα ρούχα σου από τον καναπέ στο σαλόνι!

• 4 εβδομάδες μετά...

Πραγματικά το καμαρώνω που ο άντρας μου!!!Ειμαι πολύ Περίφανη!!!μπορώ να πω πως είναι ο τέλειος μπαμπάκας!!!Απο την στίγμη που γενήθηκε το διαμαντάκι μας,συμμετέχει στα πάντα!!στην ανατροφή,στην φροντίδα του παιδιού. Με βοηθάει στα πάντα, φροντίζει το διαμαντάκι μας με πολύ αγάπη,υπομονή,δεν δυσανασχέτησε πότε,και ας δούλευε 12-14 ωρες την ημέρα!!!πάντα έβρησκε χρόνο για τα κοριτσάκια του!!!Εμας δηλαδή!!!Ειμαι πολυ ικανοποιημένη με το χαρακτήρα της μικρής γιατι συμετίχαμε και οι 2 πάντα σαν ένα!!!!Είναι ο τέλειος μπαμπάκας!!!

εγω γνωρισα και αγαπησα τον αντρα μου να μεγαλωνει μονος του την κορουλα του-μας(ΠΛΕΟΝ!) ετσι δεν χρειαζεται να σας περιγραψω το ποσο πολυ με βοηθαει μου στεκεται και ποσο με συμβουλευει πως να κανω πολλα πραγματα!!! τον λατευω και τον ευχαριστω που υπαρχει!!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...