Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο σύντομα πρέπει να απαντηθεί μια πρόταση κουμπαριάς?

sissy

Recommended Posts

Έχω προτείνει σε μια φίλη να της βαφτίσω το μωρό. Την ρώτησα αν έχει βρει νονό, μου είπε όχι, της το πρότεινα και μου απάντησε πως θα το ήθελε αλλά "θα δούμε". Δεν γνωρίζω αν της έχει προτείνει κάποιος άλλος. Ίσως περιμένει να δει ποιος άλλος θα της προτείνει και μετά να διαλέξει.

Δε με πειράζει αν δε με επιλέξει, ούτε απαιτώ μια άμεση απάντηση αλλά θα ήθελα να το γνωρίζω εγκαίρως αν διαλέξει εμένα ώστε να ετοιμαστώ(οικονομικά), αφού το αργότερο σε 6 μήνες θα γίνει η βάφτιση.

Επειδή δεν ξέρω πως γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν ήξερα αν πρέπει να προτείνω ή να μου προτείνουν(οι απόψεις διίστανται στο φόρουμ), και επειδή δε μου απάντησε ακόμη σκέφτομαι μήπως δε με θέλει και να μην το έχω στο μυαλό μου πια. Από την άλλη σκέφτομαι πως δε θα ήθελα να περάσει καιρός και μετά να μου πει ναι, επειδή μετά θα αισθανόμουν ότι είμαι λύση ανάγκης και δε θα μου άρεσε. Δε θα ήθελα να ξαναθίξω το θέμα για ναμην την φέρω και σε δύσκολη θέση.

Ως μαμάδες πότε απαντήσατε στις προτάσεις των υποψηφίων νονών?

Αλλά και γενικότερα σε προτάσεις κουμπαριάς πόσο πριν το γάμο ή τη βάφτιση "κλείσατε" με τον κουμπάρο?

Διαφημίσεις

Έχω προτείνει σε μια φίλη να της βαφτίσω το μωρό. Την ρώτησα αν έχει βρει νονό, μου είπε όχι, της το πρότεινα και μου απάντησε πως θα το ήθελε αλλά "θα δούμε". Δεν γνωρίζω αν της έχει προτείνει κάποιος άλλος. Ίσως περιμένει να δει ποιος άλλος θα της προτείνει και μετά να διαλέξει.

Δε με πειράζει αν δε με επιλέξει, ούτε απαιτώ μια άμεση απάντηση αλλά θα ήθελα να το γνωρίζω εγκαίρως αν διαλέξει εμένα ώστε να ετοιμαστώ(οικονομικά), αφού το αργότερο σε 6 μήνες θα γίνει η βάφτιση.

Επειδή δεν ξέρω πως γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν ήξερα αν πρέπει να προτείνω ή να μου προτείνουν(οι απόψεις διίστανται στο φόρουμ), και επειδή δε μου απάντησε ακόμη σκέφτομαι μήπως δε με θέλει και να μην το έχω στο μυαλό μου πια. Από την άλλη σκέφτομαι πως δε θα ήθελα να περάσει καιρός και μετά να μου πει ναι, επειδή μετά θα αισθανόμουν ότι είμαι λύση ανάγκης και δε θα μου άρεσε. Δε θα ήθελα να ξαναθίξω το θέμα για ναμην την φέρω και σε δύσκολη θέση.

Ως μαμάδες πότε απαντήσατε στις προτάσεις των υποψηφίων νονών?

Αλλά και γενικότερα σε προτάσεις κουμπαριάς πόσο πριν το γάμο ή τη βάφτιση "κλείσατε" με τον κουμπάρο?

Γεια σου Σισσυ μου! Ποσος καιρος εχει περασει απο τοτε που το ζητησες; καλα εκανες και το προτεινες εσυ.Αν βεβαια δεις οτι περναει κανα 2μηνο και δεν σου απαντησει ξεχασε το. Οντως αν δεχτει 1-2 μηνες πριν τη βαπτιση θα φανει σαν λυση αναγκης και δεν θα το ηθελες φανταζομαι. Ασε που δεν προλαβαινεις να ετοιμαστεις. Βεβαια σωστο θα ηταν,εστω και αρνητικα, να σου απαντησει.Ποσο καλες φιλες ειστε;

Είμαστε καλές φίλες, της το είπα πριν 15 μέρες. Δεν είναι δηλαδή πολύς ο καιρός. Δεν περιμένω να μου απαντήσει άμεσα. Φαντάζομαι μέχρι το Πάσχα...

Απλώς έχω αρχίσει να το σκέφτομαι και θα ήθελα να ακούσω τις δικες σας περιπτώσεις.

Είμαστε καλές φίλες, της το είπα πριν 15 μέρες. Δεν είναι δηλαδή πολύς ο καιρός. Δεν περιμένω να μου απαντήσει άμεσα. Φαντάζομαι μέχρι το Πάσχα...

Απλώς έχω αρχίσει να το σκέφτομαι και θα ήθελα να ακούσω τις δικες σας περιπτώσεις.

Αν είναι καλή σου φίλη θα έπρεπε να πετάξει από τη χαρά της και να σου απαντήσει την ίδια στιγμή. Αν πάρουμε όμως ως δεδομένο ότι θα έπρεπε να το συζητήσει και με το σύζυγο της οι δεκαπέντε μέρες είναι αρκετές για αυτή τη συζήτηση.

χμμμ.. εγώ χρειάστηκα χρόνο για την μία κουμπαριά, ωσπου να βρούμε χρόνο να τα πούμε με τον άντρα μου που είχε μεγάλες υποχρεώσεις εκείνη την εποχή. Την άλλη μου την πρότειναν λίγες ημέρες πριν γεννήσω και η απάντηση μου βγήκε αυθόρμητα θετική. Μετά επιβεβαίωσε θετικά κι ο σύζυγος (φιου....)

Αλλά ίσως επειδή δεν είχα και απαιτήσεις - δεν καιγόμουν να ενημερώσω, δεν θα ανησυχούσα στη θέση σου!

Διαφημίσεις

Aν όντως ήθελε πραγματικά να γίνεις η νονά του παιδιού της, θα σου απαντούσε κατευθείαν καταφατικά. Εγώ είπα κατευθείαν το ναι, τόσο πολύ μου άρεσε η πρόταση όταν μου έγινε από την μέλλουσα νονά. Βέβαια παίζει να θέλει να το συζητήσει πρώτα και με τον σύζυγο αλλά αυτό το ''θα δούμε'' δεν μου κάνει αίσθηση, έχουν περάσει και αρκετές μέρες, θα έπρεπε ήδη να σου έχει απαντήσει.

Εγώ στην θέση σου θα της ξαναέθετα το ερώτημα, δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι που καθυστερεί αυτή να σου απαντήσει και σε φέρνει σε δύσκολη θέση.

θα σου προτεινα απλα να περιμενεις μεχρι το πασχα και μετα να ρωτησεις επιβεβαιωνοντας ή οχι την κουμπαρια...τοσο απλα ειναι τα πραγματα...ειναι λυπηρο αμεσως να λεμε σχολια του τυπου "Aν όντως ήθελε πραγματικά να γίνεις η νονά του παιδιού της, θα σου απαντούσε κατευθείαν καταφατικά" ...δεν μπορεις να γνωριζεις τις σκεψεις της φιλης σου σχετικα,ουτε αν εχει και αλλες προτασεις απο εξισου καλες της φιλες και φιλους...ουτε τιποτε...ειναι κριμα κατα την ταπεινη μου αποψη, να βγαζουμε συμπερασματα στεναχωρα, χωρις να γνωριζουμε ολα τα δεδομενα...δωσε χρονο στην φιλη σου και ξαναρωτα κοντα στις γιορτες...

(οι καλες φιλες παραμενουν καλες ακομα και αν δεν συναψουν κουμπαρια μεταξυ τους...επειδη φανταζομαι αυτη θα ειναι η επομενη σου σκεψη sissy)

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση στην ερώτησή σου (ούτε στο ποιος προτείνει - παίζουν και οι δύο περιπτώσεις, δηλαδή μπορεί να προτείνει ο υποψήφιος νονός, μπορεί να προτείνει και ο γονιός).

Βασικά η απάντηση "θα δούμε" δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Το λογικό είναι, αν ήθελε, να πει αμέσως ναι. Μπορεί όμως να θέλει να το συζητήσει με τον άντρα της, να της έχει ζητήσει κάποιος άλλος πριν από εσένα, να έχουν μια υποχρέωση κλπ. Λογικά μέχρι το Πάσχα θα πρέπει να σου έχει πει, αν ενδιαφέρεται, αφού το Πάσχα είναι η γιορτή του νονού.

Στη θέση σου θα έκανα το εξής: αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να βαφτίσεις το παιδί (είτε είσαι η πρώτη επιλογή είτε η τελευταία) άρχισε από τώρα να μαζεύεις χρήματα. Αν σου πει ΟΚ, θα είσαι έτοιμη, κι αν σου απαντήσει αρνητικά, μπορείς να πας ένα σούπερ τριήμερο με τον άντρα σου ;)

Αν δεν θέλεις να είσαι η δεύτερη λύση, έχε στο νου σου πως ακόμα κι αν σου πει ΟΚ, εφόσον στο πει μετά το Πάσχα, έχεις κάθε δίκιο να αρνηθείς παρότι το πρότεινες εσύ πρώτα. Μπορείς να πεις ότι άλλαξες γνώμη ή ότι χάλασες τα χρήματά σου αλλού αφού εξέλαβες την αρχική της απάντηση ως αρνητική.

Εμένα μου είχε κάνει πρόταση η νονά και δέχτηκα σχεδόν αμέσως! Της είπα οτι θα το συζητήσω με τον άντρα μου το συζήτησα και σε 1-2 μέρες απάντησα.

Εγώ στη θέση σου θα της έλεγα να το σκεφτεί και να μου απαντήσει μέχρι το Πάσχα παράδειγμα έτσι ώστε να μπορέσω να κανονίσω τα οικονομικά.

Μπορεί η κοπέλα να έχει κάνει πρόταση κάπου και να περιμένει απάντηση. Για μένα δεν είναι κακό να μην είσαι η πρώτη επιλογή αλλά ούτε και λύση ανάγκης, απο τη στιγμή που θα γίνεις νονά δε θα ισχύουν αυτά

Στη θέση σου θα έκανα το εξής: αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να βαφτίσεις το παιδί (είτε είσαι η πρώτη επιλογή είτε η τελευταία) άρχισε από τώρα να μαζεύεις χρήματα. Αν σου πει ΟΚ, θα είσαι έτοιμη, κι αν σου απαντήσει αρνητικά, μπορείς να πας ένα σούπερ τριήμερο με τον άντρα σου ;)

Αν δεν θέλεις να είσαι η δεύτερη λύση, έχε στο νου σου πως ακόμα κι αν σου πει ΟΚ, εφόσον στο πει μετά το Πάσχα, έχεις κάθε δίκιο να αρνηθείς παρότι το πρότεινες εσύ πρώτα. Μπορείς να πεις ότι άλλαξες γνώμη ή ότι χάλασες τα χρήματά σου αλλού αφού εξέλαβες την αρχική της απάντηση ως αρνητική.

Μου άρεσε η απάντησή σου Little Monkey επειδή έπιασες και όλες τις περιπτώσεις ;)

Την σκέφτηκα και την περίπτωση αυτή που λες, αν μου το πει μετά το Πάσχα.

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας κορίτσια.

Ιδανικά, θα ήθελα και γω να μου απαντούσε αμέσως, ωστόσο αν βρισκόμουν στη θέση της πιθανόν να ήθελα να το συζητήσω με το σύζυγο πρώτα.

Το μπεμπούλη θα τον αγαπάω το ίδιο είτε γίνω νονά του είτε όχι, και με τη φίλη μου δε θα χαλαστώ, έχει καλούς φίλους και ο άντρας της που θα ήθελε ίσως για κουμπάρους. Δηλαδή δε θα με πειράξει το όχι, πιο πολύ το "περίμενε" με έχει βάλει σε σκέψεις. Ενδιαφέρομαι πολύ να γίνω νονά, γι'αυτό και το πρότεινα, παρόλο που θα στριμωχτώ λίγο οικονομικά για να το κάνω, αλλά να είμαι τελευταία επιλογή, όχι, δε θα το ήθελα.

Δε θα φανώ πιεστική αν ξαναρωτήσω?

Μάλλον θα το αφήσω έτσι, μέχρι το Πάσχα και βλέπουμε...

Διαφημίσεις

Θα μπορουσες να το φερεις ξανα στην συζητηση, αυτη την φορα παρουσια του συζυγου της φιλης σου!

Να ρωτησεις διχως να τους ανακρινεις, αν τελικα αποφασισαν για νονο!

Δεν χρειαζεται να περιμενεις μεχρι το Πασχα, ηδη εθεσες το πρωτο ενδιαφερον πριν 15-20μερες... Εγω θα ελεγα να το ξαναανφερεις το ενδιαφερον σου μπροστα στο ζευγαρι, οχι μονο στη φιλη και αναλογως βλεπεις πώς θα σου απαντησουν. Δεν ειναι κακο να ξερεις αν ενδιαφερονται ή οχι.

Κανονικά πάντως κορίτσια το να απαντήσει αυθόρμητα κι αμέσως το "ναι" (όπως έκανα εγώ την δεύτερη φορά) είναι και λίγο λάθος, υπάρχει και ο πατέρας του παιδιού και πρέπει να τα κουβεντιάζουμε αυτά.

Οπότε μην το λαμβάνετε υπόψη αυτό, το ότι δλδ δεν απάντησε θετικά την ίδια στιγμή.

Και θα συμφωνήσω κι εγώ με την Little Monkey ότι αυτό είναι μάλλον το ορθότερο.

Κανονικά πάντως κορίτσια το να απαντήσει αυθόρμητα κι αμέσως το "ναι" (όπως έκανα εγώ την δεύτερη φορά) είναι και λίγο λάθος, υπάρχει και ο πατέρας του παιδιού και πρέπει να τα κουβεντιάζουμε αυτά.

Οπότε μην το λαμβάνετε υπόψη αυτό, το ότι δλδ δεν απάντησε θετικά την ίδια στιγμή.

Συμφωνω και εγω σε αυτο! Θελει σκεψη η αποφαση της επιλογης του νονου!

Σκέψη χρειάζεται η απόφαση όταν πρόκειται για συνεργάτες ή γνωστούς. Με φίλους δε νομίζω πως έχεις τόσα να σκεφτείς που να χρειάζεσαι 15 μέρες. Ή έστω έχεις την άνεση να πεις οτι "πολύ θα το ήθελα, αλλά άντρας μου πχ έχει ήδη υποσχεθεί κάπου αλλού".

Στη θέση σου δεν θα ξαναέθετα το θέμα, γιατί αν ήθελαν θα σου είχαν απαντήσει θετικά, τώρα μάλλον δεν έχουν τρόπο να σου πουν πως δεν θέλουν και σφυρίζουν δήθεν αμέριμνα ώσπου να ξεχαστεί το θέμα.

ΥΓ εμένα με πάντρεψε η αδελφή μου, για ν' αποφύγουμε μια κουμπαριά που δεν θέλαμε, αλλά για λόγους λεπτότητας δεν μπορούσαμε κι εύκολα να απορρίψουμε. τι να πεις, λεπτές καταστάσεις.

27pzp3.png

qIUIp2.png

Mην προτρέχουμε...και δεν είναι όλες οι καταστάσεις ίδιες...μπορεί να είπε "θα δουμε" όχι για να αποφύγει το ναι αλλα για να αποφυγει το όχι...τι εννοώ? Ο κουμπαρος που μας πάντρεψε είχε θέσει βετο ότι θα βαφτιζε και το μωρό πριν ακομη μεινω εγκυος! Μια κολλητή μου με την ανακοινωση της εγκυμοσύνης προσφερθηκε να βαπτίσει το μωρό...της είπα "θα δουμε" διοτι ήλπιζα να υπαναχωρήσει ο κουμπάρος...δηλ ενδεχεται η μαμα να έχει δεχτει ήδη μια πρόταση και να βρισκεται σε δύσκολη θέση...σιγουρα βεβαια καλό είναι να εξηγησει στη θεματοθέτρια και μάλιστα σε εύλογο χρονικο διάστημα (πριν το πάσχα) τι ακριβως συμβαινει...

Διαφημίσεις

Το "θα δούμε" προσωπικά δεν με καλύπτει. Κατ αρχήν χάρηκε με την πρόταση? Κατά δεύτερον στην φιλία "μιλάμε" λέμε στην φίλη μας αν μας έχουν προτείνει άλλοι κουμπαριά. Οκ, δεν λέγεται ότι σε έχω δεύτερη επιλογή αλλά θυμάμαι στο 1 ο παιδάκι μου που είχα αρκετές προτάσεις τους το έλεγα ....

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Στα αλήθεια το πιστεύεις αυτό? γιατί σε ότι αφορά το παιδί συνήθως αποφασίζουμε μόνες μας (λόγω και του ότι εμείς ασχολούμαστε κυρίως) :P:p:p

Στα αλήθεια το πιστεύεις αυτό? γιατί σε ότι αφορά το παιδί συνήθως αποφασίζουμε μόνες μας (λόγω και του ότι εμείς ασχολούμαστε κυρίως) :P:p:p

ναι βρε κορίτσι αλλά έστω και τυπικά πρέπει να τον ρωτήσουμε:wink:. Συνήθως οι άντρες λένε "οτι θέλεις" αλλά αν δεν τους ρωτήσεις θα λένε οτι τους γράφεις