Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

EΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ, PLS ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!

Recommended Posts

Χίλια συγνώμη, που μπορεί να επαναφέρω χιλιοειπωμένα πράγματα, αλλά δεν προλαβαίνω με τίποτα να διαβάσω τόσες σελίδες θεμάτων!!!Βοηθήστε με σας παρακαλώ με ένα "ρεζουμέ"

Μετά απο σαράντα κύματα, κατάφερα να θηλάζω, χωρίς να πονάω(και πάρα πολύ),Δυστηχώς στο Έλενα , δεν μου έδειξε καμμία, με αποτέλεσμα, να τραυματίσω τις θηλές μου.Τώρα σταματήσαν να ματώνουν αλλά έχω ένα άλλο προβλημα,

Το στήθος μου τουμπανιάσει απο το πολύ γάλα.Καταρχήν ενώ στο Έλενα, μου είχαν πεί να την θηλάζω κάθε 3 ώρες ΚΑΙ το βράδυ, η μετέπειτα παιδίατρος,η οποία ήρθε στο σπίτι, μου είπε ο τελευταίος θηλασμός να είναι στις 12-12:30 και ο πρώτος γύρω στις 6,Εαν βέβαια η μικρή ξυπνήσει, τότε την θηλάζω.Αυτό επίσης μου το επιβεβαίωσε πολύς κόσμος και μου είπαν οτι όπως τρέφεται το παιδί με το γάλα, έτσι τρέφεται και με τον ύπνο.

Η μπουμπού γεννήθηκε 2950, βγήκε 2850 και τώρα είναι 3400.

Την ημέρα την ξυπνάω κάθε 3 ώρες και την νύχτα πίνει τελευταία φορά, γύρω στις 1 και πρώτη μεταξύ 05 και 06.Σημειωτέον, τώρα που θα αλλάξει η μέρα, η μικρή γίνεται 14 ημερών.

Μήπως όμως έτσι, συσωρεύεται πολύ γάλα,στο στήθος μου?Πότε κινδυνεύει να πετρώσει??

Πήρα χειροκίνητη αντλία, ωστε να βγάζω λίγο γάλα.Πόσο πρέπει να βγάζω?Πρίν τον θηλασμό ή μετά?Πόσο γρήγορα πρέπει να τρομπάρω?Μέχρι να γεμίσει το μπουκαλάκι, μου φαίνεται πως θα τελειώσει η μέρα.Βέβαια, το γάλα στάζει απ'το στήθος μου και χωρίς θήλαστρο(δεν έχει να κάνει δηλαδή , με το οτι δεν έχω πολύ γάλα.Ίσα-Ίσα!!). Πόσα ml μητρικού γάλακτος, καταναλώνει κάθε 3ωρο?

Είχα ξεκινήσει με 1 τέταρτο στο κάθε στήθος, αλλά τώρα κοιμάται και δεν ολοκληρώνει τον θηλασμό.Η παιδίατρος είπε, οτι επειδή παίρνει κανονικά βάρος, να την θηλάζω 10 λεπτά, στο κάθε στήθος.Καλά είναι??

Τέλος, 2 μέρες τώρα, πονάει το στήθος μου, απο τις θηλές και κάτω.Στην βάση του στήθους θα έλεγα.πονάει κυρίως όταν το πιάνω και όταν θηλάζω.Δεν έχω δεί σημάδια στις θηλές και κάποιο κοκκίνισμα.Παρα μόνο νιώθω βάρος.

Συγνώμη που επαναφέρω ζητήματα τα οποία έχουν συζητηθεί, αλλά πραγματικά δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω.Η χαζή έπρεπε να το είχα κάνει, πρίν γεννήσω αλλά πού να προνοήσω! :oops: Ίσως περίμενα οτι στο νοσοκομείο, θα ενδιαφέροταν κάποιος να με ενημερώσει.Δυστηχώς βρήκα πλήρη αδιαφορία.

Περιμένω με ανυπομονησία νέα σας και συμβουλές.

(Aglaia είσαι εδώ?)

Διαφημίσεις

Καλως την ως μανούλα πλέον ! Να σου ζήσει το μωράκι σου !!!

Εχεις παρει πολλες λαθος συμβουλες και το κυριοτερο αν θελεις να συνεχίσεις να θηλάζεις νομιζω πως πρεπει να αλλαξεις παιδιατρο . Σου δινει συμβουλες για μωρα που δεν θηλάζουν :?

Μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια θα πρεπει να κανετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 θηλασμους την ημέρα . Θα θηλάζει δηλ το μωρο τουλάχιστον καθε 3 ώρες το 24ωρο !

Αυτό επίσης μου το επιβεβαίωσε πολύς κόσμος και μου είπαν οτι όπως τρέφεται το παιδί με το γάλα, έτσι τρέφεται και με τον ύπνο.

Δεν ξέρω κανεναν να μεγάλωσε με τον υπνο ...η τροφή μας θρέφει ο υπνος μας ξεκουράζει ...

Αυτες οι συμβουλες ειναι επικινδυνες και προσπαθησε να κλεινεις τα αυτια σου οταν τις ακους .

Θηλαστρο δεν χρειάζεσαι και μην μπαινεις τζάμπα σ΄αυτη τη διαδικασια . Βάζε το μωρο στο στήθος οποτε θέλει χωρις ωράρια !

Το μωρο θα το αφήνεις οσο θέλει στο στήθος και οχι 10 λεπτά που σου ειπε η παιδίατρος . Αν κοιμάται αμέσως χωρις να έχει θηλάσει θα προσπαθεις να την ξυπνησεις με αλλαγη πάνας ή με πειραγματάκια και λιγο γαργάλημα .

Θα συμφωνησω πως επρεπε να χες διαβάσει γιατι πολυ απλα δυσκολα βρισκεις βοηθεια στα θεματα θηλασμου :(

Ειμαστε εδω για οτι χρειαστεις ! Καλη επιτυχια !!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Επισης για να μην σου πετρώνει το στήθος να βάζεις ζεστές κομπρέσες ή να κανεις χλιαρό ντουζ και μασάζ πριν τον θηλασμό . :)

Αν νιωθεις πολυ φουσκωμένο το στήθος σου (εγω θηλαζα ολη μερα και παλι φουσκωμένο ηταν ) μπορεις να βγάλεις λιγο γάλα με το χέρι για να ανακουφιστεις .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή, καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ, για τις ευχές σου.

Όταν την παίρνει ο ύπνος, δεν ξυπνάει, ούτε με γαργαλητά, ούτε με τριψίματα αυτιών, γενικά με τίποτα.Όσο αφορά το άλλαγμα της πάνας, αυτό το κάνω με το που ξυπνάει για να φάει, γιατί στάνταρ έχει κενώσεις απο το προηγούμενο γέυμα,

Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτι γέννησα με καισαρική τομή, καθώς ήταν με το κεφάλι κάτω αλλά ΠΟΛΥ ψηλά και δεν είχα καθόλου διαστολή.Αυτό συνέβει, αν θυμάμαι καλά, στις 38+4.Επίσης βγήκε απ΄το νοσοκομείο με ίκτερο στα 10,8mg/dl.

Έτσι γράψανε βέβαια στο βιβλιάριο κατά την έξοδο.Την προηγούμενη μέρα που πήραν τα αποτελέσματα απο την αιματολογική, γράψανε στην κατάσταση 9,8.Το 10,8 δεν κατάλαβα που το βρήκανε καθώς δεν της ξαναπήρανε αίμα.Άλλωστε βγήκαμε απο το νοσοκομείο, το πρωί της επομενης που της πήραν αίμα. :? Απ΄την στιγμή που μπήκαμε σπίτι, είναι μια χαρά, η κουκλίτσα μου.

Μήκος 50 εκατοστά, τωρινό βάρος 3400.Για να μιλάμε συγκεκριμένα.

Όσο για τα 8 γεύματα,τόσο τρώει.άντε να ναι καμμιά φορά 7.

Το θήλαστρο τώρα που το αγόρασα, τελικά δεν μπορεί να με ωφελήσει καθόλου?Δεν μπορώ να αποθηκεύω, σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά?(π.χ να μου κοπεί το γάλα, είτε απο παθολογικούς λόγους, είτε -λέμε τώρα-απο ψυχολογικούς?)

Να σου πω ...δεν ξερω να αξιολογήσω τα στοιχεια που μου δινεις ..δεν νομιζω να χρειαζονται κιολας .

Το βάρος της ειναι πολυ καλό ! Μάλλον το μωράκι σου είναι πολυ δυνατό και παίρνει γρηγορα το γαλατάκι σου :D

Ακολουθησε το ενστικτο σου και για οτι εχεις απορια να μας ρωτας !

Στη θέση σου θα προσπαθούσα να κανει σίγουρα 8 θηλασμους ... μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια παλεψε το λιγο μετα ασε το μωρό σου να κανονισει την πορεια σας :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Να σου πω ...δεν ξερω να αξιολογήσω τα στοιχεια που μου δινεις ..δεν νομιζω να χρειαζονται κιολας .

Το βάρος της ειναι πολυ καλό ! Μάλλον το μωράκι σου είναι πολυ δυνατό και παίρνει γρηγορα το γαλατάκι σου :D

Ακολουθησε το ενστικτο σου και για οτι εχεις απορια να μας ρωτας !

Στη θέση σου θα προσπαθούσα να κανει σίγουρα 8 θηλασμους ... μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια παλεψε το λιγο μετα ασε το μωρό σου να κανονισει την πορεια σας :D

Απολύτως λογικά μου φαίνονται, αυτά τα οποία μου γράφεις.

Τα extra στοιχεία, τα γράφω για την Αγλαία, γιατί τα αναφέρει σε ένα θέμα, σχετικά με τον θηλασμό.

Σε ευχαριστώ πολύ, για την γρήγορα απάντησή σου. :wink::D

Να σου ζησει το μωρακι να το χαιρεσαι!

Οπως ειπε κ η Λαμπρινη οι συμβουλες που πηρες ειναι λαθος! Θηλαζε το μωρακι σου ανεμποδιστα μερα νυχτα για οσο θελει κ οποτε θελει! Ξεχνα προγραμματα κ ξυπνητηρια! Για να εδραιωθει ο θηλασμος τουλαχιστον ως τις 6 βδομαδες απαιτουνται 8-12 γευματα το 24 ωρο με τυλαχιστον 1 την νυχτα μεταξυ 12-6. Πανες μετρα 6-8 βρεγμενες κ 3-4 λερωμενες κ ολα θα πανε καλα. Επισης φροντισε να μην μενει νηστικο σε αυτη την ηλικια που ειναι το μωρακι για πολλες ωρες πχ πανω απο 3-4, αν κοιμαται να το ξυπνας.Οτι αλλο θες εδω...

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Το στήθος μου τουμπανιάσει απο το πολύ γάλα.Καταρχήν ενώ στο Έλενα, μου είχαν πεί να την θηλάζω κάθε 3 ώρες ΚΑΙ το βράδυ, η μετέπειτα παιδίατρος,η οποία ήρθε στο σπίτι, μου είπε ο τελευταίος θηλασμός να είναι στις 12-12:30 και ο πρώτος γύρω στις 6,Εαν βέβαια η μικρή ξυπνήσει, τότε την θηλάζω.Αυτό επίσης μου το επιβεβαίωσε πολύς κόσμος και μου είπαν οτι όπως τρέφεται το παιδί με το γάλα, έτσι τρέφεται και με τον ύπνο.

Δεν υπάρχει καμία συνταγή για όλα τα μωρά! Ο καθένας λέει για το δικό του μωρό και το πιθανότερο είναι να μην ισχύει και για το δικό σου μωρό.

Αν το μωρό σου βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και κάνει 3-4 κενώσεις τότε κάνεις μία ζύγιση την εβδομάδα και αν δεις ότι έβαλε 175-200 γρ δεν αλλάζεις τίποτα στο πρόγραμμά του. Επαναλαμβάνεις τη ζύγιση σε μία εβδομάδα και αν όλα είναι το ίδιο καλά συνεχίζεις.

Αν το μωρό δεν βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες το 24ωρο τότε το ξυπνάς οπωσδήποτε τουλάχιστον κάθε 3ωρο.

Η μπουμπού γεννήθηκε 2950, βγήκε 2850 και τώρα είναι 3400.

Την ημέρα την ξυπνάω κάθε 3 ώρες και την νύχτα πίνει τελευταία φορά, γύρω στις 1 και πρώτη μεταξύ 05 και 06.Σημειωτέον, τώρα που θα αλλάξει η μέρα, η μικρή γίνεται 14 ημερών.

Πάει πολύ καλά και δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα!

Μήπως όμως έτσι, συσωρεύεται πολύ γάλα,στο στήθος μου?Πότε κινδυνεύει να πετρώσει??

Κάθε στιγμή.

Πάρε φασκόμηλο και πίνε 3 φλιτζάνια την ημέρα. Βάζεις ένα κουταλάκι σε βραστό νερό, το αφήνεις λίγα λεπτά, το σουρώνεις και όταν είναι σε ευχάριστη θερμοκρασία το πίνεις.

Πήρα χειροκίνητη αντλία, ωστε να βγάζω λίγο γάλα.Πόσο πρέπει να βγάζω?

Να την παρατήσεις εντελώς μέχρι να ρυθμίσεις το θέμα της υπερπαραγωγής. Με την αντλία θα διεγείρεις κι άλλο την παραγωγή και θα είναι πιο δύσκολο να τη διαχειριστείς.

Πρίν τον θηλασμό ή μετά?Πόσο γρήγορα πρέπει να τρομπάρω?Μέχρι να γεμίσει το μπουκαλάκι, μου φαίνεται πως θα τελειώσει η μέρα.

Καλύτερα να ασχολείσαι με κάτι πιο ευχάριστο!

Πόσα ml μητρικού γάλακτος, καταναλώνει κάθε 3ωρο?

Όσα θέλει!

:wink:

Είχα ξεκινήσει με 1 τέταρτο στο κάθε στήθος, αλλά τώρα κοιμάται και δεν ολοκληρώνει τον θηλασμό.Η παιδίατρος είπε, οτι επειδή παίρνει κανονικά βάρος, να την θηλάζω 10 λεπτά, στο κάθε στήθος.Καλά είναι??

Θα θηλάζεις μόνο από το ένα στήθος σε κάθε γεύμα και αν αντέχεις να θηλάζεις από το ένα στήθος στα δύο γεύματα και τα επόμενα δύο να τα κάνεις από το άλλο. Αν δεν αντέχεις μην το δοκιμάσεις.

Τέλος, 2 μέρες τώρα, πονάει το στήθος μου, απο τις θηλές και κάτω.Στην βάση του στήθους θα έλεγα.πονάει κυρίως όταν το πιάνω και όταν θηλάζω.Δεν έχω δεί σημάδια στις θηλές και κάποιο κοκκίνισμα.Παρα μόνο νιώθω βάρος.

Πίνε πολύ νερό, πιες οπωσδήποτε φασκόμηλο, βγάλε λίγο γάλα για να ανακουφιστείς και ξεκουράσου.

Ίσως περίμενα οτι στο νοσοκομείο, θα ενδιαφέροταν κάποιος να με ενημερώσει.

Δυστηχώς βρήκα πλήρη αδιαφορία.

Μα αν υπήρχε εκεί ενδιαφέρον εδώ θα χαζολογούσαμε ευτυχισμένες γιατί θα είχαμε ήδη λύσει όλα τα προβλήματα. Μόνο απο τους τίτλους καταλαβαίνεις ότι δυστυχώς οι μανούλες δεν έχουν πού να λύσουν τα προβλήματά τους πέρα από το φόρουμ.

Δεν μπορώ να αποθηκεύω, σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά?(π.χ να μου κοπεί το γάλα, είτε απο παθολογικούς λόγους, είτε -λέμε τώρα-απο ψυχολογικούς?)

Δεν γίνεται αυτό, οι γυναίκες θήλαζαν αιώνες τα παιδιά τους με πολύ δυσκολότερες συνθήκες. ΑΚόμη και από παθολογικούς λόγους δεν συμβαίνει και τόσο συχνά. Μην βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία των αντλήσεων, αν δεν έχεις πραγματικό λόγο να το κάνεις αυτό. Εγώ είχα 2-3 μπουκαλάκια στην κατάψυξη αλλά όχι παραπάνω - και ποτέ δεν μου χρειάστηκαν.

Η παιδίατρος σου θέλει να κάνει δίαιτα στο μωρό! :shock:

Θήλαζε όσο θέλει το μωρό, με τον τρόπο που έγραψε η Αγλαΐα.

Επειδή το μωρό μου έπαιρνε πολύ γρήγορα βάρος, θα το σχολιάσω λίγο αυτό. Η τότε παιδίατρος μας ήταν ίδιας άποψης με τη δική σου. Το θέμα είναι ότι το μωρό ξέρει τι χρειάζεται. Αν εσύ το διακόψεις στα 10 λεπτά, παρεμβαίνεις στο μηχανισμό προσφοράς και ζήτησης, τόσο για πρακτικούς λόγους (το στήθος παίρνει σήμα να παράγει λιγότερο γάλα, το μωρό ενδεχομένως δεν προλαβαίνει να πάρει το λιπαρό γάλα κτλ) όσο και για ψυχολογικούς: το μωρό μπορεί να εκνευρίζεται και να αντιδρά στο στήθος, ενώ πεινά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αυτό επίσης μου το επιβεβαίωσε πολύς κόσμος και μου είπαν οτι όπως τρέφεται το παιδί με το γάλα, έτσι τρέφεται και με τον ύπνο.

Η ανάγκη για υπνο και τροφή είναι ένστικτα. Δε χρειάζεται τα ενστικτα να τα βάζουμε σε πρόγραμμα. Τα μωρα ξερουν τι έχουν ανάγκη τη συγκεκριμένη στιγμή και μας ενημερώνουν μόνα τους.

Διαφημίσεις

Καλή τύχη Almodovar! :)

Nα σου ζήσει το μωράκι σου! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά με το θηλασμό, αφού έχεις και υπερπαραγωγή.

Νομίζω ότι καμιά φορά αν θέλεις μπορείς να βάζεις και δροσερές κομπρέσες στο στήθος σου για να ανακουφίζεσαι από το πρήξιμο, ενώ τις ζεστές πριν να θηλάσεις για να "κατέβει" πιο εύκολα το γάλα.

Καλή τύχη Almodovar! :)

Nα σου ζήσει το μωράκι σου! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά με το θηλασμό, αφού έχεις και υπερπαραγωγή.

Νομίζω ότι καμιά φορά αν θέλεις μπορείς να βάζεις και δροσερές κομπρέσες στο στήθος σου για να ανακουφίζεσαι από το πρήξιμο, ενώ τις ζεστές πριν να θηλάσεις για να "κατέβει" πιο εύκολα το γάλα.

Έτσι είναι, δροσερές ανάμεσα στους θηλασμούς.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ. Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ ΟΣΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΠΥΡΕΤΟ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ.ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΜΑΣΑΖ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΠΙΕΣΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΘΗΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΘΗΛΑΣΤΡΟ "ΖΗΤΑΣ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

xrispi

Το θήλαστρο τώρα που το αγόρασα, τελικά δεν μπορεί να με ωφελήσει καθόλου?Δεν μπορώ να αποθηκεύω, σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά?(π.χ να μου κοπεί το γάλα, είτε απο παθολογικούς λόγους, είτε -λέμε τώρα-απο ψυχολογικούς?)

Το μωρό χρειάζεται περίπου ένα λίτρο γάλα την ημέρα, για να το αποθηκεύεις αυτό θα πρέπει να αντλείς κάθε μέρα ένα γεύμα για μία εβδομάδα. Δηλαδή θα πρέπει να αντλείς κάθε μέρα για 2 μήνες για να εξασφαλίσεις το γάλα 2 εβδομάδων. Πολύ κουραση για το τίποτα.

Δεν υπάρχει κάτι παθολογικό ή ψυχολογικό που να κόβει το γάλα!

Καταρχήν, σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ όλες, για τις απαντήσεις σας!Ομολογώ οτι έχω πελαγώσει λίγο αλλά με αυτά που μου γράψατε είμαι λίγο καλύτερα και περισσότερο δυναμική.

Aglaia, θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου, με το φασκόμηλο και επίσης πιστεύω οτι αν θηλάζω κάθε φορά απο το ένα μόνο στήθος, θα είναι πολύ καλύτερα.Γιατί εκτός οτι κόβω την μικρή, για να πάω στο άλλο στήθος, είμαι και μες το άγχος, κολλημένη με το βλέμμα στο ρολόι.

Αυτά που αναφέρατε οι περισσότερες σχετικά με τις κενώσεις, δεν μπορώ να καταλάβω, πότε κάνει τσίσα και πότε κακά.Μου φαίνεται οτι συνεχώς είναι η ίδια κατάσταση.Χρυσή διάρροια, ανακατεμένη με λίγη άμμο.(έτσι μπορώ να το περιγράψω).Της δίνω 8 γεύματα την ημέρα και την αλλάζω πριν απο κάθε γεύμα.Δεν σημαίνει οτι όλες τις φορές τα χει "κάνει" πολύ.Απλα την αλλάζω στάνταρ, για να αποφύγω τα συγκάματα.Τι λέτε....ενεργείται καλά?πειράζει που δεν καταλαβαίνω αν είναι κακά ή τσίσα?

Σας ευχαριστώ και πάλι, που μου ξεκαθαρίζετε το τοπίο.Αν δεν υπήρχε αυτό το φόρουμ, δεν ξέρω πως θα τα έβγαζα πέρα.

Φιλιά σε σας και στα μωράκια σας.

Διαφημίσεις