Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

IVF - στους απογόνους;

Recommended Posts

Από τον καιρό που μπήκα στη λογική της εξωσωματικής όπου και απέκτησα τα πρώτα μου παιδάκια, είχα μια απορία. Το όποιο πρόβλημα υπήρχε και οδήγησε σε υπογονιμότητα, θα κληρονομηθεί στους απογόνους; Σε εμάς για παράδειγμα η διάγνωση ήταν "ανεξήγητη υπογονιμότητα". Αυτό σημαίνει πως κάποιο ή κάποια από τα παιδιά μας μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση... σωστά;

Τελικά, κάνοντας εξωσωματική μήπως δημιουργούμε απογόνους με δεδομένα προβλήματα υπογονιμότητας; Θα αυξάνονται με τον καιρό τα προβλήματα γονιμότητας που θα οφείλονται σε κληρονομικό παράγοντα;

Και το βασικότερο... τα παιδιά μας θα έχουν τέτοια θέματα;

Εσείς έχετε αντίστοιχες ανησυχίες;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Λένε οτι αν κανεις μικρογονιμοποιηση (ICSI ) και κανεις αγοράκι τοτε κληρονομεί το πρόβλημα - http://www.hfea.gov.uk/icsi-risks.html δευτερη παράγραφος

Προςωπικα δεν ανησυχώ γιατι δεν μπορούσα να κανω και διαφορετικα ελπίζω απλα μέχρι τοτε η επιστήμη να εχει προχωρησει

Σ΄ευχαριστώ BabyCute :)

Δε νομίζω πως κάποια έκανε εξωσωματική έτσι από "γούστο" ενώ θα μπορούσε να κάνει με φυσιολογικό τρόπο παιδιά. Άρα το όποιο πρόβλημα... εφόσον είναι γονιδιακό και όχι επίκτητο, μπορεί να κληρονομηθεί...

Θα μου πεις, τι κάθεσαι και ψάχνεις τώρα...

Ίσως έχεις δίκιο...

Πέρασε όμως από το νου μου.

Σ' ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Χωρις να το εχω ψαξει νομιζω οτι στους απογονους τα επικτητα θα ειναι πιο σοβαρα απο τα κληρονομουμενα. Απο την αλλη επειδη καποιες καταστασεις οντως κληρονομουνται πιστευω οτι οι απογονοι θα εχουν τουλαχιστον το πλεονεκτιμα της γνωσεις.

Στο ευρυτερο περιβαλλον μου η γιαγια πλεον εχασε παιδια απο θρομβοφλια. Η κορη μολις εχασε το πρωτο πειρε θεραπεια και εκανε 2. Πιιστευω οτι τις κορες της θα τις παροτρινει να κανουν εξετασεις προκαταβολικα

Απο την αλλη επειδη καποιες καταστασεις οντως κληρονομουνται πιστευω οτι οι απογονοι θα εχουν τουλαχιστον το πλεονεκτιμα της γνωσεις.

πολυ σωστη κουβεντα!!!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

Ούτε εγώ το έχω ψάξει. Πιθανόν να είναι αυξημένες οι πιθανότητες σε κάποιες περιπτώσεις, όπως συμβαίνει και με άλλου είδους παθήσεις. Δεν νομίζω να είναι δεδομένο ότι θα κληρονομηθεί το όποιο πρόβλημα. Αλλά ακόμα και έτσι να συμβεί, η επιστήμη προχωράει και βρίσκει λύσεις.