Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως τα πηγαινοφέρνετε όταν είστε μόνες σας?

Recommended Posts

Την προηγούμενη εβδομαδα έπαθα εμπλοκή.

Η Ευα μου έπαθε αλεργία. Ξαφνικά πρίστικε το ματάκι της και έβγαλε σπιράκια σε όλο το πρόσωπο. Και καθώς ο μπαμπάς μας είναι αλεργικός πάρα πολύ, παθαίνει αλεργικά σοκ του ρίχνω κορτιζόνες κλπ, φοβήθηκα μήπως έπαθε και το βρεφάκι μου αλεργικό σοκ.

Ημουν λοιπόν μόνη μου στο σπίτι. Και θέλω να πάω στο νοσοκομείο ΧΘΕΣ.

Τα καρεκλάκια του αυτοκινήτου τα έχω πάνω στο σπίτι. Τι κάνουν? Τις βάζουν και τις δύο στο καρεκλάκι και φεύγω και με τις δύο? ΄Μάλλον. Αλλά ακούγεται ποιό έυκολο από ότι πραγματικά είναι.

Νομίζω ότι μέσα στον πανικό μου κώλωσα τελείως.

Τελικά η αλεργία αρχισε να υποχωρεί και δεν πήγαμε στο νοσοκομείο.

Μήπως έχετε καμιά άλλη ιδέα?

Εσείς πως μετακινήστε όταν πρέπει να πάρετε αυτοκίνητο?

yoGfp2.png

Διαφημίσεις

Χωρίς ακόμη να έχω την πείρα των διδύμων, θα σου πω τι κάνω με το ένα που έχω ήδη και τι θα κάνω με τα δύο που θα έρθουν. Έχω μόνιμα δεμένο στο αμάξι μου το κάθισμα του γιου μου και στο πορτ έχω μόνιμα το καρότσι του. ʼρα ότι κι αν γίνει τον αρπάζω που λένε και τρέχω. Όσον αφορά τα δίδυμα θα αγοράσω άλλα δύο καθίσματα όπου ο μεγάλος μου γιος θα είναι δεμένος στο μπροστά κάθισμα του συνοδηγού και τα δίδυμα πίσω στα δικά τους καθίσματα. Θα αφήσω το καρότσι του γιου μου σπίτι και στο πορτ θα υπάρχει μόνιμα το καρότσι των διδύμων. Αυτά.

Πάντως επειδή ο γιος μου, μου έχει κάνει διάφορα από τότε που γεννήθηκε (έσπασε τα 2 πάνω δόντια όταν ήταν 10 μηνών, 12 μηνών έπεσε με το κεφάλι κάτω στο πάτωμα από το πάρκο, έχει βάλει στο στόμα του τσιγάρο..... ~πλύση στομάχου~ έχει φάει 1 - 2 κομματάκια μικρά από τμήματα παιχνιδιών και πολλά άλλα) θα σε συμβούλευα φιλικά να μην πανικοβάλλεσαι. Εν ανάγκη κάλεσε ένα ταξί αν δεν έχεις κανέναν να σε πάει στο νοσοκομείο (ή στην ανάγκη ασθενοφόρο) παρά να κρατάς το παιδί στο σπίτι με την ελπίδα ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα. Ακόμη όταν δεν συμβαίνει κάτι τραγικά σοβαρό καλό είναι να διατηρείς την ψυχραιμία σου, γιατί έχεις κι άλλο ένα μωρό στο σπίτι.

Μην με παρεξηγείς αλλά μετά από 2,5 χρόνια που έχω γεννήσει τον γιο μου, τώρα ηρέμησα και βλέπω καθαρά τα πράγματα και πιο ήρεμα.

Τα καθισματάκια του αυτοκινήτου είναι μόνιμα στο αυτοκίνητο και το καρότσι στο σπίτι (με την προυπόθεση ότι χωράει στο ασανσέρ). Βάζουμε τα μωρά στο καρότσι και τα κατεβάζουμε στο γκαράζ, μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και το καρότσι στο πορτ μπαγκάζ.

Πάντως σε περίπτωση που πας σε νοσοκομείο καλό θα ήταν το δεύτερο μωρό να μείνει στο σπίτι, ή έστω σε κάποιον δικό σου άνθρωπο. Δεν θα είναι ότι καλύτερο να σέρνεις και ένα ακόμα μωρό μια τέτοια στιγμή.

kr3fp2.png

Τα καθισματάκια του αυτοκινήτου είναι μόνιμα στο αυτοκίνητο και το καρότσι στο σπίτι (με την προυπόθεση ότι χωράει στο ασανσέρ).

Εύχομαι βέβαια, ποτέ να μην μας χρειαστεί!

Πάντως, εγώ για κάτι τέτοιους λόγους αποφεύγω να μένω μόνη μου με τα μικρά. Ακόμα και τώρα που κοντεύουνε τα δύο.

εγώ σε ανάλογη περίπτωση, επειδή το αυτοκίνητο το έιχε ο άντρας μου, κάλεσα το ΕΚΑΒ αλλά δεν με εξυθπηρέτησε, μετά την αστυνομία που επίσης δεν με βοήθησε, οπότε κάλεσα ραδιο ταξί και έκτοτε αυτόκάνω όταν πρέπει να πάμε στον γιατρό.

Εννοείται οτι πέρνω και τα δύο μαζί μου αν δεν έχω που να αφήσω το ένα.

Τώρα σε επείγουσες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου (και αυτό μας έχει συμβεί αλλά το ΕΚΑΒ δεν πτοήθηκε και τελικά προλάβαμε στο τσάκ. Τέλος πάντων , περασμένα ξεχασμένα.

Διαφημίσεις

Όταν ήταν μωρά, το 'ενα το έβαζα στον μάρσιπο ακι το άλλο στο μονό καρότσι, και στα καθισματάκια του αυτοκινήτου, τα οποία ήταν δεμένα στο αυτοκίνητο,

απ΄ότι κατάλαβα, όμως, αναφέρεσαι σε καθισματάκια που μετακινούνται και τα ανεβοκαταβάζεις, σπίτι-αυτοκίνητο, και λειτουργούν και σαν ριλάξ στο σπίτι,

στην περίπτωση αυτή, τα μετακινούσα και τα δύο μαζί, έχω πάει και παιδίατρο έτσι, δύσκολο είναι, λόγω βάρους, όμως στην ανάγκη σηκώνουμε και διακόσια κιλά... τι να κάνουμε :roll::roll:

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΤΕΡΑ ΔΙΔΥΜΩΝ 7 ΜΗΝΩΝ ( ΑΓΟΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ)

ΕΓΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΕ ΤΑ CART SEAT ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ( ΔΥΟΡΟΦΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΛΙΑ ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ .

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΕΡΙ 8 ΚΙΛΑ ΤΟ cART SEAT KAI 8200 H κΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑι 8600 ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ........ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ .................ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΟΥ .....................ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΣ ΕΙΝΑΙ .