Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βαφή μαλλιών με χενα

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Από την αρχή της εγκυμοσύνης μου ο γιατρός μου είχε απαγορεύσει να βαψω μαλλια και νύχια. Μετά την 12 βδομάδα οτάν τον ρωτησα μου είπε να κάνω λίγη υπομονή ακόμη αλλά η αλήθεια είναι πως δεν τον ρωτησα για τη χενα. Είναι εντελώς φυτική η προέλευσή της, σωστά? Άρα επιτρέπεται? Αυτό μονο με απασχολεί, και όχι το αποτέλεσμα της βαφής, θέλω απλα να μειωθεί η σχετική διχρωμία τώρα που η ρίζα είναι πανω απο 3 μηνες...

TJhAp3.png

Διαφημίσεις

Εμενα με αφησε μετα τον τεταρτο μηνα και εχω πολλα ασπρα,κυκλοφορουσα με κορδελες ή καπελο (ηταν καλοκαιρι).Μετα πηρα φυτικη.Δεν ξερω για χενα τιποτα.Αλλα να ξερεις πως αν θηλασεις θα εχεις ακριβως το ιδιο προβλημα.Δεν κανει.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Όταν λες φυτική εννοεις korres, apivita κλπ? Τέτοιες χρησιμοποιούσα και πριν την εγκυμοσύνη (korres για την ακρίβεια) αλλά το έχουν το χημικουλι τους κ αυτές, απλα δεν έχουν αμμωνία κ τοξικές ουσίες. Το γνωρίζω για τον θηλασμο γι αυτό θέλω να βρω την ασφαλέστερη λύση. Βέβαια έχω διαβάσει οτι δεν έχει αποδεχθεί κατα ποσο επηρεάζουν οι βαφές μαλλιών το έμβρυο και οτι γενικά είναι μικρή η ποσότητα, όμως ο,τι μπορούμε να αποφύγουμε καλό είναι! :-)

TJhAp3.png

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία γυναικολόγοι αποτρέπουν την βαφή καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ οι πρόσφατες κατευθύνσεις λένε ότι δεν έχει αποδειχθεί επικινδυνότητα. Ιδιαίτερα από το 2ο τρίμηνο και μετά, θεωρείται ασφαλές.

Αν μιλάς για καθαρή χέννα είναι ασφαλής, αλλά έχε υπόψη ότι αν το μαλλί είναι επεξεργασμένο με χημική βαφή (τύπου korre, apivita κλπ) το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό. Γι'αυτό προτείνεται να δοκιμαστεί πρώτα σε μία μικρή τούφιτσα μαλλιών που έχεις κόψει, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως!

Ο δικός μου σε αφήνει να βάψω μαλλιά και νύχια, αρκεί να μη το παρακάνω (του τύπου όλη μέρα με ένα βερνίκι στο χέρι).Τα έβαψα στο τέλος του 1ου τριμήνου με την τελευταία του Korre (που σε σχέση με κομμωτηρίων και τα λευκά κάλυψε και δεν την ένιωσα καθόλου στο δέρμα μου).

Πάντως σε ομάδες μητρικού θηλασμού που έχω πετύχει (κυρίως μέσω facebook), δεν είναι αρνητικές για την βαφή.

Όταν λες φυτική εννοεις korres, apivita κλπ? Τέτοιες χρησιμοποιούσα και πριν την εγκυμοσύνη (korres για την ακρίβεια) αλλά το έχουν το χημικουλι τους κ αυτές, απλα δεν έχουν αμμωνία κ τοξικές ουσίες. Το γνωρίζω για τον θηλασμο γι αυτό θέλω να βρω την ασφαλέστερη λύση. Βέβαια έχω διαβάσει οτι δεν έχει αποδεχθεί κατα ποσο επηρεάζουν οι βαφές μαλλιών το έμβρυο και οτι γενικά είναι μικρή η ποσότητα, όμως ο,τι μπορούμε να αποφύγουμε καλό είναι! :-)

ναι αυτες εννοω.Και στον θηλασμο τα εβαψα αλλα δεν ακουμπησα ριζα.Παντος για χενα εχω ακουσει και εγω κατι περιεργα με το χρωμα..που αναφερει η προυγουμενη κοπελα.Καλη τυχη ευχομαι.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

Χμ δεν είχα ιδέα οτι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και χρωματικές εκπλήξεις! Εντάξει, είμαι στην 14η βδομάδα και σε κανενα 10μερο που είναι το επόμενο ραντεβού στον γιατρό πιστεύω θα μου δωσει την...άδεια για "φυτική" βαφή. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως!

TJhAp3.png