Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

διαζυγιο

Recommended Posts

...μα γιατι σε ενα διαζυγιο ο ενας θελει να βγαλει το¨ματι¨του αλλου?

...μα γιατι οταν ζητας συζητηση παντα ακους "θα τα πεις με τον δικηγορο μου"?

...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ

eliaki

Διαφημίσεις

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eλιάκι,

ειλικρινά λυπαμαι αν αυτο που βγάζεις ειναι η προσωπική σου εμπειρία.

Δυστυχώς ο κόσμος έτσι κάνει, δεν ξέρω αν δεν θέλει, αν δεν ξέρει πως ή αν δεν θέλει να παραδεχθεί το γεγονός αλλά οταν η ρήξη ειναι οριστική, το μαίνος που βγάζει ο καθένας μας ειναι απερίγραπτο.

Δεν μιλάω ακρίβως εκ πείρας, αν και φτάσαμε κοντά στο χωρισμο με το σύζυγο πριν κάποια χρόνια. Εχω ζήσει όμως την έκδοση του διαζυγίου του συζυγου μου με την πρώην και πραγματικά έμεινα κατάπληκτη.

Ειναι πολύ δύσκολες καταστάσεις, επιβεβαιώνει οτι η αγάπη και το μίσος ειναι τόσο μα τόσο κοντά....

Οταν ομως υπάρχουν παιδιά, πρέπει αυτά να είναι προτεραιότητα μας.

Ολοι μαλώνουμε ή υψώνουμε φωνή μπροστά στα παιδιά μας αλλά η φάση του διαζυγίου ειναι διαφορετικό. Οσο και να πονάμε γιατι χάνουμε τον άνθρωπο μας ή αντίθετα όσο και αν εξαγριωνομαστε που δεν μπορούμε να αποδεσμευτούμε από ένα γάμο κόλαση, η λύση δεν ειναι ουτε να μαλώνεις μπροστά στα παιδιά, ούτε να καταστρέφεις το σπίτι σπάζοντας ή ρημάζοντας πράγματα ούτε βέβαια να θέτεις τα παιδιά το ζήτημα ή εγώ ή η μαμά ή ο μπαμπάς. Λιγοι ομως το καταφέρνουν αυτο...

Βέβαια για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, μήπως μπορεί η κατασταση αυτή να διαφοροποιηθεί; Οχι μονο οι φωνές αλλά και το θέμα του διαζυγίου.....

Να ξέρεις οτι εδω θα υπάρχουν πολλά μάτια να σε διαβάσουν και πολλά μυαλά να σε συμβουλεύσουν... Τα παιδια σου ΠΑΝΩ απόλα!

έχω ακούσει απίστευτα πράγματα, αλλά το κορυφαίο ήταν όταν στις διαπραγματεύσεις για την διατροφή, ένας μπαμπάς υπολόγησε με ακρίβεια τα pampers που καταναλώνει το μωρό του!!

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

eliaki τον πρωτο καιρο ετσι γινεται ο ενας προσπαθει να βγαλει το ματι του αλλου...........

Αλλα πιστεψε με οταν κανει ο καιρος το γυρισμα του τοτε ολοι αυτοι οι καβγαδες θα ανηκουν στο παρελθον..........

Σας ευχομαι το καλυτερο για σας και τα παιδια σας.................

Διαφημίσεις

Επειδή είμαι σε φάση διαζυγίου από το καλοκαίρι σας πληροφορώ ότι το μόνο που με νοιάζει είναι ο γιος μου που πληγώνεται... κανένας και τίποτα άλλο.

Εκείνο που με φτάνει στα όριά μου είναι ότι ο "μακαρίτης", όπως αποκαλώ πλέον τον τέως σύζυγό μου, ρίχνει όλο το φταίξιμο σ' εμένα.

Και εγώ απαντώ με το τραγούδι της Θεοδωρίδου "τον χαρακτήρα μου τον φτιάξανε τα έργα σου".

Blessed with a child!

η Έναστρη έγραψε

το μόνο που με νοιάζει είναι ο γιος μου που πληγώνεται...

αλήθεια, θέλω να μάθω, τα παιδιά πάντα πληγώνονται;

μήπως υπάρχουν κατάλληλοι χειρισμοί για να το περάσουν χωρίς να πληγωθούν ή είναι δεδομένο;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Νομίζω πως τα παιδιά πάντα πληγώνονται ακόμα και στις ιδανικές συνθήκες διαζυγίου, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Και μόνο η φυσική απουσία... πληγώνει...

τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ. :?

Ειρήνη σωστά μιλάς. Και δεν είναι μόνο η απουσία είναι και το πέρα δώθε κάθε δεύτερο Σ/Κ με το σακ βουαγιάζ και το χαρτί της επανάληψης στην τσάντα γιατί θα επιστρέψει σπίτι Κυριακή απόγευμα και δεν θα προλάβει να την κάνει.

Αφήστε τα... όταν τα παιδιά είναι μικρά είναι δύσκολα τα πράγματα...

Σωτηρία... μην σοκάρεσαι... υπάρχουν και χειρότερα παρατσούκλια... :lol::lol::twisted::twisted:

Blessed with a child!

Διαφημίσεις

η Έναστρη έγραψε

μήπως υπάρχουν κατάλληλοι χειρισμοί για να το περάσουν χωρίς να πληγωθούν ή είναι δεδομένο;

Και ρωτάω κι εγώ:

Σε ενα σπίτι που επικρατεί ενα χαος στις σχέσεις των γονιών....τα παιδιά δεν πληγώνονται;;;

δεν έχω ανάλογη εμπειρία αλλά πιστεύω ότι καλύτερα διαζύγιο απο σχέσεις που δεν τραβάνε. Επίσης θέλει ανωτερότητα, ψυχραιμία, σεβασμό στον άνθρωπο που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί του και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε γονείς. Το ξέρω ότι όλα αυτά εύκολα λέγονται έξω απο το χορό!

ssttaa

Επειδή είμαι σε φάση διαζυγίου από το καλοκαίρι σας πληροφορώ ότι το μόνο που με νοιάζει είναι ο γιος μου που πληγώνεται... κανένας και τίποτα άλλο.

Εκείνο που με φτάνει στα όριά μου είναι ότι ο "μακαρίτης", όπως αποκαλώ πλέον τον τέως σύζυγό μου, ρίχνει όλο το φταίξιμο σ' εμένα.

Και εγώ απαντώ με το τραγούδι της Θεοδωρίδου "τον χαρακτήρα μου τον φτιάξανε τα έργα σου".

ΕΝΑΣΤΡΗ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΩ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ.

ΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣΑ,ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ.ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΟΜΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΝΑΓΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ.ΠΧ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΝΙΓΕΙ,ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΗΛΙΑΣΗ,ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ.....ΤΕΛΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΜΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ Σ/Κ,ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.............ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ......

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΑΣ.

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

5ba48f516d.png.png

μα γιατι σε ενα διαζυγιο ο ενας θελει να βγαλει το¨ματι¨του αλλου?

Γιατι φοβαται μηπως προλαβει και του το βγαλει ο αλλος.

Γιατι ετσι τον συμβουλεψε ο δικηγόρος του!

Σαφως!!

μα γιατι σε ενα διαζυγιο ο ενας θελει να βγαλει το¨ματι¨του αλλου?

Γιατι φοβαται μηπως προλαβει και του το βγαλει ο αλλος.

Γιατι ετσι τον συμβουλεψε ο δικηγόρος του!

Σαφως!!

αχ βρε Jean... με ξαναματακάλυψες! ........

τα λες όλα με δύο λέξεις! εγώ πάλι χρειάζομαι πολλές φορές δυό σελίδες!!!

(ήμουν πολυλογού από μικρή!)

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

milver, ρίχνεις φως και ελπίδες στο δυσπροσπέλαστο τούνελ,

μπράβο σου!

θέλει ανωτερότητα, ψυχραιμία, σεβασμό στον άνθρωπο που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί του

Δυστυχώς ο σεβασμός σε τέτοιες στιγμές χάνεται, γιαυτο αλλωστε δεν φτάνουμε σε σημείο να χωρίζουμε; Οχι πάντα, αλλά η μοιχεία και η απιστία δεν είναι έλλειψη σεβασμού; Ο ξυλοδαρμός δεν είναι; Οταν γκρεμίζεις τα όνειρα του άλλου ανθρώπου που έχει στηριχθεί επάνω σου δεν είναι έλλειψη σεβασμού; Απο που λοιπόν να περισσέψει ο σεβασμός για να μην παρεκτραπουν δύο ανθρωποι που θέλουν διαζύγιο;

η Έναστρη έγραψε

Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουνα πολύ μικρή (δε θυμάμαι τίποτα). Από όσο θυμάμαι δεν υπήρξαν καυγάδες για διατροφή, κηδεμονία κλπ, ούτε πολλά επικριτικά σχόλια μεταξύ τους (ε, κάτι λίγα). Τώρα που είναι παππούδες μια χαρά προσέχουν τον μικρό μαζί, τον βγάζουν βόλτα κλπ...

Λοιπόν... το διαζύγιο ήταν πολυ καλό. Θυμάμαι ότι είχα πληγωθεί γιατί ήμουνα διαφορετική από τα άλλα παιδιά (δεν υπήρχαν πολλά διαζύγια τότε).

Επίσης, ως σύζυγος με τα γνωστά προβλήματα (ο μπαμπάς δεν βοηθάει πολύ, σπίτι+δουλειά+παιδί κλπ) η λέξη διαζύγιο λέγεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι μας. Δεν το κάνουμε και δε νομίζω να το κάνουμε.

Αντίθετα με το νέο έτος θά βάλουμε εμπρός για 2ο παιδάκι.

Καλό είναι τα προβλήματα να προσπαθούν να λύνονται. Δεν είναι οι καυγάδες η λύση αλλά ούτε και το διαζύγιο πάντα...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

έχω ακούσει απίστευτα πράγματα, αλλά το κορυφαίο ήταν όταν στις διαπραγματεύσεις για την διατροφή, ένας μπαμπάς υπολόγησε με ακρίβεια τα pampers που καταναλώνει το μωρό του!!

Σίγουρα αυτόν τον χώρισε η γυναίκα του λόγω τσιγγουνιάς! Τι να πω...φοβερός πατέρας! :evil:

Grow up and get a life!

εμενα παλι μια φιλη μου, που χωριζει αυτη τη περιοδο, επειδη εκεινη ζητησε να παρει τα επιπλα επειδη τα ειχαν πληρωσει οι γονεις της, ο αντρας της της ζητησε να του αφησει το νυφικο να το πουλησει!!!

εμενα παλι μια φιλη μου, που χωριζει αυτη τη περιοδο, επειδη εκεινη ζητησε να παρει τα επιπλα επειδη τα ειχαν πληρωσει οι γονεις της, ο αντρας της της ζητησε να του αφησει το νυφικο να το πουλησει!!!

Nα το πουλήσει ή να το φορέσει? :roll:

Grow up and get a life!

Σίγουρά;;;; Μήπως θέλει να το φοράει κρυφά;;;; :lol::lol::lol:

Λοιπόν, δεν έχω πάρει διαζύγιο και δεν έχω παιδιά. Το λέω από την αρχή για να μην παρεξηγούμαι.

Νομίζω πως είναι περισσότερο οδυνηρό για ένα ή δύο παιδιά (δεν έχει σημασία ο αριθμός) να βλέπουν τους γονείς τους να διαφωνούν, να τσακώνονται, να παίζουν ξύλο ή οτιδήποτε δηλώνει ότι υπάρχει έντονη αντιπαλότητα ανάμεσα τους. Δεν είναι υγιές περιβάλλον αυτό για να μεγαλώνουν παιδιά. Και φυσικά ούτε η μοιχεία είναι κάτι το οποίο συγχωρήται, τουλάχιστον για μένα. Τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά χρειάζονται πέρα από όλα τα άλλα ένα ήρεμο περιβάλλον όπου υπάρχει αλληλοσεβασμός και αμοιβαία εμπιστοσύνη για να νιώθουν πάνω απ'όλα ασφαλή.

Αν λοιπόν τα παιδιά ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον αρρωστημένο, χρέος έχει αυτός που θα το καταλάβει πρώτος ή και οι δύο ή να το διορθώσουν αν μπορούν και θέλουν (γι'αυτό υπάρχουν και οι σύμβουλοι γάμου) ή να χωρίσουν. Όσο κι αν ακούγετε οξύμωρο, πιστεύω ότι ορισμένα διαζύγια βγαίνουν για το καλό των παιδιών.