Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αττάκα συζύγου!

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν έβαλα το θέμα στη σωστή στήλη.Το μυαλό μου δεν είναι και πολύ καλά τελευταία.Παντρεμένη 10 χρόνια με ένα παιδί.Ο μικρός φουλ στην υπερκινητικότητα και εγώ τα τελευταία χρόνια να τρέχω.Τι με πείραξε?Τι με πλήγωσε?Χθες περάσαμε από ΚΕΔΔΥ.Μας πήρε ιστορικό η κοινωνική λειτουργός.Στην ερώτηση της προς τον άντρα μου για το πως είμαστε μεταξύ μας,η απάντηση του ήταν επί λέξη¨Εντάξει,δεν νιώσαμε ποτέ τον μεγάλο έρωτα.Απλά αγαπιόμαστε.¨Φοβερο Ε?????????????Το ίδιο είχε επιβεβαιώσει και σε μία συνάδελφο του,λίγο πριν αυτή πάρει διαζύγιο.Ότι εμείς δεν θα χωρίσουμε ποτέ γιατί πολύ απλά δεν ερωτευτήκαμε ποτέ.Και γιατί παντρευτήκαμε άραγε βρε ηλίθιε?Για πλάκα?Γιατί τρέχω μόνη μου τόσα χρόνια?Για πλάκα?Δεν εκτιμάς τίποτα και μου τρίβεις και στη μούρη ότι δεν με ερωτεύτηκες ποτέ??????????????Απίστευτο!!!!!!!!!!!Όχι δεν έχω ανάγκη τον έρωτα σου!!!!!!!!!!!!!Δεν έχω όμως και ανάγκη να μου τρίβεις στη μούρη ότι δεν με ερωτεύτηκες ποτέ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι εννοούσε και δεν με ενδιαφέρει και πολύ.Μην νομίζεις ότι είμαι καμία που θέλει αγάπες και λουλούδια.Δεν με αφορούνε πλέον.Όμως αφού με βλέπεις,βλέπεις την ψυχική μου κατάσταση και τον αγώνα μου,σταμάτα να μου τρίβεις πράγματα που δεν είμαι σε θ΄εση να ακουσω.Τα κοινοποιείς για ποιο λόγο?Για να το μάθουν και οι άλλοι???????????Οκ!Το έχει ανακοινώσει στους φίλους,στους γνωστούς,εμείς δεν ερωτευτήκαμε ποτέ απλά παντρευτήκαμε.Ποιος ο λόγος να το ανακοινώνει σε μια δημόσια υπηρεσία?????????????Θα του δώσουν άραγε συγχαρητήρια για την ειλικρίνεια του????????????????????????????????

Μήπως το λέει για να τονισει (με την αφέλεια που εχουν οι άντρες) την σταθερότητα του γάμου σας??? Δηλ εμεις δεν "τυφλωθήκαμε" από ερωτα αλλά παντρευτηκαμε με ωριμότητα και νηφαλιότητα???? Διοτι πραγματικά όλοι οι άνδρες φίλοι μου τον γαμο από έρωτα τον θεωρούσαν μεγάααλο σφαλμα...(άγνωστο γιατί...) επίσης η λέξη έρωτας στο μυαλό τους έχει άλλη διάσταση από αυτό που αισθανόμαστε εμείς...

Αλλά στην τελική όποιος έχει τετοια καούρα για τον μεγάλο έρωτα ανοιγει την πόρτα και τον κυνηγά...πες του και εσυ την επόμενη φορά που θα αναφέρει κάτι παρόμοιο ότι ενδέχεται απλώς αυτός ο ίδιος να μην ήταν κατασκευασμένος για να ζήσει τον μεγάλο έρωτα:rolleyes:....(θα τον τσακίσεις....)

Diminna τα έχεις πάρει λίγο στο κρανίο ή μου φαίνεται;;;;;αν κρίνω κι απ'τη στήλη που έβαλες το θέμα........

Προφανώς δεν εννοεί οτι δεν ερωτεύτηκε ποτέ...δεν μπορεί,

ίσως ο τρόπος που το εκφράζει είναι λάθος και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα....λεω 'γω..

Μάλλον,έχοντας στο νου τον έρωτα σαν κάτι εφήμερο ή κάτι που συμβαίνει μόνο σε 15χρονα(πολλοι εχουν αυτη την άποψη,κι ο άντρας μου ένας απ'αυτούς) θέλει να τονίσει οτι η σχέση σας συνολικά ολα αυτά τα χρόνια βασίζεται στην αγάπη και απο αυτην χαρακτηρίζεται...κι όχι απο τρελό έρωτα..με εννοείς;;;;

Τώρα το ότι το λέει παντού καταλαβαίνω πως σου είναι ενοχλητικό,γιατί ακούγεται σαν να λέει πως δεν σε ερωτεύτηκε ποτε,αλλά δε νομίζω πως αυτό εννοεί...

Διαφημίσεις

Του είπες πως αισθάνεσαι;

Βάζω στοίχημα οτι διαφορετικα το εννοούσε απλα αυτοί οι άντρες δεν έχουν ιδεα πως να εκφραστούν σωστά

Πως ειςαι τωρα μαζι του; Τι θα ήθελες να αου πει για να αε κανει να νοιωςεις καλύτερα;

ποτε στην ζωη μου δεν ανακατευομαι στις σχεσεις των γυρων μου ανθρωπων και στενων φιλων παρα μονο συμβουλευτικα και ειμαι πολυ ενταξει με αυτο γιατι σιχαινομαι το κουτσομπολιο και πιστευω οτι ενα ζευγαρι πρεπει να τα βρισκει μονο του.θα σου απαντησω λοιπον ακριβως οτι θα απανταγα στην κολλητη μου χωρις να προσπαθησω να αναλυσω βαθυτερα γιατι δεν εχω καμια δουλεια με αυτο...η απαντηση μου ομως ειναι ειλικρινεστατη......αν σου το ειπε κοπελια μου ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι οπως το γραφεις ειναι ακυρος....και δεν θα με ενδιεφερε προσωπικα η δημοσια υπηρεσια απο την στιγμη που το εχει πει στα κοντινα σας ατομα και γενικοτερα που επειδη απλα το ΕΙΠΕ.ετσι βεβαια οπως μας τα γραφεις ειναι σαν να το ηξερες απο παλια και να συμβιβαστηκες με αυτο το γεγονος γιατι δεν τρελενεσαι ετσι απλα την προκειμενη στιγμη επειδη το ανακοινωσε και στη δημοσια υπηρεσια....:confused::confused: ο ερωτας τουλαχιστον αν οχι κεραυνοβολος στην αρχη της σχεσης επιβαλλετε να υπαρχει....το κατα ποσο και σε τι βαθμο τον κραταμε και τον δουλευουμε στην σχεση μας αργοτερα ειναι αλλο θεμα....προσωπικα λογω χαρακτηρα εγω δεν συμβιβαζομαι με τετοια πραγματα....υπαρχουν βεβαια και αντρογυνα τα οποια εχουν διαφορετικου τυπου σχεση δηλαδη επαναπαυονται και ολα καλα.no problem....το τι θελεις ο καθενας απο τη σχεση του ειναι καθαρα προσωπικο:-)

Η σωστή ενότητα στο θέμα σου είναι Σχέσεις και Γάμος, όχι "Χωρισμός και Διαζυγιο".

Καταρχήν κάτσε να μιλήσεις μαζί του να δεις τι είναι αυτό που σας έδεσε αρχικά. Ηταν συνοικέσιο? Μεσολάβησαν τρίτοι? Ηταν απλή γνωριμία τυχαία? Με αυτά βάζετε μία πρώτη βάση όπου φαίνεται γιατί προχωρήσατε (σας το επέβαλαν? είχαν περάσει τα χρόνια και βιαζόσασταν? αγαπηθήκατε και δεν μπορούσατε ο ένας χωρίς τον άλλον? ).

Αυτά τα ερωτήματα θέτουν σε μία βάση αρχικά την πυραμίδα του γάμου σας. Ετσι δηλ. λίγο για να θυμηθείτε τις αρχικές σας προθέσεις.

Μετά εξήγησέ του ότι ακούγεται ασχημα αυτό που λέει σε μία κοινωνία του 2014. Αν ζούσαμε στο 1960 τότε θα ήταν ο.k. Τώρα σας κατακρίνουν αυτοί που σας ακούν ότι συμβιβαστήκατε σε μία κατάσταση που απλά την ανέχεστε λόγω της ύπαρξης του παιδιού. O συμβιβασμός αυτός είναι αλήθεια ότι συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα ζευγάρια μετά από αρκετά χρόνια γάμου. Ακόμη κι αυτά που παντρεύτηκαν από τρελλό έρωτα.... μετά ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα, σαν να τρυπάς με καρφίτσα μπαλόνι.....

Γιαυτό μη σκας. Σίγουρα το εννοούσε αλλιώς. Σίγουρα ήθελε να πει ότι η σχέση σας αντέχει στο χρόνο. Απλά είναι μάλλον λίγο άγαρμπος.... στα λόγια του (όπως και πολλοί άντρες που δεν είναι διπλωμάτες).

Σημασία έχει : εσύ έχεις υπόνοιες ότι επειδή δεν έχει νιώσει αυτό το μεγάλο έρωτα κάποτε, τώρα "ψάχνεται" ??? Αν έχεις διαπιστώσει κάτι τέτοιο, τότε δες το πιο σοβαρά.

Αν όμως αυτό ελέγχθη απλώς μέσα στην καθημερινή ρουτίνα, σε συνδυασμό με λίγη λεκτική αγαρμποσύνη, τότε κάνε του μία συζήτηση περί διπλωματίας, τρίξτου και λίγο τα δόντια ότι προσβλήθηκες.... και ότι δείχνετε λίγο ...γελοίοι με αυτά που ξεστομίζετε .... και στείλτον στο ....σούπερ μάρκετ (να κάνει και καμιά δουλειά:-P, όχι να τα επωμίζεσαι όλα εσύ και μετά να χαλάει η εικόνα σου ως γυναίκας !).

τελικά, από τί παντρευτήκατε??

δες τα θετικά της υπόθεσης. τουλάχιστον είπε ότι αγαπιέστε, δεν είπε ότι είστε μαζί από συνήθεια...

εξάλλου και οι μεγάλοι έρωτες, αν είναι τυχεροί, στην αγάπη καταλήγουν.

Δεν ξέρω τι εννοούσε και δεν με ενδιαφέρει και πολύ.Μην νομίζεις ότι είμαι καμία που θέλει αγάπες και λουλούδια.Δεν με αφορούνε πλέον.Όμως αφού με βλέπεις,βλέπεις την ψυχική μου κατάσταση και τον αγώνα μου,σταμάτα να μου τρίβεις πράγματα που δεν είμαι σε θ΄εση να ακουσω.Τα κοινοποιείς για ποιο λόγο?Για να το μάθουν και οι άλλοι???????????Οκ!Το έχει ανακοινώσει στους φίλους,στους γνωστούς,εμείς δεν ερωτευτήκαμε ποτέ απλά παντρευτήκαμε.Ποιος ο λόγος να το ανακοινώνει σε μια δημόσια υπηρεσία?????????????Θα του δώσουν άραγε συγχαρητήρια για την ειλικρίνεια του????????????????????????????????

Ταπεινή μου άποψη είναι πως θα πρέπει να σε ενδιαφέρει.. την ερώτηση την έκανε ένας κοινωνικός λειτουργός στα πλαίσια φαντάζομαι μίας αξιολόγησης ενός παιδιού (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος)... και την ερώτηση αυτή την κάνει ένας ειδικός γιατί η σχέση του ζευγαριού (καλή - κακή) επηρεάζει τυχόν μαθησιακές δυσκολίες στο παιδί κλπ.. ο κοινωνικός λειτουργός πρέπει να ξέρει τι γίνεται με το ζευγάρι.. και εκεί το ζευγάρι πρέπει να απαντήσει την αλήθεια.. μπορεί όντως ο άντρας σου να σε αγαπά και αυτό να το θεωρεί πιο σημαντικό από τον έρωτα... μπορεί με αυτό τον τρόπο να θέλει να δείξει ότι ειναι πιο σταθερό για ένα παιδί οι γονείς να αγαπιούνται (που το πιστεύω και εγώ) παρά να είναι και καλά ερωτευμένοι (έρωτας= ένταση / αγάπη=σταθερότητα)... νομίζω ότι το βλέπεις λίγο λάθος.. πιο λογικό θα ήταν να σε πειράζει να τα λέει σε γνωστούς / φίλους / συναδέλφους παρά σε έναν επιστήμονα που έχετε πάει εκεί για συγκεκριμένο λόγο.. άποψή μου, μην παρεξηγηθώ...

Διαφημίσεις

Ταπεινή μου γνώμη... να μη σε νοιάζει τι λέει, αλλά τι κάνει. Δηλαδή, πως είναι στην από κοινού ζωή σας. Είναι δίπλα σου βράχος, σε φροντίζει, δείχνει το ενδιαφέρον του για σένα ως σύντροφο, ως γυναίκα, ως μάνα του παιδιού του. Αν η σχέση σας γενικά είναι ισορροπημένη τότε να μη σε νοιάζει. Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα για μια μεγάάάάάλη συζήτηση.

Πάντως συμφωνώ, ότι εμένα θα με πλήγωνε περισσότερο η ανακοίνωση αυτή να γινόταν ενόπιον φίλων και γνωστών παρά μιας άγνωστης...

Και να πω και κάτι άλλο που πιστεύω.... οι μεγάλοι έρωτες πραγματικά δεν κάνουν για γάμο.... οι μεγάλες αγάπες κάνουν....

Εγώ πάλι την έχω ξανακούσει αυτή την ατάκα σε ζευγάρι και νομίζω ότι ισχύει αυτό που είπε και μια άλλη κοπέλα, ότι μερικοί άντρες στο κεφάλι τους έχουν τον μεγάλο έρωτα σαν μια πολυ extreme κατάσταση, σα να λέμε "κόβω φλέβες, πέφτω στα πατώματα, κλαίω για μέρες" , το οποίο συμβαίνει συνήθως σε ανεκπλήρωτους έρωτες, έρωτες μετ'εμποδίων και έρωτες εφήβων. Οπότε όταν ένα ζευγάρι αρχίσει να βγαίνει φυσιολογικά και χωρίς πολλά προβλήματα και αγαπηθεί και στεριώσει, θεωρούν ότι δεν προηγήθηκε ο έρωτας, παρόλο που δεν ισχύει αυτό βέβαια. Φυσικά αυτό σε πληγώνει αλλά εκείνος δεν το εννοεί έτσι όπως το καταλαβαίνουμε εμείς οι γυναίκες. Και προφανώς θεωρεί ότι αγαπιέστε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορείς πάντως να του εξηγήσεις ότι σε θίγει αυτό που πάει και δηλώνει παντού και ότι εσύ δεν το θεωρείς. Αλλιώς αυτός μπορεί να μείνει στην κοσμάρα του, ότι εσύ είσαι οκ με αυτή την δήλωση.

αν ελεγε στην κοινωνικη λειτουργο μονο την λεξη αγαπιομαστε τοτε και εγω θα ημουν οκ....το αν εχει περασει ή οχι ερωτας πριν την αγαπη δεν ενδιαφερει κανεναν.ειναι πολυ ρομαντικο να ειναι καποιος ερωτευμενος μαζι σου κοριτσια...υπαρχει μαγεια οπως και να το κανεις.και το επακολουθο του ερωτα ειναι η οικογενεια και τα παιδια.ειναι ταπεινη μου αποψη.....εγω εχω πει στον αντρα μου αν με αγαπαει και η απαντηση του ηταν ειμαι καψουρης και σε λατρευω ακομα μετα απο 12 χρονια σχεσης.εμενα με ενδιαφερει να ειναι ερωτευμενος ο ανθρωπος μου μαζι μου γιατι υπαρχει μια φλογα και μια ενταση(καλοπροαιρετη)μεσα στην σχεση παραλληλα με τον αλληλοσεβασμο....εννοειτε οτι διαφονουμε σε πολλα και αυτη η εγρηγορση εχει κρατησει ζωντανη αν οχι οπως πρωτα ομως σε πολυ καλο επιπεδο την σχεση μας.

Ε εντάξει dιminna εγω πιστεύω οτι τσατιστηκες γιατι αυτη η ατάκα ήρθε απο το πουθενά και οχι για το σχολιο το ιδιο . Σου λέει ετςι σκέφτεται ο άλλος και εγω δεν ειχα ιδεα; Και εννοείται οτι εχεις δίκιο!

Αν αυτος ο άνθρωπος δεν σε ερωτεύτηκε δεν θα το έλεγε καν, θα το έκριβε και με τιποτα δεν θα το έλεγε μπροστά σου!

Εννοείται οτι και σε ερωτεύτηκε και σε αγάπησε (οι άντρες δεν παντρεύονται για το γμτ, οι γυναίκες το κάνουν αυτο)

Μαλλον θα εκανε και την πλακα του λίγο (ειναι πλακαντζης γενικά; )

Πες του πως νοιωθεις ειναι σημαντικό .. Και θα του δώσεις και μια ευκαιρία να πει οτι εχει να πει!

Κορίτσι και γενικά κορίτσια ηρεμήστε.....οι άντρες δεν σκέφτονται όπως εμείς,ούτε ξεψειριζουν την παραμικρή κουβέντα ή κίνηση....κι ευτυχώς δηλαδή γιατί τότε κανένας γάμος δεν κρατούσε πανω απο 25 λεπτά...

Διαφημίσεις

Επειδη νομιζω πως ξερω τι φταιει.....

η κοινωνικη λειτουργος ηταν ωραια?

χαχαχαχαχαχα μονο ενας αντρας θα μπορουσε να σκεφτει αυτην την εκδοχη

Επειδη νομιζω πως ξερω τι φταιει.....

η κοινωνικη λειτουργος ηταν ωραια?

καθόμαστε σαν τις χαζές και το υπεραναλύουμε και ήρθε το αντρικό μυαλό να κάνει την σωστή ερώτηση... :-P:-P

χαχαχαχαχαχα μονο ενας αντρας θα μπορουσε να σκεφτει αυτην την εκδοχη

κοριτσια ειναι η μονη εκδοχη...χαλαρωστε....την αγαπαει ο ανθρωπος και ειναι και ερωτευμενος γιατι αλλιως κατα πασα πιθανοτητα θα την χωριζε

απλα ειναι και λιγο καμακιερος....δεν εγινε και κατι....σκυλος που γαυγιζει δεν δαγκωνει....

Απο τη μια εναι καλο που ειναι ειλικρινης.. απο την αλλη οταν πει κατι τετοιο ο αντρας σου μπροστα σε εναν ξενο.. ε σου καθεται λιγο βαρυ.. Παρ ολα αυτα επειδη θεωρω οτι το θεμα ειναι πιο βαθυ,απ το μηνυμα σου φαινεται οτι εχετε κι αλλα θεματα μεταξυ σας, καλυτερα να κατσετε ηρεμα και να μιλησετε. Για μενα δεν ειναι λογος χωρισμου, ισα ισα αν με ειχε ταραξει στι γλυκολογο μετα απο δεκα χρονια γαμου θα μου φαινοταν καπως!

Υ.γ. ο ερωτας, συμφωνα με επιστημονικα αρθρα και μελετες, κραταει το πολυ δυο χρονια, προσωπικα πιστευω οτι δεν κραταει πανω απο εξι μηνες.

κοριτσια ειναι η μονη εκδοχη...χαλαρωστε....την αγαπαει ο ανθρωπος και ειναι και ερωτευμενος γιατι αλλιως κατα πασα πιθανοτητα θα την χωριζε

απλα ειναι και λιγο καμακιερος....δεν εγινε και κατι....σκυλος που γαυγιζει δεν δαγκωνει....

Καλο! Αλλα πέρα απο το 'καμακιερος' ποιος ο άλλος λόγος που θα μπορούσε να το πει; Για χαβαλέ; Γιατι δεν υπαρχει περιπτωση πραγματικά να το πιστεύει και να το λέει! Αν ηταν ετςι δεν θα παντρεύοντουσαν εξαρχής!

Καλο! Αλλα πέρα απο το 'καμακιερος' ποιος ο άλλος λόγος που θα μπορούσε να το πει; Για χαβαλέ; Γιατι δεν υπαρχει περιπτωση πραγματικά να το πιστεύει και να το λέει! Αν ηταν ετςι δεν θα παντρεύοντουσαν εξαρχής!

ελα μωρε πηγε να παιξει λιγο χαριτωμενος ο ανθρωπος.....παντως δεν ειναι ωραιο που το εκανε ....εγω δεν συμφωνω....αλλα δεν ειναι και λογος βαθυστοχαστης συζητησης.....ποσο διαρκει ο ερωτας κτλπ....

ελα μωρε πηγε να παιξει λιγο χαριτωμενος ο ανθρωπος.....παντως δεν ειναι ωραιο που το εκανε ....εγω δεν συμφωνω....αλλα δεν ειναι και λογος βαθυστοχαστης συζητησης.....ποσο διαρκει ο ερωτας κτλπ....

Ε καλα για σενα μπορει να μην ειναι αλλα για τη θεματοθετρια ( και για μένα και όπως βλέπεις και για αλλα κοριτσια εδω) ειναι θέμα βαθύτατης συζήτησης :-)

Τεσπα άγνωστη η ψυχή του άντρα!!!