Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αναμονή σε ιατρείο

Recommended Posts

Πόση ώρα θεωρείτε ότι μπορείτε να περιμένετε σε ιδιωτικό ιατρείο? Δεν μιλάω για παιδίατρο όπου θα έχετε και τα παιδιά μαζί σας αλλά για μια επίσκεψη σε έναν απλό γιατρό με ραντεβού (όχι μεγαλογιατρό)...

Από ένα σημείο και μετά .... αν επαναλαμβάνεται .... δεν σημαίνει ότι δεν σέβεται τον χρόνο σας?

Έχετε σηκωθεί να φύγετε από τα νεύρα σας?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Το περισσοτερο που εχω περιμενει ειναι 2 ωρες σε γυναικολογο,μεγαλογιατρο ομως και ναι ειχα εκνευριστει τρομερα και δυστυχως ηταν και ψιλοστανταρ η αναμονη αυτη. Συνηθως μιση ωρα το πολυ περιμενω, δεν εχω φυγει ποτε γιατι παω σε ιδιωτες που γνωριζω και τους εμπιστευομαι και δεν ειμαι ευκολη στο να αλλαξω γιατρο,οχι για τετοιο λογο τουλαχιστον. Αλλα σιγουρα ειναι εκνευριστικο γιαυτο σε γιατρους που ξερω οτι εχουν αναμονη προσπαθω να ειμαι απο τα πρωτα ραντεβου.

Το θεωρώ απαράδεκτο να περιμένω πάνω από μισή ώρα σε οποιασδήποτε ειδικότητας γιατρό. Αν έχω παιδί μαζί μου, ακόμα χειρότερα.

Πάνω από μισάωρο απαιτώ να έχω τουλάχιστον μία εξήγηση και εκτίμηση της καθυστέρησης. Κατανοώ έκτακτα περιστατικά και ειλικρινά δε με πειράζει σε τέτοια περίπτωση να ακυρωθεί το ραντεβού. Δε μπορεί όμως πάντα να υπάρχουν έκτακτα!

Γνωστή μου έχει γυναικολόγο που πάντα καθυστερεί 2 ώρες στα ραντεβού του. Δε θα τον επέλεγα και μόνο από αυτό.

Δεν έχω φύγει ποτέ αλλά δεν ξαναπήγα στον ίδιο γιατρό και λόγω της καθυστέρησης.

Ναι, το θεωρώ έλλειψη σεβασμού.

Όταν πρόκειται για ιατρείο με ραντεβού είναι τουλάχιστον απαράδεκτο!

Προσωπικά μου έχει τύχει σε δερματολόγο, που γινόταν μόνιμα λαϊκό προσκύνημα... Περιμέναμε για ώρες!!!

Με τέτοια κατάσταση σου δείχνει ο γιατρός ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα χρήματα. Εάν σα γιατρός κλείνεις ραντεβού, και ξέρεις ότι θες 20 λεπτά για τον κάθε ασθενή, τότε μείωσε τους ασθενείς σου! Δεν είναι δυνατόν να τους αναγκάζεις να περνούν άσκοπα τόσες ώρες στο ιατρείο σου, για να δεχθείς τους διπλάσιους ασθενείς απ' όσους μπορείς και προλαβαίνεις να δεις. Πραγματικά, κι εγώ, όπως πολύς άλλος κόσμος, δουλεύω πάρα πολλές ώρες, και τον ελεύθερο χρόνο μου έχω ανάγκη να κάνω κάτι επικοδομητικό, και όχι να κάθομαι να φυλάω τους τοίχους ενός ιατρείου!!! Και αυτός ο εκνευρισμός που μου προκαλούσε αυτή η κατάσταση, ήταν κι ένας επιπλέον λόγος που σταμάτησα να πηγαίνω σε αυτή.

Και εγώ περιμένω σε γνωστό γυναικολόγο 2 ώρες αλλά 1 φορά το χρόνο, σε οδοντίατρο που μου έτυχε 3 φορές στις 3, δεν ξαναπήγα.

Για την γιατρό που αναφέρω, η γραμματέας της μου τηλ την προηγούμενη για επιβεβαίωση του ραντεβού. Μην τυχόν και χάσει το ραντεβού?!?! Είχα ραντεβού και πήγα 15λεπτά νωρίτερα. Όταν έφτασα ρώτησα την γραμματέα για την αναμονή και μου είπε μισή ώρα. Την ρώτησα αν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί έχω 2 μικρά παιδιά παρκαρισμένα σε διαφορετικά σημεία. Πέρασε μια ώρα θα ήταν η σειρά μου αλλά έφυγα, είχα εκνευριστεί. Ήμουν το τελευταίο ραντεβού. Της είπα της γραμματέας να έπαιρνε τηλ να ενημερώσει για την καθυστέρηση.

.

Η γιατρός συμπαθητική αλλά δεν είναι και κορυφή.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Αλλαξα γυναικολογο (και) για αυτο τον λογο. Τετοια συμπεριφορα δειχνει οτι δεν σεβεται τον ασθενη, δεν με νοιαζει να θεωρειται κορυφη στις γνωσεις, αμα δεν με σεβεται δεν τον εμπιστευομαι με την υγεια μου. Σημαινει πως 1) κοιταει τα λεφτα και κλεινει ταυτοχρονα ραντεβου χωρις να υπολογιζει τον ασθενη, 2) ειναι ψωναρα και του αρεσει να εχει ενα χωρο αναμονης γεματο ασθενεις, νιωθει μεγαλος γιατρος, 3) ειναι πολυ πιθανο να ξεπεταει τους ασθενεις και ειναι σιγουρο πως δεν θυμαται κανεναν αμα δεν κοιταξει τα χαρτια του, 4) θα ειναι δυσευρετος σε κινητο ή σε αλλη περιπτωση αναγκης ή παλι θα ξεπεταει με μια ευκολη λυση (π.χ. αντιβιωση, καισαρικη, κλπ).

Δεν εχω φυγει ποτε απο ραντεβου, αλλα εχω αλλαξει γιατρο για αυτο τον λογο. Να γινει μια φορα θα το καταλαβω και δεν θα με πειραξει αλλα αμα δω οτι ο αλλος το εχει συστημα, δεν το ανεχομαι.

οπως εχω ξαναγραψει εκανα τη πρωτη μου γεννα σε ιδιωτικο νοσοκομειο και τη δευτερη σε δημοσιο.

Αλλαξα τον πρωτο μου γιατρο που ηταν ιδιωτης και ενα ςλογος ηταν η μεγαλη αναμονη στα ραντεβου (και να σκεφτειτε οτι οταν ειχα παει τη πρωτη φορα σ αυτον του ειχα εξηγησει οτι δεν ανεχομαι τη μεγαλη αναμονη και ηταν ο λογος που αλλαζα τον προηγουμενο γιατρο μου για να παω σ αυτον).

Ειλικρινα για ποιο λογο κλεινουμε ραντεβου??? Για να περιμενουμε μιαμιση ωρα +?

Δε το μετανιωσα καθολου που αλλαξα και γιατρο και νοσοκομειο!

Δε νομίζω ότι θα απορρίψω το γιατρό μόνο γι αυτό. Ειδικά αν η καθυστέρηση βλ΄επω ότι σημαίνει πως μου διαθέτει οσο χρόνο χρειάζομαι. Στο γυναικολόγο μου συμβαίνει αυτό, η εξέταση διαρκεί κάμποςη ώρα και δεν ειναι πάντα σίγουρο πόση, αν τα ευρήματα ειναι οκ τότε μπορεί να μην έχω πολλές ερωτήσεις, αν όμως τα ευρήματα δεν ειναι αυτά που περίμενα; Δε θα ρωτήσω; Και πρεπει να μου απαντήσει με όση λεπτομέρεια χρειάζεται για να καταλάβω, σωστά; Αυτό ίσως δεν ειναι τόσο εύκολο να το ξέρεις απο πριν.

Οπότε κορίτσια, βιβλιαράκι, περιοδικακι, ξαπλώςτε και απολαύστε το. Να πω την αμαρτία μου με τα παιδια η αναμονή στο γιατρό ειναι μια απο τις λίγες φορές το μήνα που έχω κάθε δικαιολογία να καααααθομαι, να κοιτάω το ταβάνι, ειναι η μεγάλη μου φιλοδοξία πλέον, να κάθομαι να κοιτάω το ταβάνι. Γιατί στο σπίτι, και τα παιδια να μη ειναι, ε, κάτι θα πρεπειε να κανεις τώρα που λείπουν, κάτι να ψάξεις, να μαγειρέψεις, στη δουλειά, ε, δουλειά ειναι πως να ηρεμήσεις, πού αλλού να καααααατσεις;;;;