Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χρησιμοποιητε μωρομαντιλα?

Recommended Posts

Γεια σας! Θα ηθελα να μου πειτε αν εσεις σκουπιζεται τα μωρα σας με μωρομαντιλα. Ρωταω γιατι μου λενε(θειες γιαγιαδες κλπ....) πως δεν κανουν καλο στο μωρο και παθαινουν ουρολοιμοξη τα μωρα και γενικα δεν ειναι καλα εχουν μεσα διαφορα......

Υσχυει κατι τετοιο??

Εχω ενα αγορακι 19 μηνων που πολυ σπανια εχω χρησιμοποιησει μωρο μαντιλα μονο αν ημαστε εξω βολτα και τα κανει... Σπιτι παντα τον πλενω οταν τον αλλαζω ειτε απο τσισα ειτα απο κακα (μου εχει 'φυγει' η μεση) αλλα το κανω επειδη εχει καποιο προβλημα στο τσουτσου..νι του επειδη μου το εχει πει παιδιατρος να τον πλενω καλα.. Αλλα δεν την εχω ρωτησει για μωρομαντιλα.. Τελος παντων δεν με πειραζει αυτο..θα τον πλενω γιατι υπαρχει προβλημα..

Ομως εχω και ενα αλλο αγορακι 1 μηνων και καποιες φορες ειμαι σπιτι (μια φορα την μερα δηλαδη...) μπορει να τον καθαρισω με μωρομαντιλα... Ειναι κακο αυτο??

Ξερετε εσεις τα μωρομαντιλα να κανουν κακο και να προκαλουν ουρολοιμοξη????

Θα ρωτησω και την παιδιατρο...

Διαφημίσεις

Καησπερα και να σου ζησουν τα πιτσιρικακια σου!!! Κοιταξε, σιγουρα νερακι και σαπουνακι ειναι η καλυτερη και η πιο ασφαλης λυση. Εχω κι εγω μια μικρη 10 μηνων και καθε φορα την πλενω οχι μονο για λογους υγιεινης αλλα και για να δροσιζεται τωρα το καλοκαιρακι.Θεωρω ομως απιθανο να κυκλοφορει ενα προιον για μωρακια και να ειναι τοσο επικινδυνο! Σαφως και εχω χρησιμοποιησει μωρομαντηλα, οταν βρισκομαι εξω ή στο αυτοκινητο. Δε μπορω να αφησω το μωρο να συγκαει! Κ ποτε δεν εχει παθει κατι! Βεβαια ποτε δε βαζω αδιαβροχη κρεμα πανωαπο μωρομαντηλα και μολις φτασω σε σπιτι αμεσως την πλενω. Κ ξερω πολλες μαμαδες που σκουπιζουν τα παιδια τους ολη μερα με μωρομαντηλα και τα πλενουν μια και καλη το βραδυ, σιγουρα δεν ειμαι υπερ αυτου αλλα τα μωρακια τους δεν εχουν παθει τιποτα!

Γεια σας! Θα ηθελα να μου πειτε αν εσεις σκουπιζεται τα μωρα σας με μωρομαντιλα. Ρωταω γιατι μου λενε(θειες γιαγιαδες κλπ....) πως δεν κανουν καλο στο μωρο και παθαινουν ουρολοιμοξη τα μωρα και γενικα δεν ειναι καλα εχουν μεσα διαφορα......

Υσχυει κατι τετοιο??

Εχω ενα αγορακι 19 μηνων που πολυ σπανια εχω χρησιμοποιησει μωρο μαντιλα μονο αν ημαστε εξω βολτα και τα κανει... Σπιτι παντα τον πλενω οταν τον αλλαζω ειτε απο τσισα ειτα απο κακα (μου εχει 'φυγει' η μεση) αλλα το κανω επειδη εχει καποιο προβλημα στο τσουτσου..νι του επειδη μου το εχει πει παιδιατρος να τον πλενω καλα.. Αλλα δεν την εχω ρωτησει για μωρομαντιλα.. Τελος παντων δεν με πειραζει αυτο..θα τον πλενω γιατι υπαρχει προβλημα..

Ομως εχω και ενα αλλο αγορακι 1 μηνων και καποιες φορες ειμαι σπιτι (μια φορα την μερα δηλαδη...) μπορει να τον καθαρισω με μωρομαντιλα... Ειναι κακο αυτο??

Ξερετε εσεις τα μωρομαντιλα να κανουν κακο και να προκαλουν ουρολοιμοξη????

Θα ρωτησω και την παιδιατρο...

Υπαρχουν ειδικά μωρο μαντήλα με νερό που μπορεις να πάρεις αν ανυσυχεις water wipes)

Προςωπικα απο οταν η δικός μου ηταν 1 χρησιμοποιούμε μωρο μαντήλα για απο πισω.. Το πουλάκι γενικως εγω δεν το καθαρίζω με τιποτα παρα μονο με νερό μια την μερα..δηλαδη αν αλλάζω πάνα και εχει μονο τσισα δεν τον καθαρίζω με τιποτα. Αλλα πριν τον ύπνο πλενουμε την περιοχη με νεράκι

Ειναι δύσκολο να αποδείξεις οτι τα μωρο μαντήλα προκαλούν ουρολημωξη αλλα καταλαβαινω γιατι το λένε .. Γενικως δεν θες τιποτα σε εκεινη την περιοχη

Αλλα αυτο που σιγουρα εχει αποδειχτεί ειναι η ουρολοιμωξη που πρόκαλειται απο αφρό λουτρά που κάνουν μπάνιο και δεν τα ξεπλύνουν κανονικά, οπότε θέλουν προσοχή!

καλησπέρα

το καλυτερο για τα μωράκια είναι το σκετο νερακι, αλλα κ εγω χρησιμοποιω βρεφικα μωρομαντηλα,,,2-3 φορες την ημερα σιγουρα αναλογα,,, στα κακακια την πλενω παντα αλλα στα τσισακια όχι παντα

θελω γενικα να μην είμαι υπερπροστατευτικη με την κορη μου και μετα αποκτησει ευαισθησίες,,,νομιζω ότι και προστασια θελει ένα μετρο

BabyCute αληθεια αν δεν ξεπληνεις καλα την περιοχη μπορει να παθει ουρολοιμοξη?? Δεν το ηξερα!!

Αν μπορεις πες μου τι μωρομαντιλα ειναι αυτα που λες??που τα βρισκω και πως τα χρησιμοποιω!?

Ευχαριστω για ις ευχες..και εσενα να σου ζησουν τα παιδακια σου..να τα δεις οπως επιθυμεις..

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Διαφημίσεις

BabyCute αληθεια αν δεν ξεπληνεις καλα την περιοχη μπορει να παθει ουρολοιμοξη?? Δεν το ηξερα!!

Αν μπορεις πες μου τι μωρομαντιλα ειναι αυτα που λες??που τα βρισκω και πως τα χρησιμοποιω!?

Ευχαριστω για ις ευχες..και εσενα να σου ζησουν τα παιδακια σου..να τα δεις οπως επιθυμεις..

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Α ναι αν βάλεις οποιοδήποτε σαπούνι και το πιο απαλό αν δεν το ξέπλυνεις θα εντελως θα εχεις πρόβλημα (βασικα δεν θες τιποτα να ταξιδέψει εκει πανω, ουτε ακαθαρσίες αλλα ουτε και σαπούνια)

Για αυτο το λογο εμεις δεν χρησιμοποιήσαμε σαπούνια και αφρό λουτρά για πολλούς μηνες. Μέχρι και τωρα που ειναι δυο τον πλένω με αφρό λουτρό μια την εβδομάδα και αυτο ταν στέκεται όρθιος. Τις υπόλοιπες μερες μπάνιο με χλιαρό νερό μονο και ποτε δεν είχαμε πρόβλημα

Λέγονται waterwipes ειναι 99,9% νερό και τα παίρνω κούτες μεγάλες απο amazon (τα δίνω στον παιδικό σταθμο κυρίως :-) )

Γιαννα κατ'αρχάς να σου ζήσουν τα ζουζουνια σου...

Εγω παλι απο επιλογή ανήκουν στις μαμάδες που ολη μέρα σκουπιζουν τα μωρά με μωρομαντηλα και πλενομαστε μια φορά τη μέρα ή δυο το καλοκαίρι....

Δεν χρησιμοποιώ μωρομαντηλα μόνο σε περίπτωση διαροιας, που εχει συμβεί μια φορά μέχρι στιγμής,τοτε τον πλενω μονο με νερό...

Ολα αυτά που λενε για τα μωρομαντηλα τα θεωρώ υπερβολικά,εμεις δεν είχαμε ποτε κανένα πρόβλημα,

αλλα και παλι πιστεύω πως είναι στο παιδί,

το καθένα ειναι διαφορετικό και δεν έχουν ολα τις ίδιες ευαισθησίες....

Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο,γιατί όταν εγω ήμουν μωρό η μητέρα μου σε κάθε αλλαγή πάνας,έτρεχε πάντα να μας πλύνει,με αποτέλεσμα να γινω υπερευαισθητη,

κάτι που δε θελω για το παιδί μού...

εμενα ο δικος μου οσες φορες χρησιμοποιησα μωρομαντηλο επαθε συγκαμα....καποιες φορες που ειμασταν εξω και αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω μεχρι να παμε σπιτι παει ο κωλος πηρε φωτια,χαχα!!...οποτε μονο νερακι.... τωρα για να παθει ουρολοιμωξη απο μωρομαντηλο ειδικα αγορι δεν υπαρχει καμια περιπτωση...αν δεν προκαλειται ερεθισμος χρησιμοποιεις αφοβα

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

εχω 3 παιδια, που φορουσαν πανα ως τα 4.... μονο μωρομαντιλα χρησιμοποιουσα,ποτε μπανιο, καθως με 1 χρονο διαφορα μεταξυ τους και καμια απολυτως βοηθεια, δεν ειχα χρονο... δεν επαθε ποτε κανενα τιποτα.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις......

Και εγω δεν νομιζουν να κανουν τοοοοσο κακο πια.......για μια φορα την μερα η στης 2 μερες που τα χρισιμοποιω εγω....

Απλα επειδη μου ειπαν ετσι ειπα να ρωτησω μιας και δεν εχω εμπειρια μωρο μαντιλου!!

Α ναι αν βάλεις οποιοδήποτε σαπούνι και το πιο απαλό αν δεν το ξέπλυνεις θα εντελως θα εχεις πρόβλημα (βασικα δεν θες τιποτα να ταξιδέψει εκει πανω, ουτε ακαθαρσίες αλλα ουτε και σαπούνια)

Για αυτο το λογο εμεις δεν χρησιμοποιήσαμε σαπούνια και αφρό λουτρά για πολλούς μηνες. Μέχρι και τωρα που ειναι δυο τον πλένω με αφρό λουτρό μια την εβδομάδα και αυτο ταν στέκεται όρθιος. Τις υπόλοιπες μερες μπάνιο με χλιαρό νερό μονο και ποτε δεν είχαμε πρόβλημα

Λέγονται waterwipes ειναι 99,9% νερό και τα παίρνω κούτες μεγάλες απο amazon (τα δίνω στον παιδικό σταθμο κυρίως :-) )

κι εγώ τα water wipes παίρνω και είμαι πολύ ευχαριστημένη!τα χρησιμοποιώ όταν είμαστε έξω (στο σπίτι πλύσιμο με νεράκι).πάντως το θέμα με τα μωρομάντηλα,επειδή το έχω ψάξει πολύ,είναι οι χημικές ουσίες που περιέχουν και που δεν θέλουμε να περάσουν στο παιδί,ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή.δυστυχώς στα του σουπερμάρκετ δεν εντόπισα ούτε μία εταιρία που να έχει "καθαρό" προ'ι'ον και ευτυχώς που βρήκα τα water wipes, που τα παίρνω κι εγώ σε κούτες:)

Εγω χρησιμοποιω μωρομαντηλα απο τη γεννηση της μικρης μου και δεν εχει παθει απολυτως τιποτα, ουτε συγκαμα ουτε καν ερεθισμο!!! Βεβαια κανουμε και μπανιο καθε μερα οποτε το νερακι μας αναζωογονει εξισορροπωντας ετσι την κατασταση!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

και εγω το ιδιο με την μονι διαφορα οτι μεχρι 3 μηνων μαζευα τα πολλα πολλα και μετα την επλενα.απο εκει και επειτα μονο μωρομαντιλα και φυσικα το βραδυ το μπανακι μας

Όταν ο μικρός ήταν νεογέννητος (τους πρώτους 3-4 μήνες) χρησιμοποιούσαμε τοπικό πλύσιμο και water wipes, μετά μωρομάντηλα, μετά πλύσιμο στην μπανιέρα και τώρα έχουμε ξαναγυρίσει στα μωρομάντηλα. Ποτέ δεν είχαμε κάποιο θέμα.

Αρχικά ο παιδίατρος είχε πει όταν είμαστε σπίτι να τον πλένω τοπικά αλλά ότι δεν υπήρχε πρόβλημα να χρησιμοποιώ μωρομάντηλα όταν είμασταν έξω. Μάλιστα και ο ίδιος όταν ήρθε να δει το μωρό πρώτη φορά και χρειάστηκε να το αλλάξει, χρησιμοποίησε μωρομάντηλα.

Πάντως να πω ότι χρησιμοποιώ μωρομάντηλα μόνο όταν έχει κάνει κακά και όχι σε κάθε αλλαγή πάνας.

Διαφημίσεις

Εμείς πάντα τα πλένουμε τα μικρά μας, σε κάθε αλλαγή πάνας.

Μας αρέσει οικογενειακώς το νερό ! :P

Συνήθως χρησιμοποιούμε -με φειδώ- ειδικά υποαλλεργικά καλλυντικά (βιολογικά).

Σύγκαμα δεν έχουμε δει ποτέ. Ερεθισμό είδαμε σε γαστρεντερίτιδα.

Μωρομάντηλα χρησιμοποιούμε στην παιδική χαρά, για να καθαρίσουμε τα χέρια μας. Δεν τα εμπιστευόμαστε (λόγω των αποτελεσμάτων των γαλλικών ερευνών).

Τα water wipes δεν τα είχαμε υπόψιν. :oops:

Ακούγονται τέλεια και θα τα δοκιμάσουμε σίγουρα.

(Babycute, ευχαριστούμε!).

Κι εγω τα μωρομαντηλα τα προτιμω για να καθαριζω τα χερια μου,ή της μικρης....Οχι , δεν τα υποτιμω καθολου ,απλα χρησιμοποιω βαμβακι με νερο για οταν εχει κανει κακα.Δεν την πλενω αν δεν πασαλειφτει...Καθαριζω το πωπουδακι τοπικα και 2 φορες τη μερα μπανακι...Το πιο σπαστικο ειναι να τα κανει μολις τη βγαζω απ' το μπανιο...!!!Χαλαρωνει βλεπετε...

Kαι εμεις αμεσως μετα το μπανιο ξαναλερωνόμαστε! Την ημερα τοπικο πλυσιμο με νερο και το βραδυ όταν κοιμομαστε και ξυνπησουμε για θηλασμο βαμβακι ή πανακι με χλιαρο νερακι...για τις εξοδους μας περιμενουμε τα water wipes που μας συνεστησε η Babycute! Γενικα ειμαστε πολύ ανοικτόχρωμες με ευαισθητο δερμα και ως στιγμης δεν εχουμε χρησιμοποιησει μωρομαντηλα...δεν φοβομαστε τις ουρολοιμώξεις όσο τον ερεθισμο από τις ουσιες που περιεχουν...και γενικα όσο λιγοτερα χημικα στο δερμα του μωρου τοσο καλυτερα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...