Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Την συμβουλή σας παρακαλω!!!

cara33

Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα!! Εχω έναν μικρούλη 4 μηνών. Κανει 5 γεύματα την ημέρα, 7.30, 10,30, κοιμάται συνήθως μεχρι 2.30, επόμενο γεύμα 3.30, 6.30, 9κ τελευταίο γεύμα 9.30. Εδω κ ενα μηνα περιπου κ ενώ κοιμόταν συνεχόμενα μεχρι τις 6.30 περιπου, άρχισε να στριφογυρίζει απο τις 4 το πρωι... Του βαζω πιπιλά κοιμάται αλλο λιγο, μετα παλι στις 4.30 τα ιδια κ παει λέγοντας μεχρι τς 7 που οριστικά τον σηκώνω απο την κούνια για αλλαγμα φαγητο κτλ.

Τι μπορει να φταίει;; Μηπως πεινάει σλλα σεν θα ξυπναγε με κλάμα ; Μηπως κανω κατι λαθος στο προγραμμα του; Ο παιδίατρος μου ειπε μηπως του κανω γεύμα στις 12 περιπου αλλα φοβάμαι μηπως μετα σεν κοιμάται καθολου η τον υπερφορτωσω γιατι εχει κ παλλινδρομηση. Ας μου πει καποια Μανουλα Αν ειχε παρόμοιο θέμα κ αν το έλυσε. Ευχαριστω!!!

Διαφημίσεις

Αν καταλαβα καλα ξυπναει αλλα δεν κλαιει.. Τοτε αστο! Μην προσπαθεις με πιπιλες ή οτιδηποτε να το ξανακοιμησεις. Μπορει να ξανακοιμηθει μονο του.

Αν κλαψει τοτε οκ. Τσεκαρε μηπως ζεστενεται. Δες και το θεμα της πεινας. Εμεις στην ηλικια σας καναμε 6 γευματα σιγουρα! Δεν θυμαμαι μηπως ηταν και 7.... Και ναι, εδινα γαλα γυρω στις 12 το βραδυ κοιμησμενο.

veMDp3.png

Ακριβως τα ιδια ειχα και εγω με τον μεγαλο μου... Αυτο που εκανα εγω ηταν να του βαζω την πιπιλα μεχρι της 6-6:30 συνεχεια,μπορει να μην κοιμομουν για να ειμαι απο πανο του ολη την ωρα να του βαζω πιπιλα...δεν τον ταιζα πριν της 6-6:30 γιατι ετσι κ τον ταιζα θα μαθαινε και θα ξυπνουσε εκεινη την ωρα για να φαει...μιλαμε ομως πολυ ξενυχτι μεχρι να μαθει. Εκανα πολυ υπομονη κανα δυο βδομαδες και μετα ολα λυθηκαν...ξυπνουσε απο μονος του μετα τις 6.

Μου ειχαν πει να μην τον ταιζω αν ξυπναει πχ στης 4-5 να τον ταιζω παντα μετα τις 6 για να μαθει ο οργανισμος του να ξυπναει κ να ενεργοποιητε το πρωι ετσι θα μαθει την νυχτα να κοιμαται.. Τωρα ολα αυτα ισχυουν αν δεν θυλαζεις...γιατι αν θυλαζεις καλο θα ηταν το μωρο οτι ωρα και να ειναι να μπαινει στο στοιθος..δεν εχεις ωρα με τον θυλασμο..τωρα εχω ενα μωρακι δυο εβδομαδων και το θυλαζω και ξυπναω οτι ωρα ζηταει γαλα το μωρο και το ταιζω...

Παντως θελει υπομονη να μαθει να κοιμαται την νυχτα..κνε λιγη ακομη και θα τα καταφερεις!!

Και εννοειτε οσα εγραψα παραπανο δηλαδη να μην το ταιζεις την νυχτα δεν εννοω να αφησεις το παιδι να σβησει στο κλαμα....εννοω αν κανει πως ξυπναει χωρις να κλαιει με λυγμους βαντου την πιπιλα να ηρεμισει, προς Θεου δεν λεω να μην το ταισεις αν η αναγκη του που ξυπναει ειναι το φαγητο!

Δεν κλαει κ το περίεργο ειναι οτι ουτε καν εχει ανοιχτά τα ματια του, απλα φέρνει σβουρες , μεχρι κ τα ποδαράκια του βάζει στο στόμα. Μακαρι να ειναι φάση κ να περάσει. Να Ζεστενεται δεν νομιζω γιατι εχω κλιματισμό.δυστυχως δεν θηλάζω λογω φαρμακευτικής αγωγής , η αληθεια ειναι οτι κ οταν θηλασα δεν τα ρκανα αυτα. Μαλλον πρεπει μα του αύξησω τα γεύματα αν κ ειχα στο μυαλο μιυ ουι οσο μεγαλώνουν μικραινουν τα γεύματα, δεν ισχυει; Πίνει περιπου 960 ml την ημέρα, αν του αύξηση θα παει πολυ παραπάνω...

Δεν κλαει κ το περίεργο ειναι οτι ουτε καν εχει ανοιχτά τα ματια του, απλα φέρνει σβουρες , μεχρι κ τα ποδαράκια του βάζει στο στόμα. Μακαρι να ειναι φάση κ να περάσει. Να Ζεστενεται δεν νομιζω γιατι εχω κλιματισμό.δυστυχως δεν θηλάζω λογω φαρμακευτικής αγωγής , η αληθεια ειναι οτι κ οταν θηλασα δεν τα ρκανα αυτα. Μαλλον πρεπει μα του αύξησω τα γεύματα αν κ ειχα στο μυαλο μιυ ουι οσο μεγαλώνουν μικραινουν τα γεύματα, δεν ισχυει; Πίνει περιπου 960 ml την ημέρα, αν του αύξηση θα παει πολυ παραπάνω...

Μήπως έχει αερια το μωρό?? Ή δυσκοιλιοτητα?? Η δικια μου που είναι βεβαια μικρότερη και θηλαζει ακομη αμα ξυπναει το βραδυ και στριφογυρνάει της ανοιγω την πανα και συνηθως κανει αερια ή κακακια και μετα ανακουφίζεται..απο κενωσεις πως πατε??

Διαφημίσεις

Δηλαδή το μωρό μένει με άδειο στομάχι για ΔΕΚΑ ώρες; Από τις 9:30 το βράδυ έως τις 7:30 το πρωί;;;;;;;

Και με τόση ζέστη;

Είναι προφανές ότι το μωρό ΚΑΙ διψάει ΚΑΙ πεινάει.

Ειδικά το καλοκαίρι, καλό είναι να προσφέρουμε συνέχεια γάλα στα μωράκια (20 ml / ώρα, αφού δεν θηλάζεις από όσο κατάλαβα) για να είναι ενυδατωμένα.

Είναι δυνατόν να σύστησε παιδίατρος 5 γεύματα την ημέρα; Έχω μείνει άφωνη...

Δηλαδή το μωρό μένει με άδειο στομάχι για ΔΕΚΑ ώρες; Από τις 9:30 το βράδυ έως τις 7:30 το πρωί;;;;;;;

Και με τόση ζέστη;

Είναι προφανές ότι το μωρό ΚΑΙ διψάει ΚΑΙ πεινάει.

Ειδικά το καλοκαίρι, καλό είναι να προσφέρουμε συνέχεια γάλα στα μωράκια (20 ml / ώρα, αφού δεν θηλάζεις από όσο κατάλαβα) για να είναι ενυδατωμένα.

Είναι δυνατόν να σύστησε παιδίατρος 5 γεύματα την ημέρα; Έχω μείνει άφωνη...

Γιατί είναι τόσο περίεργο?:confused::confused::confused:

Μιλάμε πάντα για ένα μωρό που δεν θηλάζει αλλά πίνει φόρμουλα, τα γεύματα σε αυτές τις περιπτώσεις σπανίως ξεπερνούν τα 5-6 το 24ωρο. Και μένα ο γιος μου από 2 μηνών έπαψε να ξυπνά την νύχτα για φαγητό και κοιμόταν και από τις 20.00 - 20.30 και μέσα στην ημέρα, δηλαδή στις 11-12 περίπου ώρες που απέμεναν έκανε 5 γεύματα, δηλαδή κάθε 2-3 ώρες περίπου. Αν υπολογίσεις ότι ένα τόσο μικρό μωρό κοιμάται και συχνά μέσα στην ημέρα, πόσο πιο συχνά να τρώει δηλαδή?

Πάντως στην θεματοθέτρια θα πρότεινα να μην δώσει γεύμα τα μεσάνυχτα, για τον μόνο λόγο ότι το παιδί έχει παλινδρόμηση. Έχω αντίστοιχη εμπειρία από τον γιο μου (διαπιστωμένη παλινδρόμηση από 20 ημερών, φαρμακευτική αγωγή μέχρι 10 μηνών) και όποτε το επιχείρησα (1-2 φορές τον δεύτερο μήνα) κατέληξα λουσμένη στον εμετό και με ένα ξαγρυπνισμένο μωρό μέσα στο κλάμα!

Αν ξυπνούσε κανονικά στις 4 και έκλαιγε θα σου έλεγα να του δώσεις γάλα, καθώς το πιθανότερο θα ήταν ότι πεινούσε, όμως αν δεν ανοίγει καν τα μάτια του και απλά είναι ανήσυχος, το πιο πιθανό είναι ότι περνάει σε στάδιο ελαφρύ ύπνου, αυτό συμβαίνει πάντα τις πολύ πρωινές ώρες.

Επίσης, η ηλικία των 4 μηνών είναι αυτή κατά την οποία τα μωρά αλλάζουν οριστικά τον ύπνο τους και αρχίζουν να κοιμούνται πια περισσότερο ως ενήλικες, δηλαδή δεν πέφτουν πια σε βαθύ ύπνο χωρίς διακυμάνσεις όπως όταν είναι νεογέννητα, αλλά αρχίζουν και έχουν εναλλαγές σε διάφορους κύκλους ύπνου όπως και οι μεγάλοι. Κατά την εναλλαγή αυτή αναπόφευκτα ξυπνάνε έστω και ανεπαίσθητα, οπότε το ζητούμενο είναι αν μπορούν ή όχι να ξανακοιμηθούν μόνα τους. Έτσι σε αυτή την ηλικία, ιδίως αν το παιδί έχει ήδη δημιουργήσει στενή συσχέτιση κάποιου εξωτερικού παράγοντα με τον ύπνο (π.χ. καρότσι, στήθος, μπιμπερό, αγκαλιά), θα αρχίσει να ζητάει την επανάληψη του παράγοντα αυτού κάθε φορά που ξυπνάει λόγω μετάβασης στον επόμενο κύκλο ύπνου. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά ακούμε περιπτώσεις γονιών που το παιδί τους άρχισε ξαφνικά να ξυπνάει τη νύχτα σε ηλικία 4 μηνών.

Το παιδάκι σου δεν φαίνεται να είναι τέτοια περίπτωση, απλώς εκείνη την ώρα αρχίζει και μπαίνει σε πιο ελαφρύ ύπνο για αυτό και στριφογυρνάει. Δώσε του λίγο χρόνο καθώς η φάση αυτή διαρκεί λίγες ημέρες ή εβδομάδες και περνάει. Εξαρτώνται βέβαια πολλά και από τον τρόπο με τον οποίο αποκοιμιέται στην αρχή της νύχτας. Όσο λιγότερη εξωτερική παρέμβαση υπάρχει, τόσο πιο εύκολο θα είναι στη συνέχεια.

Για περισσότερα, ψάξε στο google με την φράση 4 months sleep regression.

Cara33 ο δικός μου ο μικρούλης είναι τώρα 3 μηνών. Εγώ του δίνω 5 γεύματα των 210ml ανά 4 ώρες 8-12-4-8-12. Νομίζω ότι εφόσον παίρνει βάρος το μωράκι σου, δεν έχεις πρόβλημα, απλά αραίωσε μεταξύ τους λίγο τα γεύματα για να μην μένει πολλή ώρα νηστικό το βράδυ. Όσο για την ενυδάτωση, ο δικός μου παιδίατρος μου είπε να του δίνω είτε χαμομήλι είτε νερό βρύσης βρασμένο όμως.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...