Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα εχω καταφερει???

Recommended Posts

Κοριτσακια μου ειμαι πολυ χαρουμενη. Καταρχην γεννησα ενα υγιεστατο μωρακι πριν δυο εβδομαδες. Γεννησα φυσιολογικα κ πολυ γρηγορα. Το πρωτο μωρακι μου δεν καταφερα ουτε μια μερα να το θυλασω αποκληστηκα.ειχαμε προβληματα απο την αρχη. Δεν επιανε το στοιθος,με ματωνε,εβαζα ψεφτικη θυλη τελος παντων μαζι με λιγο συμπληρωμα καταφερα καιντον θυλασα 4 μηνες. Τωρα αυτο το μωρο επιασε αμεσωςτο στοιθος ουτε πονους ουτε υπερβολικο πριξιμο στοιθους ουτε τιποτα,ολα μου φαινονται πολυ ευκολα. Μονο που το μωρο μου ειναι ακομη λιγο κιτρινο και τον ξυπναω για να φαει. Τωρα ομως τις τελευταιες μερες ξυπναει μονος του.δεν εχει προγραμμα.μπορει καθε δυο ωρες μπορει και 3-3,5 ωρες. Το απογευμα του δινω και λιγο χαμομιλι.σημερα το βραδυ ομως δεν αντεξα κ του εδωσα λιγο συμπληρωμα στης2 την νυχτα για να κοιμηθει λιγο παραπανω...γιατι ειναι δυσκολο και με το αλλο παιδι που εχω ειναι 18 μηνων να μην κοιμαμαι κ λιγακι το βραδυ. Ειμαι πολυ περυφανη που τα εχω καταφερει τοσο καλα κ θυλαζω αυτο το μωρο μου.ουτε εγω δεν το πιστευω..Εσεις τι λετε παω καλα τα εχω καταφερει?

Πειτε μου ομως ειναι κακο να δινω λιγο συμπληρωμα μονο το βραδυ μπας και κοιμαται ενα τετραωρο οπως σημερα???

Και κατι αλλο το βαρος του ειναι καλο? Πριν 14 μερες γεννηθηκε 3180. Οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο 3 μερες μετα ηταν 2890. Και σημερα ειναι 3500. Ειναι καλα? Τρωει καλα? Χορταινει με το γαλα μου???

Διαφημίσεις

Μια χαρά μου ακούγονται όλα εκτός από το χαμομήλι και το συμπλήρωμα. Καλό θα ήταν να περίμενες ακόμα για μπιμπερό, πιπίλα για να μην έχεις σύγχιση θηλών. Να εδραιωθεί ο θηλασμός και ύστερα.

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

jTosp2.png

Συμφωνώ με την Μακορίνα. Το χαμομήλι γιατί το δίνεις? Είναι παντελώς περιττό, συν ότι κάνει το μωρό να μαθαίνει στο μπιμπερό. Επίσης το συμπλήρωμα γενικά υποσκάπτει τον αποκλειστικό θηλασμό, αλλά πολύ χειρότερα που δίνεται κατά τις βραδινές ώρες. Εμένα μου είχε πει η συμβουλος θηλασμού το βράδυ να μην παραλείπω θηλασμούς γιατί τότε εκρίνεται η ουσία (δεν θυμάμαι ποια) που δίνει το σήμα στον οργανισμό για την παραγωγή γάλακτος.

Να το χαίρεσαι το μωράκι σου!

Χαμομιλι δινω γιατι μου ειπε η παιδιατρος λογο ικτερου για λιγες μερες. Πιπιλα παιρνει ηδη... Μπιμπερο θελω να μαθει να παιρνει ουτος η αλλιως ςχω σκοπο να του δινω καθε δυο μερες με το μπιμπερο για να μαθει γιατι εγω μολις σαραντισω θα πρεπει να λειψω για μερα κ θα ειναι η γιαγια πισο οποτε θελω να μαθει και το μπιμπερο, και γενικα αν χρειαστει να λειψω για μερικες ωρες να μην εχω το αγχος..

Τι να κανω θα προσπαθησω ρε κοριτσια να μην του δινω συμπληρωμα(οταν του δινω συμπληρωμα εγω εχω γαλα πολυ στο στοιθος σταζει μονο του) αλλα τον βαζω ρουφαω 5 λεπτα κουραζεται και τον παιρνει ο υπνος και ξυπναει σε λιγο παλι.αυτο το κανω μονο την νυχτα..

Εμένα μου είχε πει η συμβουλος θηλασμού το βράδυ να μην παραλείπω θηλασμούς γιατί τότε εκρίνεται η ουσία (δεν θυμάμαι ποια) που δίνει το σήμα στον οργανισμό για την παραγωγή γάλακτος.

Αγαπημενη μου, την προλακτινη λες;

Διαφημίσεις

Χαμομιλι δινω γιατι μου ειπε η παιδιατρος λογο ικτερου για λιγες μερες. Πιπιλα παιρνει ηδη... Μπιμπερο θελω να μαθει να παιρνει ουτος η αλλιως ςχω σκοπο να του δινω καθε δυο μερες με το μπιμπερο για να μαθει γιατι εγω μολις σαραντισω θα πρεπει να λειψω για μερα κ θα ειναι η γιαγια πισο οποτε θελω να μαθει και το μπιμπερο, και γενικα αν χρειαστει να λειψω για μερικες ωρες να μην εχω το αγχος..

Τι να κανω θα προσπαθησω ρε κοριτσια να μην του δινω συμπληρωμα(οταν του δινω συμπληρωμα εγω εχω γαλα πολυ στο στοιθος σταζει μονο του) αλλα τον βαζω ρουφαω 5 λεπτα κουραζεται και τον παιρνει ο υπνος και ξυπναει σε λιγο παλι.αυτο το κανω μονο την νυχτα..

Αν τάιζες με μπιπερό θα άφηνες το παιδί να πιει δυο γουλιές και να κοιμηθεί; Αν όχι, κάνε το ίδιο και με το στήθος. Μπορεί να γαργαλάς λίγο το παιδάκι στο αυτάκι για να μην κοιμάται πριν πιει ένα χορταστικό γεύμα.

Αγαπητη μανουλα, τα εχεις καταφερει πολυ καλα,αλλα αν δωσεις τοο νωρις συμπληρωμα δεν ειναι σιγουρο οτι δε θα σου δημιουργησει προβλημα..

σημερα το βραδυ ομως δεν αντεξα κ του εδωσα λιγο συμπληρωμα στης2 την νυχτα για να κοιμηθει λιγο παραπανω...γιατι ειναι δυσκολο και με το αλλο παιδι που εχω ειναι 18 μηνων να μην κοιμαμαι κ λιγακι το βραδυ.

Συγχαρητήρια Γιάννα - να σου ζήσουν τα μωράκια σου!!!!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και τα δικά μου έχουν ακριβώς την ίδια διαφορά ηλικίας. Για να πετύχεις αυτό που λες χωρίς να μειωθεί ο θηλασμός, μπορείς να κάνεις το εξής: Να αντλείς το βράδι γάλα πχ απ΄τις 10 ως τις 12 και να του το δίνεις σε μπουκάλι. Θα είναι χορταστική η ποσότητα και το μωρό (μαζί και η μαμά) θα κοιμηθείτε μια χαρά!

Εάν δεν είναι επαρκές το γάλα τις ώρες αυτές, τότε μπορείς να αντλείς το πρωί που το στήθος είναι γεμάτο, μετά τον πρώτο θηλασμό!

Δυστυχώς, ότι υγρά δίνεις, τόση ποσότητα δικού σου γάλακτος μειώνεται συνήθως...

Καταρχην οχι μονο τον γαργαλαω στο αυτακι οτι μπορεις να φανταστεις του κανω για να ξυπνησει οταν παει να τον παρει ο υπνος στο δεκαλεπτο αλλα δεν ξυπναει.ενω με το μπουκαλι στα δεκα λεπτα το εχει πει και εχει χορτασει γιαυτο κ του εδωσα μπουκαλι..το πινει πιο γρηγορα. Τωρα οσο αφορα τις αντλισεις που λεει η xena δεν εχω θυλαστρο....να αγορασω δυσκολο λογο οικονομικω..να νοικιασω ακομη ποιο δυσκολο λογο επαρχιας,δεν υπαρχει εδω αυτη η δυνατοτητα αλλιως το ειχα σκεφτει κ εγω να βγαζω γαλα και να το βαζω στη καταψυξη σε περιπτωση που λειψω για λιγες ωρες... Αλλα δυστηχως δεν γινεται αυτο! Οποτε καποιες φορες θα πρεπει να παρει ξενο γαλα..και για να μηντου φανει καπως εχω σκεφτει κθε δυο μερες να του δινω απο 100 γραμμαρια για να μαθει και την γευση. Παντως αν και δεν εχω κανει και κατι φοβερο αλλες μανουλες θυλαζουν για μηνες κ χρονιανεγω αισθανομαι περυφανη που τα εχω καταφερει εστω μεχρι εδω γιατι ποτε δεν πιστευα πως μπορω να θυλασω!

Διαφημίσεις