Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επιθετικό παιδί στον παιδικό σταθμό

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Ο γιος μου είναι 3 χρονών+3 μηνών.Είναι πολύ συνεργάσιμο παιδάκι και καθόλου επιθετικό, αρνείται να χτυπήσει κι όταν τον χτυπάνε. Οταν ξεκίνησε τον παιδικό τον Σεπτέμβριο ήταν 29 μηνών. Ο παιδικός είναι δημόσιος πολύ κοντά μας , και ήξερε 3-4 παιδάκια από πριν (κούνιες), πράγμα που το θεώρησα πολύ καλό. Το πρόβλημα ήταν κ είναι με ένα συγκεκριμένο αγόρι που έτυχε να κάνουμε τον Αύγουστο πριν ξεκινήσει ο παιδικός ΄λίγο παραπάνω παρέα. Από την αρχή δέρνει όλα τα παιδιά , αλλά επικεντρώνεται στον δικό μου. Η μάνα του από την στιγμή που γνωριστήκαμε παρότρυνε τον γιο της να κάνει πολύ παρέα με τον δικό μου που είναι πιο ήρεμο παιδι.Σε βαθμό όμως υπερβολικό.......δηλ αν φευγαμε από τις κούνιες, έφευγαν, αν μέναμε ..έμεναν,Εγω πολύ γρήγορα άρχισα να μην θελω γιατί χτύπαγε το παιδί μου.Οταν άρχισε ο παιδικός ο γιος μου άρχισε να ουρλιάζει ότι δεν τον θέλει κ να μην πηγαίνει ούτε στις κούνιες όταν τον έβλεπε.Εννοείται ότι η όποια επαφή εκτός παιδικού κόπηκε μαχαίρι.Περνούσε ο καιρός......κάποια στιγμή που τον χτυπησε αρκετά στο κεφάλι έκανα παράπονα στην μάνα του.....η οποία ....έπεσε από τα σύννεφα, ενώ η δασκάλα της είχε κάνει επανειλημμένα παρατηρήσεις . Την ίδια στιγμή που της έκανα τα παράπονα ο γιος της ξαναχτύπησε στο κεφάλι τον δικό μου.Την περασμένη εβδομάδα στην παιδική χαρά και αφού ήταν πολλά παιδιά στην τσουλήθρα, το άλλο παιδί ανεβαινε ανάποδα.Του είπα να κατεβει , δεν άκουγε και τον επιασα από το χέρι (η μάνα του στο παγκάκι). Κατεβαίνει κ μετα από 5 λεπτα έρχεται η μάνα του και μου λεει ότι το γρατζούνισα !!!!!! :shock::shock:Εννοείται ότι δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο...το έπιασα από το μπράτσο για να κατέβει.Βέβαια τσακωθήκαμε , είπαμε πολλά και δεν μιλάμε....όχι ότι με νοιάζει.....αυτό που με νοιάζει ότι μένουμε πολύ κοντα,τα παιδιά συναντιούνται συνέχεια κ ειλικρινά δεν θέλω να εχει ο γιος μου καμία επαφή.Το άλλο παιδί είναι 4 χρονών, ουρλιάζει,φτύνει ,γενικά εχει συμπεριφορά που δεν μου αρέσει. Η μάνα του είναι χωρισμένη από όταν ήταν νεογέννητο , ο μπαμπας βλέπει το παιδι , αλλα χωρίς η μάνα να γνωρίζει τι κάνουν,τι λένε κλπ

Το παιδί είναι επιθετικό κ η μάνα δεν μπορεί να το παραδεχτεί. Εχω αγανακτήσει....σήμερα πάλι τον χτύπησε !!!!!

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Καλα εχεις μιλήσει στις δασκάλες του παιδικού; Τι λένε; Τι κάνανε;

Προςωπικα δεν θα τον έπιανα αν ανέβαινε πανω την τσουλήθρα απλα θα κατέβαζαν τον δικο μου κατω αλλα ..... Εγω προςωπικα αν έβλεπα να χτυπάει τον γιο μου θα πήγαινα και θα του έλεγα καθαρά να μην το ξανακάνει (ειναι 4 άρα καταλαβαίνει)

Επίσης ο μικρός σου ειναι 3 οπότε καταλαβαίνει αρκετα, θα μπορούσες και θα ήθελες να του πεις να κανει κάτι να προστατέψει τον εαυτό του; Δηλαδη είτε να ουρλιαξει και να του σταματά η να του δώσει καμμια και αυτος ;!

Μην ανησυχεις υπαρχει λύση για ολα!!

Καλα εχεις μιλήσει στις δασκάλες του παιδικού; Τι λένε; Τι κάνανε;

Προςωπικα δεν θα τον έπιανα αν ανέβαινε πανω την τσουλήθρα απλα θα κατέβαζαν τον δικο μου κατω αλλα ..... Εγω προςωπικα αν έβλεπα να χτυπάει τον γιο μου θα πήγαινα και θα του έλεγα καθαρά να μην το ξανακάνει (ειναι 4 άρα καταλαβαίνει)

Επίσης ο μικρός σου ειναι 3 οπότε καταλαβαίνει αρκετα, θα μπορούσες και θα ήθελες να του πεις να κανει κάτι να προστατέψει τον εαυτό του; Δηλαδη είτε να ουρλιαξει και να του σταματά η να του δώσει καμμια και αυτος ;!

Μην ανησυχεις υπαρχει λύση για ολα!!

Η δασκάλα έχει προσπαθήσει με όλους τους τρόπους , να εξηγήσει στην μαμά του ότι το παιδί έχει θέμα, πιο ήρεμα, πιο έντονα λέγοντας της αν δεν μπορεί να το διαχειριστεί να συμβουλευτεί την ψυχολόγο που επισκέπτεται τον σταθμό μια φορα την εβδομάδα και βλέπει τα παιδιά, της έχει πει μέχρι ''μαζέψτε τον''. Αυτή δείχνει να μην καταλαβαίνει, εντωμεταξύ αυτό το αγόρι άργησε να μιλήσει δηλ στα τρια με το ζόρι έλεγε μια πρόταση 2-3 λέξεων ,ισως και γι αυτό να χτυπούσε για να διεκδικεί , αλλά κ τότε η μάνα του έλεγε μόνο ''γιατί Δ...... ?'' χωρίς να του βάλει ποτέ όρια κ κανόνες.Δηλ , αν δεν έδινε το αυτοκινητάκι του γιου μου , το άρπαζε η ίδια από τα χέρια του , εκείνο ούρλιαζε και χτυπιόταν αφού δεν μπορούσε να μιλήσει.Το ότι τον έπιασα ισως ήταν λάθος και δεν θα έπιανα κανένα άλλο παιδί( για να κατεβάσω τον δικό μου , έπρεπε να κατέβουν αρκετα παιδιά που περίμεναν στην τσουλήθρα). Ισως το έκανα ενστικτωδώς γιατί αυτό το λίγο διάστημα που κάναμε παρέα (ένας μήνας) ,, πήγαμε 2 φορές μαζί για μπανιο , πηγαμε σπίτι τους , ήρθα κι αυτοί.Κι αυτό ξεκίνησε γιατί είχε σπάσει το δάχτυλο του ποδιού και την βοηθούσα γιατί είναι εντελώς μόνη της εδώ. Αλλά δεν ανέχομαι να χτυπάει συνέχεια το παιδί μου.Ο μικρός μου ,και βέβαια καταλαβαινει κ τον ενοχλεί , αλλά αρνείται να χτυπήσει οποιοδήποτε παιδί.Και σήμερα που του είπα επίτηδες ''χτύπα τον κι εσύ'' μου είπε ''όχι,εγώ δεν χτυπάω κανένα παιδάκι''.

Εντωμεταξύ , η άλλη μαμά φετος που προφανώς θεωρεί ότι είναι αρκετά μεγάλο το παιδι της, καθεται ανέμελη στο παγκάκι.Βέβαια νωρίτερα που είμασταν στις κούνιες , κ ήταν εκεί, σηκώθηκε τουλάχιστον 10 φορές να δει τι γίνεται (μετά τον τσακωμό φυσικά).Και ο τσακωμός βέβαια έγινε μετά από μήνες και αφού της τα έχω πλάγια, προσωπικά, με παραδείγματα ...τα πάντα.Αλλά δεν καταλαβαινει.....αυτό με εξοργίζει πιο πολύ απ όλα....ότι δεν βλέπει το θέμα...η απάντηση της ''καλά το δικό σου είναι άγιο?'' προφανώς δεν είναι , αλλά δεν χτυπάει , δεν φτύνει κ δεν πέφτει να χτυπιέται γιατί χύθηκε κάτω λίγο νερό !!!!:roll:

Προσπαθώ όσο μπορώ να τους αποφύγω , αλλά μένουμε πολύ κοντά και δεν είναι πάντα εύκολο

Συγνώμη για τα μεγάλα ποστ.

Δεν ξερω αν υπάρχει λύση , απλά λέω τον πόνο μου !!!

3W24p3.png

Ο γιος μου , μετα τον παιδικό διεκδικεί περισσότερο γιατί πριν απλά έφευγε κλαίγοντας, αντιδρά , αλλά τις περισσότερες φορές έρχεται να το πει.Προαπαθώ να τον κάνω να υπερασπίζεται περισσότερο τον εαυτό του (κι εγώ μικρή δεν ήμουν διεκδικητική , αλλα αρκετα ντροπαλή) κ δεν θέλω να είναι έτσι.Για την ωρα είναι πολύ κοινωνικός , δεν ντρέπεται , δηλ θα μπει σε μαγαζι και θα πει ''καλημέρα, θα ήθελα παρακαλώ ένα λουκουμά''. Αλλά σε τσακωμούς δεν μπερδεύεται

3W24p3.png

Μπράβο το κουτσουνι! Θα πετάξει σιγα σιγα θέλει να του μιλας - αλλα πιστεύω βάλε τον πατέρα του να του μιλήσει τα αγόρια έχουν τους μπαμπάδες σαν πρότυπα πιο πολυ!!!

Κοιτά δεν νομιζω οτι ειναι που ο άλλος άργησε να μιλάει μονο και ο δικός μου ειναι δυο ακομα δεν μιλάει αλλα ποτε δεν χτύπησε κανενα και ας βλέπει μπροστά του παιδια που χτυπάνε.. Μπορει το άλλο να φέρεται ετςι γιατι ειναι απο χωρισμένος γονείς και μπορει αυτος να ειναι ο λόγος που η μάνα του ενώ 100% καταλαβαίνει το πρόβλημα δεν το δέχεται!!! Τύψεις! Δεν θέλει να τον μαλωσει η έστω και η ίδια να το παραδεχτεί!!

Πες ομως στις δασκάλες να μην μιλήσουν μονο στην μάνα για ψυχολόγους και τέτοια.. Να μιλήσουν στο παιδι!!!!! Δεν το βαζουν σε time out οταν χτυπάει αλλα; Πως αντιδρανε εκείνη την στιγμή; Δεν του λένε τιποτα; Το παιδι άνθρωπος που καταλαβαίνει τα παντα πρεπει να του μιλήσουμε

Και κάτι άλλο μην στενοχωριεσαι please τα παιδια μας θα αντιμετωπίσουν παρα πολλα τέτοια και μερα στο σχολείο (ειδικά στις μερες μας) και απλα πρεπει να μάθουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Κατα κάποιο τροπο καλύτερα που μαθαίνει απο τωρα!! Ο άντρας μου οταν ηταν αρκετα μικρός στο σχολείο ενα παιδάκι του έβγαλε σουγια (αρκετα άγριο σχολείο στην αγγλια) και ο δικός μου του έδειξε που να τον βάλει:-) πιο μεγάλο παιδι του επιτέθηκε μετα απο αυτο και τον εκανε μαύρο ο δικός μου - κανενας δεν τον άγγιξε μετα γιατι τα κάνουν σε αυτούς που δεν μιλάνε !!

Ολα με τον καιρό του.. Σιγα σιγα και οταν του μιλήσει και ο άντρας σου θα μάθει το μπεμπακι σου να υπερασπίζεται τον εαυτό του - αλλα ήρεμα και απαλά (δεν του λέμε δηλαδη χτυπά και εσυ αμεςως, του λέμε φώναξε πρωτα δυνατά, αν δεν πετύχει φώναξε την δασκάλα, και αν το άλλο μ********νο συνεχίσει, δείξτου όπως πιςτευεις εσυ οτι πρεπει να σε σέβεται κλπ...

Διαφημίσεις

Babycute , σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Σίγουρα θα αντιμετωπίσουν πολλά γι αυτό θέλω να είναι δυνατός κ να υπερασπίζεται τον εαυτό του κ όχι να τρέχει στην μαμά ή στον μπαμπά. Του μιλάμε παρα πολύ και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει κ τι δεν πρεπει να κάνει.Εννοείται ότι κ στον παιδικο , όλα ξέρουν απ έξω τους κανόνες, δεν χτυπάμε, δεν φωνάζουμε κλπ

Το ότι δεν μιλούσε και αντιδρούσε έτσι το άλλο παιδί το ανέφερα γιατί το εχω διαβάσει ,φυσικά δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.Και ήταν 3 χρονων πέρσι (2 χρονών ούτε ο δικός μου μιλούσε).Απλά ΄στο συγκεκριμένο παιδί πιστευω ότι έπαιξε ρόλο , γιατί ότι ήθελε απλά άρπαζε , δεν προσπαθούσε να ζητήσει και φυσικά δεν το προέτρεπε κ η μάνα του,Δεν την άκουσα ποτε να λέει ''πηγαινε να το ζητήσεις ευγενικά κλπ. Γενικά για δικούς προφανώς λόγους του στερεί πολλά και απλα πράγματα ,πχ αν δωσει κάποιος ένα μπισκοτο δεν τον αφηνει να το παρει,δεν του δινει ΚΑΘΟΛΟΥ γλυκα με αποτέλεσμα το παιδι οπου δει κατι να τρεχει κ να το ζηταει.Την περασμενη εβδομάδα ζητουσε να φαει από το σουβλάκι του δικου μου....οποτε δεν του δινει , αυτό κλαιει, το τραβαει,ουρλιαζει ......και είναι συνεχως ένα παιδι που τσιριζει. Από την άλλη δεν ξέρουμε κ την συμπεριφορά του πατέρα και ....ιδού το αποτέλεσμα.

Η δασκάλα και βέβαια τον βάζει τιμωρία (κάθονται σε ένα παγκάκι ,να σκεφτούν τι έκαναν) . Και η δασκάλα δεν ξέρει πια τι να κάνει....τα είπε...τα ξαναείπε.Το απογοητευτικό είναι η μανα που δεν δίνει σημασία κ νομιζει ότι δεν μπορει να κανει κατι αφου δεν είναι η ιδια στον παιδικο.Μαλλον αδυνατεί να καταλάβει ότι σημασία εχει πως φέρονται τα παιδιά κ όταν δεν είμαστε ΄δίπλα τους

3W24p3.png

Μάλλον δεν θέλει να καταλάβει αυτη!!!!!!

Μην ξεχνάς το παιδι έρχεται απο χωρισμένος γονείς... Σιγουρα θα εχει δει πολλα!!!

Μην αγχωνεσαι με την μάνα του, παρτο αποφαςη αυτη δεν θα βοηθήσει... Υπάρχουν παρα πολλές τέτοιες, μην περιμένεις τιποτα απο αυτές ...

Θωρακίσει το παιδι σου και ολα θα πανε καλα - εχω δει και εγω τον δικο μου να τον σπρώχνουν και ο δικός μου να κάθεται και δέν λέω τιποτα γιατι έγινε απο πολυ μικρο παιδάκι που δεν ειχε ιδέα τι του γινόταν (αν έβλεπα ομως να του δίνουν καμμια θα γινόμουν τούρκος μην συζητάς ).. Τον εχω δει ομως να προστατεύει αυτο που κρατάει οταν παει κανά άλλο να του το πάρει και του λέω μπράβο μην το δίνεις (οι δασκάλες του παιδικού δεν ηταν πολυ happy μαζί μου και καλα να μοιράζεσαι και ολα αυτά ... Ναι να μοιράζεσαι οταν κάποιο το ζητήσει με το καλο, οταν το άλλο γίνεται υστερικό με το pardon αλλα ΟΧΙ)

Οπότε σιγα σιγα καταλαβαίνουν οτι κάτι πρεπει να κάνουν να προστατευτούν... Επιβράβευσε το πολυ αν τον δεις οτι κανει κατι που τον κανει πιο αντράκι και προστατεύει τον εαυτο του... Και όπως είπαμε don't worry!! Θα τα καταφέρει μια χαρα! Και μεγαλο μπράβο στον μικρο που δεν ειναι επιθετικός, θα τον βάλει σε πολυ μεγάλους μπελάδες αν ηταν...

Το να καλμαρεις επιθετικό παιδι ειναι ΠΟΛΥ δύσκολο!! Το να θωρακισεις ενα πιο ντροπαλό παρα πολυ εύκολο!!

Ο γιος μου , μετα τον παιδικό διεκδικεί περισσότερο γιατί πριν απλά έφευγε κλαίγοντας, αντιδρά , αλλά τις περισσότερες φορές έρχεται να το πει.Προαπαθώ να τον κάνω να υπερασπίζεται περισσότερο τον εαυτό του (κι εγώ μικρή δεν ήμουν διεκδικητική , αλλα αρκετα ντροπαλή) κ δεν θέλω να είναι έτσι.Για την ωρα είναι πολύ κοινωνικός , δεν ντρέπεται , δηλ θα μπει σε μαγαζι και θα πει ''καλημέρα, θα ήθελα παρακαλώ ένα λουκουμά''. Αλλά σε τσακωμούς δεν μπερδεύεται

Λάβε υπόψη σου ότι ο παιδικός είναι το πρώτο σκαλί για να μάθουν τι θα αντιμετωπίσουν στη ζωή :-P και εγώ θα συμφωνήσω ότι το να πιάσεις το παιδί στην κούνια δεν ήταν σωστό (έστω και από το μπράτσο) καταλαβαίνω ότι το έκανες ενστικτωδώς.. καλά κάνεις και λες εδώ τον πόνο σου! από την πλευρά μου θα σε συμβούλευα τα εξής:

Κατ' αρχάς εάν θέλεις να κάνεις παρέα με την συγκεκριμένη μαμά και το παιδί της τότε θα πρέπει να την προσεγγίσεις και να μιλήσεις μαζί της.. επειδή όμως καταλαβαίνω ότι δεν έχετε και καμία τρελή φιλία για να θες να συνεχίσεις μαζί τους τότε η λύση είναι μονόδρομος... ο παιδικός και τίποτε άλλο.. και εγώ το παιδί μου σε δημόσιο παιδικό τον πάω και όσα προβλήματα προέκυψαν με παιδάκια τα αντιμετώπισαν σε γενικές γραμμές καλά.. δηλ. πλέον εφόσον το συγκεκριμένο παιδί δημιουργεί προβλήματα στον παιδικό, θα πρέπει να δράσσουν άμεσα... πίστεψέ με άμα θέλουν μπορούν.. το θέμα είναι κατά πόσο θες να το τρέξεις... δηλ. δεν μπορεί όλη την χρονιά να υπάρχει στο τμήμα ένα παιδί που να χτυπάει τα άλλα.. οι άλλοι γονείς δεν μιλάνε? προφανώς και η δασκάλα δεν είναι εισαγγελέας αλλά μπορεί να κάνει πολλά... θα σου πω δικό μας παράδειγμα.. μαμά που δεν δούλευε έφερνε συνέχεια το παιδί της άρρωστο στον παιδικό με αποτέλεσμα να κολλάνε συνέχεια και τα άλλα.. 1-2-3 οι υπόλοιποι γονείς διαμαρτυρηθήκαμε.. εγώ δουλεύω και όταν το παιδί μου είναι άρρωστο ή χρεώνομαι άδεια από την δουλειά μου για να κάτσω σπίτι μαζί του ή πληρώνω παραπάνω την νταντά που έχω για λίγες ώρες να κάτσει μαζί του όλη ημέρα... οπότε το θεωρώ αδιανόητο μία μαμά που δεν δουλεύει να μην κρατάει το παιδί στο σπίτι άρρωστο... τα ψάλλαμε κανονικά στην προισταμένη του σταθμού και της είπαμε ότι την επόμενη φορά που θα ξαναφέρει το παιδί άρρωστο θα διαμαρτυρηθούμε στα κεντρικά για μη τήρηση των κανονισμών.. μετά μίλησαν στην άλλη μαμά και κάπως συμμορφώθηκε.. θέλω να πω ότι άμα έχεις ένα επιθετικό παιδί μέσα στην τάξη πρέπει το σχολείο να δράσσει.. το συγκεκριμένο παιδάκι και η μαμά προφανώς έχουν τα δικά τους προβλήματα και πρέπει να συμβουλευτούν έναν ειδικό.. άμα τους πει ο παιδικός ότι εμείς του χρόνου δεν το δεχόμαστε το παιδί θα σου πω για πότε θα κινητοποιηθεί και η μαμά και ο μπαμπάς του παιδιού.. απλώς θεωρώ πως όσο δεν μιλάμε για κάποια πράγματα τόσο αυτά γιγαντώνονται... υπάρχει ένα πρόβλημα στο σχολείο και πρέπει να το λύσουν... και εμάς υπήρχε επιθετικό παιδάκι στο σχολείο αλλά πίστεψέ με έχει γίνει το καλύτερο φιλαράκι με όλα τα άλλα :-P από ότι μας είπαν οι δασκάλες πέρασε πολλύυυυυυυυ καιρό στο καρεκλάκι της σκέψης, από την άλλη οι γονείς του (τους οποίους δεν του ξέρω αλλά σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις που τους έχω δει μου φαίνονται νορμάλ άνθρωποι) τον κράτησαν αρκετές φορές στο σπίτι λέγοντάς του πως άμα χτυπάς τα παιδάκια δεν θα σε ξαναπάμε... οπότε συμμορφώθηκε ο ταραξίας :-P σε αυτή την περίπτωση βέβαια θεωρώ πως συνέβαλλαν πολύ οι γονείς αλλά και το σχολείο άμα θέλει μπορεί.. προφανώς και δεν θέλει... κάνε τους παράπονα κάθε μέρα να δράσσουν...

Εγώ τι θα έκανα:

Στον παιδικό σταθμό θα εφιστούσα την προσοχή στις δασκάλες. Δηλαδή εφόσον το παιδί είναι επιθετικό, η μάνα δεν ασχολείται και έχει βάλει στο μάτι το δικό μου παιδί, οι δασκάλες είναι υπεύθυνες στο να το κρατάνε μακρυά από το παιδί μου και να το περιορίζουν ώστε να μην χτυπάει παιδιά γενικώς.

Εκτός παιδικού (στις κούνιες,στη γειτονιά κτλ), θα ήμουν από δίπλα και αν χρειαζόταν θα επενέβαινα να το αποτρέψω ή να το απομακρύνω από το παιδί μου και ας στράβωνε η μάνα του. Και βέβαια κομμένες οι όποιες κοινωνικές επαφές!

Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το ότι άργησε να μιλήσει. Και άλλα παιδιά αργούν να μιλήσουν αλλά αυτό δεν τα κάνει απαραίτητα επιθετικά.

δεν αγγιζουμε αλλα παιδια,ακομα και αν κυνδινευουν να πεσουν πχ απο καπου,γιατι μπορει να κατηγορηθουμε για το οτιδηποτε απο τους γονεις του...απομακρυνουμε το δικο μας παιδι...τι θα εκανα?? στον παιδικο σταθμο θα εφιστουσα την προσοχη στις δασκαλες οτι δεν θα ξανακουμπησει το συγκεκριμενο παιδακι το δικο μου...με τι τροπο θα το επιτυχουν μου ειναι αδιαφορο, εχουν τον τροπο και την υποχρεωση επισης να προφυλασουν την ταξη τους και να προστατευουν τα παιδακια...και θα απεφευγα να πηγαινω στις συγκεκριμενες κουνιες,καταλαβαινω οτι μπορει να ειναι κοντα στο σπιτι σου, αλλα θα επελεγα την ψυχολογικη ηρεμια του παιδιου μου και την δικη μου και παιδικη χαρα καπου αλλου...δεν εχει κανενα νοημα η αντιπαραθεση με την μαμα του αλλου παιδιου,ασε που και για το δικο σου παιδι,το μηνυμα που παιρνει βλεποντας σε να διαπληκτιζεσαι με την αλλη μαμα, δεν ειναι το "σωστο" να το πω ετσι...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

Εγώ τι θα έκανα:

Στον παιδικό σταθμό θα εφιστούσα την προσοχή στις δασκάλες. Δηλαδή εφόσον το παιδί είναι επιθετικό, η μάνα δεν ασχολείται και έχει βάλει στο μάτι το δικό μου παιδί, οι δασκάλες είναι υπεύθυνες στο να το κρατάνε μακρυά από το παιδί μου και να το περιορίζουν ώστε να μην χτυπάει παιδιά γενικώς.

Εκτός παιδικού (στις κούνιες,στη γειτονιά κτλ), θα ήμουν από δίπλα και αν χρειαζόταν θα επενέβαινα να το αποτρέψω ή να το απομακρύνω από το παιδί μου και ας στράβωνε η μάνα του. Και βέβαια κομμένες οι όποιες κοινωνικές επαφές!

Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το ότι άργησε να μιλήσει. Και άλλα παιδιά αργούν να μιλήσουν αλλά αυτό δεν τα κάνει απαραίτητα επιθετικά.

Αυτά ακριβώς κάνω:P:p στον παιδικό τα βάζουν όσο πιο μακριά γίνεται στο φαγητό , στις δραστηριότητες. Εχει τύχει όμως να σηκωθεί ο άλλος την ώρα του φαγητού , να τραβήξει την καρέκλα του δικού μου ,χωρίς λόγο και βέβαια να πέσει.Στις κούνιες είμαι πάντα δίπλα , αλλα η άλλη είναι αραχτή στο παγκάκι και το ότι το έπιασα ήταν λόγω της ''οικειότητας'' ,λόγω του μικρού διαστήματος παρέας.Δηλ.πέρσι που πήγαμε 2 φορές στην θάλασσα ΕΓΩ το πρόσεχα γιατί είχε χτυπημένο πόδι.Μια φορα που μου ζήτησε να πάμε για κάποια εξέταση στο ΠΑΙΔΩΝ το δικό της παιδί , έγώ το κρατούσα στις σκάλες του Μετρό , γιατί εκείνη φοβόταν !!!!!Και βέβαια δεν θέλω να κάνω παρέα μαζί της γιατί δεν μου αρεσει και η δική της απαθέστατη συμπεριφορά.

Magdoulini, στις κούνιες΄δεν πάμε καθημερινά , αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω κ το παιδί μου.Γενικά τον πάω σε διάφορα μέρη, αλλά μένουμε τόσο κοντά που μπορεί να βρεθούμε παντού, Στην πλατεία, στο σουπερ μαρκετ

Σας ευχαριστώ όλες και να χαίρεστε τα παιδάκια σας !!!!

3W24p3.png

Elenip, καλά κάνατε και αντιδράσατε αφού έφερνε άρρωστο το παιδι.Αλλά όπως είπες και εσύ βοήθησαν κ οι γονείς πολύ.Ενώ η μαμα που λεώ εγώ είναι στον κόσμο της.Δεν πάει ας πούμε το παιδι στον παιδικό με πυρετο ,αλλά το φέρνει στις κούνιες να βήχει μέσα στα μούτρα άλλων.Τελοσπάντων, είναι πολλά τα παραδείγματα. Σήμερα ο γιος μου , ειπε ότι χτυπησε ένα άλλο παιδί στο μάτι !!! Τώρα , τελειώνουμε βέβαια....αλλά μακάρι την επόμενη σχολική χρονιά να βρεθεί μια λύση !!!!

3W24p3.png

Καλά αυτό το πράγμα να σου χτυπάνε το παιδί το έχω κι εγώ και ομολογώ πως με πονάει πολύ. Συγκεκριμένα, η δικιά μου στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς για ένα διάστημα είχε υιοθετήσει μια πολύ άσχημη συμπεριφορά και όπου έβρισκε παιδάκι το έσπρωχνε...μια - δυο - τρεις, κουβέντα στην κουβέντα, μετά από 1 βδομάδα περίπου το σταμάτησε.

Έλα μου όμως που στον παιδικό είναι 1 -2 παιδάκια πάααααρα πολύ επιθετικά, σε σημείο που βρίσκονται συνεχώς στην "απομόνωση" (το ένα στην καρέκλα της σκέψης και το άλλο στο πάρκο, εναλλάξ). Η δικιά μου όταν τη χτυπάνε το μόνο που κάνει είναι να κλαίει, όχι τόσο γιατί πονάει, αλλά γιατί πληγώνεται από την αδικία. Κι εκεί στενοχωριέμαι ακόμη περισσότερο... Να φανταστείτε έχει έρθει σπίτι με σημάδι από δαγκωνιά, το οποίο έφυγε μετά από 3 μέρες...

Και με ένα παιδάκι που κάναμε πολύ παρέα, επειδή ακριβώς σε κάθε ευκαιρία της επιτεθόταν με πολύ βίαιο όμως τρόπο αραιώσαμε. Στενοχωριέται η δικιά μου και τη ζητάει τη φίλη της συχνά - πυκνά, αλλά όποτε βρισκόμαστε καταλήγω να κάνω το διαιτητή και να προστατεύω τη μικρή, ενώ η μαμά είναι στην κοσμάρα της και λέει κιόλας της δικιάς μου "καλέ, τι κλαψιάρα που είσαι...πως κάνεις έτσι...:shock::shock::shock::shock::shock:"

Καλά αυτό το πράγμα να σου χτυπάνε το παιδί το έχω κι εγώ και ομολογώ πως με πονάει πολύ. Συγκεκριμένα, η δικιά μου στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς για ένα διάστημα είχε υιοθετήσει μια πολύ άσχημη συμπεριφορά και όπου έβρισκε παιδάκι το έσπρωχνε...μια - δυο - τρεις, κουβέντα στην κουβέντα, μετά από 1 βδομάδα περίπου το σταμάτησε.

Έλα μου όμως που στον παιδικό είναι 1 -2 παιδάκια πάααααρα πολύ επιθετικά, σε σημείο που βρίσκονται συνεχώς στην "απομόνωση" (το ένα στην καρέκλα της σκέψης και το άλλο στο πάρκο, εναλλάξ). Η δικιά μου όταν τη χτυπάνε το μόνο που κάνει είναι να κλαίει, όχι τόσο γιατί πονάει, αλλά γιατί πληγώνεται από την αδικία. Κι εκεί στενοχωριέμαι ακόμη περισσότερο... Να φανταστείτε έχει έρθει σπίτι με σημάδι από δαγκωνιά, το οποίο έφυγε μετά από 3 μέρες...

Και με ένα παιδάκι που κάναμε πολύ παρέα, επειδή ακριβώς σε κάθε ευκαιρία της επιτεθόταν με πολύ βίαιο όμως τρόπο αραιώσαμε. Στενοχωριέται η δικιά μου και τη ζητάει τη φίλη της συχνά - πυκνά, αλλά όποτε βρισκόμαστε καταλήγω να κάνω το διαιτητή και να προστατεύω τη μικρή, ενώ η μαμά είναι στην κοσμάρα της και λέει κιόλας της δικιάς μου "καλέ, τι κλαψιάρα που είσαι...πως κάνεις έτσι...:shock::shock::shock::shock::shock:"

Εντάξει....μια από τα ίδια....τι να πω !!!! Μονο που εμείς δενκάνουμε παρέα με αυτή την μαμά....όσο κάναμε..κάναμε:P:p Τον γιο μου ,μια μέρα του έριξε ένα αγόρι μια κλωτσιά στο μέτωπο (όχι εσκεμμένα , πάνω στο παιχνιδι) και ο καυμένος είχε μελανιάσει και πρηστεί μέχρι και η μύτη του:(Αλλά ήταν τυχαίο και μεμονωμένο.

Αυτοί οι γονείς όμως θα τα βρουν μπροστά τους, μεγαλώνοντας τα παιδιά , δυσκολεύουν τα πράγματα.Και αργότερα προνήπιο , νήπιο , οι δασκάλες δεν χαιδεύουν !!!!!!

3W24p3.png

Εντάξει....μια από τα ίδια....τι να πω !!!! Μονο που εμείς δενκάνουμε παρέα με αυτή την μαμά....όσο κάναμε..κάναμε:P:p Τον γιο μου ,μια μέρα του έριξε ένα αγόρι μια κλωτσιά στο μέτωπο (όχι εσκεμμένα , πάνω στο παιχνιδι) και ο καυμένος είχε μελανιάσει και πρηστεί μέχρι και η μύτη του:(Αλλά ήταν τυχαίο και μεμονωμένο.

Αυτοί οι γονείς όμως θα τα βρουν μπροστά τους, μεγαλώνοντας τα παιδιά , δυσκολεύουν τα πράγματα.Και αργότερα προνήπιο , νήπιο , οι δασκάλες δεν χαιδεύουν !!!!!!

Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά και να τα βρουν μπροστά τους απλώς θα αδιαφορήσουν όπως κάνουν και τώρα.... έχουμε δεκάδες παραδείγματα που όλα τα προβλήματα των γονιών δυστυχώς "βγαίνουν" στα παιδιά.. το θέμα είναι ότι αυτά τα παιδιά (τα οποία δεν φταίνε σε κάτι) θα τα βρουν τα δικά μας παιδιά μπροστά... ας μην ανοίξω το στόμα μου για το πόσοι ανεύθυνοι γονείς υπάρχουν γιατί μάλλον πρέπει να ανοίξουμε άλλο θέμα!

Διαφημίσεις

Κορίτσι θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου.

Λες ότι το παιδί ουρλιάζει, φτύνει, είναι επιθετικό δε μιλούσε έως τα τρία και, ότι η μητέρα του δεν του δίνει γλυκά κλπ Από τη δική μου πείρα αυτό θα μπορούσε να μου δείχνει ένα παιδάκι με προβλήματα π.χ. φάσμα αυτισμού. Τα παιδιά αυτά πολλές φορές μας φαίνονται εμάς τους απέξω ως πολύ κακομαθημένα πχ ή ωςπ ολύ επιθετικά, ενώ τα πράγματα ίσως να είναι πολύ πολύ δυσκολότερα.

Αυτό είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και πραγματικά θα πρέπει στον παιδικό να φροντίσουν για την παράλληλη στήριξη του παιδιού από ειδικό παιδαγωγό αν συμβαίνει κάτι. Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι καλό είναι που χτυπάει το παιδί σου, απλά το αναφέρω για να απαλύνω τη ματιά σου λίγο.

Ούτως ή άλλως σε αυτές τις ηλικιες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ένα επιθετικό παιδί, χρειάζεται χρόνος και πολλή προσπάθεια από όλες τις πλευρές. Πόσο μάλλον αν είναι κι ένα παιδί που αντιμετωπίζει επιπλέον δυσκολίες.

Καλησπερα κοριτσια! Ειναι το πρωτο μου μηνυμα, αν και σας διαβαζω πολυ καιρο τωρα. Φιλη Νικολ προσωπικα πιστευω οτι η δασκαλα εχει την ευθυνη στη συγκεκριμενη περιπτωση. Χρειαζεται να πιασει τη μητερα και να τη φερει προ των ευθυνων της. Στην τελικη μπορει να ισχυει αυτο που λεει η miriki, να προκειται για παιδι στο φασμα η χωρις δομημενα ορια για διαφορους λογους. Το θεμα ειναι οτι το παιδι δυσκολευεται στις διαπροσωπικες του σχεσεις, επομενως ισως χρειαζεται παρεμβαση. Τωρα τι μπορεις να κανεις εσυ? Μαλλον οχι πολλα, η δασκαλα με το κυρος της μπορει να κινητοποιησει τη μητερα, για το καλο ολων.

Κορίτσι θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου.

Λες ότι το παιδί ουρλιάζει, φτύνει, είναι επιθετικό δε μιλούσε έως τα τρία και, ότι η μητέρα του δεν του δίνει γλυκά κλπ Από τη δική μου πείρα αυτό θα μπορούσε να μου δείχνει ένα παιδάκι με προβλήματα π.χ. φάσμα αυτισμού. Τα παιδιά αυτά πολλές φορές μας φαίνονται εμάς τους απέξω ως πολύ κακομαθημένα πχ ή ωςπ ολύ επιθετικά, ενώ τα πράγματα ίσως να είναι πολύ πολύ δυσκολότερα.

Αυτό είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και πραγματικά θα πρέπει στον παιδικό να φροντίσουν για την παράλληλη στήριξη του παιδιού από ειδικό παιδαγωγό αν συμβαίνει κάτι. Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι καλό είναι που χτυπάει το παιδί σου, απλά το αναφέρω για να απαλύνω τη ματιά σου λίγο.

Ούτως ή άλλως σε αυτές τις ηλικιες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ένα επιθετικό παιδί, χρειάζεται χρόνος και πολλή προσπάθεια από όλες τις πλευρές. Πόσο μάλλον αν είναι κι ένα παιδί που αντιμετωπίζει επιπλέον δυσκολίες.

Miriki, δεν κάνεις καθόλου τον δικηγόρο του διαβόλου,ίσα-ίσα συμφωνώ με όσα γράφεις ( όπως διαβάζω και τα θέματα του νηπιαγωγείου , αν και αργούμε ακομη και ειλικρινά σας κατανοώ και σας σέβομαι τις δασκάλες, ειδικά μετά την πρώτη μας χρονιά στον παιδικό). Αυτό για το θέμα αυτισμού το έχω σκεφτεί κι εγώ και όλο τον χειμώνα έψαχνα στο Internet σχετικά. Το θέμα είναι ότι η μαμά του δεν ''βλέπει'' τίποτα από όλα αυτά.Κάποια στιγμή τα παιδάκια μας , με την σύμφωνη γνώμη των γονιών , πέρασαν από τεστ ανίχνευσης λογοθεραπείας.Απ ότι μου ειπε , της είπε η λογοθεραπευτρια ότι ισως χρειαστεί , λέει λέξεις ανάποδα πχ. δεν λέει ''πυζαμούλα'' , αλλά ''πυζαλούμα'',Προχθές εμένα μου είπε ''πήγα στον παιτόδοπο''.

Εννοείται ,ότι αυτά που γράφω , τα εχω δει (όλο τον χειμώνα,κάθε μεσημέρι ,μετά τον παιδικό , είμασταν στις κούνιες που είναι ακριβώς δίπλα κ έβλεπα τις αντιδράσεις του). Ένα μεσημέρι που πήγα να πάρω τον δικό μου , είδα τον άλλο να έχει βγάλει τα παπούτσια κ να ουρλιάζει στην μέση της τάξης. Τα παραγείγματα είναι άπειρα.

Επίσης, στην τάξη τους υπάρχει ήδη ένα παιδάκι που έχει καθυστέρηση στον λόγο (είναι 3,5+), δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαινει, αλλα τρέχει συνεχώς , δεν κάθεται να παρακολουθήσει κ λοιπα.Ομως όλη την χρονιά , κάνει λογοθεραπεία,εργοθεραπεία κ έχει αρχίσει να μιλάει.Ξερω ότι χτυπάει τα παιδιά,παιρνει τα μπουκάλια τους να πιει΄νερό , αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να πω έστω και μια λέξη για αυτό το παιδί.Ισα ισα , που λέω στον γιο μου, να του μιλαει για τον βοηθήσει ,να μάθει κλπ.Στα ματια των παιδιών όσο κι αν προσπαθούν οι δασκάλες να εξηγήσουν είναι ένα παιδί που δεν μιλάει κ δεν καταλαβαίνει.

Οσον αφορά στον άλλο που συζητάμε , προσωπικά δεν ριχνω καμία ευθύνη στην δασκάλα .Της πήγαν ένα παιδί 3 χρονών και προσπαθεί 10 μήνες να το βάλει σε τάξη μονη της .

3W24p3.png

Καλησπερα κοριτσια! Ειναι το πρωτο μου μηνυμα, αν και σας διαβαζω πολυ καιρο τωρα. Φιλη Νικολ προσωπικα πιστευω οτι η δασκαλα εχει την ευθυνη στη συγκεκριμενη περιπτωση. Χρειαζεται να πιασει τη μητερα και να τη φερει προ των ευθυνων της. Στην τελικη μπορει να ισχυει αυτο που λεει η miriki, να προκειται για παιδι στο φασμα η χωρις δομημενα ορια για διαφορους λογους. Το θεμα ειναι οτι το παιδι δυσκολευεται στις διαπροσωπικες του σχεσεις, επομενως ισως χρειαζεται παρεμβαση. Τωρα τι μπορεις να κανεις εσυ? Μαλλον οχι πολλα, η δασκαλα με το κυρος της μπορει να κινητοποιησει τη μητερα, για το καλο ολων.

Εγώ νομίζω ότι η δασκάλα δεν έχει καμία ευθύνη .Εχει μιλήσει παρά πολλές φορές στην μαμά , η οποία δεν της έχει πει καν ότι είναι χωρισμένη.Προφανώς η δασκάλα το είδε στην λίστα και όταν την ρώτησε αν βλέπει τον μπαμπά του , ενοχλήθηκε !!!! Δηλαδή, πάει το παιδι , λέει καλημέρα , το παίρνει λέει γεια σας ...και τέλος.Αν της πει η δασκάλα κάτι , καλώς, Επίσης ,δεν ρωτάει ούτε το ίδιο το παιδι ,τι έκανε,πως περασε ,τι έφαγε κλπ.Οταν είμασταν στις κουνιες κ έλεγα εγω 'παιδια τι φάγατε σήμερα?'' , απαντούσε εκείνη.Και βεβαια ήξερα τι εφαγαν αλλά κάθε μερα ρωτάω , τι εφαγε ,πως περασε , αν ήρθαν όλα τα παιδάκια και γενικά συζητάμε τι έκανε στον παιδικό.Απο την μια το λυπάμαι , γιατί εγώ βλέπω ξεκάθαρα μια προβληματική κατάσταση , από την άλλη εκνευρίζομαι που συνέχεια ενοχλεί τον γιο μου.

Η δασκάλα όλη την χρονιά προσπαθεί, της είπε να πάει κ στην ψυχολόγο....αυτή ΤΙΠΟΤΑ.Το πάει, το φέρνει, το πάει στις κούνιες, δεν δίνει μπισκότα,γλυκά....αυτά !!!!!!

3W24p3.png

Μάλλον περνάει δύσκολα η γυναίκα. Εφόσον πλέον δεν μιλιέστε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν θα ήθελες ίσως θα μπορούσες να την προσεγγίσεις να την ωθήσεις σε ψυχολόγο, αλλά εσύ ξέρεις τα όριά σου. Πάντως πέραν του να καθοδηγήσεις το παιδί σου δεν μπορείς να κάνεις πολλά δυστυχώς. Κανείς δεν μπορεί αν δεν αποφασίσει η μαμά,

Για να μην παρεξηγηθώ , δεν το παίζω ,ούτε έξυπνη , ούτε έμπειρη μαμά ....ούτε τίποτα.Απλά με το ένστικτο και διαβάζοντας , προσπαθώ να κάνω το παιδί μου ευγενικό, ανεξάρτητο, αυτόνομο, δίκαιο, να διεκδικεί χωρίς βία. Κι εγώ κι ο άντρας μου του μιλάμε παρα πολύ , εννοείται ότι εχει τις αντιδράσεις , εξάρσεις κλπ , αλλα πάντα καταλαβαινει.

Και δεν μπορώ παρα να χαρώ όταν ένα παιδάκι 3 χρονών , μπαινει στον παιδικό και λέει δυνατά ''Καλημέρα σε όλους'' , απαντάει με ευχαριστώ κ παρακαλώ (εντάξει όχι πάντα) και σήμερα που η δασκάλα του ελειπε και τα ειχε η δασκάλα που εχει τα προνήπια,οταν πήγα να τον πάρω , μου ειπε ''τι καλό παιδί είναι , πως με πρόσεχε όταν μιλούσα, μπράβο σας''. Κι ο γιος μου ,την αγκάλιασε , την φίλησε, είπε 'Καλό Σαββατοκύριακο'' και φύγαμε.

3W24p3.png

Μάλλον περνάει δύσκολα η γυναίκα. Εφόσον πλέον δεν μιλιέστε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν θα ήθελες ίσως θα μπορούσες να την προσεγγίσεις να την ωθήσεις σε ψυχολόγο, αλλά εσύ ξέρεις τα όριά σου. Πάντως πέραν του να καθοδηγήσεις το παιδί σου δεν μπορείς να κάνεις πολλά δυστυχώς. Κανείς δεν μπορεί αν δεν αποφασίσει η μαμά,

Προφανώς περνάει δύσκολα και ως ένα σημείο την κατανοώ.Γι αυτό και πέρσι προσπάθησα να την βοηθήσω , είτε με παρέα ΄,είτε με εξυπηρετήσεις που χρειαζόταν.Εγω την παρακίνησα,να πάμε τα παιδιά στον παιδότοπο, να πάμε στο Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα, να πάμε για μπάνιο κλπ. Αλλά να χτυπάει συνέχεια το παιδί κι αυτή να σφυρίζει αδιάφορα , αυτό με ξεπερνάει !!!!!!Κι από πάνω να λέει ότι γρατζούνισα τον γιο της !!!! εεε...όχι ....συγνώμη, δεν το ανέχομαι. Ολη την χρονιά προσπάθησα να την ωθήσω να πάει κ στην ψυχολόγο ,λέγοντας της ότι εγω πηγα -και πράγματι πηγα να ρωτήσω για το παιδί-. Αλλά η γυναίκα θεωρεί ότι τα κάνει όλα άψογα.Οταν της είπα όμως ότι η γιαγια ενός παιδιού εδωσε στον δικό της από τη κρέμα που έτρωγε με το ίδιο κουτάλι,γιατι το παιδί ζηλεύει κ ζητάει ...τότε θορυβήθηκε και τώρα πια σηκώνεται από το παγκάκι να δει τι γίνεται.

Τελοσπάντων,οπως μου είπε κ η ψυχολόγος και ετσι είναι , εγώ μόνο με το δικό μου παιδί μπορώ να δουλέψω , αλλά έχει γίνει βραχνάς αυτό το θέμα......έχουν χτυπήσει κουδουνάκια,καμπάνες κι αυτή δεν ακούει τίποτα!!!!

3W24p3.png

• 4 weeks later...
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά και να τα βρουν μπροστά τους απλώς θα αδιαφορήσουν όπως κάνουν και τώρα.... έχουμε δεκάδες παραδείγματα που όλα τα προβλήματα των γονιών δυστυχώς "βγαίνουν" στα παιδιά.. το θέμα είναι ότι αυτά τα παιδιά (τα οποία δεν φταίνε σε κάτι) θα τα βρουν τα δικά μας παιδιά μπροστά... ας μην ανοίξω το στόμα μου για το πόσοι ανεύθυνοι γονείς υπάρχουν γιατί μάλλον πρέπει να ανοίξουμε άλλο θέμα!

Εχεις δίκιο !!!!!

3W24p3.png

Η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει...Πλέον το παιδί το έχει κάνει σύστημα να χτυπάει και αμέσως βάζει τα κλάματα κ τρέχει στην μάνα του λέγοντας ότι το χτύπησαν !!!!! Για να κατέβει πρώτος από την τσουλήθρα ,σπρώχνει και χτυπάει όποιο είναι μπροστά του.Και η μάνα του κοιτάζει τα χέρια του να βρει τα σημάδια από τα υποτιθέμενα χτυπήματα.Χθες χτύπησε ένα αγοράκι το οποίο έμεινε άναυδο....και μετά άρχισε να ουρλιάζει................Κι άλλοι γονείς τα βλέπουν...

3W24p3.png