Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση....

Recommended Posts

Καλησπέρα σας κορίτσια...

Είμαι 7 εβδομάδων έγκυος, μάλιστα τις προάλλες είδαμε και το μικρούλι στον υπέρηχο και ακούσαμε και την καρδούλα του. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη, η οποία μάλιστα δεν επιχειρήθηκε αλλά προέκυψε. Βεβαια, ήταν είναι και θα είναι καλοδεχούμενη καθώς, ούτως ή άλλως, είμαι αρραβωνιασμένη και ο γάμος μας είναι προ των πυλών..

Απο την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι και σήμερα, ανήκω μάλλον στις τυχερές καθώς δεν έχω σχεδόν καθόλου συμπτώματα πέραν του πρησμένου στήθους. Όμως ρε κορίτσια, δεν ξέρω αν φταίνε τα ορμονικά μου, αλλά ψυχολογικά είμαι ένα ράκος..δεν έχω υπάρξει χειρότερα. Όλη μέρα είμαι λες και έχω κατάθλιψη, δεν μπορώ καν να σηκωθώ, έχω παραμελήσει πλήρως την εμφάνιση μου, τον σύντροφο μου...τα ενδιαφεροντά μου, τα πάντα. Νιώθω οτι το σπίτι δεν με χωράει, δεν θέλω να μιλάω με κανέναν στο τηλέφωνο, ούτε να βλέπω φίλους. Είμαι όλη μέρα απο καναπέ σε κρεβάτι και το αντίθετο...δεν με ικανοποιεί τίποτα.

Ώρες ώρες θεωρώ προτιμότερο να είχα αναγούλες και εμετους κλπ κλπ...αλλά να ήμουν εντάξει ψυχολογικά. Τα σωματικά αισθάνομαι οτι μπορείς να τα ελέγξεις, τα ψυχολογικά όμως όχι.

Δεν ξέρω αν ευθύνονται οι ορμόνες ή η εγκυμοσύνη αυτή καθ'εαυτή πάντως να προσθέσω πως γενικά όλοι λένε πως είμαι η χαρά της ζωής, ένα άτομο πολύ ευδιάθετο, αισιοδοξο και θετικό πάντα και πλέον έχω καταντήσει ένα έρμαιο των ορμονών μου..τι να πω.

Συγγνώμη αν σας κούρασα, μου έκανε καλό και μόνο που τα μοιράστηκα μαζί σας. Να είστε όλες καλά! :)

Διαφημίσεις

Δεν είναι απαραίτητα ψυχολογικό αυτό που νιώθεις. Εγώ θυμάμαι ότι είχα φοβερή υπνηλία και αίσθημα κόπωσης (και μετά και εμετούς! ). Οπότε αν νιώθεις έτσι κάθε μέρα, σίγουρα δεν έχεις και όρεξη για πολλά πολλά (κοινωνικές επαφές, εμφάνιση κτλ).

Είναι σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Οπότε μην σε ανησυχεί.

elenachris με το καλό το μωράκι σου και γάμος σου!!! Το πρώτο τρίμηνο στην εγκυμοσύνη είναι ίσως και το πιο δύσκολο!!!! Οι ορμόνες κάνουν πάρτυ, όλο σου το σώμα αλλάζει και γενικά οι αλλαγές που βιώνεις είναι κοσμογονικές... Η ψυχολογία δυστυχώς είναι σα τραμπάλα παίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Πρόσπάθησε αφού και συ βλέπεις τι συμβαίνει να το πολεμήσεις. Κάνε πράγματα που σ ευχαρστούν, βγες πάση θυσία έξω, καλοκαιράκι είναι πάρε τον αντρούλη σου και πάτε βολτούλες.... Περιποιήσου την εμφάνισή σου... Ορμόνες είναι θα περάσουν... και να δεις πως σε λίγες εβδομάδες θα είσαι μία χαρά!!!!!

Με το καλό!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

elenachris με το καλό το μωράκι σου και γάμος σου!!! Το πρώτο τρίμηνο στην εγκυμοσύνη είναι ίσως και το πιο δύσκολο!!!! Οι ορμόνες κάνουν πάρτυ, όλο σου το σώμα αλλάζει και γενικά οι αλλαγές που βιώνεις είναι κοσμογονικές... Η ψυχολογία δυστυχώς είναι σα τραμπάλα παίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Πρόσπάθησε αφού και συ βλέπεις τι συμβαίνει να το πολεμήσεις. Κάνε πράγματα που σ ευχαρστούν, βγες πάση θυσία έξω, καλοκαιράκι είναι πάρε τον αντρούλη σου και πάτε βολτούλες.... Περιποιήσου την εμφάνισή σου... Ορμόνες είναι θα περάσουν... και να δεις πως σε λίγες εβδομάδες θα είσαι μία χαρά!!!!!

Με το καλό!

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου για τις απαντήσεις σας. Ίσως φταίει και το οτι κόβω το κάπνισμα αυτές τις μέρες και προφανώς μου δημιουργεί μια κάποια αναστάτωση υποθέτω γιατί ήμουν φανατική καπνιστρια και τώρα κάνω 2 την ημέρα. Ίσως να είναι πολλά μαζί αλλά το πιο πιθανό είναι αυτό περι ορμονών όπως λέτε και εσεις. Με αγχώνουν και όλοι γύρω μου υποσεινήδητα που μου λένε πως είναι πολύ συχνές οι αποβολές το πρώτο τρίμηνο. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να τα παίξει :P

Απλώς να ξεκουράζεσαι. Αν νιώθεις την ανάγκη να είσαι από καναπέ σε καναπέ κάντο. Αν θέλεις τη γνώμη μου μην πιέσεις τον εαυτό σου να φέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Αυτό που νιώθεις πάντως είναι φυσιολογικό.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την ekavi Μην πιέζεσαι και πράξε όπως νιώθεις, καλό θα σου κάνει να βγείς λίγο έξω και όσον αφορά στους τρίτους απλά αγνόησέ τους! Καμία εγκυμοσύνη δεν μοιάζει με την άλλη!

Σκέψου θετικά και μοιράσου τους προβληματισμούς σου μονο με τον συντροφο σου που σίγουρα θέλει το καλό σου και σε αγαπάει και σε προσέχει ειδικά τώρα που είσαι εγκυούλα!!

Σε μένα πάντως αυτή η κόπωση και η υπνηλία που είχα εξαφανίστηκαν στον 4ο μήνα μαζι με τις ανακατωσούρες!!!

Λιγη υπομονή και όλα θα πάνε καλά!!!

tHiNk PosSitiVe!:wink:

ειναι απολυτως φυσιολογικο! απεκτησα πριν 7 βδομαδες ενα πανεμορφο πλασματακι, αλλα θυμαμαι πολυ καλα τους δυο-τρεις πρωτους μηνες ποσο ευαισθητη ειμουνα! πολυ κλαμα με το παραμικρο, αγχος και τρελες διαθεσεις...σωματικα το πρωτο τριμηνο αισθανεσαι πολυ κουραση, σκεψου οτι το σωμα σου δινει τρελη ενεργεια για να φτιαχτει ενα ανθρωπακι! χαρακτηριστικα μια μαια μου ειχε πει οτι ειναι σαν να τρεχεις ενα μαραθωνιο καθημερινα!:D οποτε αν ειναι και το πρωτο σου ευχαριστησου υπνο και καναπε!..και ολα ειναι μια χαρα...αλλα θυμαμαι ειχα πλανταξει στο κλαμα, που και αυτο εφοσον ενιωθα ξερω οτι καλο μου εκανε..δεν ειχα πιεσει καθολου τον εαυτο μου να "ειμαι χαρουμενη" αφησα το σωμα μου ελευθερο...Συγχαρητηρια και ευχομαι μια υγιεστατη εγκυμονσυνη!!

Καταρχήν, συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου. Εγώ προσωπικά ψυχολογικές μεταπτώσεις δεν είχα. Απλά ήμουν λίγο αγχωμένη τις πρώτες εβδομάδες μέχρι να πάω στο γιατρό (έμαθα για την εγκυμοσύνη μου στις διακοπές).

Μετά αν εξαιρέσεις την υπνηλία (κοιμόμουν όρθια στο γραφείου μου συνήθως με το που έφτανα το πρωί :oops:) ήμουν εντάξει. Βέβαια, είχα πείσει τον εαυτό μου ότι είμαι απλά έγκυος και ότι καμία αλλαγή δε θα έχει η ζωή μου. Έτσι έφτασα να δουλεύω μέχρι και 2 μέρες πριν γεννήσω, το πρωί που μου έσπασαν τα νερά, πριν πάω στο μαιευτήριο άπλωσα δύο πληντύρια ρούχα, κοκ. Ήμουν δηλαδή στον κόσμο μου.

Πήγαινε μια βολτούλα, πήγαινε για καφεδάκι, ξάπλωσε, χαλάρωσε, διάβασε ένα βιβλίο, δες μια ταινία, γενικά κάνε πράγματα που σε ανεβάζουν.

Επίσης, το πρώτο τρίμηνο θυμάμαι ότι έκανα όσο μποτέ δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου (νύχια, μαλλιά, βάψιμο, κλπ.).

Απόλαυσέ το!!!!!

Καταρχήν, συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου. Εγώ προσωπικά ψυχολογικές μεταπτώσεις δεν είχα. Απλά ήμουν λίγο αγχωμένη τις πρώτες εβδομάδες μέχρι να πάω στο γιατρό (έμαθα για την εγκυμοσύνη μου στις διακοπές).

Μετά αν εξαιρέσεις την υπνηλία (κοιμόμουν όρθια στο γραφείου μου συνήθως με το που έφτανα το πρωί :oops:) ήμουν εντάξει. Βέβαια, είχα πείσει τον εαυτό μου ότι είμαι απλά έγκυος και ότι καμία αλλαγή δε θα έχει η ζωή μου. Έτσι έφτασα να δουλεύω μέχρι και 2 μέρες πριν γεννήσω, το πρωί που μου έσπασαν τα νερά, πριν πάω στο μαιευτήριο άπλωσα δύο πληντύρια ρούχα, κοκ. Ήμουν δηλαδή στον κόσμο μου.

Πήγαινε μια βολτούλα, πήγαινε για καφεδάκι, ξάπλωσε, χαλάρωσε, διάβασε ένα βιβλίο, δες μια ταινία, γενικά κάνε πράγματα που σε ανεβάζουν.

Επίσης, το πρώτο τρίμηνο θυμάμαι ότι έκανα όσο μποτέ δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου (νύχια, μαλλιά, βάψιμο, κλπ.).

Απόλαυσέ το!!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, να χαίρεσαι και εσύ το παιδάκι σου!! :-D

Ειμαι με τις ώρες τελικά....σήμερα είμαι μια χαρά αλλά σε κάνα μισάωρο ενδέχεται να είμαι στα πατώματα, καταραμένες ορμόνες! :mad: Όσο για τα μποτέ που ανέφερες....είναι επίσης ένας απο τους λόγους που πέφτω καθώς ο γυναικολόγος φυσικά μου απαγόρεψε να βάψω μαλλιά, να βάψω νύχια, ακόμα και κάτι για κρέμες σώματος μου είπε...είμαι στην χειρότερη φάση μου εξωτερικά. Ίσως και αυτός να είναι ένας απο τους λόγους που πέφτω ψυχολογικά. Τέλος πάντων, ας είναι καλά το μικρούλι μου και θα περάσουν αυτά....

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, να χαίρεσαι και εσύ το παιδάκι σου!! :-D

Ειμαι με τις ώρες τελικά....σήμερα είμαι μια χαρά αλλά σε κάνα μισάωρο ενδέχεται να είμαι στα πατώματα, καταραμένες ορμόνες! :mad: Όσο για τα μποτέ που ανέφερες....είναι επίσης ένας απο τους λόγους που πέφτω καθώς ο γυναικολόγος φυσικά μου απαγόρεψε να βάψω μαλλιά, να βάψω νύχια, ακόμα και κάτι για κρέμες σώματος μου είπε...είμαι στην χειρότερη φάση μου εξωτερικά. Ίσως και αυτός να είναι ένας απο τους λόγους που πέφτω ψυχολογικά. Τέλος πάντων, ας είναι καλά το μικρούλι μου και θα περάσουν αυτά....

Έλενα και εγώ μία από τα ίδια είμαι. Τη μια μέρα στα πατώματα και την άλλη μεσα στη τρελή χαρά. Είμαι μόλις 6w1d (χθες είδαμε καρδιακή λειτουργία), εμετούς δεν έχω, αλλά ανακατωσούρες με πιάνουν στη διάρκεια της ημέρας και το στήθος ίσα που ενοχλεί. Τις καλές μέρες είναι σα να μην είμαι έγκυος, τις κακές λέω αμάν πώς θα τη βγάλω 9 μηνές! Μπορεί να μη βάφεις νύχια αλλά σίγουρα μπορείς να κάνεις ένα καλό μανικούρ (περιποίηση και σχήμα) όσο για τα μαλλιά, ανανεώσου με χτένισμα. Αντί για κρέμες, δοκίμασε αμυγδαλέλαιο (θα σε γλυτώσει από ραγάδες) και έλαιο καρύδας (που έχει και μικρό δείκτη προστασίας και μοσχοβολάει).

Το σημαντικότερο, όταν σε πιάνουν οι μαύρες σου να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι εσύ που κάνεις μαύρες σκέψεις αλλά οι ορμόνες.

Καλή μας υπομονή :D

Διαφημίσεις

Έλενα και εγώ μία από τα ίδια είμαι. Τη μια μέρα στα πατώματα και την άλλη μεσα στη τρελή χαρά. Είμαι μόλις 6w1d (χθες είδαμε καρδιακή λειτουργία), εμετούς δεν έχω, αλλά ανακατωσούρες με πιάνουν στη διάρκεια της ημέρας και το στήθος ίσα που ενοχλεί. Τις καλές μέρες είναι σα να μην είμαι έγκυος, τις κακές λέω αμάν πώς θα τη βγάλω 9 μηνές! Μπορεί να μη βάφεις νύχια αλλά σίγουρα μπορείς να κάνεις ένα καλό μανικούρ (περιποίηση και σχήμα) όσο για τα μαλλιά, ανανεώσου με χτένισμα. Αντί για κρέμες, δοκίμασε αμυγδαλέλαιο (θα σε γλυτώσει από ραγάδες) και έλαιο καρύδας (που έχει και μικρό δείκτη προστασίας και μοσχοβολάει).

Το σημαντικότερο, όταν σε πιάνουν οι μαύρες σου να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι εσύ που κάνεις μαύρες σκέψεις αλλά οι ορμόνες.

Καλή μας υπομονή :D

Πω πωωω χρήσιμες πληροφορίες!! Σε ευχαριστώ πάρα πολυυυυ!!! :D Είμαστε και πολύ κοντά στις εβδομάδες! Εύχομαι να μας πάνε όλα κατ'ευχήν και σε εμάς και σε όλα τα κορίτσια!

Τα βράδια είναι ανυπόφορα....κάθε βράδυ τσακώνομαι απο το πουθενά με τον σύντροφο μου, το τι περνάει ο καημένος δεν λέγεται. Προσπαθώ να το καταπιέσω μέσα μου και να δείχνω χαρούμενη αλλά μάταιη η προσπάθεια, φαίνεται απο την φάτσα μου...χαχαχαχ.

Έχω ακούσει πως απο τον 5ο μήνα αλλάζει κατά πολύ η ψυχολογία! Άντε να δούμε :-P

Πω πωωω χρήσιμες πληροφορίες!! Σε ευχαριστώ πάρα πολυυυυ!!! :D Είμαστε και πολύ κοντά στις εβδομάδες! Εύχομαι να μας πάνε όλα κατ'ευχήν και σε εμάς και σε όλα τα κορίτσια!

Τα βράδια είναι ανυπόφορα....κάθε βράδυ τσακώνομαι απο το πουθενά με τον σύντροφο μου, το τι περνάει ο καημένος δεν λέγεται. Προσπαθώ να το καταπιέσω μέσα μου και να δείχνω χαρούμενη αλλά μάταιη η προσπάθεια, φαίνεται απο την φάτσα μου...χαχαχαχ.

Έχω ακούσει πως απο τον 5ο μήνα αλλάζει κατά πολύ η ψυχολογία! Άντε να δούμε :-P

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Εγώ ευτυχώς δεν προλαβαίνω να τσακωθώ, με το που πάει 09:30-10:00 πέφτω για ύπνο σαν το κοτόπουλο χα χα! Και εγώ το ίδιο εύχομαι, να μας πάνε όλα καλά και στη χειρότερη, αν είναι να γίνει κάτι να γίνει νωρίς. Έχοντας ήδη μία βιοχημική στο ενεργητικό μου, μπορώ να σου πω ότι αυτή τη φορά νιώθω πιο ήρεμη και αν όχι αισιόδοξη, τουλάχιστον ότι κάποια πράγματα δεν εξαρτώνται από εμένα. Θα φροντίζω τον εαυτό μου και το έμβρυο όσο καλύτερα μπορώ, και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Δύο χρόνια προσπαθούσαμε με τον άντρα μου και τίποτα και μόνο όταν πήρα απόφαση να μην ξανακοιτάξω ημερομηνίες και να το αφήσω στη τύχη, τότε έκατσε!

Αν σε βοηθάει, φρόντισε να εξαλείψεις τυχόν πηγές εκνευρισμού και πήγαινε ένα σύντομο περίπατο πριν τον ύπνο να χαλαρώσεις. Πριν γκρινιάξεις πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Ωστόσο, εξήγησε στον σύντροφό σου ότι δε θα πρέπει να σε παρεξηγεί αλλά να σε δικαιολογεί καθώς όντως οι ορμόνες κάνουν πάρτυ και τα πραγματικά σου αισθήματα για αυτόν δεν έχουν αλλάξει.

Όσο για τα περι ομορφιας, θα περάσει το 1ο τρίμηνο και μετά βάψε και νύχια (αρκεί τα βερνίκια να μην έχουν φορμαλδεΰδη ή τολουένη) και μαλλιά κανονικά. Πάντως οι περισσότεροι γυναικολόγοι αφήνουν να κάνεις στο πρώτο τρίμηνο ανταύγιες και νύχια κανονικά (αρκεί να μην πληγωθείς).

Καλησπερα κι απο εμενα σ' ολες τις εν δυναμει μανουλες!!

Εγω για περιπου εναν-εναμιση μηνα δεν ημουν καλα.. Εκλεινα πατζουρια και τυλιγομουν σα γατι στον καναπε αφου πρωτα ειχα τσακωθει με ολον τον κοσμο (εκτος απο τον αντρουλη μου-δεν ξερω πως τα καταφερνε), και η ακολουθια αισθηματων ηταν: κλαματα και μετα τιψεις ΓΙΑ Ο,ΤΙ εχει πραξει η ανθρωποτητα μεχρι σημερα! Για τα ασυλληπτα νευρα που μπορει να εβλαψαν το μπεμπεκακι μου,για τα κλαματα που επισης μπορει να το ταραξαν,για τις κοπελες που δυσκολευονται να εγκυμονησουν,για το κουταβι που ειχα μαλωσει πριν 10 χρονια, για την "οσφιοκαμψια"που μας πιανει και χανουμε τη μπαλα.

Ειναι μια τοσο αγνωστη κατασταση.. Αισθανεσαι τοσο ευθραυστη και ευαλωτη στο οτιδηποτε που ειναι απολυτως φυσιολογικο να σε παιρνει απο κατω. ΑΛΛΑ κοριτσακι,οσο μπορεις:μη φοβασαι. Σε καθε περιπτωση,απο την καλυτερη μεχρι τη χειροτερη:δε χαλασε ο κοσμος.

Ειναι θαυμα κι ευλογια αυτο που σου συμβαινει."ευτοκιας απολαυση"που θα ακουσεις και τον παπα να λεει στον γαμο σου!!!

Ασε που ο καιρος πραγματικα περναει σαν νερο,γιατι αυτη τη στιγμη κανεις το πιο σημαντικο πραγμα στη ζωη σου.. Δημιουργεις ζωη!

Και περαν ολων αυτων των πολυ ωραιων.. για νυχια εμενα μου ειπε ο γιατρος πιυ ειναι ΠΟΛΥ αυστηρος:ελευθερα αλλα οχι ολη τη μερα με ενα μανον,και μαλλια:μονο ανταυγειες, κι αυτο γιατι δεν ξεκιναει η βαφη απο τη ριζα.

Ολα καλα..

NhE9p3.png

Καλησπερα κι απο εμενα σ' ολες τις εν δυναμει μανουλες!!

Εγω για περιπου εναν-εναμιση μηνα δεν ημουν καλα.. Εκλεινα πατζουρια και τυλιγομουν σα γατι στον καναπε αφου πρωτα ειχα τσακωθει με ολον τον κοσμο (εκτος απο τον αντρουλη μου-δεν ξερω πως τα καταφερνε), και η ακολουθια αισθηματων ηταν: κλαματα και μετα τιψεις ΓΙΑ Ο,ΤΙ εχει πραξει η ανθρωποτητα μεχρι σημερα! Για τα ασυλληπτα νευρα που μπορει να εβλαψαν το μπεμπεκακι μου,για τα κλαματα που επισης μπορει να το ταραξαν,για τις κοπελες που δυσκολευονται να εγκυμονησουν,για το κουταβι που ειχα μαλωσει πριν 10 χρονια, για την "οσφιοκαμψια"που μας πιανει και χανουμε τη μπαλα.

Ειναι μια τοσο αγνωστη κατασταση.. Αισθανεσαι τοσο ευθραυστη και ευαλωτη στο οτιδηποτε που ειναι απολυτως φυσιολογικο να σε παιρνει απο κατω. ΑΛΛΑ κοριτσακι,οσο μπορεις:μη φοβασαι. Σε καθε περιπτωση,απο την καλυτερη μεχρι τη χειροτερη:δε χαλασε ο κοσμος.

Ειναι θαυμα κι ευλογια αυτο που σου συμβαινει."ευτοκιας απολαυση"που θα ακουσεις και τον παπα να λεει στον γαμο σου!!!

Ασε που ο καιρος πραγματικα περναει σαν νερο,γιατι αυτη τη στιγμη κανεις το πιο σημαντικο πραγμα στη ζωη σου.. Δημιουργεις ζωη!

Και περαν ολων αυτων των πολυ ωραιων.. για νυχια εμενα μου ειπε ο γιατρος πιυ ειναι ΠΟΛΥ αυστηρος:ελευθερα αλλα οχι ολη τη μερα με ενα μανον,και μαλλια:μονο ανταυγειες, κι αυτο γιατι δεν ξεκιναει η βαφη απο τη ριζα.

Ολα καλα..

Panadimi σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια! Καλά, εσυ πέρασες παααρα πολύ άσχημα ψυχολογικά. Εμένα με πιάνουν μόνο κάτι υπαρξιακά Shekspeare ''να ζει κανείς ή να μην ζει'', ''που βαδίζω στην ζωή μου'' και τέτοια ευχάριστα...ευτυχώς ηρέμισα πάρα πολύ αυτές τις μέρες...

Σου εύχομαι τα καλύτερα κοπέλα μου! :-D

Panadimi σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια! Καλά, εσυ πέρασες παααρα πολύ άσχημα ψυχολογικά. Εμένα με πιάνουν μόνο κάτι υπαρξιακά Shekspeare ''να ζει κανείς ή να μην ζει'', ''που βαδίζω στην ζωή μου'' και τέτοια ευχάριστα...ευτυχώς ηρέμισα πάρα πολύ αυτές τις μέρες...

Σου εύχομαι τα καλύτερα κοπέλα μου! :-D

Ευχαριστω για την ευχη και αντευχομαι το ιδιο.να ειμαστε καλα και να γινουμε -και καλες-και σωστες μανουλες.

NhE9p3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κορίτσια καλημέρα,

είμαι νέα στην ομάδα και σας βρήκα ψάχνοντας στο internet διάφορες σελίδες για την άσχημη ψυχολογία που έχω, έτσι διάβασα το forum και αλήθεια πήρα κουράγιο με όλα αυτά που γράφετε.

Εγώ είμαι στην ένατη βδομάδα, έχω πάρει άδεια από την δουλειά μου γιατί είναι χαμηλά ο πλακούντας μου και πρέπει να προσέχω.Έτσι είμαι όλη μέρα στο σπίτι μόνη μου μέχρι το μεσημέρι που έρχεται ο άντρας μου.Έχω πολύ άσχημη ψυχολογία, μου φαίνονται όλα μαύρα και αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι ότι είναι καλοκαίρι και όλος ο κόσμος είναι έξω. Ο άντρας μου για να μου φτιάξει την ψυχολογία μου πήρε κουταβάκι το οποίο νομίζω με έχει κάνει χειρότερα γιατί θέλει χρόνο να παίξεις μαζί του και φροντίδα και δεν έχω την υπομονή, το αγαπώ μόνο όταν κοιμάται.

Επίσης σκέφτομαι αν δεν θέλω το κουταβάκι με το μωρό πως θα νοιώθω που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο?

Όλα είναι μαύρα, τουλάχιστον μου λένε ότι μετά τον τρίτο μήνα νιώθεις καλύτερα?

Αληθεύει ή παραμύθια?

Περιμένω την βοήθεια σας

Κορίτσια καλημέρα,

είμαι νέα στην ομάδα και σας βρήκα ψάχνοντας στο internet διάφορες σελίδες για την άσχημη ψυχολογία που έχω, έτσι διάβασα το forum και αλήθεια πήρα κουράγιο με όλα αυτά που γράφετε.

Εγώ είμαι στην ένατη βδομάδα, έχω πάρει άδεια από την δουλειά μου γιατί είναι χαμηλά ο πλακούντας μου και πρέπει να προσέχω.Έτσι είμαι όλη μέρα στο σπίτι μόνη μου μέχρι το μεσημέρι που έρχεται ο άντρας μου.Έχω πολύ άσχημη ψυχολογία, μου φαίνονται όλα μαύρα και αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι ότι είναι καλοκαίρι και όλος ο κόσμος είναι έξω. Ο άντρας μου για να μου φτιάξει την ψυχολογία μου πήρε κουταβάκι το οποίο νομίζω με έχει κάνει χειρότερα γιατί θέλει χρόνο να παίξεις μαζί του και φροντίδα και δεν έχω την υπομονή, το αγαπώ μόνο όταν κοιμάται.

Επίσης σκέφτομαι αν δεν θέλω το κουταβάκι με το μωρό πως θα νοιώθω που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο?

Όλα είναι μαύρα, τουλάχιστον μου λένε ότι μετά τον τρίτο μήνα νιώθεις καλύτερα?

Αληθεύει ή παραμύθια?

Περιμένω την βοήθεια σας

Καλησπέρα Δήμητρα και καλώς ήρθες,

Αν και τα λατρεύω τα σκυλιά, η απόφαση να υιοθετήσετε σκυλάκι και μάλιστα κουτάβι όταν βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση είναι επέτρεψέ μου επιπόλαιη. Το σκυλί χρειάζεται φροντίδα που εσύ δεν μπορείς να του παρέχεις στην κατάστασή του. Θα μπορούσε ίσως να το αναλάβει κάποιος άλλος μέχρι να γεννήσεις; Αυτή τη στιγμή, αντί να σε ξε-αγχώνει, τα κάνει χειρότερα.

Για την άσχημη διάθεσή σου να ξέρεις ότι πρώτα φταίνε οι ορμόνες. Και έξω να ήσουν, πάλι όλα θα σου φταίγανε. Πόσο μάλλον όταν είσαι σπίτι και σκέφτεσαι συνέχεια την εγκυμοσύνη σου. Μη κρίνεις τα τωρινά σου συναισθήματα με το πως θα είσαι όταν θα έχεις το παιδί στην αγκαλιά σου. Τα τωρινά σου αισθήματα είναι πλημμυρισμένα από άγχος και αγωνία λόγω των ορμονών. Αν σκεφτείς ψύχραιμα θα δεις ότι δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, κοιμήσου (θα το χρειαστείς για μετά) και ηρέμησε.

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχεις μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη :-D

Θα δούμε πως θα πάει αλλιώς θα το δώσω στην πεθερά μου για λίγο και βλέπουμε.

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου, καλό μεσημέρι.

• 1 month later...

Γεια σας κορίτσια!!!είμαι στην 12 εβδομάδα Έχω χάλια Ψυχολογία κάνω εμετούς κάθε μέρα!!δουλεύω κανονικά και ολο αυτο με παίρνει από κάτω ακόμα περισσότερο!!νιώθω ανασφάλεια πηγαίνοντας στην δουλειά έτσι!!Και το χειρότερο Δεν τρώω τίποτα !!Δεν ακουμπάω κρέας 2μήνες τώρα!!

Και με πονάει αφόρητα το στομάχι!!Μου έδωσε ο γιατρός κάποια χάπια αλλά πραγματικά δεν με βοηθούν καθόλου!😂εύχομαι όντως να περάσουν όλα αυτά τώρα που μπαίνω Στον τρίτο!

Γεια σας κορίτσια!!!είμαι στην 12 εβδομάδα Έχω χάλια Ψυχολογία κάνω εμετούς κάθε μέρα!!δουλεύω κανονικά και ολο αυτο με παίρνει από κάτω ακόμα περισσότερο!!νιώθω ανασφάλεια πηγαίνοντας στην δουλειά έτσι!!Και το χειρότερο Δεν τρώω τίποτα !!Δεν ακουμπάω κρέας 2μήνες τώρα!!

Και με πονάει αφόρητα το στομάχι!!Μου έδωσε ο γιατρός κάποια χάπια αλλά πραγματικά δεν με βοηθούν καθόλου!😂εύχομαι όντως να περάσουν όλα αυτά τώρα που μπαίνω Στον τρίτο!

καλησπερα μινα22 θα σου πω τι εκανα εγω σε εμενα ειμαι στην 7 εβδομαδα και μια εβδομαδα πριν ξεκινησαν και για μενα τα συμπτωματα αρχικα με πολυ ασχημες ναυτιες και μετα με εμετους ολη μερα δεν ετρωγα τιποτα απο το φοβο μην το βγαλω και ειχα μιζεριασει σε ενα κρεβατι η ψυχολογια μου για το μωρο που ερχεται τραγικη λες και δεν το ηθελα ξαφνικα αυτο που εκανα ηταν να ακολουθησω αυτα που ειπε η μητερα μου ετρωγα με το ζορι 5 φορες την ημερα με το σκεπτικο οτι θα το βγαλω και μετα θα το ξαναφαω με αποτελεσμα τωρα στην εβδομη να ειμαι μια χαρα τρωω μικρες ποσοτητες και συνεχεια να μην ειναι το στομαχι μου αδειο στην αρχη δεν σου κρυβω δυκολευτηκα τωρα ομως ειμαι πολυ καλυτερα οσο για το ψυχολογικο αυτο που εκανα ηταν να ειμαι πιο σχολαστικη στη δουλεια μου συνεχεια δηλαδη κατι εκανα να μου αποσπα τη προσοχη και πολλους περιπατους στην αρχη δν ηθελα να βλεπω ανθρωπο τωρα ειμαι πολυ πιο ενεργητικη και καλυτερα ψυχολογια συγνωμη για το μεγαλο ποστ ελπιζω να σε βοηθησα:D

o0rgp3.png euUPp2.png

Μινα μου θα περασουν ολα! Σε νιωθω οσο δεν φανταζεσαι, τα ιδια κ χειροτερα περνουσα! Αλλα ενα 2ημερο σταματησαν ολα μαχαιρι και ετρεχα κλαιγοντας στο γυναικολογο μηπως ειχε συμβει κατι κακο.. τοτε ο γιατρουλης μου ειπε τα σοφα λογια του... καθε φορα που ενιωθα ΧΑΛΙΑ θα σκεφτομαι οτι ολα αυτα ειναι ενδειξεις πως το μωρο ειναι καλα. Και πετυχε! Επαιρνα δυναμη κ ελεγα θα περασει. Τελικα στο τελος του 4ου σταματησαν ολα και ηρεμησα- για λιγο..οι καουρες ξαναρθαν οι ρουφιανες, το ιδιο κ οι ζαλαδες.

Να σκεφτεσαι το μωρο, ειναι δυσκολο αλλα να σξεφτεσαι θετικα

Mousitsa89 Θα σου πω τι με βοήθησε παρά πολύ με τους εμετους!!!πέρασα ένα σαββατοκύριακο που δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου απο τις ναυτιες!!το βράδυ του Σαββάτου έβαλα και όρο λόγω υπερεμεσης!!Τότε ευτυχώς σκέφτηκα αυτό που μου είχε πει η μαμά μου!!!!Όταν ήταν έγκυος σε εμένα σχεδόν κάθε μέρα ήταν στο νοσοκομείο για όρους μέχρι που ο γιατρός της είπε ότι ίσως θα έπρεπε να διακόψει την εγκυμοσύνη!η καλή μου μανούλα όμως έφυγε από το νοσοκομείο και πήγε σε ομοιοπαθητικο γιατρό!!πήρε 2 χαπακια και έγινε άλλος άνθρωπος!!!Έτσι και γω πήγα σε μια ομοιοπαθητικο και βρήκα την ησυχία μου!!!σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα είναι όλα Φυτικα και δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι για να τίποτα!!!!το δικό μου το νινι είναι υγιέστατο και παίρνω τα χάπια τουλάχιστον 2 μήνες!!εύχομαι να σε βοηθήσει!!!!

Ρυζακι σε ευχαριστώ Πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λογια!!😊

Έχω αρχίσει ήδη και νιώθω αρκετά καλύτερα Αφού μπήκα στο τρίτο!!!😄εύχομαι πως θα κρατήσει γιατί μέχρι στιγμή δεν έχω χάρη τίποτα!!!

χαιρομαι που εισαι καλυτερα καλως η κακως ειναι κατι που ολες μας περναμε και φυσικα το ξεπερναμε κιολας ...εγω πλεον αισθανομαι πολυ καλυτερα και ψυχολογικα και σωματικα προσπαθω να το διαχειριστω ολο αυτο με υπομονη και επιμονη!;)

o0rgp3.png euUPp2.png

Μπραβο κοριτσια μου! Θα νιωθετε συντομα καλυτερα, να σκεφτεστε τα μωρα σας και ποσο τυχερες ειστε που θα γινετε μανουλες, ειμασττε ευλογημενες που το ζουμε αυτο!