Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είμαι έγκυος! Και τώρα τι κάνω;

Recommended Posts

Η χαρά μου δεν περιγράφεται! Μετά απο 11 μήνες προσπάθειας και 3 απο αυτούς να παίρνω Serpafar, επιτέλους είδα θετικό τεστ εγκυμοσύνης!

Τώρα όμως είναι που έχω χαθεί! Ήξερα τα πάντα που πρέπει να κάνω μέχρι την στιγμή που βλέπεις το θετικό αλλα απο εκεί και πέρα απλά το χάος. Τι κάνω; Πότε να πάω σε γιατρό; Δεν έχω δικό μου γυναικολόγο, για ότι εξετάσεις είναι πάω σε όποιον είναι διαθέσιμος μέσω της ασφάλειας μου στο ΙΚΑ. Είναι καλύτερα ιδιωτικά; Νομίζω οτι τα έχω βρει λίγο σκούρα! :roll:

Πάντως είναι νωρίς ακόμα μιας και σήμερα ήταν που θα μου ερχόταν περίοδος. Επομένως, πιο αρχικό στάδιο δεν γίνεται.

Θα χαρώ πολύ να δω απαντήσεις είτε απο εγκυούλες είτε απο μανούλες! :mrgreen:

Διαφημίσεις

Καταρχην συγχαρητηριαααα! ευχομαι να εχεις μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη!

οσον αφορα τον γιατρο πρεπει να επιλεξεις καποιον που να εμπιστευεσαι, ειτε ειναι ιδιοτης ειτε οχι. Σημαντικο ειναι να νιωθεις ανετα μαζι του γιατι μαζι θα πρεπει να φερετε εις περας το θαυμα της εγκυμοσυνης και της γεννησης του μωρου σου!

συνηθως οι γιατροι ζητανε την τιμη της χοριακης στο αιμα σου και κανουν τον πρωτο υπερηχο στην 6η εβδομαδα μετρωντας απο την τελευταια περιοδο γιατι αυτη την εβδομαδα ξεκινα να χτυπα η καρδουλα του εμβρυου!

1/4/13...3/7/17...my 2 angel girls in the sky...XSZ4p3.png

Συγχαρητήρια! εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Καλό θα ήταν να επαναλάβεις το τεστ, αν και όταν δείχνει θετικό σπάνια είναι λάθος το αποτέλεσμα. Κατα τ' άλλα είναι πολύ σημαντικό να βρεις έναν γιατρό που να σου γεννά εμπιστοσύνη-ρώτα συγγενείς και φίλους, μη διστάσεις να επισκεφτείς διάφορους ώσπου να καταλήξεις, μαζί θα διαχειριστείτε τους επόμενους 9 μήνες!

Από εκεί και πέρα θα σε καθοδηγήσει αυτός για ό,τι χρειάζεται να γίνει!

27pzp3.png

qIUIp2.png

Η χαρά μου δεν περιγράφεται! Μετά απο 11 μήνες προσπάθειας και 3 απο αυτούς να παίρνω Serpafar, επιτέλους είδα θετικό τεστ εγκυμοσύνης!

Τώρα όμως είναι που έχω χαθεί! Ήξερα τα πάντα που πρέπει να κάνω μέχρι την στιγμή που βλέπεις το θετικό αλλα απο εκεί και πέρα απλά το χάος. Τι κάνω; Πότε να πάω σε γιατρό; Δεν έχω δικό μου γυναικολόγο, για ότι εξετάσεις είναι πάω σε όποιον είναι διαθέσιμος μέσω της ασφάλειας μου στο ΙΚΑ. Είναι καλύτερα ιδιωτικά; Νομίζω οτι τα έχω βρει λίγο σκούρα! :roll:

Πάντως είναι νωρίς ακόμα μιας και σήμερα ήταν που θα μου ερχόταν περίοδος. Επομένως, πιο αρχικό στάδιο δεν γίνεται.

Θα χαρώ πολύ να δω απαντήσεις είτε απο εγκυούλες είτε απο μανούλες! :mrgreen:

Συγχαρητήρια! με το καλό εύχομαι να γεννήσεις ένα υγιές μωράκι!!!

Συμφωνώ με τα κορίτσια, πρέπει να βρεις έναν γιατρό και να τον επισκεφτείς στην επόμενη εβδομάδα. Δεν χρειάζεται επανάληψη εάν δεν την ζητήσουν βρε παιδιά.

Μπορείς να επιλέξεις έναν από δημόσιο μαιευτήριο ή μπορείς και ιδιώτη σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Εξαρτάται απ' την τσέπη σου αλλά και τις αντιλήψεις σας. Υπάρχει εμπειρία κι απ' τα δύο.

Θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα μία σειρά εξετάσεων, μέρος της οποίας θα συνεχιστεί κατά την εγκυμοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση θα σε καθοδηγήσουμε!

Διαφημίσεις

Συγχαρητηρια και από εμένα! Ευχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι τέλους!!!

Να πούμε και την περίπτωση εαν ενδαφερεσαι να ανοιξεις καρτελα σε άνα δημοσιο μαιευτηριο πχ στο Έλενα και να σε παρακολουθουν εκει στα εξωτερικά ιατρεια... Κάθε φορά δηλαδή θα σε βλέπει άλλος γιατρός και θα σου γραφει τις εξετασεις και ποτε θα πρεπει να ξαναπας, επισης θα γεννησεις με τον εφημερευοντα ιατρό. Οπότε ούτε φακελάκι ούτε τίποτα!! Επίσης γνωρίζεις και όλες τις μάιες και τους γιατρούς και νιώθεις άνετα μετα. Εγώ δεν το έκανα έτσι διότι δεν το ήξερα...(το ξέρω από μια φίλη μου) Εαν κάνω και άλλο μπορεί να το σκεφτώ.

Κατα τα άλλα καλό είναι να πας για πρωτη επισκεψη καπου στην έκτη έβδομη εβδομάδα (μετρωντας οπως αναφερθηκε, απο την πρωτη μερα της τελευταιας περιοδου). Εφόσον δεν έχεις γιατρό, εγω θα διάλεγα κάποιον που να είναι σε και σε δημοσιο μαιευτηριο. Προσωπική μου άποψη βεβαια, προτιμώ πάντα τα δημοσια απο τα ιδιωτικά. (Γεννησα στο Αρεταίειο) Και πάλι πολλές ευχές!!!!

Κι εγώ σε δημόσιο νοσοκομείο γέννησα την πρώτη μου κόρη. Είχα βρει έναν γιατρό, πάντα με έβλεπε εκεί, στο τέλος δε μου ζήτησε φακελάκι και όλα οκ. Βέβαια, σε κάποιους άλλους που έβλεπε ζήτησε και με ορισμένους που δεν έδωσαν στράβωσε... Δεν ξέρω...

Τώρα, όταν με το καλό έρθει το δεύτερο θα πάω σε δημόσιο νοσοκομείο και θα ανοίξω καρτέλα, ώστε να με παρακολουθούν στα εξωτερικά. Η εμπειρία μου ήταν τόσο καλή, που ακόμη και να μην ερχόταν ο δικός μου γιατρός να με ξεγεννήσει δε θα είχα κανένα πρόβλημα να γεννήσω με την εφημερία (απ' όταν πήγα με σπασμένα νερά, μέχρι την άλλη μέρα το πρωί όταν ξεκίνησε ο τοκετός οι εφημερεύοντες και οι ειδικευόμενοι με έβλεπαν), καθότι ένιωθα πολύ ασφαλής.

Τώρα αν θέλεις δικό σου γιατρό προσωπικά και πάλι σε δημόσιο θα σου έλεγα να τον επιλέξεις. Αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με την τσέπη του καθενός και την αντίληψή του. Πάντως, το θέμα γυναικολόγος είναι πολύ υποκειμενικό. Αυτόν που εγώ βλέπω ως τέλειο, εσύ μπορεί να τον θεωρείς άθλιο και τούμπαλην. Οπότε πάρε συστάσεις και αν δε σου κάνει ο πρώτος ψάξτο λίγο παραπάνω.

Καλή εγκυμοσύνη και με το καλό ένα υγιές μωράκι σου εύχομαι.