Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΡΣΑΚΕΙΟ Η΄ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

μετά από πολύ ψάξιμο και ανάλυση προκειμένου να γράψω την κόρη μου είμαι αναμεσα σε Αρσάκειο Ψυχικού και Ουρσουλίνες.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιο στοιχείο υπέρ ή κατά ώστε να με βοηθήσει;

Διαφημίσεις

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

μετά από πολύ ψάξιμο και ανάλυση προκειμένου να γράψω την κόρη μου είμαι αναμεσα σε Αρσάκειο Ψυχικού και Ουρσουλίνες.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιο στοιχείο υπέρ ή κατά ώστε να με βοηθήσει;

μέχρι πρόσφατα στις Ουρσουλίνες δεν υπήρχε σχολικό για τα παιδάκια που παρέμεναν στη φύλαξη, εκτός δηλαδή του κλασσικού ωραρίου. δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό.

μέχρι πρόσφατα στις Ουρσουλίνες δεν υπήρχε σχολικό για τα παιδάκια που παρέμεναν στη φύλαξη, εκτός δηλαδή του κλασσικού ωραρίου. δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό.

Ναι Σόφη, δυστυχώς δεν υπάρχει.

Αυτό που προσπαθώ να δω είναι ποιο είναι καλύτερο στο εκπαιδετικό πρόγραμμα και σύστημα. Ελληνικά, Μαθηματικά, Ξένες Γλώσσες.

Οι Ουρσουλίνες είναι αλήθεια μου φαίνονται κάπως πιο μοντέρνο σχολείο.

Το Αρσάκειο είναι λίγο παλαιολιθικό, αλλά από την άλλη φαίνεται σχολείο που μεταδίδει γνώσεις.

Καμιά γνώμη;

Ναι Σόφη, δυστυχώς δεν υπάρχει.

Αυτό που προσπαθώ να δω είναι ποιο είναι καλύτερο στο εκπαιδετικό πρόγραμμα και σύστημα. Ελληνικά, Μαθηματικά, Ξένες Γλώσσες.

Οι Ουρσουλίνες είναι αλήθεια μου φαίνονται κάπως πιο μοντέρνο σχολείο.

Το Αρσάκειο είναι λίγο παλαιολιθικό, αλλά από την άλλη φαίνεται σχολείο που μεταδίδει γνώσεις.

Καμιά γνώμη;

κοίτα, έχω συνάδελφο που στέλνει την κόρη της στο Αρσάκειο (τώρα είναι στο Γυμνάσιο) και είναι πολύ ευχαριστημένη. το παιδί έχει αναπτύξει πολύπλευρη προσωπικότητα και έχει πολλές γενικές γνώσεις και καλό επίπεδο Αγγλικών. μπήκε με κλήρωση. δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό.

στις Ουρσουλίνες στέλνει το κοριτσάκι της η Ιsmeni από το forum (στείλε της πμ) και από ότι διαβάζω είναι ευχαριστημένη. δίνει έμφαση στα γαλλικά (που για μένα δεν είναι θετικό).

κοίτα, έχω συνάδελφο που στέλνει την κόρη της στο Αρσάκειο (τώρα είναι στο Γυμνάσιο) και είναι πολύ ευχαριστημένη. το παιδί έχει αναπτύξει πολύπλευρη προσωπικότητα και έχει πολλές γενικές γνώσεις και καλό επίπεδο Αγγλικών. μπήκε με κλήρωση. δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό.

στις Ουρσουλίνες στέλνει το κοριτσάκι της η Ιsmeni από το forum (στείλε της πμ) και από ότι διαβάζω είναι ευχαριστημένη. δίνει έμφαση στα γαλλικά (που για μένα δεν είναι θετικό).

Ευχαριστώ πολύ Σόφη.

Έχω μιλήσει με την Ισμήνη, απλά ήθελα και κάποια άλλη γνώμη για μεγαλύτερες τάξεις οπότε η πληροφορία που μου έδωσες για μένα είναι πολύ σημαντική.

Εμένα να σου πω η έμφαση στα Γαλλικά μου αρέσει, από την άποψη ότι τα παιδιά έτσι κι αλλιώς Αγγλικά με κάποιον τρόπο θα μάθουν. Η δεύτερη γλώσσα είναι το δύσκολο να την μάθεις πολύ καλά.

Διαφημίσεις

Το θέμα με το Αρσάκειο το έχω ψάξει κι εγώ πολύ. Είχα αναρτήσει και ποστ σχετικό πριν λιγο καιρό αλλά δεν βρήκα και πολλούς. Πήγα και από κοντά έκλεισα δηλ. ραντεβού και κατάφερα και βρήκα και γονείς μέσω γνωστών. Γενικά καλά λογια. Κυρίως αυτό που μας έχει κεντρίσει την προσοχή είναι οι απίστευτες επιτυχίες στις παν/νιες, κοιτώντας σε βάθος χρόνου. Από την άλλη μάθαμε ότι θέλεις φροντιστήριο σε πολλά μαθήματα, δεν έχω καταλάβει γιατί..... Δεν γίνεται σωστά η δουλειά στο σχολείο??? Αγγλικά κάνουν καλά, αλλά 2η γλώσσα καθόλου καλά. Και το βασικό.... υπάρχει μπούλινγκ. Προαυλίζονται 2500 παιδιά τις ίδιες ώρες στο διάλειμμα και όσο κι αν προσπαθούν οι καθ/τες δεν είναι εύκολο να τα προλάβουν όλα. Αυτό μπορώ να πω περισσότερο μας φόβισε.

Εσύ sofia μήπως μπορείς να ρωτήσεις τη φίλη σου που έχει το παιδί στο γυμνάσιο όπως λες, πώς βλέπει τα παραπάνω θέματα?? Δηλ. φροντιστήρια, μπούλινγκ, καθ/τές που κάνουν ή όχι σωστό μάθημα. Επίσης είναι καλό το ότι κάνουν πολλές δραστηριότητες/ομίλους μέσα στο κανονικό τους πρόγραμμα και αυτό είναι κάτι που το θέλαμε για ένα παιδί στην εφηβεία που πρέπει να ανοίξει το μυαλό του και το πνεύμα του και να ξεφύγει από το στενό κύκλο του δημοτικού. Μαθαίνουν να παρουσιάζουν εργασίες μπροστά σε κοινό και τους δίνει αλλο αέρα αυτό. Αυτά τα κάνει το παιδί της φίλης σου αλήθεια??

Το θέμα με το Αρσάκειο το έχω ψάξει κι εγώ πολύ. Είχα αναρτήσει και ποστ σχετικό πριν λιγο καιρό αλλά δεν βρήκα και πολλούς. Πήγα και από κοντά έκλεισα δηλ. ραντεβού και κατάφερα και βρήκα και γονείς μέσω γνωστών. Γενικά καλά λογια. Κυρίως αυτό που μας έχει κεντρίσει την προσοχή είναι οι απίστευτες επιτυχίες στις παν/νιες, κοιτώντας σε βάθος χρόνου. Από την άλλη μάθαμε ότι θέλεις φροντιστήριο σε πολλά μαθήματα, δεν έχω καταλάβει γιατί..... Δεν γίνεται σωστά η δουλειά στο σχολείο??? Αγγλικά κάνουν καλά, αλλά 2η γλώσσα καθόλου καλά. Και το βασικό.... υπάρχει μπούλινγκ. Προαυλίζονται 2500 παιδιά τις ίδιες ώρες στο διάλειμμα και όσο κι αν προσπαθούν οι καθ/τες δεν είναι εύκολο να τα προλάβουν όλα. Αυτό μπορώ να πω περισσότερο μας φόβισε.

Εσύ sofia μήπως μπορείς να ρωτήσεις τη φίλη σου που έχει το παιδί στο γυμνάσιο όπως λες, πώς βλέπει τα παραπάνω θέματα?? Δηλ. φροντιστήρια, μπούλινγκ, καθ/τές που κάνουν ή όχι σωστό μάθημα. Επίσης είναι καλό το ότι κάνουν πολλές δραστηριότητες/ομίλους μέσα στο κανονικό τους πρόγραμμα και αυτό είναι κάτι που το θέλαμε για ένα παιδί στην εφηβεία που πρέπει να ανοίξει το μυαλό του και το πνεύμα του και να ξεφύγει από το στενό κύκλο του δημοτικού. Μαθαίνουν να παρουσιάζουν εργασίες μπροστά σε κοινό και τους δίνει αλλο αέρα αυτό. Αυτά τα κάνει το παιδί της φίλης σου αλήθεια??

Το κοριτσακι παει Β γυμνασιου. Δεν εχω ακουσει για μπουλιγκ ουτε για φροντιστηρια. Το μονο που εχω ακουσει ειναι οτι επειδη δεν εξυπηρετει πολλες περιοχες πρεπει να την παιρνει απο σημειο που κανει σταση το σχολικο. Το κοριτσακι ειναι στον ομιλο ρητορικης και κανουν προτζεκτς και ομιλιες.

Το κοριτσακι παει Β γυμνασιου. Δεν εχω ακουσει για μπουλιγκ ουτε για φροντιστηρια. Το μονο που εχω ακουσει ειναι οτι επειδη δεν εξυπηρετει πολλες περιοχες πρεπει να την παιρνει απο σημειο που κανει σταση το σχολικο. Το κοριτσακι ειναι στον ομιλο ρητορικης και κανουν προτζεκτς και ομιλιες.

Αυτόν τον όμιλο είχα σταμπάρει κι εγώ.... για να μάθει να εκφράζεται. Αν σου δοθεί ευκαιρία, ρώτα για τα υπόλοιπα που μου έχουν πει, να δούμε τι άποψη έχει. Το Αρσάκειο το είχα στις πρώτες προτιμήσεις για γυμνάσιο, απλά έχω προβληματιστεί λίγο, γιατί αν είναι να κάνει φροντιστήριο σε όλα τα βασικά, θα κοστίζει άλλα τόσα...

Δεύτερη γλώσσα κάνει το κοριτσάκι αυτό? Πάει έξω?

Λίζα είδαμε με τον άντρα μου πριν μια εβδομάδα το νηπιαγωγείο του Αρσακείου στο Ψυχικό και η διευθύντρια μας είπε ότι το νηπιαγωγείο προαυλίζεται ξεχωριστά, το ίδιο και η πρώτη και η δευτέρα δημοτικού. Χωριστά οι υπόλοιπες τάξεις και χωριστά μετά το γυμνασιολύκειο.

Το θέμα των φροντιστηρίων το έχω ακούσει κι εγώ. Από την άλλη τεράστιες επιτυχίες στις Πανελλήνιες. Οι γλώσσες πάλι όπως τα λες. Ενώ στις Ουρσουλίνες λένε ότι δύο γλώσσες τις μαθαίνουν άρτια. Τι να πω... Έχω μπερδευτεί...

Λίζα είδαμε με τον άντρα μου πριν μια εβδομάδα το νηπιαγωγείο του Αρσακείου στο Ψυχικό και η διευθύντρια μας είπε ότι το νηπιαγωγείο προαυλίζεται ξεχωριστά, το ίδιο και η πρώτη και η δευτέρα δημοτικού. Χωριστά οι υπόλοιπες τάξεις και χωριστά μετά το γυμνασιολύκειο.

Το θέμα των φροντιστηρίων το έχω ακούσει κι εγώ. Από την άλλη τεράστιες επιτυχίες στις Πανελλήνιες. Οι γλώσσες πάλι όπως τα λες. Ενώ στις Ουρσουλίνες λένε ότι δύο γλώσσες τις μαθαίνουν άρτια. Τι να πω... Έχω μπερδευτεί...

Κοίτα... άρτια δύο γλωσσες δεν υπάρχει περίπτωση να τις μάθουν. Τα γαλλικά στην προκειμένη περίπτωση μπορεί, βέβαια στο δίπλωμα λίγο φροντιστήριο το θες... Τα αγγλικά αποτελούν δεύτερη γλώσσα για το σχολείο οπότε έχεις δύο επιλογές, ή να το αφήσεις και να προχωρήσει με το σχολείο και να πάρει lower στη γ'γυμν.ή στο λύκειο ή να το τρέξεις μόνη σου και να κάνεις ιδιαίτερα. Οι περισσότεροι γονείς φοβούμενοι μήπως τους πάρει από κάτω το γυμνάσιο με τις υποχρεώσεις του, τρέχουν τα παιδιά από πριν. Δεν είναι απαραίτητο. Αλλά... δεν θα έχεις απαιτήσεις να ξέρει σε επίπεδο C' senior τελειώνοντας την ΣΤ΄δημ. Το επίπεδο στο τέλος του δημοτικού είναι Α΄κανονικής. Αυτό ισχύει σε όλα τα ελληνο-(κάτι) σχολεία. Δεδομένου ότι τα αγγλικά είναι μία γλώσσα που γενικά την ακούς παντού και τη βιώνεις καθημερινά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την μάθει. Τα γαλλικά όμως δεν τα ακούς. Αν θες το παιδί σου να μάθει 2 γλώσσες οπωσδήποτε, να προτιμήσεις ένα σχολείο που να προσφέρει ενισχυμένη διδασκαλία στη δύσκολη γλώσσα, όχι δηλ. στα αγγλικά.

Οσον αφορά τον προαυλισμό στο Αρσάκειο, μπορεί μέχρι τη Β΄δημ. να είναι με το νήπιο μαζί, αλλά μετά είναι όοοοολοι μαζί μέχρι και το λύκειο. Και αυτό είναι θέμα γενικά.

Διαφημίσεις

Για τις Ουρσουλίνες έχω γράψει και στο γενικό θέμα των Ιδιωτικών Σχολείων.

Συνοπτικά για όσα αναφέρθηκαν:

Καταρχάς, από την Α Δημοτικού, τα παιδιά κάνουν 5 ώρες την εβδομάδα γαλλικά και 2 ώρες (σε μεγαλύτερες τάξεις 3) αγγλικά. Είναι νομίζω σημαντικό να έχουν ακούσματα από τόσο νωρίς και στις δύο γλώσσες. Στα αγγλικά, δεν έχουν γράψει ούτε ένα γράμμα. Στα γαλλικά, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα ξέρουν γύρω στα 15 γράμματα: μόνο το κεφαλαία, μόνο τη συμβατική γραφή.

Οι λόγοι για αυτήν την επιλογή είναι:

Α) να μην διασπαστεί η προσοχή και δεν καλλιεργηθεί επαρκώς η "ακουστική ικανότητα". Ειδικά για μία γλώσσα, όπως τα γαλλικά, που η σωστή προφορά είναι το Α και το Ω, αυτό καλλιεργείται με το να δίνει κανείς από νωρίς έμφαση στον προφορικό λόγο. Τα γράμματα όλα τα παιδιά τα μαθαίνουν, λεξιλόγιο και γραμματική επίσης, σωστή προφορά όμως όχι....

Β) Το σχολείο είναι ελληνοκεντρικό. Έχει υιοθετήσει την αντίληψη της παιδαγωγικής που λέει ότι δεν πρέπει να γίνεται ταυτόχρονη εκμάθηση σε γραπτή μορφή δύο γλωσσών. Για να μην παρεξηγηθώ, εξίσου αποδεκτή είναι και η αντίθετη άποψη της παιδαγωγικής επιστήμης, ότι δηλαδή μπορούν να συνδυαστούν οι δύο γλώσσες. Απλώς, το στίγμα του σχολείου είναι αυτό που αναφέρθηκε.

ΜΠΟΎΛΙΝΓΚ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ...κατά τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον. Είναι οικογενειακό σχολείο και μαζεμένο. Όλοι ξέρουν όλους. Σε αυτό το σημείο, νομίζω ότι διαφέρει εντελώς από το Αρσάκειο, που δίνει την αίσθηση του ... χάους.

Το Αρσάκειο το θυμάμαι από τα μαθητικά-φοιτητικά μου χρόνια ως εξαιρετικό σχολείο με εκπαιδευτικούς που "δίνονταν" στα παιδιά τους. Αυτό όμως ισχύει ΑΚΟΜΗ; Γιατί φημολογείται ότι υφίσταται τεράστια κόντρα μεταξύ του Προέδρου (Μπαμπινιώτης) και των εκπαιδευτικών... Έχει τύχει να διαβάζω σχετικές καταγγελίες στο Ίντερνετ (σάιτ της ΟΙΕΛΕ, ή ακόμα και εδώ

http://www.alfavita.gr/arthron/εκπαιδευτικοί-αρσακείων-προς-μπαμπινιώτη-που-πήγαν-11εκατ?-που-μας-έκοψες-παράνομα).

Λίζα, οι όμιλοι πάντως δεν είναι μέσα στο κανονικό πρόγραμμα.

Είναι απογευματινοί, 15.00-16.30, ακριβώς μετά το κανονικό πρόγραμμα,

κα τους πληρώνεις αναλογικά.

Για τις Ουρσουλίνες δεν έχω άποψη, είχα όμως παιδιά και από τον φιλικό/οικογενειακό μου κύκλο και από τον επαγγελματικό (είμαι εκπαιδευτικός) που πήγαιναν στο Αρσάκειο.

Να πω την αλήθεια καλή εικόνα δε μου έχει αφήσει. Μέθοδοι απαρχαιωμένες, τιμωρίες από άλλες εποχές (όρθιος να κοιτάς τον τοίχο για τιμωρία.....), αυξημένα έξοδα για στολές για τις γιορτές και εκδηλώσεις 10 φορές τον χρόνο, προκειμένου το σχολείο να δώσει την εικόνα που θέλει.

Κοριτσάκι φιλικής μου οικογένειας νευρωτικό όσον αφορά τις επιδόσεις απ' το γυμνάσιο, με ιδιαίτερα σε όλα τα μαθήματα για να καταφέρει να περάσει δασκάλα. Και σε δημόσιο με τόσα ιδιαίτερα σίγουρα θα περνούσε.

Από πλευράς σχολικής ζωής πάλι έχω ακούσει κι εγώ για bullying, τα παιδιά των πιο εύπορων / γνωστών οικογενειών κάνουν παρέα μόνο μεταξύ τους και οι κλίκες φυσικά στρέφονται εναντίον των πιο "αδύναμων".

Οι καθηγητές, τέλος, φημολογείται εδώ και δεκαετίες πως αν δεν είναι του "κύκλου Μπαμπινιώτη" δεν προσλαμβάνονται, το οποίο σημαίνει πως έχουν κατά πάσα πιθανότητα συγκεντρωθεί εκεί όλοι οι απόφοιτοι του Γλωσσολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής, οι οποίοι να σημειωθεί πως δεν είχαν ποτέ αξιόλογη κατάρτιση σε αρχαία και λατινικά, λόγω του αναλυτικού τους προγράμματος.

Ελπίζω να βοήθησα.

27pzp3.png

qIUIp2.png

Ελπίζω να βοήθησα.

Πολύ!!!:D Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Είχα κι εγώ ανάλογες, αλλά προσπαθώ να τις διασταυρώσω και να τις εμπλουτίσω.

Αυτό που με ιντριγκάρει είναι πώς είναι δυνατόν να δίνουν συνολικά 600 παιδιά (από όλα τα Αρσάκεια) και να περνάνε όοολα??? Και σε καλές σχολές. Δε διαφωνώ ότι το φροντιστήριο παίζει ρόλο, αλλά δεν μπορεί το σχολείο να μην παίζει κι αυτό σημαντικό ρόλο...?? Αλλιώς δεν θα το κοιτούσα καν...

εγώ πάλι, από προσωπική καθαρά εμπειρία (αν και τελείωσα το σχολείο πριν 20 χρόνια), θα πω πως το Δημοτικό των Ουρσουλινών είναι ΑΡΙΣΤΟ και από χωροταξικής άποψης και από κάθε άλλη πλευρά

από την άλλη, για το Γυμνάσιο Λύκειο... θα σας στενοχωρήσω

Αν θέλετε το παιδί σας να καταπνίξει οποιανδήποτε περιέργεια έχει για τη ζωή πέραν των μαθημάτων, να το πάτε εκεί!

Πιο καταπιεστικό, πιο αποπνικτικό, πιο στενόμυαλο σχολείο δεν έχω γνωρίσει!

Και ήμουν μαθήτρια του 20, οπότε η ένστασή μου δεν είναι λόγω δυσκολίας στα μαθήματα.

Έφτασα στο σημείο να παρακαλάω τους γονείς μου να με πάρουν από εκεί και όταν (στο Λύκειο, πλέον) με πήγαν σε άλλο σχολείο, η αίσθηση του νέου περιβάλλοντος ήταν ότι ανέπνευσα! απελευθερώθηκα!

Δεν γνωρίζω πώς είναι τώρα το Γυμνάσιο/Λύκειο των Ουρσουλινών, πάντως δεν πιστεύω πως η νοοτροπία της Διεύθυνσης και των διδασκόντων θα έχει αλλάξει.

Ακόμα και χωροταξικά, το σχολείο έχει μια πνιγηρή ατμόσφαιρα, με υποτυπώδη αυλή και μάλιστα εσωτερική.

Το Δημοτικό είναι άψογο, απίθανος χώρος, εξαιρετικές δασκάλες (μου το μαρτυρούν και φίλες που στέλνουν τώρα τα παιδιά τους εκεί).

Αλλά το Γυμνάσιο/λύκειο είναι άλλη υπόθεση.

Διαφημίσεις

εγώ πάλι, από προσωπική καθαρά εμπειρία (αν και τελείωσα το σχολείο πριν 20 χρόνια), θα πω πως το Δημοτικό των Ουρσουλινών είναι ΑΡΙΣΤΟ και από χωροταξικής άποψης και από κάθε άλλη πλευρά

Αν θέλετε το παιδί σας να καταπνίξει οποιανδήποτε περιέργεια έχει για τη ζωή πέραν των μαθημάτων, να το πάτε εκεί!

Και ήμουν μαθήτρια του 20, οπότε η ένστασή μου δεν είναι λόγω δυσκολίας στα μαθήματα.

Έφτασα στο σημείο να παρακαλάω τους γονείς μου να με πάρουν από εκεί και όταν (στο Λύκειο, πλέον) με πήγαν σε άλλο σχολείο, η αίσθηση του νέου περιβάλλοντος ήταν ότι ανέπνευσα! απελευθερώθηκα!

Δεν γνωρίζω πώς είναι τώρα το Γυμνάσιο/Λύκειο των Ουρσουλινών, πάντως δεν πιστεύω πως η νοοτροπία της Διεύθυνσης και των διδασκόντων θα έχει αλλάξει.

Ακόμα και χωροταξικά, το σχολείο έχει μια πνιγηρή ατμόσφαιρα, με υποτυπώδη αυλή και μάλιστα εσωτερική.

Το Δημοτικό είναι άψογο, απίθανος χώρος, εξαιρετικές δασκάλες (μου το μαρτυρούν και φίλες που στέλνουν τώρα τα παιδιά τους εκεί).

Για το συγκεκριμένο που λες, το έχω ακούσει κι εγώ και μάλιστα συνάδελφος που είχε το παιδί εκεί μου είπε ότι πολλά παιδιά στο γυμνάσιο πάνε στο franco hellenique στην Αγ.Παρασκευή και είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Λίζα, οι όμιλοι πάντως δεν είναι μέσα στο κανονικό πρόγραμμα.

Είναι απογευματινοί, 15.00-16.30, ακριβώς μετά το κανονικό πρόγραμμα,

κα τους πληρώνεις αναλογικά.

Οι όμιλοι δεν είναι ακριβοί, το σχολικό είναι! Δηλ. δεν φτάνει που πληρώνεις έτσι κι αλλιώς πρωινό και μεσημεριανό σχολικό, άσχετα αν το χρησιμοποιείς το μεσημέρι ή όχι, εφόσον μένεις στους ομίλους, χρεώνεσαι έξτρα σχολικό (παρά το ότι έχεις πληρώσει το μεσημεριανό που δεν πήγες με αυτό). Είναι πολύ χαζό αυτό και σε χρεώνει με πολλά λεφτά, γιαυτό δεν λειτουργούν οι όμιλοι....

Μαρία, φίλη που έχει την κόρη της στις Ουρσουλίνες στο Δημοτικό και είναι ευχαριστημένη παρόλο που πέρυσι στη Β Δημοτικού υπήρξε ένα μικρό περιστατικό bullying (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι) από άλλα κοριτσάκια, μου έχει πει ότι οι γιορτές Γυμνασίου-Λυκείου είναι λίγο σαν να είσαι σε... θερμοκήπιο.

Για να πω την αλήθεια δεν θέλω καθόλου για το παιδί μου κάτι τέτοιο.

Ήμουν σε όλα τα μαθητικά χρόνια σε δημόσιο σχολείο και η ελευθερία που βιώνεις εκεί είναι σημαντική από την άποψη της αυτενέργειας και της ελευθερίας του πνεύματος.

Από την άλλη θέλω να πάρει μια καλή εκπαίδευση.

Στείλαμε τον μεγάλο μας γιο στο νήπιο Ουρσουλίνες. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι απ' όλες τις απόψεις. Στο δημοτικό όμως δεν θα συνεχίσει για πολλούς λόγους.

Ένας από τους βασικούς είναι οι πνιγηρές αίθουσες της α' και β' δημοτικού (σκοτεινές και μικρές) και ο μεγάλος αριθμός παιδιών που συνωστίζεται σ' αυτές (28 με 30 περίπου). Ο μεγάλος αριθμός παιδιών ανά τάξη ισχύει και στο Αρσάκειο. Και τα Γαλλικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι χρήσιμα... Έπειτα η απόσταση είναι αποτρεπτική να τους πηγαινοφέρνω εγώ και το σχολικό με 2 παιδιά 2.400 ευρώ το έτος... Τελικά προτιμήσαμε ένα καλό δημόσιο σχολείο της περιοχής μας για τον βασικό λόγο της "γειτονιάς" και της κοινωνικοποίησης πέραν του σχολικού περιβάλλοντος. Και πιστέψτε με το σκεφτόμαστε και το "μελετάμε" εδώ και ένα χρόνο, μέσα στον οποίο έχουμε επισκεφτεί 5 ιδιωτικά σχολεία!!!

Πάντως πιστεύω πως για οι Ουρσουλίνες είναι ένα αξιοπρεπέστατο ιδιωτικό σχολείο (για το δημοτικό μιλάω πάντα!) εάν έχετε αποφασίσει ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι ένα δημοτικό που προσφέρει ότι θα έπρεπε να προσφέρουν όλα τα δημόσια, συν την εκμάθηση των Γαλλικών σε άριστο επίπεδο. Για γυμνάσιο - λύκειο δεν γνωρίζω κάτι.

Όσο για το Αρσάκειο, κι εμένα μου έκανε άσχημη εντύπωση όταν το επισκέφθηκα.

Καλή συνέχεια!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Σοφία έμαθες καμία πληροφορία για το Αρσάκειο επιπλέον, καλή ή κακή???? Γιατί δεν στέλνεις τη μικρή σου εκεί? Τώρα πια μπαίνουν στο δημοτικό πολύ εύκολα, καμία σχέση με το παρελθόν. Είδα ότι άνοιξες κι άλλο θέμα για επιλογή μεταξύ δύο άλλων σχολείων. Κοιτάς μόνο όσα είναι κοντά? Γιατί το Αρσάκειο, αν σε βολεύει η στάση σχολικού, συμφέρει. Εσύ τι πληροφορίες έχεις?

Καλησπέρα κορίτσια! Εξακολουθώ να ψάχνω πληροφορίες και για τα δύο σχολεία και ενώ για τις Ουρσουλίνες τα σχόλια είναι σταθερά θετικά, για το Αρσάκειο είναι πολύ αντικρουόμενα. Άλλοι υπερθεματίζουν και άλλοι λένε ότι είναι υπερεκτιμημένες οι υπηρεσίες που προσφέρει. Όσο για τς επιτυχίες στις Πανελλαδικές έχω καταλάβει ότι επειδή τα παιδιά έχουν πολύ καλό επίπεδο και με δεδομένο το πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον πάνε και 300 ώρες φροντιστήριο οπότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Κάποιος μπορεί να το δει ως θετικό, κάποιος άλλος θα θεωρήσει όμως ότι κάτι τέτοιο εκφράζει στο μέγιστο επίπεδο την παθογένεια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Καλησπέρα κορίτσια! Εξακολουθώ να ψάχνω πληροφορίες και για τα δύο σχολεία και ενώ για τις Ουρσουλίνες τα σχόλια είναι σταθερά θετικά, για το Αρσάκειο είναι πολύ αντικρουόμενα. Άλλοι υπερθεματίζουν και άλλοι λένε ότι είναι υπερεκτιμημένες οι υπηρεσίες που προσφέρει. Όσο για τς επιτυχίες στις Πανελλαδικές έχω καταλάβει ότι επειδή τα παιδιά έχουν πολύ καλό επίπεδο και με δεδομένο το πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον πάνε και 300 ώρες φροντιστήριο οπότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Κάποιος μπορεί να το δει ως θετικό, κάποιος άλλος θα θεωρήσει όμως ότι κάτι τέτοιο εκφράζει στο μέγιστο επίπεδο την παθογένεια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Αρα, λες κι εσύ ότι έχουν πολύ καλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι παρά τα όποια προβλήματα που έχει το σχολείο, γίνεται δουλειά και τα παιδιά έχουν επίπεδο υψηλό. Τι εχεις μάθει γενικά για το θέμα των φοβερών επιτυχιών? Πώς δικαιολογούνται σε ένα σχολείο που οι περισσότεροι το κατηγορούν??

Αρα, λες κι εσύ ότι έχουν πολύ καλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι παρά τα όποια προβλήματα που έχει το σχολείο, γίνεται δουλειά και τα παιδιά έχουν επίπεδο υψηλό. Τι εχεις μάθει γενικά για το θέμα των φοβερών επιτυχιών? Πώς δικαιολογούνται σε ένα σχολείο που οι περισσότεροι το κατηγορούν??

Οι επιτυχίες είναι συνδυασμός τεσσάρων πραγμάτων: πολύ καλού επιπέδου, πολύ ανταγωνιστικού κλίματος, πολλών φροντιστηρίων λόγω του ανταγωνισμού, και πουσαρίσματος-υποστήριξης από τους καθηγητές στις τελευταίες τάξεις. Ο ανταγωνισμός μπορεί να ακούγεται σαν κάτι αρνητικό αλλά όταν σε μια τάξη 25 παιδιών, όταν τα 23 έχουν φοβερό επίπεδο και κάνουν και σούπερ φροντιστήρια, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους λειτουργεί ως ώθηση. Προφανώς στο Αρσάκειο δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος για την επιτυχία στις Πανελλήνιες γιατί θα νιώθεις εκτός κλίματος.

Οι επιτυχίες είναι συνδυασμός τεσσάρων πραγμάτων: πολύ καλού επιπέδου, πολύ ανταγωνιστικού κλίματος, πολλών φροντιστηρίων λόγω του ανταγωνισμού, και πουσαρίσματος-υποστήριξης από τους καθηγητές στις τελευταίες τάξεις. Ο ανταγωνισμός μπορεί να ακούγεται σαν κάτι αρνητικό αλλά όταν σε μια τάξη 25 παιδιών, όταν τα 23 έχουν φοβερό επίπεδο και κάνουν και σούπερ φροντιστήρια, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους λειτουργεί ως ώθηση. Προφανώς στο Αρσάκειο δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος για την επιτυχία στις Πανελλήνιες γιατί θα νιώθεις εκτός κλίματος.

Εχεις απόλυτο δίκιο σε όλα! Απλά επειδή το έχω ψάξει πολύ το σχολείο αυτό για γυμνάσιο-λύκειο και μου το έχουν κατηγορήσει πάρα πολύ που με έχουν αποτρέψει, δεν μπορώ να καταλάβω τελικά γιατί..... Αφού κάνει τόσες δραστηριότητες, αφού κάνει καλά ελληνικά, αφού σκοπός είναι οι παν/νιες στο 99% των παιδιών γενικότερα, τότε γιατί το αποκλείουν???? Αρα στο λύκειο γίνεται δουλειά δυνατή και σε συνδυασμό με τα φροντιστήρια που είναι απαράβατος όρος, περνάνε όλοι σε φοβερές σχολές. Τότε γιατί φωνάζουν όλοι εναντίον? Αφού τελικά όλους τους ενδιαφέρουν οι παν/νιες....

Σοφία έμαθες καμία πληροφορία για το Αρσάκειο επιπλέον, καλή ή κακή???? Γιατί δεν στέλνεις τη μικρή σου εκεί? Τώρα πια μπαίνουν στο δημοτικό πολύ εύκολα, καμία σχέση με το παρελθόν. Είδα ότι άνοιξες κι άλλο θέμα για επιλογή μεταξύ δύο άλλων σχολείων. Κοιτάς μόνο όσα είναι κοντά? Γιατί το Αρσάκειο, αν σε βολεύει η στάση σχολικού, συμφέρει. Εσύ τι πληροφορίες έχεις?

δεν έμαθα κάτι νεώτερο. δεν θέλω το Αρσάκειο γιατί είναι μακριά και οι τιμές δεν απέχουν και πολύ από τα σχολεία που με ενδιαφέρουν. επιπλέον, δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι το σχολείο διατηρεί την καλή φήμη του παρελθόντος. έχω ακούσει κατά καιρούς αρκετά αρνητικά σχόλια, που δεν έχω ακούσει για σχολεία αντίστοιχου επιπέδου.

επιπλέον, αν είναι να χρυσοπληρώνω τα φροντιστήρια, γιατί να πληρώνω και ιδιωτικό σχολείο??